24/11/10

Η ΕΡΤ στα τάρταρα

Κανείς Πολίτης δεν αμφιβάλλει πλέον –ακόμη και εκείνοι που έχουν κομματική ταυτότητα ΠΑΣΟΚ– ότι η ΕΡΤ Α.Ε. από δημόσιο μέσον ενημέρωσης εξελίχθηκε σε έναν χρόνο σε μεγάφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας. Μια ματιά να ρίξετε στα δελτία της ΝΕΤ, αντιλαμβάνεστε ότι συντάσσονται για να προβληθεί «το έργο» της κυβέρνησης, δικαιολογώντας τις βαθύτατα αντιλαϊκές αποφάσεις της, με κάθε τρόπο. Οι Πολίτες που επέλεγαν τη δημόσια τηλεόραση για την ενημέρωσή τους έστρεψαν την πλάτη τους, αφήνοντάς την με το μικρότερο ποσοστό τηλεθέασης στην ειδησεογραφία που είχε ποτέ!


ΤΟΣΗ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ για ενημερωτικό βραχίονα κυβέρνησης δεν υπήρξε παρά μόνον επί αειμνήστου Μαρούδα, όταν απειλούσε ότι θα στήσει επουράνια μεταλλικά δίχτυα, ώστε να «ψαρέψει» τους δορυφόρους που θα εξέπεμπαν σήμα προς την Ελλάδα! Είναι αναμφισβήτητη αλήθεια –που άλλωστε μπορεί, συγκριτικά, να πιστοποιηθεί– ότι η ΕΡΤ Α.Ε. με τα τρία κύρια τηλεοπτικά της κανάλια και τους πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς επί κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή λειτούργησε κατά τρόπο που μόνον κακόπιστοι θα της προσήπταν σκληρό κομματισμό. Επί Νέας Δημοκρατίας κανένα της στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν απηλλάγη των καθηκόντων του. Πολύ περισσότερο, συμβασιούχος ή μη δεν έχασε τη δουλειά του. Τα διευθυντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επί Νέας Δημοκρατίας, παρέμειναν όλη την πενταετία στις θέσεις τους. Επί κυβερνήσεως Σημίτη υπήρχε αξιοκρατία στην επιλογή του προσωπικού που στελέχωνε τον τομέα της ενημέρωσης και ελευθερία στην έκφραση αντίθετης γνώμης. Σήμερα η ΕΡΤ απώλεσε τον δημόσιο χαρακτήρα της που υπαγορεύεται από το Σύνταγμα και στηρίζεται από την τσουχτερή συνδρομή που, υποχρεωτικά, καταβάλλει ο Πολίτης, μέσω ΔΕΗ. Διοικητικό Συμβούλιο και διευθυντικά στελέχη αναδείχθηκαν κομματικοί παράγοντες που αν αξιοκρατικά κατείχαν τις θέσεις τους, ίσως να αντιλαμβάνονταν ότι η πρόσδεση στους κομματικούς μηχανισμούς δεν μακροημερεύει. Με την αλλαγή του αρμόδιου πολιτικού προϊσταμένου, επέρχεται η αλλαγή φρουράς που εκφράζει νέες κομματικές ισορροπίες. Οι ενημερωτικές εκπομπές που είχαν δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο προφίλ παραδόθηκαν σε συγγενείς κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ ή φίλων οικογενειακών, ώστε να ελέγχονται απολύτως.

ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ προγράμματα που είχαν κερδίσει ευρύτερη πολιτική παραδοχή, αδέξια και ερασιτεχνικά, προκαλούν τον γέλωτα. Τι αγωνία τραβάνε οι καημένοι οι παρουσιαστές όταν –για τα προσχήματα– καλούν δημοσιογράφο ή πολιτικό που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση. Η σπουδή τους να του «κλείσουν το στόμα» είναι τόση που γελοιοποιούνται. Μου λένε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει δώσει τέτοιες εντολές. Οι παπανδρεϊκότεροι όμως του Παπανδρέου φροντίζουν πριν από αυτόν γι’ αυτόν…http://www.e-typos.com/content.aspx?catid=7&cid=15463

10 σχόλια:

  1. Οι γενίτσαροι πάντα έτσι λειτουργούσαν, τώρα που απέκτησαν και δημοκρατικο-αριστερό μανδύα είπαν να γίνουν λίγο πιο εκφραστικοί.
    Αυτά βέβαια τα κοπριτόπαιδα, που τα πληρώνουμε για να μας αηδιάζουν,τα θυμάμαι επί ημερών καραμανλή να ουρλιάζουν για τα σκάνδαλα καθημερινά, ενώ τώρα τάφος!
    Πληρωμένη δημοσιοκαφρίλα θα πληρώσεις στην ώρα σου, που θα πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθε χούντα (και αυτη του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί εξαίρεση) χρειάζεται τα ΜΜΕ δικα της για τον ελεγχο των μαζών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα η κρατική τηλεόραση λειτουργεί έτσι.Ελεγχόμενος ο τύπος στην Ελλάδα.Το ξέρουν και οι πέτρες αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά αυτή με το τσουλούφι του ασβού δεν έχει ψοφήσει ακόμα;


    ΥΓ.
    Χρόνια σας πολλά Αμερικλάνει και κοιτάξτε να ρίξετε καμιά κλωτσιά στους σιωνοναζί και να τους πετάξετε έξω απ την χώρα σας για να γλυτώσει κι ο υπόλοιπος κοσμάκης.
    Δεν θα ‘νε και η πρώτη φορά.


    Ο οξ από δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βγαλτε τη σιχαμερη σκατοφατσα απο τη φωτογραφια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι ήταν εντός της ΕΡΤ και έτρωγαν/ λούφαζαν/παραγόντιζαν συνεχίζουν να το κάνουν αλλά με άλλο σημαιάκι: ο σκοπός τους είναι να βαλτώσει η ΕΡΤ αλλά να μην τους ακουμπήσει κανένας.

    Η ΕΡΤ έχει λαμβάνειν πάνω από 150,000,000 ευρώ από το ΕΣΠΑ αλλά δεν πάει κανείς να τα πάρει γιατί οι κιφήνες είναι της λογικής "μικρομίζες από μερικές μεριές χωρίς σκοτούρες"...

    Όσο για την Παναγιωταρέα, τώρα που δεν τρώει, ξύπνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η κυρία έχει κάνει σειρά εκπομπών στις οποίες παρουσίαζε κάποιον γιατρό/καθηγητή που ισχυρίζεται ότι θεραπεύει με δική του πρωτότυπη μέθοδο τον καρκίνο.
    Μάλιστα είχε φέρει και στο στούντιο μερικούς ασθενείς του -δήθεν θεραπευμένους- ανάμεσά τους και τον Άλκη Στέα.

    Εκτός του ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν έζησε παραπάνω από μερικές εβδομάδες μετά, η εν λόγω κυρία θα έπρεπε να μας πει και πόσα πήρε ως αμοιβή για να κάνει την διαφήμιση σε αυτό τον απατεώνα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η ΕΡΤ λειτουργούσει πάντα έτσι. Ο έλεγχος ήταν πάντα ασφυκτικός. Αν στιγμιαία χαλάρωνε ήταν επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδιαφορουσαν για το κρατικό κανάλι αλλά και οι εργαζόμενοι φρόντιζαν να μην ενοχλούν.(Στα ιδιωτικά κανάλια ο έλεγχος είναι ακόμα πιο σκληρός).
    Το δημοσίευμα ωστοσο έιναιπερίεργο. Ερχεται σε μια στιγμή που ψιθυρίζεται ότι η κυβέρνηση θέλει να συρρικνωσει την ΕΡΤ (παλιό σχέδιο). Η επίθεση αυτη βοηθάει αυτό το σχέδιο. Τυχαίο;
    ΥΓ στη συρρικνωση περιλαμβάνεται και η ΕΤ3, κρισιμο για την παραμεθόριο περιοχή...Αντι να βρίζουμε καλύτερα να σκεφτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "στη συρρικνωση περιλαμβάνεται και η ΕΤ3, κρισιμο για την παραμεθόριο περιοχή...Αντι να βρίζουμε καλύτερα να σκεφτούμε."

    Με τέτοιο χρέος που έχει η ΕΡΤ, μόνο η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ τη σώζει από τη συρρίκνωση και τα προβλήματα που αναφέρεις. Αλλά όταν έχει γύρω από τη διοίκηση κάτι απατεώνες μαθηματικούς που μπήκαν με βύσμα ερευνητές σε Παν/μιο και το παίζουν διαχειριστές έργων ενώ την έχουν βάλει μέσα €20,000,000 από το Γ'ΚΠΣ, περιμένεις σωτηρία;

    Η λογική του βαθέος κράτους της ΕΡΤ είναι "μας εξασφαλίζει κανείς μερικά ευρώ παραπάνω χωρίς να κουνήσουμε το δακτυλάκι μας και χωρίς να εκτεθούμε; αλλιώς απορρίπτεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναί ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ, συμφωνώ με τον προβληματισμό σου για το ψαλίδισμα της ΕΡΤ3. Εδώ και λίγο καιρό, έχει πάψει να εκπέμπει σε αρκετές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, για ανεξήγητο λόγο.
    Τίποτα απ΄όλα αυτά δεν είναι τυχαία νομίζω. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.