27/11/10

ΤΕΤΡΑΜΕΡΗ ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Θα συσταθεί τετραμερή ζώνη ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Τουρκίας, Ιορδανίας, Συρίας και Λιβάνου.Τέσσερεις Τούρκοι υπουργοί συγκλήθηκαν για να δώσουν την τελική μορφή στη συμφωνία που θα υπογραφεί το Φεβρουάριο.Ενόψει της τελετής υπογραφής που θα διοργανωθεί τον Φεβρουάριο στην Kωνσταντινούπολη(İstanbul) η Τουρκία δίνει την τελική τους μορφή στις εργασίες.
Οι εργασίες που ξεκίνησαν το περασμένο Ιούνιο με την απόφαση που λήφθηκε μεταξύ της Τουρκίας, Λιβάνου, Συρίας και Ιορδανίας θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Με την συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερης διακίνησης μεταξύ των τεσσάρων χωρών, η οποία θα βασίζεται στην ελευθερία βίζας.

Οι τέσσερεις χώρες αποφάσισαν να εκπονήσουν κοινές δραστηριότητες σε τέσσερεις βασικούς τομείς.Στο συνέδριο που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών συγκλήθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί των τεσσάρων αυτών τομέων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, ο υπουργός Μεταφορών Binali Yıldırım, ο υπουργός Ενέργειας Taner Yıldız και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ertuğrul Günay αξιολόγησαν τις εκθέσεις των γραφειοκρατών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Davutoğlu δήλωσε χαρακτηριστικά «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο πάψει να αναφέρεται το όνομα της περιοχής μας με τις συγκρούσεις και να μετατραπεί σε ένα πεδίο σταθερότητας και ευημερίας που θα βασίζεται στα συμφέροντα όλων».

Η τετραμερείς ζώνη ελεύθερου εμπορίου θα τεθεί σε λειτουργία με την σύνοδο που θα διοργανωθεί τον Φεβρουάριο στην Kωνσταντινούπολη( İstanbul).http://www.trtgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.