Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

Δίκτυο λαθρεμπόρων πυρηνικού υλικού εντοπίστηκε στη Γεωργία


Έτοιμοι να πουλήσουν το υλικό

Η ποσότητα του ουρανίου ήταν μικρή αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεςί σε πυρηνικό όπλο (φωτ.αρχείου)
Η ποσότητα του ουρανίου ήταν μικρή αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεςί σε πυρηνικό όπλο (φωτ.αρχείου)   (Φωτογραφία:  Associated Press )
  • 0
Τιφλίδα, Γεωργία
Εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό κοντά στο 90% που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ατομικής βόμβας εντόπισαν οι Αρχές στη Γεωργία.
Οι συλλήψεις έγιναν τον περασμένο Απρίλιο αλλά οι λεπτομέρειες δεν
είχαν γίνει γνωστές μέχρι τώρα. Οι ποινές που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συλληφθέντες είναι τουλάχιστον 10 χρόνια. 
Οι Αρχές της Γεωργίας ανακοίνωσαν ότι το δίκτυο ήταν έτοιμο να πουλήσει το ουράνιο σε όποιον έκανε την προσφορά, προφανώς την πλέον συμφέρουσα.
Σύμφωνα με τις γεωργιανές Αρχές, οι πρώτες υποψίες για τη δράση του δικτύου ήρθε από πληροφοριοδότη που είχε εισχωρήσει σε δίκτυο λαθρεμπόρων οι οποίοι ήταν έτοιμοι να πουλήσουν «σοβαρό υλικό». Σημειώνεται ότι πολλοί λαθρέμποροι πωλούν ψεύτικο υλικό.
Η ποσότητα του ουρανίου ήταν μόλις 18 γραμμάρια και ήταν κλεισμένη μέσα σε μόλυβδο αν και δεν ήταν αρκετό για να είναι επικίνδυνο λόγω της ραδιενέργειας. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν ήταν δείγμα μεγαλύτερης ποσότητας που κυκλοφορεί μέχρι να βρει αγοραστεί, εκτιμούν οι γεωργιανές Αρχές.
Παρά το ότι οι λαθρέμποροι ζήτησαν οκτώ εκατομμύρια δολάρια για 120 γραμμάρια ουρανίου (πάνω από 65.000 το γραμμάριο) κατέληξαν σταδιακά κάτω από τις 10.000 δολάρια. Αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές στην αγορά ανησυχεί τις Αρχές αφού υποδηλώνει μία ροή προσφοράς και ζήτησης.
Στην ευρύτερη περιοχή του Καύκασου, όπως σημειώνει το Associated Press, το λαθρεμπόριο πυρηνικού και άλλου ευαίσθητου υλικού από εργαστήρια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, κυρίως λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς και των πλημμελών ελέγχων στα σύνορα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Pres

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να μην έχει ήδη φύγει τέτοιο υλικό σε χώρες όπως το Ιράν;
Όποιο και αν είναι το ποσό που ζητούν αυτοί που το έχουν, κάποιοι θα το διαθέσουν για να μπορούν μετά να μιλάνε και να απαιτούν να ακούγονται....
τζιμης

Ανώνυμος είπε...

Αυτο στην εικονα ειναι ουρανιο?
Αλλαξτε την σας παρακαλω,αυτοι που ασχολουνται σας βλεπουν και γελουν με αυτες εικονες!

Ανώνυμος είπε...

το μολυβδενιο περιτυληγμα που ειναι!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι 9:36 π.μ. & 9:37 π.μ., αυτό στην φωτογραφία δεν είναι ουράνιο αλλά κάτι άλλο για να βοηθήσει όσους δεν ξέρουν, να καταλάβουν πόσο από αυτό το υλικό είναι αρκετό για να κατασκευαστεί ένα πυρηνικό όπλο.
Εάν ήταν πραγματικό ουράνιο και μέσα στην θήκη προστασίας, πώς θα βλέπαμε το μέγεθος εμείς που δεν είμαστε πυρηνικοί επιστήμονες όπως ...εσύ;;;
τζιμης

Ανώνυμος είπε...

Η Γεωργία με τους άξιους συμβούλους της αποφάσισαν να μας «ενημερώνουν»…Ι.Σ.

Ανώνυμος είπε...

τσιμη σταματα να το παιζεις τσαμπουκας σε ολες τις σελιδες,εαν θες να δεις το λιγοστο εμπλουτισμενο μεγεθος ουρανιου που χρειαζεται για το οπλο απλα κοιτα αναμεσα στα ποδια σου οσο για την θηκη προστασιας δεν ειναι καποτα του πονου σου οπως νομιζεις αλλα lead covered vacuum tube,και ειδικα γαντια.Εαν επισης θες να δεις ολο το πακετο τοτε ακτινοβολησε το εντερο σου με transmission electron microscope και θα δεις κατι να ακτινοβολει παρδαλα ΤΖΙΜΗ!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο τζινη πεστα ,πεστα πυρηνικο αναΚΛΑΣΤΗΡΑ θα σε κανω αγορι μουθθθ
πρρρρρρρρ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, τώρα ψάρωσα !!!

Προς διαχειριστές:
Σας παρακαλώ να κάνετε την χάρη στον πυρηνικό επιστήμονα και να δημοσιεύσετε φωτογραφία τραβηγμένη στα υπόγεια όπου φυλάσσεται το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ινφογνώμονα, με την κάψουλα πραγματικού ουρανίου διότι αυτός δεν μασάει με τα ιμιτασιόν.

τζιμης