24/11/10

Τ.Ν.Β.Κ. (Τουρκικός Νομός Βόρειας Κύπρου) -Άρθρο του Ντολγκούν Νταλγκιτσόγλου στην Ορτάμ

ΚΑΤΑτη διάρκεια του Ραμαζανιού είδαμε και φέτος τις γνωστές μας σκηνές με τα τζαμιά να γεμίζουν πιστούς και να στήνονται σκηνές για το φαγητό κατάλυσης της νηστείας. Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έστησε σκηνές και ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει φαγητό σε 100.000 πτωχούς. Ψάχνοντας να βρω τις 100.000 αυτούς πτωχούς στα όρη, στα βουνά, στις πόλεις , στα νοσοκομεία, ζαχαροπλαστεία, χώρους αναψυχής, διαπίστωσα ότι σε έναν πληθυσμό των 250.000 οι πτωχοί είναι περισσότεροι των 100.000.

Το 1974 μετακινήθηκαν από Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα κάπου 60-70.000 Τ/κ. Στον βορρά ζούσαν ήδη 50.000 Τ/κ άρα ο συνολικός αριθμός των Τ/κ πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν 120.000. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που μέχρι το 1974 είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Οι Ε/κ που υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν στο νότο ήταν κάπου 100- 130.000.

Με άλλα λόγια, ο βορράς μάς ήταν υπεραρκετός. Λόγω μικρού αριθμού οχημάτων οι τότε δρόμοι ήταν σαν τις σημερινές εθνικούς οδούς. Οι γιατροί στα νοσοκομεία κυνηγούσαν μύγες λόγω μικρού αριθμού ασθενών. Το παντοπωλείο στη δημοτική αγορά κάλυπτε όλες τις ανάγκες. Κάποτε οι αγρότες μας αδυνατούσαν να διαθέσουν την παραγωγή τους. Όταν το ΡΤΚ διενήργησε απογραφή πληθυσμού καθυστέρησε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα. Για ένα χρόνο δεν τα αποκάλυψαν επειδή είχαν μοιράσει την ιθαγένεια στον πρώτο τυχόντα. Ντρέπονταν επειδή ο πληθυσμός είχε αυξηθεί πολύ. Η Τουρκία γνώριζε τον πληθυσμό, όχι όμως και εμείς.

Προσποιούμενοι «καλοσύνη» προς τους Τ/κ προκήρυξαν προσφορές στην Αγκυρα για έργα οδοποιίας. Τις προσφορές διεκδίκησαν μη Τ/κ. Λάξευσαν τα βουνά μας και οι πέτρες χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτη ύλη σε δρόμους και επαύλεις. Κάποιοι έπρεπε να ρωτήσουν: Για ποιους όλοι αυτοί οι δρόμοι και επαύλεις; Τι χρειάζονταν τόσοι δρόμοι για έναν πληθυσμό των 120.000; Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική και τη γνώριζαν άλλοι και όχι εμείς. Βλέπετε και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος γνωρίζει ότι οι πτωχοί μας είναι 100.000 σε έναν πληθυσμό των 250.000.

Η «κυβέρνηση» συνεχίζει να ενισχύεται με παραιτηθέντες από αλλά κόμματα βουλευτές .Το ρολόι εργάζεται κανονικά και κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί ότι κάποια ώρα θα τελειώσουν οι μπαταρίες. Πάντοτε υπάρχουν εφεδρικές όπως οι παραιτήσεις βουλευτών. Το παιγνίδι αυτό θα συνεχιστεί μέχρις ότου εγκαταλείψει το νησί και ο τελευταίος Τ/κ οπότε τότε θα διαλυθεί η «ΤΔΒΚ» και θα ιδρυθεί ο Τουρκικός Νομός Βόρειας Κύπρου ( ΤΝΒΚ)

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.