8/11/10

Βαρειές κατηγορίες από τον Ερμπακάν εναντίον του πρώην μαθητή του, Ερντογάν

 
Βαρειές κατηγορίες εκτόξευσε ο γηραιός ισλαμιστής ηγέτης, Νετζμετίν Ερμπακάν, εναντίον του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που υπήρξε πρώην μαθητής του στο θρησκευτικοπολιτικό στίβο.
Ο 84χρονος Ερμπακάν, που εκλέχτηκε πρόσφατα στη θέση του προέδρου του
κόμματος Saadet Partisi, επανέρχεται στην πολιτική ζωή της Τουρκίας μετά από δεκαετή απαγόρευση, που του επιβλήθηκε από τα τουρκικά δικαστήρια.
Ο Ερμπακάν, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Γκιούλ, που αμφότεροι υπήρξαν μαθητές του, είπε τα εξής:
“Αυτούς τους έφεραν εδώ και τους επέβαλλαν κάποιες ξένες δυνάμεις. Αυτές είναι οι ρατσιστικές σιωνιστικές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, που καθορίζουν το παγκόσμιο σύστημα την εποχή μας. Οι Δυτικοί στηρίζουν χωρίς να το αντιλαμβάνονται τη δημιουργία ενός παγκόσμιου σιωνιστικού συστήματος. Οι περισσότερες από τις πράξεις τους είναι σε λάθος κατεύθυνση. Φορτώνονται με φόρους και χρέη, χαρίζοντας πολλά κέρδη στους σιωνιστές. Ο Ερντογάν έχει καταντήσει ταμίας και θεματοφύλακας του σιωνισμού. Αυτός ήταν ένας από τους μαθητές μου. Όμως τώρα ο στόχος μας είναι να τον ανατρέψουμε. Ο πρωθυπουργός-μύθος επιστρέφει.”
Το άρθρο στα τουρκικά στο www.internethaber.com

22 σχόλια:

  1. Τελικα Ελληνες και Τουρκοι εχουν πολλα κοινα.

    Μολις ο Ερμπακαν εκανε δικο του κομμα, αρχισε τη συνομωσιολογια εναντιον του πρωην μαθητη του. Τοσα χρονια που δεν ειχε δικο του κομμα, δεν ειχε δει οτι ειναι πιονι ξενων δυναμεων. Τωρα που εχει δικο του κομμα το ανακαλυψε.

    Δωσε "ξενα κεντρα" στο πληθος, να εχει να σκεφτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι όταν δεν γνωρίζουμε καλά τα γεγονότα να μην εκφράζουμε άποψη.
    Ο Ερμπακάν είχε πάντα κόμμα, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία από τη δεκαετία του '60, μέχρι που τον ανέτρεψαν οι στρατωτικοί με το μεταμοντέρνο πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου 1997.
    Μετά από το πραξικόπημα αυτό, άρχισε η επιχείρηση περιθωριοποίησης του Ερμπακάν και ανόδου στην εξουσία των Ερντογάν-Γκιούλ-Αρίντς.
    Ο Ερμπακάν πάντα κατηγορούσε τον Ερντογάν ότι παραστράτησε και ότι παίζει το παιχνίδι των σιωνιστών.
    Δεν το κάνει τώρα.
    Απλά τώρα, με την άρση της απαγόρευσης που ίσχυε για την ανάμειξή του στην πολιτική, ξαναπήρε το κόμμα στα χέρια του και ξεκίνησε έναν αγώνα ανατροπής του Ερντογάν.
    Αυτό είναι το πλαίσιο και νομίζω ότι εμάς τους Έλληνες αυ΄το μας αφορά.
    Πώς θα κινηθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστω για τη διορθωση κ. Καλεντεριδη. Παντως, για πιονι των σιωνιστων, εχει φερει τις σχεσεις Τουρκιας-Ισραηλ σε πρωτοφανη κριση... Οποτε μαλλον ισχυει πως ο Ερμπακαν ριχνει ασφαιρα, μιας που δεν εχει εχει γεματα να ριξει.

    Ο Ερντογαν πηρε μια Τουρκια του ΔΝΤ, που το 2002 ειχαν βγει εξω στους δρομους με τα τηγανια, την εβγαλε απο το ΔΝΤ παρα την παγκοσμια κριση, διεκδικει ηγεμονικη θεση για την Τουρκια και φαινεται πως εχει επιτυχει και εκει που ο Ερμπακαν απετυχε ("βελουδινο πραξικοπημα"), στον ελεγχο των στρατιωτικων.

    Αρα για πιονι σιωνιστων, πολυ καλα τα πηγαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά που λέει ο Ερμπακάν, δεν τα λέει στον αέρα.
    Είναι σε πολλούς γνωστό και είναι καταγεγραμμένο ότι ο Ερντογάν έτυχε της υποστήριξης του Εβραϊκού παράγοντα των ΗΠΑ.
    Τώρα για το αν με τις πολιτικές του βοήθησε τη χώρα του ή όχι, θα του δούμε στα επόμενα επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε Καλτεντεριδη, μπορει και να ετυχε. Απο το 1996 περιπου, το εβραικο λομπυ στις ΗΠΑ (ΑIPAC) υποστηριζει σταθερα την Τουρκια. Απο το αρμενικο μεχρι τα ελληνοτουρκικα. Δε νομιζω να ειναι θεμα προσωπων. Τοτε ηταν οι Κεμαλιστες. Οι εβραιοι ενδιαφερονται για το συμφερον του Ισραηλ. Αν καποιος Τουρκος πολιτικος τους υποσχεθει τετοια βοηθεια, προφανως θα τον βοηθησουν. Αυτο νομιζω αποδεικνυεται ακριβως και απο το γεγονος πως το Ισραηλ στηριζε και τους Κεμαλιστες και μαλιστα ηταν η χρυση εποχη της στρατηγικης συμμαχιας. Δηλαδη, μου φαινεται παραλογο οι εβραιοι να στηριζαν πρωτα τους Κεμαλιστες, αλλα ταυτοχρονα και αυτον που προσδοκουσε ανατροπη του Κεμαλισμου και με τον οποιον τωτα εχουν προβλημα. Θελω να πω, δεν ειναι το προσωπο που τους απασχολει. Ειναι η χωρα. Η Τουρκια ειναι η μονο μη αραβικη χωρα στην περιοχη και αρα δυνητικος συμμαχος και με την οποια σχεδιαζαν μεχρις και αγωγους μεταφορας υδατος και ενεργειας σε υποθαλασσια οδο. Ποσως τους ενδιαφερει ποιος θα ειναι ο πρωθυπουργος, αρκει να ειναι φιλικος προς το Ισραηλ. Τουλαχιστον, ετσι κρινω λογικο.

    Ο Ερντογαν σε καποιο σημειο ισως εκρινε πως ηταν σκοπιμο να εφαρμοσει την εξωτερικη πολιτικη Νταβουτογλου, στην οποια η εστω λεκτικη συγκρουση με το Ισραηλ λειτουργει σαν προωθητηρας στις φιλοδοξιες των Τουρκων για ηγεμονια πανω στους μουσουλμανους της Μ.Α.

    Δηλαδη, μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι ο Ερντογαν χαιρει ακομη της εβραικης στηριξης.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόδημε και λοιποί φίλοι
    λέτε να μη γνωρίζω πότε και με ποιούς συναντήθηκε ο Ερντογάν, όταν τον προετοίμαζαν για πρωθυπουργό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι σίγουρος πώς δεν γνωρίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Καλεντεριδη, εσεις προφανως ξερετε, εγω δεν ξερω. Εξ ου και το σκεπτικο μου, οποτε να με συμπαθατε.

    Δεν απορριπτω να τον υποστηριξε το εβραικο λομπυ, απλα φαινεται πως καποια στιγμη ο Ερντογαν "αυτονομηθηκε". Εκτος κι αν ολα ειναι ενα θεατρο με το Ισραηλ, για καποιο απωτερο στοχο που δεν μπορω ακομη να δω στον οριζοντα.

    Για την ωρα, αν καποια στιγμη τον πριμοδοτησαν, μου μοιαζει πως πονταραν τα λεφτα τους σε λαθος αλογο, γιατι χλιμιντρισε και τους εριξε απο τη σελα.

    Τουλαχιστον οποια αγγλοφωνη ισραηλινη εφημεριδα αν διαβασει κανεις, βλεπει πως υπαρχει προβλημα, τα δε σχολια αναγωνστων σταζουν δηλητηριο και ειναι γεματα απο "φερτε πισω τους Κεμαλιστες φιλους μας".

    Υστερα απο αυτο που υπονοησατε παντως, θα ειμαι πιο επιφυλαχτικος να δω μηπως στο μελλον αποκαλυφθει καποια συμπαιγνια Ισραηλ-Ερντογαν που τωρα δε μπορω να διακρινω. Απλα, αν ο Ερντογαν ειναι βαλτος τους, γιατι να συγκρουστουν κατ αυτον τον τροπο και βαθμο...

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 8 Νοεμβρίου 2010 3:09 μ.μ.
    δεν έχω χρόνο για παιχνίδια.
    Παίξε αλλού.
    Απόδημε
    το βασικό ζηοτύμενο από τον Ερντογάν είναι να εγκαταλείψει η Τουρκία άκαμπτη την πολιτική της στο Κουρδικό και να αποδεχτεί κάποιες ρυθμίσεις στην περιοχή.
    Οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το τουρκικό κράτος είχαν χαρακτηρίσει την ίδρυση κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ ως "Αιτία Πολέμου", κάτι που συσκόλευε πολύ τα σχέδια των ΗΠΑ-Ισραήλ στην περιοχή.
    Ο Ερντογάν αποδέχτηκε την ύπαρξη του Κουρδικού κράτους, συντασσόμενος με τα σχέδια των ΗΠΑ-Ισραήλ στο θέμα αυτό.
    Φυσικά, δεν παραδόθηκε και προσπαθεί να προσαρμόσει την πολιτική της Τουρκίας έτσι (νεοοθωμανισμός) ούτως ώστε να επωφεληθεί από την αλλαγή αυτή.
    Τώρα, όσον αφορά την σύγκρουση Τουρκίας-Ισραήλ, είναι υπαρκτή, ακριβώς επειδή στην πολιτκή δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μαύρο.
    Νομίζω όμως ότι η σύγκρουση είναι πιο πολύ με το Ισραήλ και όχι με τον εβραϊκό παράγοντα.
    Το ζήτημα είναι τεράστιο και δεν μπορέι να ξέρει κανείς όλες τις πτυχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. skal

    Ο Ερντογάν αποδέχτηκε την ύπαρξη του Κουρδικού κράτους, συντασσόμενος με τα σχέδια των ΗΠΑ-Ισραήλ στο θέμα αυτό.
    Φυσικά, δεν παραδόθηκε και προσπαθεί να προσαρμόσει την πολιτική της Τουρκίας έτσι (νεοοθωμανισμός) ούτως ώστε να επωφεληθεί από την αλλαγή αυτή.


    Σάββα συμφωνώ σε αυτό,το μεγάλο ερώτημα,ποιό είναι το αντάλαγμα;

    Μήπως εμείς;(μισό Αιγαίο,Θράκη,Κύπρος κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομιζω πως η συμπλευση Τουρκιας-Ισραηλ οφειλεται στην επιρροη που απολαμβανουν οι ντονμεδες στην Τουρκικη πολιτική κ οικονομική ζωή. Κ ο Ερμπακαν κ ο Ερντογαν διατηρουν δεσμους με τον Γκιουλεν. Ποια ειναι η σχεση του Γκιουλεν με το Ισραηλ ομως? Πως θα επηρεασει ενδεχομενη επιστροφη του Γκιουλεν στην Τουρκια τις σχεσεις Τουρκιας-Ισραηλ αλλα κ Γκιουλεν-Ερντογαν-Ερμπακαν? Απομενει να το δουμε. Σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο οτι καταλαβαινω απο τους προλαλησαντες,ο ερντογαν μαλλον χρησημοποιησε το ισραλιτικο λομπι για να εκλεγει και μετα τωρα τους γραφει...
    το λεω πολυ απλα

    απο pilotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία η συζήτηση (πλην του περίεργου που ξέρει ότι δεν ξέρει ο skal) αλλά δεν θέλει ιδιαίτερη φιλοσοφία το συμπέρασμα, ιδίως για όσους ξέρουμε τους γείτονες από πρώτο χέρι : οι Τούρκοι είναι οι πλέον άπιστοι φίλοι, σύμμαχοι, συνεργάτες , συνεταίροι κλπ. 'Οταν αισθάνονται αδύνατοι είναι οι μεγαλύτεροι γλύφτες του πλανήτη και όταν αισθάνονται δυνατοί - όπως τώρα - στην φέρνουν στην πρώτη δοθείσα ευκαιρία. Οι Ισραηλινοί την πάτησαν από αλαζονεία - νόμιζαν ότι είναι πιο έξυπνοι , κάτι που συχνά το νομίζουν και βρέθηκαν αδειασμένοι. Το μάθημα για εμάς - πέραν της εμπειρίας εις βάρος άλλων (κατά Βίσμαρκ) - είναι ούτε να υποτιμούμε όπως οι Ισραηλινοί ούτε να υπερεκτιμούμε κανέναν. Επιμένω στο τελευταίο γιατί συχνά πυκνά βλέπω σε σχόλια τάσεις ηττοπάθειας και λυπάμαι. Εκτός αν είναι κατευθυνόμενα σχόλια, κάτι που φαντάζομαι ότι οι αρμόδιοι αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα ..
    Πάντως για τους ηττοπαθείς, στους οποίους συμπεριλαμβάνω και τους συνομωσιολόγους συνιστώ τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη.

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιλότε
    Δεν ισχύουν αυτά που γράφουν εδώ.
    Όλα τα παραπάνω, και η τουρκο-είδηση και τα τουρκο-σχόλια,
    γράφτηκαν από κάποιους που εμφανίζονται ως «Έλληνες» και
    αναπαράγουν ακόμα και τις ενδοτουρκικές τους διαμάχες.
    Δες τι συμβαίνει:
    Το «επιχείρημα» των γειτόνων που τα λένε αυτά,
    είναι ότι ο Έρντογαν όντως δέχτηκε ένα βραβείο
    από τον εβραϊκό οργανισμό ADL για την προσφορά της Τουρκίας στην διάσωση των Εβραίων κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
    Ενώ αυτοί απαίτησαν να επιστραφεί το βραβείο αυτό!
    http://www.nethaber.com/Politika/158192/Tayyip-Erdogan-Yahudi-orgutunun-USTUN

    Οι ακραίοι ισλαμιστές είπαν και έγραψαν
    (βλ. βιβλίο: "Musa'nın Çocukları Tayyip ve Emine")
    ότι ο Έρντογαν και η γυναίκα του είναι εβραίοι,
    αλλά και άλλα πολλά:
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6548515.asp?yazarid=131&gid=61
    http://www.sonsayfa.com/Haberler/Gundem/Basbakan-Erdogan-Yahudi-mi-166871.html
    -συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aνώνυμε 8 Νοεμβρίου 2010 11:05 μ.μ.
    μήπως σε ενόχλησαν τα παρακάτω λόγια του γερο-Ερμπακάν και βγάζεις χολή;

    Αυτούς τους έφεραν εδώ και τους επέβαλλαν κάποιες ξένες δυνάμεις. Αυτές είναι οι ρατσιστικές σιωνιστικές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, που καθορίζουν το παγκόσμιο σύστημα την εποχή μας. Οι Δυτικοί στηρίζουν χωρίς να το αντιλαμβάνονται τη δημιουργία ενός παγκόσμιου σιωνιστικού συστήματος. Οι περισσότερες από τις πράξεις τους είναι σε λάθος κατεύθυνση. Φορτώνονται με φόρους και χρέη, χαρίζοντας πολλά κέρδη στους σιωνιστές. Ο Ερντογάν έχει καταντήσει ταμίας και θεματοφύλακας του σιωνισμού.

    Λέω, μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιλότε
    μπορείς να πιστέψεις ότι ο Έρντογαν είναι «Έλληνας»;
    Για τέτοιες γελοιότητες μιλάμε.
    Και για προφανέστατα ακραίους ισλαμιστικούς κύκλους που πιέζουν για Σαρία.
    Αυτά δηλαδή που έλεγε ο Έρντογαν όταν ήταν Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και είχε -υποτίθεται- δεσμευτεί.
    Τι έλεγε ο Έρντογαν τότε; Εν ολίγοις ότι η Δημοκρατία είναι ένα τρένο, που όταν τους φτάσει στο ‘σταθμό’ θα το
    εγκαταλείψουν για να γίνει η Τουρκία ισλαμική δημοκρατία…
    Έτσι, φίλε πιλότε, ανελίχθηκε ο Έρντογαν στην εξουσία.
    Και όχι με πλάτες Ελληνικές ή εβραϊκές.
    Και αν δεν με πιστεύεις εμένα –και καλά κάνεις
    γιατί ακόμα τρίβω τα μάτια μου,
    μήπως βλέπω λάθος αυτήν την ανάρτηση
    και τα σχόλια-
    ψάξε τα βίντεο με εκπομπές του καθηγητή Σαρρή,
    στο ιστολόγιο του Lomak για την σχέση Ισλάμ και Έρντογαν.
    http://lomak.blogspot.com/2010/09/21-10_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. skal, προσωπικά δε με συγκινεί το μίσος των τουρκαλάδων για τους θανάσιμους εχθρούς τους, τους σιωνιστές. Μήπως θες να κλάψω κιόλας για τα καημένα τα καρντάσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. skal oι ίδιοι κύκλοι θεωρούν τον Έρντογαν «εβραίο» και «μασόνο».
    Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν τον Έρντογαν ως «Έλληνα» και ως «γεωργιανό»:
    Tayyip Erdoğan biraz Rum, biraz da Gürcü’dür
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6548515.asp?yazarid=131&gid=61
    Είναι ο Έρντογαν Έλληνας;
    Πρέπει να κλάψω με το σενάριο ότι οι καημένοι οι γείτονες έχουν πρωθυπουργό 'Ελληνα';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μήπως ο γέρο Ερμπακάν δεν ξέρει πια τι λέει; Λέω, μήπως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από παιδί και από τρελλό (γερο Ερμπακάν) μαθαίνεις την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Τουρκία εκχώρησε στην περίοδο της κρίσης μετά από την ασφυκτική πίεση των τραπεζών τις πρώτες ύλες στο υπέδαφος, τα στρατηγικά φράγματα και τα ενεργειακά δίκτυα (Κασπία-Ιράκ) στους παλαιούς γνωστούς φίλους-συμμάχους στην περιοχή – την Μ. Βρετανία, την Γαλλία και τις ΗΠΑ. Δηλαδή κάτι που επεδίωκαν, χωρίς αποτέλεσμα, έναν ολόκληρο αιώνα… Ίσως αυτό να είναι η αιτία (ή ένας απ τους λόγους) της επίθεσης του Νετσμεντίν Ερμπακάν, αλλά και των συνομωσιών ανατροπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν.
    Νομίζω ότι δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς την εντύπωση που θέλει να δημιουργήσει η ηγεσία της Τουρκίας για τον ρυθμιστικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή (με την συγκατάβαση του St. Dpt.) με τις πραγματικές δυνατότητες που έχει. Υπο αυτό το πρίσμα δεν είναι διόλου ασήμαντη και άσκοπη η κίνηση του Ερμπακάν, διότι παρ’ όλη την πολυετή σύγκρουση του με το βαθύ κράτος μπορεί τελικά να βρεί υποστήριξη από τους στρατιωτικούς…Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 11:33 μ.μ.
    Πολλά θα ακούσουμε να λένε για την καταγωγή του Ερντογάν με αφορμή το γεγονός ότι η μόνη ξένη γλώσσα που μιλάει δεν είναι ούτε τα αγγλικά, γερμανικά ή αραβικά κλπ, αλλά η ελληνική ποντιακή διάλεκτος...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.