11/11/10

Μπουτάρης και Κεμάλ: οι ευθύνες μας απέναντι στην Ιστορία μας επιβάλλουν να μην σιωπήσουμε!

Ο Μπουτάρης, ο Κεμάλ και ο βιασμός της ιστορικής συνείδησης του Έλληνα


του Σάββα Καλεντερίδη

Είδαμε σήμερα το πρωί (23-10-2010), στη ΝΕΤ, τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, να απαντά σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το θέμα του Κεμάλ.
Ο κ. Μπουτάρης, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της δωρεάς του νεοκλασικού που φέρεται να έζησε για ένα διάστημα ο φασίστας-σφαγέας του Ελληνισμού από το ελληνικό στο τουρκικό δημόσιο και της αλλαγής του ονόματος της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, τη δεκαετία του '30, είπε και τα παρακάτω.
Επιβεβαίωσε ότι πριν λίγα χρόνια, όταν οι Τούρκοι ανακαίνισαν την οικία του βραβευμένου με Νόμπελ Ποίησης, Γιώργου Σεφέρη, στη Σκάλα Βουρλών, δίνοντας ταυτόχρονα το όνομά του στη διερχόμενη οδό, ο ίδιος, ως επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών, στη διάρκεια επαφών με Τούρκους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη και μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που κατέβαλλαν τότε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ισμαήλ Τζέμ (που ήταν μέλος του υπουργικού συμβουλίου που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση σχέδιο πραξικοπήματος της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ) για σύσφιγξη των Ε-Τ σχέσεων, πρότεινε να ξαναδοθεί το όνομα του φασίστα-σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ, στην οδό Αποστόλου Παύλου, εξομοιώνοντας στην ουσία το ήθος και το βεληνεκές του Σεφέρη με τον σφαγέα εκατοντάδων χιλιάδων αόπλων και γυναικοπαίδων, τον Μουσταφά Κεμάλ.
Δείχνοντας μάλιστα το ποιόν του, ανέφερε ότι στόχος του είναι αν εκλεγεί, να μετατρέψει την Θεσσαλονίκη τόπο λατρείας των Τούρκων (μίλησε για 300 χιλιάδες το χρόνο), οι οποίοι θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη, θα αφήνουν τα λεφτά τους και ας προσκυνούν όποιον και ό,τι θέλουν.
Άλλα σχόλια δεν κάνουμε. Αφήνουμε τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Απλά, θα δηλώσουμε ότι για μας, η παρουσία τέτοιων προσώπων στην πολιτική σκηνή και η δημόσια έκφραση τέτοιων θέσεων και μάλιστα από δημόσιο μέσο ενημέρωσης, σε μια πόλη της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι θύμα των -στην κυριολεξία- θανατηφόρων εντολών του Κεμάλ και σε μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός υπέστη Γενοκτονία από τον Κεμάλ και από τον Κεμαλισμό, αποτελεί δείγμα της ηθικής και της πολιτικής παρακμής και χρεωκοπίας αυτού του τόπου.
Ο Θεός να φυλάει αυτή τη χώρα.

53 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως εἶναι εἰλικρινής, ἔτσι ὅποιος λοιπὸν τὸν ψηφίζει ξέρει πολὺ καλὰ τί ψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτήσω τον κ. Μπουτάρη το εξής: Αν ήταν Τούρκος υπήκοος και δη υποψήφιος σε δημοτικές εκλογές "απέναντι" (υπήρχαν τέτοιοι Ρωμηοί πριν το 1955), θα συνεβούλευε την μετονομασία δρόμου της Πόλης ή της Σμύρνης σε οδό Κολοκοτρώνη, έτσω κι αν ο τελευταίος είχε γεννηθεί εκεί; Θα πρότεινε η οδός που περνά έξω από το Φανάρι να μετονομασθεί σε Πατριάρχου Γρηγορίου Ε', παρά το ότι ο μακαριστός δεν είχε αγγίξει ούτε μυρμήγκι τουρκικό (αντιθέτως μάλιστα, θύμα της τουρκικής θηριωδίας ήταν αυτός); Εκεί μάλλον θα είχες μπλέξει άσχημα.

    Αξίζει τον κόπο να προκαλείς και να δυσεβείς στην μνήμη τόσων θυμάτων, για να προάγεις τις πωλήσεις κρασιών στην Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακομα κ να χασει ο Μπουταρης, πως αυτο θα ανακοψει την καθοδικη πορεια του Ελληνισμου που εχουν προδιαγραψει οι ανεπαγγελτοι πολιτικοι μας? Οι αλλοι υποψηφιοι, πλην Παπαθεμελη, δεν αντιμαχονται τον Μπουταρη κ τον καθε Μπουτατρη με ορους πατριδας-εθνικου συμφεροντος, αλλα με ορους κομματικης ιδεολογιας. Ποτε θα βγει καποιος αρχηγος κομματος σε μια διαδηλωση κ θα κατηγορησει ανοικτα τους γνωστους-αγνωστους πολιτικους για εθνικη προδοσια? Σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..το ποτό Μπουτάρη!
    http://www.youtube.com/watch?v=Y8cDFroUqBE&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι Τούρκοι έχουν δωσει στο δρόμο που βρίσκεται απέναντι από το Πατριαρχείο στο Φανάρι το όνομα του Σουλτάνου που κρέμασε τον Πατριάρχη Γρηγόριο.
    Κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν στους έλληνες της Πόλης με την πράξη τους αυτή.
    Το κτίριο που αποκαλείται σπίτι του Κεμάλ ουδεμία σχέση έχει με τον Ατατούρκ.Είναι το σπίτι του πατριού του Κεμάλ τον οποίο αντιπαθούσε και είναι ζήτημα αν επέρασε σε αυτό το σπίτι έστω και ένα Σαββατοκύριακο.
    Η τιμή που έγινε στον Σεφέρη θα μπορούσε να ανταποδοθεί με ανάλογη μετονομασία δρόμου στην Ελλάδα με το όνομα τουρκου ποιητή , λογοτέχνη ή
    συνθέτη.
    Νομίζει ο τυχάρπαστος, ανιστόριτος Μπουτάρης ότι με την μετονομασια του δρόμου σε Κεμάλ υπηρετεί την φιλία των δύο λαών?Μήπως θεωρεί ότι οι Έλληνες ή οι Αρμένιοι έχουν ιστορική αμνησία?

    Η πραγματική φιλία ανάμεσα στους λαούς στιρίζεται στην αμοιβαιότητα.
    Θα δίναν οι Τούρκοι ποτέ το όνομα του Ελευθέριου Βενιζέλου σε κεντρικό δρόμο τουρκικής πόλης?
    Κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν στους έλληνες της Πόλης με την πράξη τους αυτή.

    Ο Μπουτάρης δείχνει με την στάση του ασέβεια πρός τους Έλληνες Αρμενικής , Ποντιακής και μικρασιατικής καταγωγής και οφείλεται να πάρει την αρμόζουσα απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου11 Νοεμβρίου 2010 στις 4:12 μ.μ.

    Ἡ ὁδος ὅπου εὑρίσκεται τὸ Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον ὀνομάζεται Sadrazam Ali Paşa. Εἶναι αὐτὸς ποὺ ἔδωσε τὴν ἐντολὴ σφαγῆς τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου Ε' Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Οἱ τουρκικὲς ἄρχὲς τὸν συνέλαβαν κατὰ τὴν διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας μέσα ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία καὶ τὸν ἔσυραν ἔξω. (10 Ἀπριλίου 1821. Τὸν κρέμασαν στὴν πόρτα τοῦ Πατριαρχίου καὶ ἔκτοτε ἡ πόρτα αὐτὴ μένει κλειστή. Sadrazam εἶναι τίτλος καὶ τὸν φέρει ὁ ἀξιοματοῦχος ποὺ ἐνεργεῖ ἐν ὀνόματι τοῦ Σουλτάνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ το πρωί που παρακολούθησα το Μέγκα(Καμπουράκη-Οικονομέα) είδα τους παρουσιαστές να μιλούν στον Μπουτάρη με ιδιαίτερη αγάπη,μέχρι και επιτυχημένο αποτέλεσμα σε μια πόλη συντηρητικών είπαν τα ποσοστά του και άλλα τέτοια ωραία......

    Αμέσως μετά είχαν τον Γκιουλέκα τον οποίο φυσικά και κατακρεούργησαν δημοσιογραφικά,μου αρέσει που αναρωτιούντε κιόλας που ο κόσμος τους θεωρεί συνυπεύθυνους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς κύριε Καλεντερίδη περίμενα από εσάς μια λιγότερο λαικίστικη στάση όσον αφορά την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη...περίμενα τουλάχιστον να κρατηθούν τα προσχήματα.
    Η κριτική σας είναι εντελώς επιφανειακή και χρησιμοποιεί την γνωστή τεχνική της απομόνωσης συγκεκριμένων προτάσεων και φράσεων για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Πως λέγεται αυτό; Λαικισμός.-
    Δεν είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του κυρίου Μπουτάρη, αλλά έχω παρακολουθήσει το λόγο του, το σκεπτικό του και όπως και να το κάνουμε σε καμιά περίπτωση ο άνθρωπος δεν λέει αυτά που του αποδίδονται με αυτόν τον τρόπο. Στο κάτω-κάτω αυτοδημιούργητος είναι, πετυχημένος στο χώρο του και με εξαιρετικές ιδέες για τα ουσιαστικά ζητήματα της καθημερινότητας των Θεσσαλονικιών( αλήθεια ποιος από αυτούς που κάνουν κριτική εκατέρωθεν έχει όντως διαβάσεις τις θέσεις και το πρόγραμμα των υποψηφίων;).
    Τέλος, όσον αφορά το ασήμαντο θέμα της ονομασίας ενός δρόμου ως "Κεμάλ"( στην Κων/πολη υπάρχει οδός Ελευθερίου Βενιζέλου), ε..πιστεύω πως (αν και) όταν ένα έθνος, μια κοινωνική ομάδα, μία πόλη έχει καταφέρει να πιάσει ένα σοβαρο πολιτισμικό επίπεδο, τότε δεν έχει κανένα λόγο να είναι κομπλεξαρισμένη ούτε για το ρόλο της, ούτε για την ιστορία της, ούτε και για την καταγωγή των κατοίκων της..
    Ιστορικά, όταν ένας πολιτισμός παρακμάζει και αδυνατεί να προτείνει, να δημιουργήσει, να συνθέσει, τότε ψάχνει να πιαστεί από αερολογίες περί του παρελθόντος, αστείους συντηρητισμούς σε ανούσια ζητήματα, και ένα στρουθοκαμηλισμό αφελή.
    Εν κατακλείδι,δυστυχώς η Θεσσαλονίκη είναι μια παρηκμασμένη πόλη και αυτό της το κόμπλεξ το βγάζει ως προς την ιστορία της, τις λυκειακού τύπου κόντρες της με την Αθήνα,την λογική "όλοι με πολεμάνε, όλοι μου φταίνε", με την ανάγκη της να αποκτά "Θεού(αρχιπαππά-μητροπολίτη) χρισμένου" τοπικό άρχοντα...
    Λυπάμαι λοιπόν, αλλά δεν απελπίζομαι, καθώς η γεωγραφία και η ιστορικότητα είναι αμείληκτοι γεννήτορες της ιστορίας μιας πόλης, και η Θεσσαλονίκη αργά ή γρήγορα θα είναι και πάλυ η φυσική μητρόπολη των βαλκανίων και όχι το συντηρητικό κεφαλοχώρι που κάποιοι επιθυμούν.

    ΥΓ. Γιατί δεν κατεβαίνει υποψήφιος ο εθνάρχης ¨Ανθιμος να λυθούν όλα τα προβλήματα; Θα έρθει το Άγιο πνεύμα να κάτσει πάνω από την πόλη και όλα θα 'ναι μέλι-γάλα. Ποιός θα ασχολείται μετά με χαζά πράγματα όπως σχολεία, πανεπιστήμια, δρόμους , συγκοινωνίες κτλ...Θα φροντίζει ο Θεός!

    Πνεύμα Αντιλογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Γαλλία έχει ποινικοποιηθεί η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων, εδω στην Ελλάδα ο Μπουτάρης εμμέσως πλην σαφώς όχι μόνο είναι αρνητής της Γενοκτονίας των Ελλήνων απο τους Τούρκους αλλά είναι και τιμητής των εγκεφάλων που ευθύνονται για αυτήν.Και αυτό το άτομο πάει για δήμαρχος! Ανενόχλητος! Αυτό ακριβώς αποτελεί απόδειξη της ηθηκής κρίσης που έχει η Ελλάδα, γραικύλοι που παριστάνουν τους Ελληνες να θέλουν και να καταφέρνουν να κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου είπε...
    Εἶναι αὐτὸς ποὺ ἔδωσε τὴν ἐντολὴ σφαγῆς τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου Ε' Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

    Αληθεια ποτε και ποιος τον ανακυρηξε αγιο ; Παντος σιγουρα οχι οι επαναστες του 1821 ουτε φανταζομαι και οι φιλικοι;
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΛΌΓΕΡΟ...ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΑΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 300.000 ε; Δηλ 50 ευρώ ο καθένας να ξοδέψει (διαμονή, φαγητό κλπ) μιλάμε για 15.000.000 ευρώ!!! Χώρια τα εισητήρια, φόροι, φπα κλπ και όλα αυτά για ένα σπίτι που απ'ό,τι λέει προηγούμενως σχολιαστής κατά πάσα πιθανότητα ούτε που έμεινε ο Ατατούρκ. Δηλ και τους κοροϊδεύουμε και βγάζουμε minimum 15 'μύρια. Μια χαρά μου ακούγεται.
    Άμα σας ευχαριστεί τους υπόλοιπους μπορούμε απέναντι απ' το σπίτι του Ατατούρκ να φτιάξουμε ένα μουσείο για την Μικρασιατική εκστρατεία και την ακόλουθη καταστροφή της Σμύρνης, βάζουμε και 2-3 αγάλματα του Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Μιαούλη και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "...ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ.ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ,ΣΦΑΓΕΣ,ΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ Α Ι Μ Α.
    Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ.
    ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΕΜΙΖΕΙ Π Τ Ω Μ Α Τ Α ΚΙ ΑΠΕΛΜΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ Α Γ Γ Λ Ο Γ Α Λ Λ Ι Κ Α ΚΑΙ
    Α Μ Ε Ρ Ι Κ Α Ν Ι Κ Α ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ.ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Ε Ω Ν ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΗΤΕΣ:ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ Ε Ν Ο Χ Λ Ο Υ Σ Ε ΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΩΡΕΣ."ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΣ".ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ "ΜΙΑ ΟΒΙΔΑ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ"-ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ GEORG HORTON -"ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΙ Η Θ Η Ρ Ι Ω Δ Ι Α ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ".
    ΜΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΜΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΚΕΣ,ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ Σ Υ Μ Μ Α Χ Ι Κ Ο Υ ΣΤΟΛΟΥ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕ ΤΟ Θ Α Ρ Ρ Ο Σ ΚΑΙ Η Μ Ε Γ Α Λ Ο Ψ Υ Χ Ι Α ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.
    ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ Ν Α Υ Τ Ε Σ ΚΑΙ
    Σ Τ Ρ Α Τ Ι Ω Τ Ε Σ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΝΑ Ν Τ Ρ Ε Π Ο Ν Τ Α Ι.
    Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Π Ρ Ο Ξ Ε Ν Ο Σ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ-ΠΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΙΧΑΝ ΤΟ Ε Μ Π Ο Ρ Ι Ο ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.
    Ο ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΝ ΕΙΖΑ ΤΖΕΝΙΝΓΚΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΩΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ:"TO MONO ΠΟΥ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΒΙΑ,ΗΤΑΝ ΟΤΙ Σ'ΑΥΤΟ ΠΑΘΑΙΝΑ ΝΑΥΤΙΑ."
    ΠΑΡ'ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ :700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ.ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.ΚΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ 18 ΕΩΣ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΚΡΕΣ,ΣΙΩΠΗΛΕΣ,Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Κ Ε Σ
    ΠΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ Γ Υ Ρ Ι Σ Μ Ο.
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ
    ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ Ο Κ Ε Μ Α Λ
    Α Τ Α Τ Ο Υ Ρ Κ ΜΠΑΙΝΕΙ ΘΡΙΑΜΒΙΚΑ ΣΤΗ "ΓΚΙΑΟΥΡ ΙΣΜΙΡ".
    Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ
    "ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ Ο Μ Η Ρ Ι Κ Α ΕΠΗ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΣΟΦΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΛΙΕΠΕΙΑ ΑΝΑΘΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΣΕ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ,ΚΙ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΟΡΜΟΥΣΑΝ ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΙΟΙ ΤΩΝ 17ου και 18ου ΑΙΩΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ,ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Ε Λ Λ Η Ν Α Σ ΠΙΑ ΔΕΝ
    Α Ν Α Π Ν Ε Ε Ι."Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΝΤΑΛΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ Κ Ο Σ Μ Ο Υ".....
    Η Ε Σ Χ Α Τ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κ Ρ Α Υ Γ Η ΣΤΗΝ Α Ν Α Τ Ο Λ Η...."
    Του ΑΛΚΗ ΡΗΓΟΥ
    πολιτικου επιστημονα,καθηγητη Παντειου Πανεπιστημιου.
    παπουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πνεύμα Αντιλογίας
    επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτά που γράφονται στο διαδίκτυο, δεν είχα πει τίποτε για το θέμα Μπουτάρη-Κεμάλ, μέχρι που τον άκουσα ο ίδιος στην εκπομπή στη ΝΕΤ.
    Ήταν απαράδεκτος, όπως ακριβώς τα γράφω στο επώνυμο άρθρο μου.
    Αν θέλεις να γράψεις κάτι συγκεκριμένο για το άρθρο, κάντο, αλλιώς, οι χαρακτηρισμοί σε χαρακτηρίζουν, έστω κιαν είσαι ανώνυμος.
    Όσο για τα του Άνθιμου, δεν με αφορούν.
    Το ότι υπάρχουν άτομα ή κύκλοι που εκφράζονται με το δικό τους τρόπο, αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν να λέει ανιστόρητες και απολίτικες ανοησίες.
    Τέλος, αυτά που λες για τον Κεμάλ, ας τα κρίνουν οι αναγνώστες μας.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (Δυστυχώς κύριε Καλεντερίδη περίμενα από εσάς μια λιγότερο λαικίστικη στάση)
    KΛΑΣΣΙΚΗ ΑΤΑΚΑΑΑΑ
    Αντε ρε στην Γιαφα για μετεκπαιδευση
    ..και ξανα ελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για όσους κάνουν νύξη για ποτό, σχετικά με τις δηλώσεις του Μπουτάρη, τους πληροφορώ ότι ο τελευταίος ΔΕΝ πίνει πια. Υπήρξε αλκοολικός, κατά ομολογία του, αλλά έχει αποτοξινωθεί και μένει πολλά χρόνια "στεγνός".

    Βεβαίως, μπράβο του που τα κατάφερε, αλλά αυτό κάνει τις δηλώσεις του ακόμη χειρότερες, διότι δεν μπορεί να τις δικαιολογήσει η μέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε 3 ημέρες ο εθνομηδενιστής παπούς με τον τρεμόπουλο και λοιπούς θαυμαστές του κεμάλ, θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει.

    ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ, είναι γνωστό ότι ο skal λαικίζει!
    Εσύ όμως τι ενοείς όταν λές ότι πρέπει να γίνει μητρόπολη των βαλκανίων η θεσαλονίκη; όλοι μαζί μήπως; σκοπιανοί-τούρκοι-εβραίοι κλπ, όπως ήταν πρίν την απελευθέρωση; για ανέλυσέ μας το ονειρό σου για την πόλη.

    Μαθητής Λυκείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαθητή Λυκείου
    τί εννοείς με το "είναι γνωστό ότι ο skal λαικίζει!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πνεύμα Αντιλογίας

    11 Νοεμβρίου 2010 4:58 μ.μ.



    και η Θεσσαλονίκη αργά ή γρήγορα θα είναι και πάλυ η φυσική μητρόπολη των βαλκανίων και όχι το συντηρητικό κεφαλοχώρι που κάποιοι επιθυμούν.



    Τα ειπες ολα μονο σου και κατεβασες
    παλι μονος σου και το σωβρακο αυτου
    που υποστηρηξες
    Δεν χρειαζεσαι καμμια αλλη απαντηση,απαντησες μονος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι πολλά τά λεφτά Σάββα. Δέν είναι τυχαία η πολιτική της ελληνοτουρκικής φιλίας καί της λαθρολαγνίας τήν οποία στηρίζει σύσσωμο τό πολιτικό, τό δημοσιογραφικό, τό συνδικαλιστικό καί τό επιχειρηματικό κατεστημένο.

    Αλλωστε αυτό φάνηκε καί μέ τό σχέδιο Αννάν τό οποίο στηριζόταν από τό ίδιο κατεστημένο. Αποκαλύφθηκε αργότερα πόσα εκατομμύρια δολλάρια είχαν δαπανήσει οι Αμερικάνοι.

    Τά ίδια συμβαίνουν καί τώρα. Εφτιαξαν τήν κρίση, μέ τό κατάλληλο πρόσωπο γιά πρωθυπουργό, γιά νά μοιραστούμε μέ τούς καλούς Τούρκους καί τούς Αμερικάνους τά πετρέλαια του Αιγαίου (θάλασσα ειρήνης).

    Στό τέλος ο βλάκας ο λαός θά πανηγυρίζει πού θά μοιραστούμε τά πετρέλαια μέ τούρκους, βρετανούς καί αμερικάνους γιατί έτσι θά βγούμε από τήν "κρίση".

    Οι Τούρκαλάδες γιά νά κάνουν τό παιχνίδι τους χρειάζονται προδότες. Από τέτοιους έχουμε πολλούς σέ αυτή τη χώρα.

    *Μου κάνει τρομερή εντύπωση μέ πόση βδελυγμία χειρίζονται τήν Χρυση Αυγή, τα ΜΜΕ, τήν ίδια ώρα πού αγιοποιούν τόν Κεμάλ καί τήν τουρκοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σάββα
    Η πρόταση έχει θαυμαστικό στο τέλος, δεν το πρόσεξες; απορία εκφράζει για τον διατυπώσαντα τη φράση, μην αρπάζεσαι, συνέχισε.

    Μαθητής Λυκείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3467

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρός πνεύμα αντιλογίας.

    Θά είχες πρόβλημα εάν στά Καλάβρυτα έδιναν τό όνομα του Χίτλερ σέ μία οδό; Αλλωστε στήν Γερμανία, πολλοί δρόμοι έχουν ελληνικά ονόματα.

    Θά είχες πρόβλημα νά μήν ζητούν τά θύματα των Γερμανών κατακτητών αποζημιώσεις, όπως δέν ζητάμε από τούς Τούρκους κατακτητές;

    Η ιστορία της Θεσσαλονίκης, πού τόσο κόπτεσαι, τήν θέλει γιά χίλια χρόνια πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας μέ πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη.

    Φυσικά σέ ανατριχιάζει αυτή η ιδέα αφού είσαι προοδευτικός δημοκράτης. Οι Τούρκοι όμως πού στηρίζει ο Μπουτάρης, μέ αργά βήματα αναβιώνουν τήν οθωμανική τους αυτοκρατορία καί εμείς έχουμε καταντήσει μία ασήμαντη επαρχία τους, αφού ούτε στήν Ηπειρο δεν μας επιτρέπουν νά κάνουμε γεωτρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. fstav

    11 Νοεμβρίου 2010 7:30 μ.μ.



    >>> γιά νά μοιραστούμε μέ τούς καλούς Τούρκους καί τούς Αμερικάνους τά πετρέλαια του Αιγαίου (θάλασσα ειρήνης).<<<


    Ηθελα να θεσω εδω ενα θεμα και ειναι καταλυτικο για το μελλον.
    Αν ειναι αληθεια οτι οι ζωνες εκμεταλευσης στο Αιγαιο ειναι τελειωμενη υποθεση απο τις αρχες του 1975 οταν ο 1ος Καραμανλης ΥΠΕΓΡΑΨΕ με τον Ντεμιρελ συμφωνια συνεκμεταλευσης στο Αιγαιο με την Τουρκια και οτι και να λεμε τωρα ειναι χωρις νοημα.Υπαρχουν υπογραφες.
    Επισης ενα 2ο θεμα ειναι οτι συμφωνιες για πετρελαια στην χωρα μας θα γινουν μεταξυ πετρελαιαδων
    και αντι για εμας με τους πιστωτες
    μας,δηλαδη ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σουλτάνος ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ τους γενιτσάρους του το 1826.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όταν η Σ. Αραβία ψάχνει για πετρέλαιο με ΟΛΟΕΝΑ πιο ριψοκίνδυνες γεωτρήσεις στη θάλασσα (βλ.ΒΡ), τα εναπομείναντα ΜΙΚΡΟκοιτάσματα διαφημίζονται για τις ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ κερδοσκοπίες των λαμογιών. ΚΑΝΕΝΑΣ τους δε λέει ότι η ετήσια κατανάλωση είναι 30 ΔΙΣ βαρέλια, ότι άντληση-καθαρισμός-μεταφορά γίνονται ΟΛΟΕΝΑ πιο ΑΚΡΙΒΑ, άρα ΑΣΥΜΦΟΡΑ, και ότι χωρίς ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ειρηνικό ΕΛΕΓΧΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ-ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, θα αρχίσει ΣΥΝΤΟΜΑ ο κανιβαλισμός ανάμεσα στα ως τώρα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ υπερπληθυσμιακά 7 δις, όπως ακριβώς συνέβη με τους πολυδιαφημισμένους εχθρούς της αυτάρκειας Μάγιας, Αζτέκους, Ίνκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εντάξει φίλε Σάββα, δεν είπα και τίποτα τραγικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Αυτή η ανάρτηση έχει καταργηθεί από ένα διαχειριστή του ιστολογίου.
    11 Νοεμβρίου 2010 8:12 μ.μ.

    Ειμαι πολυ ατυχος κυριε Απελη,πανω που σας ξαναβρηκα για να σας ρωτησω
    για αυτο που με ενδιαφερει σας βρηκα κομμενο.Αληθεια γιατι το κανανε αυτο,μηπως κανατε τιποτα,δεν καταλαβαινω.
    Μαρκος(Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμε 11 Νοεμβρίου 2010 5:23 μ.μ.
    μια χαρά μου ακούγεται η ιδεά

    προς scal
    δεν έφερα στο σχόλιό μου άποψη για τον Κεμάλ, ας τον κρίνει ο καθένας και η ιστορία για τους θανάτους που προκάλεσε. Επαναλαμβάνω πως θεωρώ το θέμα της ονομασίας ενός στενού εντελώς ασήμαντο ( τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι έχουμε δωρήσει για αυτόν το σκοπό το κτίριο που συζητάμε). Επίσης για τον ¨Ανθιμο, χαίρομαι που συμπίπτει μόνο η φρασεολογία σας και όχι η ιδεολογία..

    sterg και fstav
    " Η ιστορία της Θεσσαλονίκης, πού τόσο κόπτεσαι, τήν θέλει γιά χίλια χρόνια πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας μέ πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη.
    Φυσικά σέ ανατριχιάζει αυτή η ιδέα αφού είσαι προοδευτικός δημοκράτης. Οι Τούρκοι όμως πού στηρίζει ο Μπουτάρης, μέ αργά βήματα αναβιώνουν τήν οθωμανική τους αυτοκρατορία καί εμείς έχουμε καταντήσει μία ασήμαντη επαρχία τους, αφού ούτε στήν Ηπειρο δεν μας επιτρέπουν νά κάνουμε γεωτρήσεις.

    11 Νοεμβρίου 2010 7:30 μ.μ. "

    ακριβώς στα λόγια μου έρχεσαι..
    Η Θεσσαλονίκη όχι για 1000 αλλά 2000 χρόνια υπήρξε κέντρο και μητρόπολη των βαλκανίων, οπότε καθόλου δεν με ανατριχιάζει το γεγονός αυτό. Από τη θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι Κύριλλος Μεθόδιος για να συνδράμουν σε αυτό που γενικά σήμερα περιγράφουμε ως διαχρονικό ελληνισμό. Δεν κλειστήκαν στο καβούκι τους, αντίθετα φιλοξένησαν-διαμόρφωσαν- διαπαιδαγώγησαν τις ελίτ των γειτονικών φύλων, εξελληνίζοντας μεγάλα τους τμήματα, παράγοντας οικονομική-πολιτική-πολιτισμική ισχύ. Σήμερα ποιον εξάγεις; το..Ζορό;
    Η στοιχειώδης ανάγνωση της ιστορίας δείχνει πως οι Έλληνες στα "καλύτερά τους" ήταν οι κατ'εξοχείν κοσμοπολίτες δια-παιδαγωγοί του βαλκανικού χώρου και όχι εσωστρεφείς επαρχιώτες..Εποχές επαρχιωτισμού και καθαρής εθνοκεντρικής-εθνικιστικής συνείδησης συνήθως απαντάμε ιστορικά λίγο πριν την κατάρευση ( πριν την τουρκοκρατία παράδειγμα)και είναι σημάδι παρακμής.

    οπότε.. fstav στην οθωμανική επέλαση που θα μας κάνει επαρχία τους ,τι προτείνεις να αντιτάξουμε; περισσότερο επαρχιωτισμό;Φοβόμαστε μήπως την πολιτισμική σύγκριση με την Τουρκία, τόσο χαμηλά έχουμε ξεπέσει;
    Τέλος όσον αφορά το πραγματικό θέμα της εθνικής ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ αυτό το ξεκαθαρίζεις πάνω από το Καστελόριζο και μπροστά σε όλο τοΝΑΤΟ με τον "Θεμιστοκλή", και στο Αιγαίο την επόμενη μέρα ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής που ο ίδιος έχεις γράψει αντι να βάζεις 20 αεροπλάνα να βολτάρουν στο αιγαίο.
    Εκεί φαίνεται αν είσαι σοβαρή χώρα και αν θα σε παίρνουν στα σοβαρά και οι άλλοι. Τα ονόματα στα δρομάκια, είναι απλά για εσωτερική μαζική κατανάλωση.

    ΥΓ
    Πόσο δύσκολο είναι για κάποιους που γαυγίζουν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ κοσμοπολιτισμού και διεθνισμού; είναι μάλλον οι ίδιοι που δεν ξεχωρίζουν τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό.

    Πνεύμα Αντιλογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το ποτάμι φούσκωσε και ετοιμάζεται να τα παρασύρει όλα. Δεν αντέχει ο Ελληνικός λαός άλλο.

    Λαθρομετανάστες, Εγκληματικότητα, Οικονομική και Ηθική χρεωκοπία, Διεθνιστές, Θολοκουλτουριάρηδες, Ανιστόριτοι υποψήφιοι δήμαρχοι υπέρμαχοι της Ελληνοτουρκικής φιλίας, υπέρμαχοι των τζαμιών,...

    Κάθε μέρα βλέπουμε, ακούμε και ζούμε μία σύγχρονη παρατεταμένη Ελληνική τραγωδία.

    Κάποια στιγμή θα ξεσπάσει ο κόσμος, που έχει αρχίσει και βιώνει την σαπίλα και την οικονομική κατρακύλα της μεταπολίτευσης από το 1974 και μετά, θα βγεί στους δρόμους και θα αρχίσει να τους κυνηγάει όλους τους πολιτικούς, από όλα τα κόμματα.

    Ηδη πάνω από τους μισούς Ελληνες τους σιχαθήκανε όλους και δεν πήγαν καν να ψηφίσουν στις τελευταιές εκλογές.

    Όπως πάει το πράγμα, βλέπω τα λαμόγια του πολιτικού συστήματος και της σάπιας μεταπολίτευσης να φεύγουν νύχτα.....μαζί και πολλούς δημάρχους και τέως υποψήφιους δημάρχους, όπως θα είναι σε λίγο και ο Μπουτάρης με τα μυαλά που κουβαλάει.

    Και αδέλφια Θεσσαλονικείς, προσέξτε γιατί σε λιγό καίρο θα θέλουν να φτιάξουν τζαμί και στην Θεσσαλονίκη, όπως θέλουν να κάνουν και στην Αθήνα....γιατί όπως πάμε θα γεμίσουμε Μουσουλμάνους σε όλη την Ελλάδα...

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πνευμα αντιλογιας
    10.06μμ

    >>>sterg και fstav
    " Η ιστορία της Θεσσαλονίκης, πού τόσο κόπτεσαι, τήν θέλει γιά χίλια χρόνια πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας μέ πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη.
    Φυσικά σέ ανατριχιάζει αυτή η ιδέα αφού είσαι προοδευτικός δημοκράτης. Οι Τούρκοι όμως πού στηρίζει ο Μπουτάρης, μέ αργά βήματα αναβιώνουν τήν οθωμανική τους αυτοκρατορία καί εμείς έχουμε καταντήσει μία ασήμαντη επαρχία τους, αφού ούτε στήν Ηπειρο δεν μας επιτρέπουν νά κάνουμε γεωτρήσεις. <<<

    τι λες ρε παλληκαρι μου,μιλας σε Θεσσαλονικιο γεννημα και θρεμα.
    εσυ ποιοος εισαι του λογου σου που λες τα ιδια αλλα μας κανεις και χαριτωμενες ψιλοεπιθεσεις.
    και κατι που δεν γνωριζεις.πριν αναρτηθει αυτο απο τον Σκαλ ,ωρες πριν ειχα απαντησει σε ανολογο αρθρο του καυκασιου με σφοδρη επιθεση κατα "Μπουταρηδων,Παπαθεμεληδων και
    του αλλου του καραγκιοζη καθηγητη εκ παρισιων του Ζουραρη" χωρις να δημοσιευθει
    παρ ολο που επεμενα,ισως γιατι περιλαμβανε και του παπαθεμεληδες
    που θελουν νατο παιξουν Βαρωνοι και Κομητες της Βορειας Ελλαδος κατα το Μεσαιωνικο προτυπο.
    Να μαθεις πως και που και ποτε πρεπει να μιλας,ετσι πατριωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Εντάξει φίλε Σάββα, δεν είπα και τίποτα τραγικό....

    11 Νοεμβρίου 2010 9:00 μ.μ.


    Σας βλεπω λιγο ανησυχο κυριε Απελη
    και ανησυχω και εγω μη χασω τον αναλυτη και μεντορα μου κυριο Απελη. Ελπιζω να μη ειναι τιποτα σοβαρο και θελω να συνεχισωμε την συζητηση μας για αυτο που ξερετε και θελω να πληροφορηθω απο εσας.Που να αποτανθω εδω για να μου πει αν κινδυνευω απο τον Γιαχβε.Μου υποσχεθηκατε οτι θα μου συστησετε εναν Εβραιο και περιμενω.
    Μαρκος(Ροδος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Για το ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣΣ
    Ο κος Μπουτάρης εκφραζει ακριβως αυτο που ειναι ενας αμόρφωτος πολιτικάντης Υπαρχουν ελαχιστοι μορφωμενοι πολιτικοι που να γνωριζουν ιστορια , οικονομια, κ.α.Αποτελσμα αυτης της καταστασης ειναι να αντιμεωπιζουν με απλοικοτητα και αφελεια μειζονα εθνικα ζητηματα.
    Αλι σε εμας και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ε όχι και πολιτικός ο Μπουτάρης. Τίποτα απολύτως δεν είναι. Ο ίδιος δηλώνει αναρχοφραγκάτος.
    Της πλάκας είναι και την πλάκα του κάνει. Τόσοι και τόσοι κάνουν το ίδιο. Αυτός μας πείραξε; Δηλαδή οι ΠαγκαλοΣημίτηδες που με πράξεις και όχι με λόγια παρέδωσαν εθνικό χώρο καλύτεροι είναι;
    Ο ΓΑΠ που έκανε ομοτράπεζό του τον Ερντο καλύτερος είναι; Δεν δικαιολογώ με τίποτα τον Μπουτάρη, πίσσα και πούπουλα και γι' αυτόν αλλά για προσμετρήστε πόσοι είναι τελείως Νεο-Οθωμανοί υπήκοοι και με τη βούλα;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όπως οι Ερντογάν και Νταβούτογλου εφέντιλερ αναφέρονται στο Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης, (σαν να ήταν του παππού τους η χαβούζα)
    έτσι και στο (υποτιθέμενο) σπίτι του Κεμάλ, η Ελληνική κυβέρνηση ενστερνιζόμενη και το πνεύμα των παραπάνω δηλώσεων των γειτόνων μας, θα όφειλε να είχε μετατρέψει τον όροφο της εισόδου του σε μουσείο μνήμης και ολοκαυτώματος των προσφύγων και των θυμάτων του Πόντου και της Μ.Ασίας. Έτσι θα είχαν την ευκαιρία οι τουρίστες "προσκυνητές" από την Ανατολή να διδάσκονται και λίγη από την άγνωστη ιστορία και αιματοβαμμένη δράση του Κεμάλ μέσα από φωτογραφίες φρίκης (Ή έστω και να προβληματιστούν ακόμη και με μια φευγαλέα ματιά μέχρι να φτάσουν στους ορόφους "λατρείας" του "πατερούλη" Κεμάλ). Η πρόταση αυτή γίνεται διότι πιστεύω πως οι πραγματικές σχέσεις φιλίας χτίζονται μέσα από ειλικρίνεια και παραδοχή των σφαλμάτων εκάστου και όχι με βιβλία που λογοκρίνουν την νεώτερη ιστορική λαϊκή μνήμη όπως ψευδεπιστημονικά πονήματα τύπου Ρεπούση για παράδειγμα. Η οδός βέβαια του σπιτιού όπως πολύ εύστοχα πρότεινε και κάποιος φίλος παραπάνω - και με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας - θα έπρεπε να μετονομαστεί σε οδό Θ. Κολοκοτρώνη.

    Ευχαριστώ
    Πάνος Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μετά από μικρή απουσία λόγω κάποιων προβλημάτων ,παρατηρώ με λύπη πάλι τα ίδια και τα ίδια τουλάχιστον σε σχέση με τους περισσότερους.
    Αναφορές σε ιστορικά γεγονότα ,κρίσεις επι κρίσεων, τσακωμοί, προσπάθεια ανάπτυξης θεωριών που μπορεί να είναι σωστές αλλά λίγα λένε στον απλό λαό.
    Σε φιλολογική συζήτηση όλα αυτά τα οποία αναφέρονται σε σχέση με γεγονότα είτε ιστορικά είτε πολιτικά είναι χρήσιμα .
    Στην παρούσα φάση νομίζω πως καλό είναι, αντί να αναλώνεστε στο πως θα αποδείξει ο ένας στον άλλον το δίκιο που έχει, πόσο σχετικός είναι, πόσο πιο σωστά υποστηρίζει τις απόψεις του , με αποτέλεσμα κάποιοι ‘’ανώνυμα επώνυμοι’’ να μιλάνε ξύλινη γλώσσα , να μιλήσετε στις ψυχές των πολλών που ούτε τις γνώσεις σας έχουν, ούτε τις θέσεις σας, ούτε την εμπειρία σας πάνω σε όλα τα θέματα
    Στρατιωτικά, Εθνικά, Πολιτικά, Οικονομικά, Κοινωνικά.
    Για να αλλάξει ο λαός θα πρέπει αυτός που του μιλάει να κατέβει στο επίπεδο του αν δεν μπορεί εκείνος να ανέβει.
    Πλησιάστε τον κόσμο που σας διαβάζει κύριοι σχολιαστές , μη τον διώχνετε….
    Εκτός αν δεν σας ενδιαφέρει να συσπειρώσετε να δώσετε γνώσεις και εμπειρία.
    Αλλά αν δεν σας ενδιαφέρει αυτό τότε οι γνώσεις σε όλα τα θέματα είναι νεκρές και άνευ σημασίας.
    Δεν φτάνει να ξέρουμε κάτι πρέπει να μπορούμε να το μεταφέρουμε και κυρίως να πείσουμε με τη στάση μας τον κόσμο…
    Τα λόγια είναι νεκρά όταν δεν έχουν ψυχή μέσα τους .
    Οι γνώσεις είναι αέρας κοπανιστός όταν δεν χρησιμοποιούνται προς όφελος αυτών που τις λαμβάνει και του κοινωνικού συνόλου.
    Τον Έλληνα στην φάση που είναι, ναι τον νοιάζει η ιστορία να την γνωρίζει σε βάθος, και εύρος, αλλά περισσότερο στην παρούσα φάση τον ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά, πως θα χρησιμοποιηθεί αυτή η ιστορία με τέτοιο τρόπο ώστε να διασωθεί πλέον ότι μπορεί.
    Μόνο όσοι μπόρεσαν και μίλησαν στην ψυχή έφεραν την αλλαγή και την ευημερία …


    Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ετσι γειά σου Χριστίνα. Το πρόβλημα συνεννόησης είναι που τα χαλάει. Αν δεν αναζητείται μέσω συζητήσεων μια κοινή συνισταμένη, ένας κοινός στόχος, όπως λές, οι αντιπαραθέσεις γνώσεων είναι ατελέσφορες.
    Πρόσφατα άκουσα μια ομιλία του Γιανναρά. Ελεγε χαρακτηριστικά "αν μάθετε ότι π.χ μια γειτονιά έχει φτάσει στην χρεωκοπία και δείτε δυό γειτόνισσες που τους ανέθεσαν να διαχειριστούν τα οικονομικά της γειτονιάς, να τσακώνονται όλη μέρα, τι θα΄πιστεύατε; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι θα κάνουν καλή διαχείριση, ή ότι θα το βουλιάξουν το καράβι μια ώρα αρχύτερα; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ skal

    Όταν το θράσος περισσεύει..

    "Σκληρή" κριτική από συντοπίτη σου! Όπως τις "σκληρές" δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χριστινα
    12 Νοεμβρίου 2010 10:43 π.μ.

    Υπαρχουν μερικα θεματα που δυστυχως δεν πεφτουν πιο κατω για να ερμηνευθουν πιο ευκολα.Δεν μπορουν ολα να αναλυθουν μεχρι την πηγη τους διοτι και δεν θα επρεπε
    και θα υπαρξουν και υβριστικες απαντησεις απο ανθρωπους που δεν οφειλουν να γνωριζουν περισσοτερα απο οσα τους σερβιρονται καθε ημερα και ειναι με αυτες τις ερμηνειες ικανοποιημενοι.
    Ειναι πολυ βαναυσο να δωσεις σε καποιον φορτιο περισσοτερο απο αυτο που μπορει να κουβαλησει.
    Πολλες φορες καποιος μπορει να μη εμφανιστει για να αναλυσει για να μη σπειρει δαιμονια και προτιμα να σιωπιση αντι να ενοχλησει.Δεν ειναι τοσο ευκολο να αποφασιζεις μεχρι ποιο βαθος πρεπει σε καθε θεμα να απαντας καθε φορα και συχνα απεχεις γιατι ετσι πρεπει για την συγκεκριμμενη στιγμη.Αυτο ο αλλος συχνα δεν το καταλαβαινει και νομιζει οτι σου επετεθη και...φοβηθηκες η οτιδηποτε αλλο.
    Δες την περιπτωση της Galia που εχω μιλησει μαζι της και ειναι προσωπο ανεκτιμητο κατα την γνωμη μου,δισταζει να βγαλει τις γνωσεις της,χανεται συχνα απο το ιστολογιο
    και οχι γιατι...φοβηθηκε κανεναν και αυτο στο υπογραφω, αλλα με το σκεπτικο στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα. Στην Ελλαδα δεν εχουμε μαθει ακομα να ακουμε περαν απο τις δικες μας φωνες και πολλες φορες χανωμε πολλα γιατι απο ελειψη
    γνωσης δεν ειμαστε ετοιμοι να κατανοησωμε τον αλλο και αυτο ειναι πολυ σοβαρο σαν προβλημα και οδηγει αρκετους στην στασιμοτητα και στην οπισθοδρομηση συχνα γιατι μπορει να μπει εδω εκτος απο την ελειψη γνωσης και το καταστρεπτικο παθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ !!!
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμε 12 Νοεμβρίου 2010 7:07 μ.μ.
    έχει μεγάλη σημασία ποιοί σε επαινούν και ποιοί σε βρίζουν.
    Μερικές φορές οι βρισιές είναι τίτλος τιμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αγαπητέ Sterg καλός δάσκαλος , ηγέτης, καθοδηγητής δεν είναι μόνο εκείνος που έχει εύρος και βάθος γνώσης , αλλά και εκείνος (για μένα περισσότερο) που μπορεί να το μεταδώσει με την ψυχή του και όχι μόνο με το μυαλό του.
    Όταν η πηγή έχει συμφέροντα τα οποία αντίκεινται στα συμφέροντα της πατρίδας είναι αναμενόμενη η αντίδραση.
    Ο κάθε ένας από εμάς έχει την γνώση και την εμπειρια , τις όποιες, για να κρίνει αν αυτά τα οποία του σερβίρονται είναι άξια σημασίας. Η ικανοποίηση έρχεται μόνο εκ του αποτελέσματος. Βέβαια όταν η ευχαρίστηση έρχεται μόνο μέσω της αναγνώρισης υπηρεσιών που προσφέρει ο καθένας στα κέντρα τα οποία υπηρετεί και όχι εκ του αποτελέσματος στην πατρίδα του , αν την θεωρεί , τότε αυτό που μου λες έχει και βάση και λογική.
    Ολοι μπορούν να αντέξουν τα πάντα κατά την γνώμη μου , γιατί ο άνθρωπος έχει απεριόριστη δύναμη. Το ζήτημα είναι αν θέλει να το κάνει ή όχι, αν τον βολεύει ,ή αν του αποφέρει κάποιο κέρδος (μιλώντας στην γλώσσα της σημερινής εποχής).Σίγουρα όμως δεν είμαι εγώ άξια να κρίνω αν είναι βάναυσο το να γνωρίζει ‘’κάποιος, όποιος’’ όλη την αλήθεια.Θεωρώ πως αν θέλω να λέγομαι άνθρωπος και όχι φερέφωνο θα πρέπει να πω αυτό που τεκμηριωμένα γνωρίζω και από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να επιλέξει. Ο Θεός , ο Αλλάχ πες όπως εσύ θες, μας έδωσε κρίση και μυαλό για να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και θετικά και όχι μόνο για ύβρεις ίντριγκες και δοσιλογισμούς .
    Η λογική που λέει δεν μιλαω για να μη σπείρω δαιμόνια προσωπικά ποτέ δεν την κατάλαβα εφόσον διακατέχομαι από την λογική που λέει πως αυτά που πιστεύω , αναλύω , υποστηρίζω δεν λέγονται ακριβώς για τον ίδιο λόγο που λέω ότι δεν το κάνω για να τον αποφύγω. Γενικώς θεωρώ ότι οι άνθρωποι που μονόπλευρα και μονοδιάστατα σχολιάζουν ή απέχουν από σχολιασμό μάλλον έχουν ακριβώς την ίδια λογική με τους αντιρρησίες σε μόνιμη βάση.
    Οσο για τη παροιμία ‘’στου κουφού την πορτα’’ που σωστά αναφέρεις έχει δυο όψεις. Η μία είναι αυτή που αναφέρεις , η άλλή όμως είναι αυτή που αναφέρεται στον ομιλούντα που λειτουργεί σαν κασετόφωνο επανάληψης ιδεών και θέσεων και αδυνατεί να δει πέρα και πάνω από αυτές
    Για να ακούσει κάποιος πρέπει εκτός από το να ξέρει να ακούει όπως σωστά το θέτεις να έχει και συνομιλητή που να μπορεί να μιλάει και όχι απλά να διαλαλεί. Δεν μιλάω συγκεκριμένα για την Galia όπως πιθανόν να υποθέσεις αλλά γενικώς για όλους όσους προσπαθούν μόνο να μιλάνε και αδυνατούν να ακούσουν πέραν των απόψεών τους.
    Δυστυχώς η γνώση μπορεί να μεταφραστεί, παραφραστεί , διαστρεβλωθεί και από αυτόν που την εισπράττει (είτε ακούγοντας είτε κλείνοντας τα αυτιά επιλεκτικά) και από αυτόν που την μεταφέρει.
    Δεν είναι μόνο τι λέμε , αλλά και πως το λέμε, και αυτό το πώς θέλει ψυχή κάτι που λείπει από τις κουβέντες πολλών μιας και επιδίδονται απλά και μόνο στην πειθώ των λόγων τους και όχι στην ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χριστινα
    Η συζυγος μου που το διαβασε μου ειπε αμεσως μετα οτι εχεις τετραγωνη λογικη και συγκροτημενη σκεψη και για να μη την στενοχωρησω
    Σαββατιατικα και πρωι,συμφωνησα μαζι της.Εγω συνεχιζω να εχω αντιρρησεις στην κοινοποιηση θεματων που αλλοιως φαινονται και αλλοιως τελικα ειναι και το μονο που θα επιτυχουν ειναι μια αναταραχη και φασαρια.
    Πριν λιγες ημερες ο Καυκασιος σε ενα αλλο θεμα μου απαντησε πολυ σωστα "τα εν οικω μη εν Δημω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. * Stin Xristina kai Elina

    Exete bebaios dikaio, alla einai dynaton na eisai Thessalonikios, na exeis goneis pou efygan dia nyktos apo tin Thraki gia na mi tous sfaksoun oi kemalikes ordes kai na diabazeis sxolia apo ton "Pnebma antilogias" gia enan ypopsifio dimarxo, pou ektos ton allon aparadekton theseon tou, thelei na metonomasei gia katharos kerdoskopikous (kai monon ??) logous ton geitoniko sou dromo se odo "Kemal Atatourk", ton Sfagea kai ton klefti tis oikogeneias sou operiousias??

    Kati tetoio to diabaseis xoris na anatrixiaseis kai xoris na theleis na doseis mia kapoia apantisi??

    Einai dynaton na anexomaste na akoume oti prepei xarin kapoiou isos touristikou synallagmatos na dextoume na poulisoume akoma kai tin psyxi mas stous Tourkous??

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ skal

    Συμφωνώ. Από τον συγκεκριμένο, μάλλον τίτλος τιμής είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τυγχάνει να αγοράζω μερικά καλά κόκκινα κρασιά Μπουτάρη και μέχρι σήμερα θεωρούσα πολύ σημαντική την συνεισφορά αυτού του κυρίου στην οινοκαλλιέργεια. Αυτή είναι μια παλιά ελληνική κουλτούρα και όχι μόνο.
    Απόρησα όταν άκουσα ότι είναι υποψήφιος δήμαρχος. Στην συνέχεια άκουσα ότι υποστηρίζεται από κάποιους περίεργους τύπους αλλά και κάποιους άλλους διόλου περίεργους. Έμεινα άφωνος όταν άκουσα τις περί Κεμάλ δηλώσεις του και η πεποίθησή μου ότι κάτι δεν πάει καλά ενισχύθηκε. Άκουσα επίσης κάτι ειρωνικές συνηγορίες κατά Άνθιμου και υπέρ Μπουτάρη προερχόμενες από «μεγαλοδημοσιογράφους» που κάθονται στο σβέρκο του έλληνα τηλεθεατή εδώ και δεκαετίες ευνοώντας κάθε αποδόμηση, στηρίζοντας φασιστοειδή σχέδια όπως το σχέδιο Αναν και αντικρούοντας κάθε άμυνα γράφοντας με σοφία χιλίων ηλιθίων ότι στον κόσμος μας … τελείωσε ο πόλεμος (αυτά την δεκαετία του 1990 και 2000 ενώ βολές και υπονοούμενα τα ρίχνουν οι τέτοιοι όποτε τους δίνετε ευκαιρία).
    Οι απορίες αυξήθηκαν. Μήπως λέω ισχύει η γνωστή ρήση για τους «χρήσιμους ηλίθιους» και τον χρησιμοποιούν κάποιοι ως ένα ακόμη πριονάκι ροκανίσματος του δένδρου πάνω στο οποίο η ιστορία μας έταξε να καθόμαστε!
    Μετά την «σαρωτική» εκλογή του άκουσα δηλώσεις. Δες το φιλμάκι http://www.youtube.com/watch?v=8am4E7edWuQ. Για τον Κύριο δημοσιογράφο που συνηγορούσε ασυγκράτητα τι να πω. Οι μορφασμοί του μιλούν από μόνοι τους. Κάθε δημοσιογράφος, νομίζω, δεοντολογικά μιλώντας, δεν είναι καθοδηγητής αλλά μόνο πληροφορίες έχει δικαίωμα να δίνει.
    Εδώ λοιπόν περί Κεμάλ, λεφτών και τουριστών η κουβέντα. Μόνο αστεία κανείς μπορεί να κάνει αλλά διερωτώμαι είμαστε πλέον αστείοι όταν η δεύτερή μας πόλη θα διοικείται από τέτοιες νοοτροπίες. Λέω λοιπόν ειρωνικά, γιατί μόνο αυτό αξίζει να κάνω, τα εξής:
    1. Τι 300 χιλιάδες τούρκους τουρίστες για ένα δρόμο του Κεμάλ. Να ονομάσει τον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας λεωφόρο Νταβούτογλου ή Ερτογάν. Γιατί ενώ η Λεωφόρο Κεμάλ μπορεί να έλθουν μόνο 300 αντί 300 χιλιάδες ενώ λεωφόρος Νταβούτογλου μπορεί να προσέλθουν καμιά τριανταριά εκατομμύρια τούρκοι τουρίστες, ντυμένοι Οθωμανοί δραγουμάνοι. Γιατί να μην τους μιμηθεί η Αθήνα και να αλλάξει την Πλατεία Συντάγματος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλου κτλ.
    2. Να σκεφτούμε και πιο δραστικά μέτρα όπως ο Μωάμεθ Β ο πορθητής οπότε οι τούρκοι τουρίστες μπορεί να γίνουν 60 εκατομμύρια.
    3. Μπορούμε ακόμη να πάρουμε σβάρνα όλους τους στρατηγούς ό πως τον Δράμαλη και κάθε άλλο. Ευρώ δεν μας λείπουν. Θα μας φέρουν πολλά.

    Ας είμαστε όμως επιεικείς. Ενδέχεται να ήταν μεθυσμένος όταν τα έλεγε.

    Π. Ήφαιστος
    www.ifestosedu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τυγχάνει να αγοράζω μερικά καλά κόκκινα κρασιά Μπουτάρη και μέχρι σήμερα θεωρούσα πολύ σημαντική την συνεισφορά αυτού του κυρίου στην οινοκαλλιέργεια. Αυτή είναι μια παλιά ελληνική κουλτούρα και όχι μόνο.
    Απόρησα όταν άκουσα ότι είναι υποψήφιος δήμαρχος. Στην συνέχεια άκουσα ότι υποστηρίζεται από κάποιους περίεργους τύπους αλλά και κάποιους άλλους διόλου περίεργους. Έμεινα άφωνος όταν άκουσα τις περί Κεμάλ δηλώσεις του και η πεποίθησή μου ότι κάτι δεν πάει καλά ενισχύθηκε. Άκουσα επίσης κάτι ειρωνικές συνηγορίες κατά Άνθιμου και υπέρ Μπουτάρη προερχόμενες από «μεγαλοδημοσιογράφους» που κάθονται στο σβέρκο του έλληνα τηλεθεατή εδώ και δεκαετίες ευνοώντας κάθε αποδόμηση, στηρίζοντας φασιστοειδή σχέδια όπως το σχέδιο Αναν και αντικρούοντας κάθε άμυνα γράφοντας με σοφία χιλίων ηλιθίων ότι στον κόσμος μας … τελείωσε ο πόλεμος (αυτά την δεκαετία του 1990 και 2000 ενώ βολές και υπονοούμενα τα ρίχνουν οι τέτοιοι όποτε τους δίνετε ευκαιρία).
    Οι απορίες αυξήθηκαν. Μήπως λέω ισχύει η γνωστή ρήση για τους «χρήσιμους ηλίθιους» και τον χρησιμοποιούν κάποιοι ως ένα ακόμη πριονάκι ροκανίσματος του δένδρου πάνω στο οποίο η ιστορία μας έταξε να καθόμαστε!
    Μετά την «σαρωτική» εκλογή του άκουσα δηλώσεις. Δες το φιλμάκι http://www.youtube.com/watch?v=8am4E7edWuQ. Για τον Κύριο δημοσιογράφο που συνηγορούσε ασυγκράτητα τι να πω. Οι μορφασμοί του μιλούν από μόνοι τους. Κάθε δημοσιογράφος, νομίζω, δεοντολογικά μιλώντας, δεν είναι καθοδηγητής αλλά μόνο πληροφορίες έχει δικαίωμα να δίνει.
    Εδώ λοιπόν περί Κεμάλ, λεφτών και τουριστών η κουβέντα. Μόνο αστεία κανείς μπορεί να κάνει αλλά διερωτώμαι είμαστε πλέον αστείοι όταν η δεύτερή μας πόλη θα διοικείται από τέτοιες νοοτροπίες. Λέω λοιπόν ειρωνικά, γιατί μόνο αυτό αξίζει να κάνω, τα εξής:
    1. Τι 300 χιλιάδες τούρκους τουρίστες για ένα δρόμο του Κεμάλ. Να ονομάσει τον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας λεωφόρο Νταβούτογλου ή Ερτογάν. Γιατί ενώ η Λεωφόρο Κεμάλ μπορεί να έλθουν μόνο 300 αντί 300 χιλιάδες ενώ λεωφόρος Νταβούτογλου μπορεί να προσέλθουν καμιά τριανταριά εκατομμύρια τούρκοι τουρίστες, ντυμένοι Οθωμανοί δραγουμάνοι. Γιατί να μην τους μιμηθεί η Αθήνα και να αλλάξει την Πλατεία Συντάγματος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλου κτλ.
    2. Να σκεφτούμε και πιο δραστικά μέτρα όπως ο Μωάμεθ Β ο πορθητής οπότε οι τούρκοι τουρίστες μπορεί να γίνουν 60 εκατομμύρια.
    3. Μπορούμε ακόμη να πάρουμε σβάρνα όλους τους στρατηγούς ό πως τον Δράμαλη και κάθε άλλο. Ευρώ δεν μας λείπουν. Θα μας φέρουν πολλά.

    Ας είμαστε όμως επιεικείς. Ενδέχεται να ήταν μεθυσμένος όταν τα έλεγε.

    Π. Ήφαιστος
    www.ifestosedu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δυστυχώς κύριε Καλεντερίδη περίμενα από εσάς μια λιγότερο λαικίστικη στάση όσον αφορά την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη...περίμενα τουλάχιστον να κρατηθούν τα προσχήματα.
    Η κριτική σας είναι εντελώς επιφανειακή και χρησιμοποιεί την γνωστή τεχνική της απομόνωσης συγκεκριμένων προτάσεων και φράσεων για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Πως λέγεται αυτό; Λαικισμός.-
    Δεν είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του κυρίου Μπουτάρη, αλλά έχω παρακολουθήσει το λόγο του, το σκεπτικό του και όπως και να το κάνουμε σε καμιά περίπτωση ο άνθρωπος δεν λέει αυτά που του αποδίδονται με αυτόν τον τρόπο. Στο κάτω-κάτω αυτοδημιούργητος είναι, πετυχημένος στο χώρο του και με εξαιρετικές ιδέες για τα ουσιαστικά ζητήματα της καθημερινότητας των Θεσσαλονικιών( αλήθεια ποιος από αυτούς που κάνουν κριτική εκατέρωθεν έχει όντως διαβάσεις τις θέσεις και το πρόγραμμα των υποψηφίων;).
    Τέλος, όσον αφορά το ασήμαντο θέμα της ονομασίας ενός δρόμου ως "Κεμάλ"( στην Κων/πολη υπάρχει οδός Ελευθερίου Βενιζέλου), ε..πιστεύω πως (αν και) όταν ένα έθνος, μια κοινωνική ομάδα, μία πόλη έχει καταφέρει να πιάσει ένα σοβαρο πολιτισμικό επίπεδο, τότε δεν έχει κανένα λόγο να είναι κομπλεξαρισμένη ούτε για το ρόλο της, ούτε για την ιστορία της, ούτε και για την καταγωγή των κατοίκων της..
    Ιστορικά, όταν ένας πολιτισμός παρακμάζει και αδυνατεί να προτείνει, να δημιουργήσει, να συνθέσει, τότε ψάχνει να πιαστεί από αερολογίες περί του παρελθόντος, αστείους συντηρητισμούς σε ανούσια ζητήματα, και ένα στρουθοκαμηλισμό αφελή.
    Εν κατακλείδι,δυστυχώς η Θεσσαλονίκη είναι μια παρηκμασμένη πόλη και αυτό της το κόμπλεξ το βγάζει ως προς την ιστορία της, τις λυκειακού τύπου κόντρες της με την Αθήνα,την λογική "όλοι με πολεμάνε, όλοι μου φταίνε", με την ανάγκη της να αποκτά "Θεού(αρχιπαππά-μητροπολίτη) χρισμένου" τοπικό άρχοντα...
    Λυπάμαι λοιπόν, αλλά δεν απελπίζομαι, καθώς η γεωγραφία και η ιστορικότητα είναι αμείληκτοι γεννήτορες της ιστορίας μιας πόλης, και η Θεσσαλονίκη αργά ή γρήγορα θα είναι και πάλυ η φυσική μητρόπολη των βαλκανίων και όχι το συντηρητικό κεφαλοχώρι που κάποιοι επιθυμούν.

    ΥΓ. Γιατί δεν κατεβαίνει υποψήφιος ο εθνάρχης ¨Ανθιμος να λυθούν όλα τα προβλήματα; Θα έρθει το Άγιο πνεύμα να κάτσει πάνω από την πόλη και όλα θα 'ναι μέλι-γάλα. Ποιός θα ασχολείται μετά με χαζά πράγματα όπως σχολεία, πανεπιστήμια, δρόμους , συγκοινωνίες κτλ...Θα φροντίζει ο Θεός!

    το προσυπογράφω
    khfhnas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμε 10:37
    Στα ποντιακά λέμε μια φράση:
    Τρανόν βούκαν φα, τρανόν λόγον μη λες.
    Ξεπερνώ την προκατάληψη που έχεις απέναντι στο πρόσωπό μου.
    Δεν πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος και δεν είσαι ο μόνος που ενδύεσαι τον μανδύα του 'προοδευτικού' για να νοιώθεις καλά.
    Άλλωστε, το καλάμι του 'προοδευτισμού' το καβάλησαν και στην κυριολεξία τράφηκαν από αυτό εκατομμύρια Έλληνες, όλοι αυτοί που με τον έναν ή άλλο τρόπο συμμετείχαν ή συναίνεσαν στο μεγάλο φαγοπότι που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, με κύριο άρμα πάντα τον λαϊκισμό.
    Αν θέλεις πάντως, επειδή εγώ δεν είμαι ανώνυμος ή κουκουλοφόρος, άλλο 'προοδευτικό φορύτο' κι αυτό,
    μπορείς να μου υποδείξεις ένα άρθρο μου ή μια πρόταση και να πεις πού ακριβώς λαϊκίζω.
    Όσον αφορά το δημοσίευμα, εγώ την είδα την εκπομπή και με βάση αυτά που είδα έγραψα το άρθρο.
    Εσύ την είδες;
    Τέλος πάντων, εγώ πιστεύω ότι ο πραγματικός λαϊκιστής θα αποδεχτεί ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης, αφού δεν πρόκειται ποτέ να μετωνομάσει την Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Αταοτύρκ.
    Απλά, πέταξε μια μπανάνα στους προοδευτικούς-μαϊμού, οι οποίοι φυσικά την έχαψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.