5/11/10

Δεν διακινώ ψηφοδέλτια στους ναούς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ
“Ανύπαρκτη η σχέση μου με τη διακίνηση ψηφοδελτίων”
"Κύριε διευθυντά,

Ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης της Θεσσαλονίκης και εγώ προσωπικώς έχομε μείνει κατάπληκτοι από την επιθετικότητα της “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” εναντίον της ταπεινότητός μου, χωρίς ποτέ να σας προκαλέσω ή με οποιονδήποτε τρόπο να σας βλάψω. Αυτό το αισθάνθηκα για πρώτη φορά με αφορμή την υπόθεση του “Παπαφείου” με εκείνον τον ανίερο ολοσέλιδο τίτλο σας “Τρικλοποδιά Άνθιμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του μετρό”. Και μόνο τα ράσα μου αν είχατε σκεφθή, θα καταλαβαίνατε ότι αδυνατώ να βάλω οποιαδήποτε τρικλοποδιά.

Κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, με αφορμή το γνωστό ζήτημα με τον κ. Γ. Μπουτάρη, εστραφήκατε εναντίον μου με σκληρό δημοσιογραφικό τρόπο, αποκορύφωμα του οποίου είναι το πρωτοσέλιδο της “ΜτΚ” της 31-10-2010 που επληροφορούσε το κοινό ότι “Ο Άνθιμος διακινεί ψηφοδέλτια στους ναούς”. Μέγα ψεύδος και κατάφωρη συκοφαντία. Ο επίτιτλος ότι αυτό το εδήλωσε ο κ. Γ. Μπουτάρης δεν σας απαλλάσσει και κυρίως δεν σας δικαιώνει το κριτήριο του λαού μας.

Στο ίδιο φύλλο της “ΜτΚ”, αφιερώνετε δύο σελίδες με δέκα τρεις φωτογραφίες από το περιστατικό με τον κ. Γ. Μπουτάρη στον Άγιο Δημήτριο, που έγινε ευθύς μετά το τέλος της επισήμου δοξολογίας. Είναι δε οι περισσότερες όμοιες μεταξύ των. Διερωτώμαι, λοιπόν, σε τι αποσκοπούσε η δημοσίευση αυτή και μάλιστα εν αγνοία μου, ενώ είμαι ενδεδυμένος με τα ιερά άμφια;(http://www.youtube.com/watch?v=yLpyZSvjPeo

Θεωρώ, λοιπόν, ότι έχω το δικαίωμα να διαμαρτυρηθώ για την ανύπαρκτη σχέση μου με τη διακίνηση ψηφοδελτίων, διαβεβαιώνοντας τους αναγνώστες σας ότι δεν έχω δει ούτε ένα ψηφοδέλτιο, κανενός κόμματος, σε καμία περίπτωση. Εάν κάποιος ιερεύς διέπραξε εν αγνοία μου κάποιο σχετικό ατόπημα να τον κατονομάσετε και θα ασκήσω τα νόμιμα.

Σας υπενθυμίζω ακόμη την αταίριαστη φωτογραφία μου με τον εκλεκτό σας δήμαρχο στην 1η και στην 9η σελίδα της εφημερίδος “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” της 16-10-2010.

Τελικά, διερωτώμαι, ποια αιτία ή ποια ιδεολογία ή ποιο απόκρυφο σκεπτικό σας υποκινεί εναντίον μου; Έχω διανύσει 47 χρόνια εκκλησιαστικής διακονίας, εκ των οποίων 36 χρόνια αρχιεροσύνης. Εργάστηκα σκληρά στον Έβρο επί τριάντα χρόνια με έργα πρωτοφανή για την περιοχή και επτά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για τα εκκλησιαστικά μου καθήκοντα.

Συγχρόνως, με τη δύναμη του Θεού, ανέδειξα τον εκκλησιαστικό άμβωνα της Θεσσαλονίκης σε ένα βήμα επικοινωνίας με τον λαό μας σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και τον ελληνισμό του εξωτερικού. Εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές περιμένουν κάθε Κυριακή τη φωνή της Θεσσαλονίκης, επειδή τα θέματά μου ομιλούν για τον Χριστό και την Ορθοδοξία, και το κυριώτερο, διαφωτίζουν και στηρίζουν τον λαό μας στα κρίσιμα εθνικά μας θέματα. Άλλο είναι τα εθνικά θέματα και άλλο οι πολιτικές τοποθετήσεις που προσπαθώ να τις αποφεύγω.

Τελικά, ερώτησα συμπολίτες μας στη Θεσσαλονίκη, ειδικούς στα δημόσια και στα επικοινωνιακά θέματα, πώς ερμηνεύουν την στάση της εφημερίδας σας απέναντί μου. Και μου έδωσαν δύο απαντήσεις.

Η πρώτη, ότι οφείλεται σε επιδίωξη αυξήσεως της κυκλοφορίας της εφημερίδας, επειδή το όνομα “Άνθιμος” και οι δράσεις σας προκαλούν έντονα το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.
Και η δεύτερη, στο γεγονός ότι ενοχλούν τα κηρύγματά σας για τη φιλοπατρία, για την Ελλάδα, για τη Μακεδονία, για την Ορθοδοξία και η αντίθεσή σας στην παγκοσμιοποίηση και στην πολυπολιτισμικότητα. Δεν αποδέχθηκα καμία από τις δύο απαντήσεις.

Προτίμησα να περιμένω την απάντηση της εφημερίδος σας.

Με ευχές και τιμή
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ"

30 σχόλια:

  1. ΜΩΡΑΙΝΕΙ....ΑΡΑΓΕ,Η ΦΤΑΙΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧ]ΠΟΣ ?
    ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΘΝΑΡΧΕΥΟΥΝ !!!
    ΤΗΝ ΕΚΛΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ THN EMΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Κ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ??ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ??
    Γ.ΑΛΑΤΖΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια πραγματική Ιστορία της κατοχής
    Θα ήταν ίσως 2 η ώρα πρωϊ στην Θεσσαλονίκη του 1945, όταν κτύπησε η πόρτα του διαμερίσματος μας και ένας χωροφύλακας ζήτησε τον πατέρα μου. Του είπε πως ο Μητροπολίτης Γεννάδιος τον περίμενε κάτω, για να πάνε μαζί στον Γερμανό Στρατηγό Διοικητή της πόλεως. Τον ήθελε ως διερμηνέα, καθ’ όσον ο πατέρας μου είχε σπουδάσει στο Βερολίνο Πολιτικός Μηχανικός.

    Κάτω βρισκόταν μια μοτοσυκλέτα με σάιντ καρ και επιβάτη τον Μητροπολίτη. Ο πατέρας μου κάθισε πίσω από τον οδηγό χωροφύλακα και πήγαν στους Γερμανούς, οι οποίοι έφευγαν από την Ελλάδα.

    Η Γερμανική διοίκηση επρόκειτο να ανατινάξει τα αντλιοστάσια ακαθάρτων και ύδρευσης, όλο τον παραλιακό λιμενοβραχίονα, το λιμάνι, καθώς και διάφορες άλλες απολύτως αναγκαίες για την λειτουργία της πόλης εγκαταστάσεις.

    Ο Μητροπολίτης Γεννάδιος, κατά την εξιστόρηση του πατέρα μου, είπε στον Γερμανό Στρατηγό περίπου τα εξής: - «Πές του, ..... ότι αν τολμήσουν να κάνουν αυτές τις καταστροφές στην Θεσσαλονίκη, ......τότε θα έχουν προσθέσει ακόμη ένα έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού και της ανθρωπότητας, σε όσα έχουν ήδη κάνει ως τώρα.

    Ο πατέρας μου μετέφραζε : «Ο Μητροπολίτης, γνωρίζοντας τον πολιτισμό της Γερμανίας, σας παρακαλεί να μην καταστρέψετε όλα απαραίτητα για τον πληθυσμό της πόλης έργα κοινής ωφελείας. Σας παρακαλεί να μην ανατινάξετε τον μόλο της παραλίας (Σημ.:από το λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο)».
    (Συνεχίζεται)
    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενα λοχια ενα λοχια ....................................................................................... ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΟΙΛΟΠΩΝΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Συνέχεια)
    Γεννάδιος – «Πες του ότι οι ανθρωπότητα θα τους κρίνει για τα φοβερά εγκλήματα που διέπραξαν. Δεν χρειάζεται να διαπράξουν ακόμη ένα καταστρέφοντας την Θεσσαλονίκη και καταδικάζοντας τον λαό της».

    Μετάφραση: «Είμεθα βέβαιοι πως η Ανωτάτη Γερμανική Διοίκηση θα εγκρίνει την απόφασή σας, να μην καταστραφεί η πόλις κατά την αποχώρηση του Γερμανικού Στρατού από αυτήν.»

    Η Γερμανική διοίκηση της πόλης ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με το Αρχηγείο του …. Φύρερ, το οποίο και ενέδωσε στην …….. «διπλωματική γλώσσα» του μεταφραστή καθώς και στην θαρραλέα παρέμβαση του Μητροπολίτη Γεννάδιου και έτσι δεν ανατινάχθηκαν αυτά τα βασικά για την ύπαρξη της πόλης έργα !

    Δεν μου λέτε, αν δεν πήγαινε τότε ο Γεννάδιος στους Γερμανούς να μιλήσει και να αγωνιστεί για το ποίμνιό του ..... ποιος κερατάς θα είχε τολμήσει να πάει και να σταματήσει τους Γερμανούς ;

    Ποιος, ο Μπουτάρης της εποχής ;

    Μα αυτοί οι τύποι, που υπήρχαν και τότε, θα φρόντιζαν την τσέπη και την καλοπέρασή τους ! Ποτέ δεν θα έβαζαν το κεφάλι τους στον τορβά για τον λαό της Θεσσαλονίκης !

    Εμείς οι Βορειοελλαδίτες πάντοτε αναμέναμε από τους Δεσπότες μας να είναι μπροστάρηδες, να είναι Πατριώτες σαν τον Γερμανό Καραβαγγέλη και να αγωνίζονται για το λαό τους και για την Ελλάδα!

    Φιλικά
    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Άνθιμος είναι ο μόνος που μιλά και μοναδική φωνή λογικής που έμεινε μετά την αποχώρηση του Χριστόδουλου. Τα Media όμως τον περιπαίζουν και έχουν πετύχει να τον παρουσιάζουν ώς γραφικό γεγονός που σε συνδοιασμό με την γενική αποχριστιανοποίηση του λαού έχει κάνει τους πάντες να τον μισούν. Και όμως ότι και να λέτε αν έχουν μείνει εθνάρχες στον τόπο αυτό μόνο με ράσα θα τους βρείτε, γιατί οι εθνάρχες με παντελόνια μας τέλειωσαν προ πολλού. Για μένα ο άνθρωπός έχει μία επιφανεί θέση και αν την χρησιμοποιεί για να επιρεάσει θετικά καλά κάνει, και το ίδιο θα έλεγα αν στη θέση του ήταν ο Ρουβάς ή ο Λάτσης ή οποιοσδήποτε αναγνωρίσιμός άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5 Νοεμβρίου 2010 9:10 μ.μ.Γ.ΑΛΑΤΖΟ ΟΥΤΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ [ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ] ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΌΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΣΙ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΛΕΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΣΤΕΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη Θεσσαλονίκη ζούμε το θέατρο του παραλόγου!Έχουμε έναν Μπουτἀρη να βρίζει τους πάντες,να ασελγεί επί κάθε ιερού και οσίου,να προσπαθεί με κάθε μέσω να εξεφτελίσει και υποβιβάσει κάθε εθνικό και μαζί του να τον στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζική Προπαγάνδας!Με έναν τρόπο απίστευτο,γλοιώδη και τρομερά προφανή που απορώ γιατί ακόμα δεν έχει ξεσηκωθεί ο λαός μπροστά στην προπαγάνδα αυτή!
    Οι λόγοι που το κάνουν αυτό οι εφημερίδες πολλοί...κατ'αρχάς οι χαμηλές κυκλοφορίες έχουν χαμηλές εισπράξεις και λίγες και φθηνές διαφημίσεις,ζουν λοιπόν από το ότι δώσει η κυβέρνηση,έτσι στηρίζουν τον εκλεκτό της!Έπειτα πράγματα με την επίθεση στον Άνθιμο προσπαθούν να ανεβάσουν τις πωλήσεις!Ειδικά δε η μπακατσλοΜακεδονία χεσμένο τον είχε τον Μπουτάρη μέχρι που ξαφνικά έπεσε σήμα!Κρίμα για την Μακεδονία που είναι εφημερίδα ιστορική με μεγάλη προσφορά!Κρίμα να καταντήσει έτσι!
    Τώρα για το θέμα Μπουτάρη-΄Ανθιμου:ο Μπουτἀρης βρίζει τον Άνθιμο όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!και όχι μόνο τον Άνθιμο αλλά τους πάντες με ότι παπαρολογία του έρθει στο νου!και όχι μόνο αυτός αλλά και πολλοί οπαδοί τους και πολλοί από το επιτελείο του!ε λογικό δεν είναι να αντιδράσει ο Άνθιμος;Άλλο χριστιανός άλλο μαλάκας μην τα μπερδεύεται κάποιοι!
    Πέραν αυτού ο άθεος και άπατρης Μπουτάρης τι δουλειά είχε στον Άγιο Δημήτριο;Να γιορτάσει τον Άγιο;μα είναι άθεος!!!να γιορτάσει την απελευθέρωση;μα είναι ανθέλληνας-κεμαλιστής!οι ίδιοι οι οπαδοί του θα έπρεπε να τον είχαν κράξει!
    Έλεος πια μ'αυτόν τον άνθρωπο που αλλάζει απόψεις σαν πουκάμισο και μπερδεύει την πολιτική με τον χαβαλέ του!Όχι κύριε Μπουτάρη δεν έχουμε όλοι την περιουσία σας για να τα έχουμε όλα γραμμένα όπως εσείς!Εμείς θέλουμε σοβαρό,συγκροτημένο και πατριώτη Δήμαρχο της Συμπρωτεύουσας!

    Θεσσαλονικείς ώρα να απαλλαγούμε όχι μόνο από τον Μπουτάρη αλλά και από το σύστημα-κύκλωμα αυτών των χώρων που ταλανίζει την πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στη Θεσσαλονίκη ζούμε το θέατρο του παραλόγου!Έχουμε έναν Μπουτἀρη να βρίζει τους πάντες,να ασελγεί επί κάθε ιερού και οσίου,να προσπαθεί με κάθε μέσω να εξεφτελίσει και υποβιβάσει κάθε εθνικό και μαζί του να τον στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζική Προπαγάνδας!Με έναν τρόπο απίστευτο,γλοιώδη και τρομερά προφανή που απορώ γιατί ακόμα δεν έχει ξεσηκωθεί ο λαός μπροστά στην προπαγάνδα αυτή!
    Οι λόγοι που το κάνουν αυτό οι εφημερίδες πολλοί...κατ'αρχάς οι χαμηλές κυκλοφορίες έχουν χαμηλές εισπράξεις και λίγες και φθηνές διαφημίσεις,ζουν λοιπόν από το ότι δώσει η κυβέρνηση,έτσι στηρίζουν τον εκλεκτό της!Έπειτα πράγματα με την επίθεση στον Άνθιμο προσπαθούν να ανεβάσουν τις πωλήσεις!Ειδικά δε η μπακατσλοΜακεδονία χεσμένο τον είχε τον Μπουτάρη μέχρι που ξαφνικά έπεσε σήμα!Κρίμα για την Μακεδονία που είναι εφημερίδα ιστορική με μεγάλη προσφορά!Κρίμα να καταντήσει έτσι!
    Τώρα για το θέμα Μπουτάρη-΄Ανθιμου:ο Μπουτἀρης βρίζει τον Άνθιμο όπου σταθεί κι όπου βρεθεί!και όχι μόνο τον Άνθιμο αλλά τους πάντες με ότι παπαρολογία του έρθει στο νου!και όχι μόνο αυτός αλλά και πολλοί οπαδοί τους και πολλοί από το επιτελείο του!ε λογικό δεν είναι να αντιδράσει ο Άνθιμος;Άλλο χριστιανός άλλο μαλάκας μην τα μπερδεύεται κάποιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέραν αυτού ο άθεος και άπατρης Μπουτάρης τι δουλειά είχε στον Άγιο Δημήτριο;Να γιορτάσει τον Άγιο;μα είναι άθεος!!!να γιορτάσει την απελευθέρωση;μα είναι ανθέλληνας-κεμαλιστής!οι ίδιοι οι οπαδοί του θα έπρεπε να τον είχαν κράξει!
    Έλεος πια μ'αυτόν τον άνθρωπο που αλλάζει απόψεις σαν πουκάμισο και μπερδεύει την πολιτική με τον χαβαλέ του!Όχι κύριε Μπουτάρη δεν έχουμε όλοι την περιουσία σας για να τα έχουμε όλα γραμμένα όπως εσείς!Εμείς θέλουμε σοβαρό,συγκροτημένο και πατριώτη Δήμαρχο της Συμπρωτεύουσας!

    Θεσσαλονικείς ώρα να απαλλαγούμε όχι μόνο από τον Μπουτάρη αλλά και από το σύστημα-κύκλωμα αυτών των χώρων που ταλανίζει την πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όσο για τον πρώτο ανώνυμο σχολιαστή α)καμία εξουσία δεν ζήτησε ή έχει ο Άνθιμος,β) ε πάνω κάτω την ίδια ηλικία έχει με τον Μπουτάρη οπότε αν είσαι οπαδός ακολουθείς πιστά την σκέψη του αρχηγού σου και αυτοπαγιδεύεσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος πολύ καλά κάνει και μιλάει για τα Εθνικά θέματα της χώρας μας.
    Αηδία προκαλούνε οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που μισούνε την Ελλάδα και την Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ.

    «...ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ,
    ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΜΟΥΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ,ΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΟΝΟΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑΝ.

    ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΒΛΟΓΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ,ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΩΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ,

    ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΕΣ…. «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς αισθάνομαι ότι αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα μας, μετά τον ΒΒΠ, μας θεωρούν σκλάβους δικούς τους!
    Τη σκλαβιά αυτή θα την ονομάσει η Ιστορία κομματοκρατία, επειδή αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν δεν έιχαν ούτε έχουν σαν κύριο μέλημά τους το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά του κόμματος.
    Απόδειξη αυτού είναι ότι η χώρα μας πάει συνεχώς από το κακό στο χειρότερο.
    Από τα προδοτικά: "Η Κύπρος κείται μακράν", "τα Ίμια", "σε 10 χρόνια οι Έλληνες θα έχουν ξεχάσει το Μακεδονικό", τις αναπάντητες Τουρκικές προκλήσεις, μέχρι και το ΔΝΤ, ποιός μπορεί σήμερα να πει ότι είμαστε ελεύθερο κράτος; Επίσης πότε ο λαός ρωτήθηκε με δημοπψήφισμα αν συμφωνεί για τα δεινά που του επεφύλαξαν οι πολιτικοί κυβερνώντες;
    Αλλά υπάρχουν και άλλοι "ταγοί" στο κράτος που έχουν δικαίωμα γνώμης στο κράτος, όπως οι Ακαδημαϊκοί, οι καθηγητές ΑΕΙ, οι ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία της Ορθοδοξίας, οι οποίοι πρέπει να εκφράζονται δημάσια οσάκις βλέπουν "προδοτικές" συμπεριφορές της πολιτικής εξουσίας.
    Άρα πού βρίσκεται το λάθος των Ιεραρχών να παρεμβαίνουν;
    Απλά οι πολιτικοί ενοχλούνται και πιστεύουν ότι δεν είναι δίπλα τους αλλά απέναντί τους οσάκις ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ μαζί τους οι Ιεράρχες μας!
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευμένης ο Καρδιανός
    Ο παπας ειχε υποχρεωση να προστατευσει το ποιμνιο του,πως θα γαλευε το χρημα και τα χωραφια απο τον ελληνικο λαο και το δημοσιο...
    ...τα παραμυθια σου αλλου,βρωμοσαχλα της χριστιανοσινης με τους γκαι παπαδες τα σκανδαλα και ολα αυτα να τα βαλεις στον κ#λ# σου, και να σκευτεις τι εχει προσφερει η ορθοδοξια στον ελληνισμο ποσοτηκα και πιοτικα ανα τους αιωνες,μηπως λεω μηπως ξεχασες τους Εληηνες νεοπλατονιστες και αλλους φιλοσοφους της εποχης 530μχ που ειχαν εκδιοχθει στους αραβες και στους περσες απο τον ''εθνομαρτυρα'' αγιο της εποχης ιουστινιανο που εβαλε και τον παπα της ρωμης βαρβαρο στο κεφαλι μας.Η ορθοδοξια και ο καθολικισμος τα ιδια νταλαβερια ειστε,δεν σας φτανει που σφαξατε τους Ελληνες,τους υποδουλοσατε και μαλιστα γινατε και εθναρχες επι τουρκοκρατιας.

    Με αυτα τα κοπρια νταλαβεριζετε τους Ελληνες και τους εχετε μαννεψει τελειως,τιποτα δεν παραγουν,κριτικαρετε ως ΄παπαδες΄΄ την γενετικη,την πληροφορικη,την πυρινικη ενεργεια ακομα και την χρηση προφυλλακτικων ενω κατα τα αλλα λετε οτι ερχετε το τελος του κοσμου για να τους μαστουρωνετε στο φοβο.Το τελος το δικο σας ερχετε οταν ξυπνησουν ξανα οι ΕΛΛΗΝΕΣ,επλιζω να μην ειναι πολυ αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον κ. Μπουτάρη, κυριακή κοντή γιορτή, έτσι δεν λέει ο λαός μας;
    Ήρθε η ώρα να διαπιστώσει, πόσο αστείος κατάντησε στα γεράματά του, λίγο υπομονή και θα πάρει αυτό που του αξίζει, θα το ευχαριστηθεί και αυτός και οι οπαδοί του, διότι θα έχει καλή αναλογία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μερικα βιντεο
    Βαρθολομαίος στην Εβραική συναγωγή της Ν.Υ.

    http://www.youtube.com/watch?v=uKz3CcEC9Ig&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=zV_bAgo3oOM&feature=related
    Ελληνες δεστε την ορθοδοξιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.youtube.com/watch?v=kKc_6BGOrfg&feature=related

    Ο Βαρθολομαίος παίρνει το Βραβείο των Μακκαβαίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.youtube.com/watch?v=lsGiD_A9Lqo&feature=related

    Το βυζαντινό DNA - μέρος 0ον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Louka , agwnas mexri aisxatwn..
    http://www.youtube.com/watch?v=MbmfCIs0r38&feature=related
    OI BYZANTINOI TOY 9OU MX KAI TOU 2010 DEN EXOYN ALLAXEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ιερώνυμος: Για μένα ΔΕΝ υπάρχουν Έλληνες!..

    http://www.youtube.com/watch?v=ag0jgH0ECFI&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.youtube.com/watch?v=ag0jgH0ECFI&feature=related

    Μίκης: Η Εκκλησία κατήργησε τα ελληνικά ονόματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχουμε και ανορθόγραφους ελληνοφώνους να βρίζουν τον Άνθιμο (και ένα κατά φαντασίαν στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδου).
    Οι Εθνικές θέσεις του μητροπολίτη και της εκκλησίας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.youtube.com/watch?v=wY70-8TeeLI&feature=related
    ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εμένα μ αρεσει η δεσμευση του μπουταρη ότι θα βαλει ζωνη πορνο στη δημοτική τηλεοραση. ειναι μια πραγματικότητα ειπε. προφανώς!
    ρε κωλογερα και τα ναρκωτικα ειναι μια πραγματικότητα και η τρομοκρατια και οι βιασμοί και η παιδεραστια και το ξεπλυμα βρωμικου χρηματος.
    να τα βαλεις όλα λοιπόν.
    και κοιτα υποψηφιε
    σεξ όχι μονο κλασικό. εγώ ας πουμε θέλω ομαδικό, αλλος θελει ομοφυλοφυλικο,λεσβιακό, στοματικο έρωτα
    θελω ποικιλια να εκφραζει ολα τα σεξουαλικα γουστα. ετσι τα ζουμια να τρεχουν απο παντου να προκαλειται η λιμπιντο και να αυτωνουμε οι θεσσαλονικεις στις εφοριες στα μαγαζια στη δημαρχια στο υπουργειο στους στρατωνες σχολεια στις πλατειες στα πεζοδρομια στη τσιμισκή στην εγνατια, αριστοτελους, παντου. σεξογερε βαλε και περιπτερο στη ΔΕΘ με θέμα "η σεξουαλική θεσσαλονίκη".
    α να χαθεις απο δω πέρα και έχω παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Καρδιανέ, ουδεμία αντίρρηση να θεωρείς τον εαυτό σου αμνό και να αναζητείς την προστασία ενός ποιμένα. Το ρητορικό σου ερώτημα πάντως δεν ευσταθεί καθότι δεν είμαστε όλοι πρόβατα...

    χοχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάθε Κυριακή περιμένω να ακούσω το κήρυγμα του που ενημερώνει, που αφυπνίζει και που κρατάει τον Ελληνικό λαό και τους βορειοελλαδίτες σε εγρήγορση λίγο πριν τις επερχόμενες, καλπάζουσες νέες εθνικές μας περιπέτειες.
    Χαίρομαι, που μπορεί ακόμη να ακούγεται ένας γνήσιος πατριωτικός λόγος μέσα στην χάβρα της παραπληροφόρησης και της νεοταξικής προπαγάνδας.
    Ο Άνθιμος τιμά τα ράσα του και τα γένια του! Δεν πρόσβαλλε κανέναν, είναι πάντα προσεκτικός και δεν αποκαλεί προδότες αυτούς που θα έπρεπε.
    Το γεγονός και μόνο ότι έπεσαν να τον φάνε, δείχνει πόσο τους ενοχλεί, πόση απήχηση έχει ο λόγος του.
    Βλέπω 7-8 συνεχόμενα σχόλια αντίχριστων! Τι προσδοκάτε, ρε φουκαράδες; Ποιος σας είπε ότι εμείς οι Ορθόδοξοι κρεμόμαστε από τα χείλια του κάθε ρασοφόρου, χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς πραγματική αγιαστική αναγνώριση του προσώπου που άξια φοράει το ράσο; Γιατί μας φέρνετε τον Βαρθολομαίο, ή τους γκέι επισκόπους ως παράδειγμα, ενώ υπάρχουν Παϊσιοι, Τσαλίκηδες, Βησσαρίωνες και Φιλούμενοι; Πρώτοι εμείς έχουμε φτύσει τους ανάξιους δεν περιμένουμε εσάς!
    Όσο για εσένα 6 Νοεμβρίου 2010 8:58 π.μ. και 6 Νοεμβρίου 2010 12:11 μ.μ. Τι να πω;
    Όλο το λεξιλόγιο της τρούμπας δε θα μπορούσε να σε περιγράψει! Εκτός από αγράμματος και αμόρφωτος-αμφιβάλλω και αν είσαι Έλληνας- είσαι και παλιοσαβούρας!
    Είσαι άθεος; Δικαίωμα σου! Γιατί όμως βρίζεις την θρησκεία των άλλων;
    Έχεις και δύο παιδιά, σαν δε ντρέπεσαι, που θέλεις να είσαι και πατέρας, όπως οι γάτοι!
    Α να χαθείς από εδώ πέρα που έχεις και δύο παιδιά...να τα κάνεις σαν τα μούτρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 6 Νοεμβρίου 2010 12:11 μ.μ.

    Φίλε ανώνυμε, μάλλον σε παρεξήγησα! Το ύφος σου ήταν ειρωνικό, οπότε σου ζητώ συγνώμη!

    ΥΓ: Για τους υπόλοιπους ισχύουν όσα έγραψα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 5 Νοεμβρίου 2010 9:10 μ.μ.

    Αν ήξερες τι έργο έχει προσφέρει ο Άνθρωπος (με άλφα κεφαλαίο) αυτός στον Έβρο, όταν ήταν Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, δεν θα μίλαγες καθόλου. Βέβαια, ίσως μιλάς επειδή ακριβώς ξέρεις. Εδώ μπαίνει και γράφει όλη σάρα και η μάρα.

    Μαχητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ποιανού είναι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (η εφημερίδα); Του Μπακατσέλου; Μωρέ κάπου τον ξέρω αυτόν. Ρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άνθιμε, μη μασάς, εσύ μας έμεινες να ακούμε κανέναν πατριωτικό λόγο. Οι πολιτικοί μας εδώ και χρόνια μας προετοιμάζουν για γιουσουφάκια, έχουμε και Gumus τώρα... Να σε έχει ο Θεός γερό να κατακεραυνώνεις όλους τους Οθωμανοτρύπιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.