21/11/10

«Αν μας αναγνώριζε το Ισλάμ»

«Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗτου Ραούφ Ντενκτάς στον σταθμό Αλ Τζατζίρα μας θύμισε τις μέρες που ο κόσμος του Ισλάμ πουλούσε όπλα στους ε/κ με τα οποία μας δολοφονούσαν.
Επικεντρώθηκε σε δύο σημεία:
- ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η κυριαρχία, και - ότι στο νησί δεν θα είμαστε μειονότητα αλλά θα υπάρχουν δύο κράτη, ένα μεγάλο και ένα μικρό.

Η συνέντευξη αυτή του Ντενκτάς δεν διέφερε από τα μηνύματα που διαβίβαζε στον αραβικό κόσμο μετά τα επεισόδια του 1963. Πρόκειται για εκατοντάδες πολυσέλιδες επιστολές γραμμένες σε διπλωματική γλώσσα, οι οποίες αναφέρονταν στα βάσανα των Τ/κ, τους πόνους και τους καημούς τους, την απομόνωσή τους, τα καμένα και κατεστραμμένα τζαμιά και χώρους λατρείας τους. Το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Ο αραβικός κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Τα ε/κ λόμπι επικράτησαν επί των Αράβων Χριστιανών στον αραβικό κόσμο. Το ότι η Αίγυπτος πούλησε όπλα στον Μακάριο είναι γνωστό και υπάρχουν σχετικά έγγραφα. Αν θέσουμε την ερώτηση αυτή, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο αραβικός κόσμος αγνοούσε την κατάστασή μας. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Επρόκειτο για μια συναλλαγή συμφερόντων.

Πέρασαν από τότε πολλά χρόνια. Βλέπουμε σήμερα τη διχόνοια στον αραβικό κόσμο. Πώς, λοιπόν, ένας αραβικός κόσμος ο οποίος στερείται ομόνοιας και ενότητας θα σκεφθεί εμάς;

Ο κατατεμαχισμός του αραβικού κόσμου ήταν προς όφελος των μεγάλων δυνάμεων. Οι πετρελαιοπηγές προκάλεσαν πόλεμο συμφερόντων.

Με τον καιρό αφυπνίστηκαν και αντιλήφθηκαν ότι επιβάλλεται η αλληλοαναγνώριση και αλληλοϋποστήριξη. Από ψηφίσματα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση αναγνώρισης της ΤΔΒΚ και μάλλον υπάρχει μια απάθεια.

Πώς έχουν τα πράγματα σήμερα.; Έχουν αλλάξει επειδή η σύγχρονη μουσουλμανική χώρα Τουρκία, έχει πάρει τη θέση της και προβλήθηκε στον μουσουλμανικό κόσμο ως χώρα υπόδειγμα. Πρόκειται για μια χώρα όπου υπάρχει ισότητα ανδρών-γυναικών, αναγνωρίζεται το δικαίωμα του εκλέγειν-εκλέγεσθαι, παραμερίστηκαν οι νόμοι της σαρίας. Σήμερα η Δύση βλέπει με διαφορετικό μάτι την Τουρκία από όλες τις υπόλοιπες μουσουλμανικές χώρες.

Βλέπει την ανάπτυξη και τα ανοίγματά της στον σύγχρονο κόσμο. Θεωρεί την Τουρκία ως μια χώρα που μπορεί να καθοδηγεί τα άλλα μουσουλμανικά κράτη. Αυτή η Τουρκία αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ και είναι εγγυήτρια δύναμη της νήσου. Ο αραβικός κόσμος θα πρέπει πλέον να αφυπνιστεί και να μην υποστηρίζει την παραπλανητική πολιτική των Ε/κ. Πρέπει να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ.

Αν αυτό γίνονταν στο παρελθόν και υποστήριζαν τα αδέλφια τους μουσουλμάνους Τούρκους της Κύπρου, οι Ε/κ δεν θα είχαν την ευχέρεια να παραπλανούν τη διεθνή κοινότητα και να κακοποιούσαν τους μουσουλμάνους Τούρκους».

Άρθρο του Οσμάν Γκιουβενίρ στη Χαλκίν Σεσί.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΙΤΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΝΤΕΚΤΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ 1453 ΘΑ ΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΓΚΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΜΑΙΜΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΥΡΑΝΝΆΣ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ PUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. « Η συνέντευξη αυτή του Ντενκτάς δεν διέφερε από τα μηνύματα που διαβίβαζε στον αραβικό κόσμο μετά τα επεισόδια του 1963. Πρόκειται για εκατοντάδες πολυσέλιδες επιστολές γραμμένες σε διπλωματική γλώσσα, οι οποίες αναφέρονταν στα βάσανα των Τ/κ, τους πόνους και τους καημούς τους, την απομόνωσή τους, τα καμένα και κατεστραμμένα τζαμιά και χώρους λατρείας τους. »

    Η απόλυτη προσωποποίηση του σατανά είναι ο Ντενκτάς . Στις συμφωνίες ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας έθεσε την υπογραφή του και πριν στεγνώσει το μελάνι συνελήφθη να μεταφέρει οπλισμό από την Τουρκία με πλοιάριο. Οργάνωσε την τρομοκρατική οργάνωση Τ.Μ.Τ. η οποία προέβηκε σε δολοφονίες , εκφοβισμούς και ξυλοδαρμούς προοδευτικών τουρκοκυπρίων που ήθελαν την ειρηνική συνύπαρξη με τους ελληνοκύπριους και προέβη σε προβοκατόρικες ανατινάξεις τζαμιών κλπ .Τι να πεις για κάποιον που διέταξε ακόμα και την δολοφονία του ίδιου του παιδιού του διότι ήθελε να παντρευτεί με ελληνίδα ;

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.