29/11/10

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

Του ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβη ε.τ.(http://www.paron.gr)
Καταλύτης η ανεξέλεγκτη μαζική λαθρομετανάστευση
«Ακόμη και λαοί με μεγάλη ιστορική πείρα χάνουν το γεωπολιτικό τους ένστικτο, τότε μάλιστα που το χρειάζονται περισσότερο». Τα λόγια αυτά του αείμνηστου Παναγιώτη Κονδύλη στο βιβλίο του «Περί Πολέμου» μοιάζουν να έχουν τέλεια εφαρμογή σ’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα
στη χώρα μας. Περιέργως, η Ελλάδα, σύνορο της Ευρώπης στη ΝΑ Μεσόγειο, αγωνίζεται, π.χ., να εντάξει τη Μουσουλμανική Τουρκία στην Ευρώπη, όταν είναι ηλίου φαεινότερον ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επέφερε γεωπολιτική ανατροπή εις βάρος της Ελλάδος, πέρα από τις επιπτώσεις που θα είχε στο σύνολο της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ειδικότερα για την Ελλάδα, η επιστροφή της Τουρκίας στην Ευρώπη θα άλλαζε ριζικά τους συσχετισμούς στα Βαλκάνια και θα ενίσχυε καταλυτικά τη διπλωματική της ισχύ στην Ευρώπη.
Θα μπορούσαμε να ανατρέξουμε ιστορικά στον Μαραθώνα και στο σύμβολό του, του οποίου εορτάζουμε φέτος τα 2.500 χρόνια. Γιατί το εορτάζουμε; Θα μπορούσαμε επίσης να αναφερθούμε στη Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη και στο σύμβολό της. Ας περιορισθούμε όμως στην πρόσφατη ιστορία που διεμόρφωσε τη σημερινή Ελλάδα. Μήπως ήταν λάθος οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, που οδήγησαν στην ουσιαστική έξωση της κατακτητικής Οθωμανικής Τουρκίας από την Ευρώπη; Μήπως πρέπει να κάνουμε νέες σκέψεις για τα αποτελέσματά τους; Γιατί η Ελλάδα να γίνει γέφυρα για την επιστροφή της Τουρκίας στην Ευρώπη, όταν μάλιστα η τελευταία έχει αναγάγει σε επίσημη διπλωματική θεωρία και πολιτική πρακτική τον νεοοθωμανισμό, που αφορά καίρια και τη χώρα μας;Υποστηρίζεται ότι ακολουθείται η πολιτική αυτή γιατί υπάρχει η ελπίδα επιλύσεως των εθνικών θεμάτων και εξομαλύνσεως των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Υπήρξε όμως αρκετός χρόνος, μια ολόκληρη δεκαετία, για να δοκιμασθεί η πολιτική αυτή. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Οι τουρκικές αξιώσεις και προκλήσεις συνεχίσθηκαν και κλιμακώθηκαν.
Αντί λοιπόν με την πείρα αυτή να γίνει μια ουσιαστική αξιολόγηση και επανεξέταση της πολιτικής μας, η ελληνική διπλωματία σπεύδει πάλι να πλειοδοτήσει προς την ίδια κατεύθυνση. Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας λίγες μέρες πριν στις Βρυξέλλες, έριξε την ιδέα ενός νέου Ελσίνκι (Ελσίνκι ΙΙ) για την Τουρκία, που θα είχε άξονα τον καθορισμό ενός «οδικού χάρτη» και ημερομηνίας για την ένταξη της Τουρκίας. Δεν έχει σημασία εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ή όχι για την υλοποίηση της ιδέας αυτής, η οποία ανατρέπει την αρχή πάνω στην οποία βασίσθηκε το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Ότι δηλαδή θα αποφασισθεί στο τέλος η έκβασή τους (ένταξη ή άλλη σχέση). Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα προβάλλεται πάλι ως πρωταγωνίστρια της τουρκικής εντάξεως και ταυτόχρονα της αμερικανικής πολιτικής, η οποία έχει αναγάγει σε κορυφαίο στρατηγικό στόχο την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια και στη λαθρομετανάστευση
Τα παράδοξα, δυστυχώς, με τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις δεν σταματούν μόνο στην εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα, που βρίσκεται από γεωγραφική άποψη αλλά και από πολιτική, λόγω του ρόλου που παίζει η γειτονική Τουρκία, στην πιο δύσκολη θέση σε σχέση με τη λαθρομετανάστευση, πρωταγωνιστεί στο άνοιγμα των συνόρων και στην ανοχή της λαθρομεταναστεύσεως.
Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και τώρα, που η χώρα είναι βυθισμένη σε μια τόσο βαθιά οικονομική κρίση, το πρώτο μέτρο που θυμήθηκε να πάρει η νέα κυβέρνηση, σε απόλυτη προτεραιότητα, ήταν η ψήφιση ενός ακόμη νομοσχεδίου που διευκολύνει τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και εισάγει το δίκαιο του εδάφους για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα.
Το μέτρο παρουσιάσθηκε και χαιρετίσθηκε από μεγάλη μερίδα του Τύπου ως «προοδευτική» πολιτική. Σημειωτέον, ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, είχε μιλήσει επανειλημμένα στην προεκλογική εκστρατεία για «μηδενική μετανάστευση». Τα κυκλώματα όμως των δουλεμπόρων πήραν γρήγορα το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση με το νέο «προοδευτικό» νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες. Η επέλαση ξανάρχισε και συνεχίζεται όπως πριν. Επίκεντρο του νέου κύματος λαθρομεταναστών έγινε τώρα ο Έβρος, από τον οποίο υπολογίζεται ότι διέρχονται συστηματικά κάθε μέρα 300 περίπου λαθρομετανάστες.
Η κυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοί της, αρχής γενομένης από την κυβέρνηση Σημίτη, απέσυρε τον Στρατό από τον έλεγχο των συνόρων και έδεσε ταυτόχρονα τα χέρια της Αστυνομίας. Η τελευταία δεν μπορεί να απωθήσει στα σύνορα ή να απελάσει απευθείας τους λαθρομετανάστες γιατί όλοι παρουσιάζονται συστηματικά ως πρόσφυγες και αιτητές πολιτικού ασύλου και επικαλούνται το ευρωπαϊκό ανθρωπιστικό δίκαιο.
Η Αστυνομία, με εντολές της κυβερνήσεως, καταφεύγει έτσι σ’ έναν ουσιαστικό αυτοεμπαιγμό του κράτους. Διανέμει σε όλους τους λαθρομετανάστες έγγραφο, το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν μόνοι τους τη χώρα μέσα σε 30 ημέρες και τους επιτρέπει μετά να επιβιβασθούν ως τουρίστες στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και να φτάσουν στη «χωματερή λαθρομεταναστών» της Αθήνας. Υπολογίζεται ότι μόνο κατά το τελευταίο τρίμηνο αφίχθησαν με τον τρόπο αυτό στην ελληνική πρωτεύουσα 30.000 περίπου, μουσουλμάνοι κατά το πλείστον, λαθρομετανάστες. Πολλοί απ' αυτούς προέρχονται τώρα και από τη Δυτική Βόρεια Αφρική (Αλγερία, Μαρόκο) και την Υποσαχάρια Αφρική. Έφτασε σε όλους το μήνυμα ότι, μετά το κλείσιμο της πόλης του Γιβραλτάρ από την Ισπανία και της πύλης της Λιβύης προς την Ιταλία (μετά τις συμφωνίες Μπερλουσκόνι - Καντάφι), η μόνη ανοικτή ακόμα οδός προς την Ευρώπη είναι η Ελλάδα και ο Έβρος.

Γιατί οι άλλοι μπορούν να κλείνουν τα σύνορά τους και η Ελλάδα δεν μπορεί;
Και μόνο το γεγονός ότι το ρεύμα των λαθρομεταναστών εμπλουτίσθηκε προσφάτως από Μαροκινούς και Αλγερινούς δείχνει το μέγεθος της ευθύνης που έχουν οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, που άφησαν να καταντήσει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Την ευθύνη δεν την έχουν άλλωστε μόνο οι κυβερνήσεις. Ευθύνονται επίσης, στον βαθμό που τους αναλογεί, οι πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ, που απέτυχαν να δουν από την αρχή τις γεωπολιτικές διαστάσεις που έχει για την Ελλάδα η μαζική λαθρομετανάστευση και εγκατάσταση ξένων πληθυσμών στη χώρα. Σε μια συγκυρία μάλιστα που επικρατεί γεωπολιτική ρευστότητα στα Βαλκάνια, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενώσεως, και που άρχισε να προωθείται η παγκοσμιοποίηση ως όχημα διεθνούς νεοφιλελευθερισμού και αμερικανικής πολιτικής ηγεμονίας.
Προβάλλεται ως άλλοθι σήμερα ο σεβασμός του ευρωπαϊκού ανθρωπιστικού δικαίου για το πολιτικό άσυλο. Πόσους όμως λαθρομετανάστες μπορεί να χωρέσει το ανθρωπιστικό δίκαιο για το άσυλο; Μήπως το πρόσχημα αυτό αναιρεί την εθνική κυριαρχία και την ευθύνη της κυβερνήσεως να προστατεύσει τη χώρα και τα σύνορά της; Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να γίνονται δεκτοί αδιακρίτως όλοι όσοι δηλώνουν πρόσφυγες, τότε θα πρέπει να επιμερισθεί αναλόγως το βάρος και η ευθύνη. Κάθε χώρα δηλαδή να αναλάβει τον αριθμό προσφύγων που της αντιστοιχεί, ανάλογα με το μέγεθος και τον πληθυσμό της. Δεν είναι δυνατόν να αφήνονται στην αποκλειστική μέριμνα της Ελλάδος, με την παροχή μόνο κάποιας οικονομικής βοήθειας για προσωρινή στέγαση και σίτιση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει χωματερή λαθρομεταναστών στο όνομα του ευρωπαϊκού ανθρωπιστικού δικαίου.

Η Ελλάδα όμηρος μιας παράδοξης πρωτοπορίας στη λαθρομετανάστευση
Οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες της χώρας δύσκολα όμως μπορούν να επιρρίψουν ευθύνες στην Ευρώπη γιατί οι ίδιες πρωτοστάτησαν, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, στην υιοθέτηση φιλομεταναστευτικών ευρωπαϊκών οδηγιών και εθνικών νομοθεσιών. Υπενθυμίζονται σχετικά:
• Η πρωτοβουλία της κυβερνήσεως Σημίτη να προωθήσει, επί ελληνικής Προεδρίας, τις πρώτες ευρωπαϊκές οδηγίες 108/2003 και 109/2003, με τις οποίες καθορίσθηκαν αντιστοίχως το καθεστώς τού επί μακρόν διαμένοντος μετανάστη και το δικαίωμα της οικογενειακής επανενώσεως μετά την απόκτηση του καθεστώτος τού επί μακρόν διαμένοντος.
• Η επιφυλακτική στάση της ελληνικής πλευράς απέναντι στην πρωτοβουλία του γάλλου Προέδρου Σαρκοζί να προωθήσει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση επί γαλλικής Προεδρίας. Το πρώτο άρθρο του Συμφώνου αυτού απαγορεύει τις μαζικές νομιμοποιήσεις παρανόμων μεταναστών. Τι έκανε όμως η Ελλάδα; Ήταν αυτή που το παρεβίασε, αμέσως μετά την υιοθέτησή του, με νέες μαζικές νομιμοποιήσεις παρανόμων μεταναστών. Αντί να το κάνει όπλο για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο πρόβλημα που η ίδια αντιμετώπιζε, έσπευσε πρώτη να το υπονομεύσει και να το απαξιώσει.
• Τα αλλεπάλληλα νομοσχέδια για τη νομιμοποίηση παρανόμων μεταναστών και η αφαίρεση από τον Στρατό και την Αστυνομία του ελέγχου της λαθρομεταναστεύσεως στα σύνορα.
Στο πνεύμα αυτό, με νέο νομοσχέδιο που εισήγαγε προς ψήφιση ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, συστήνεται Υπηρεσία Ασύλου και αφαιρείται επισήμως από τους ενστόλους κάθε σχετική αρμοδιότητα.
Προδιαγράφεται έτσι το στήσιμο μιας νέας βιομηχανίας παροχών δικαιώματος ασύλου, με τμήματα και εκατοντάδες υπαλλήλους ανά την επικράτεια. Αποκλείονται έτσι οι «κακοί» στρατιωτικοί και αστυνομικοί, που δεν ξέρουν να υποδέχονται ευρωπαϊκά τους «πρόσφυγες», και αντικαθίστανται, μεταξύ άλλων, από «εκπροσώπους κοινωνικών φορέων» (δηλαδή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων), τον Συνήγορο του Πολίτη, το αξίωμα που κατείχε πριν ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων, και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αυτήν που διαμαρτύρεται συνεχώς και καταγγέλλει, κατ’ επάγγελμα, την Ελλάδα ότι δεν παίρνει αρκετούς πρόσφυγες και ότι πρέπει να παίρνει παραπάνω. Τώρα θα μπορεί να αποφασίζει η ίδια στο όνομα της Ελλάδος.
Αντιλαμβάνεται κανείς γιατί λοιπόν παραμένει ανεξέλεγκτη η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα και εξελίσσεται εκ των πραγμάτων στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, με γεωπολιτικές διαστάσεις, έστω και αν γίνεται συστηματική προσπάθεια να υποβαθμίζεται και να συγκαλύπτεται το μέγεθός του, η δυναμική του και οι συνέπειές του.

Νέα γεωπολιτική τάξη στα Βαλκάνια, παγκοσμιοποίηση και ο ρόλος της Τουρκίας
Όσοι, καλοπροαιρέτως, υποστηρίζουν αναφανδόν τη λαθρομετανάστευση, παρακινούμενοι από προσωπικά ανθρωπιστικά συναισθήματα ή ιδεολογικές πολιτικές θέσεις, θα έπρεπε να αναρωτηθούν γιατί δεν έρχονταν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα πριν από τη δεκαετία του '90. Προφανώς, και τότε υπήρχε πολύ μεγάλη φτώχεια και δυστυχία στον Τρίτο Κόσμο. Ένας προφανής λόγος είναι το άνοιγμα των συνόρων μετά την πτώση του Ανατολικού Συνασπισμού. Ένας δεύτερος και κυριότερος είναι η παγκοσμιοποίηση, που άρχισε να προωθείται κατά την περίοδο αυτή ως πολιτική και ιδεολογία. Τότε άρχισε να προβάλλεται θορυβωδώς και στην Ελλάδα, ως «εκσυγχρονιστική» πολιτική, η ιδέα της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας, από το στόμα μάλιστα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. «Η Ελλάδα», έλεγε τότε ο Κώστας Σημίτης, «πρέπει να γίνει πολυπολιτισμική». Πώς γίνεται όμως «πολυπολιτισμική» μια χώρα με εθνική συνοχή 97%; Προφανώς, με άνοιγμα των συνόρων, με αλλαγή της νομοθεσίας, με ανοχή της παράνομης μεταναστεύσεως και με επιβολή, μέσω των ΜΜΕ, της «πολυπολιτισμικότητας» ως κυρίαρχης ιδεολογίας στην κοινωνία και ειδικότερα στην Παιδεία. Τότε άρχισε και η προπαγάνδα για δήθεν «ρατσισμό» και «ξενοφοβία» των Ελλήνων και η προώθηση των νέων «εκσυγχρονιστικών» και «πολυπολιτισμικών» αντιλήψεων στην Παιδεία, με αποκορύφωμα το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση.
Γιατί η παγκοσμιοποίηση προωθεί τη λαθρομετανάστευση; Προφανώς για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί η παγκοσμιοποίηση της αγοράς απαιτεί σταδιακή απελευθέρωση της κινήσεως κεφαλαίων, προϊόντων και εργατικού δυναμικού. Οι μεγάλες διαφορές στην ανάπτυξη και στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ των διαφόρων περιοχών του κόσμου προκαλούν εκ των πραγμάτων μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα. Δεύτερον, γιατί η παγκοσμιοποίηση προτάσσει τις αγορές και την ελευθερία κινήσεων πάνω από εθνικά σύνορα. Θεωρεί επομένως εμπόδιο το εθνικό κράτος και επιδιώκει τη μείωση του ρόλου και της ισχύος του. Κατά προέκταση, θεωρεί ότι οι ισχυρές εθνικές ταυτότητες και οι συνεκτικές εθνικές κοινωνίες προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση γιατί έχουν πολύ ισχυρότερη την αίσθηση του συνόλου και της εθνικής κυριαρχίας.
Όλα αυτά ισχύουν και για την Ελλάδα. Ειδικότερα όμως γι' αυτήν προστίθενται και δύο άλλοι πολύ σημαντικοί παράγοντες, που έχουν σχέση με τη λαθρομετανάστευση. Ο πρώτος είναι η προώθηση από τις ΗΠΑ μιας νέας γεωπολιτικής τάξεως στα Βαλκάνια, με στόχο να μην επιτραπεί η επανάκαμψη της ρωσικής επιρροής στην περιοχή αυτή. Η επιδιωκόμενη νέα τάξη περιλαμβάνει την αναβάθμιση του μουσουλμανικού παράγοντα και την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας. Η αμερικανική πολιτική, για ευρύτερους στρατηγικούς λόγους, υποστηρίζει ενθέρμως, ως γνωστόν, την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Τίθεται το ερώτημα πώς αντιμετωπίζουν, στο πλαίσιο αυτό, οι ΗΠΑ την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία ως ενιαίο στρατηγικό χώρο. Τι σημαίνει όμως αυτό για την Ελλάδα; Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία πρέπει να θέτει κανείς όταν εξετάζει το θέμα της μαζικής λαθρομεταναστεύσεως στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα μέσω Τουρκίας. Η τελευταία δεν θέλει, προφανώς, την Ελλάδα ως ευρωπαϊκό πολιτιστικό σύνορο, που την αποκόπτει από την Ευρώπη. Η δημογραφική μετάλλαξη της Ελλάδος, μέσω της μαζικής λαθρομεταναστεύσεως, θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά και για πάντα τα γεωπολιτικά δεδομένα, μέσα στον ίδιο τον εθνικό χώρο της Ελλάδος. Πολύ περισσότερο εάν οι λαθρομετανάστες είναι μουσουλμάνοι, προερχόμενοι από τις πιο φανατικές μουσουλμανικές χώρες (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Σομαλία κ.ά.), τους οποίους η Άγκυρα θα μπορούσε κάποια στιγμή να ποδηγετήσει, με κοινό παρονομαστή το Ισλάμ.
Σημειώνεται σχετικά ότι η Ελλάδα έχει προβλήματα μόνο με την Τουρκία. Δεν έχει με τις άλλες μουσουλμανικές χώρες. Με τη μαζική όμως λαθρομετανάστευση και εγκατάσταση στην Ελλάδα μουσουλμανικών πληθυσμών, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα με άλλες μουσουλμανικές χώρες και με ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο;
Με μια ισχυρή μουσουλμανική παρουσία στην Ελλάδα, μέσω της μαζικής λαθρομεταναστεύσεως, η Τουρκία θα επετύγχανε αμαχητί το μεγαλύτερο γεωπολιτικό πλήγμα κατά της χώρας γιατί θα υπονόμευε καταλυτικά την εθνική συνοχή της Ελλάδος μέσα στο ίδιο το μητροπολιτικό της κέντρο. Θα ανέτρεπε επίσης μονομερώς, σ’ όλη τη χώρα, την ισορροπία που εγκαθιδρύθηκε με τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συμφωνία Ανταλλαγής Πληθυσμών. Η ισορροπία ήδη ανετράπη μονομερώς στη Θράκη με την εκδίωξη των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως.
Ανεξάρτητα επίσης από την Τουρκία, είναι προφανή τα προβλήματα κοινωνικής πολιτικής, πολιτικού ελέγχου, συνοχής της χώρας και δημογραφικής ισορροπίας που θα προκύψουν από την αδιάκριτη νομιμοποίηση και πολιτογράφηση εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.
Είναι καιρός αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση να συνέλθουν και να πάρουν μέτρα. Η Ελλάδα δεν είναι για ξήλωμα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι με την ακολουθούμενη ανερμάτιστη και μυωπική πολιτική τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η εθνική του υπόσταση και το εθνικό του μέλλον. Όταν το συνειδητοποιήσει, η οργή του και η αντίδρασή του μπορεί να είναι εκτός μέτρου και ανεξέλεγκτη.

30 σχόλια:

  1. O Ελληνικός λαός έχει αποδείξει στο διάβα της ιστορίας του πως είναι ικανός για αυτοχειρία. Συντελείται αυτή την στιγμή μια γενεοκτονία εις βάρος του Ελληνισμού ελέω ΔΝΤ-ΕΕ κ των αχυρανθρώπων τους στην εξουσία. όμως ακόμα χειρότερα, η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει άλλη γεννεά Ελλήνων. κ γι'αυτόν τον λόγο δεν κάνει κ τίποτα για να τ'αλλάξει παρά μόνο σκέφτεται το παρόν κ άμεσο μέλλον. Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαός λαμβάνει σε μαγάλο βαθμό αυτό που του αξίζει. Οι ηγέτες του το σέρβιραν τις τελευταίες δεκαετίες και αυτός δοκίμασε το γλυκό κρασί της λίθης όλων των χαρακτηριστικών του γένους μας.
    Απλά ελπίζω η μαγία του ελληνινοχριστιανισμού που ίσως ξεμείνει να αναγεννήσει το Έθνος, ή μπορεί και να μην συμβεί ποτε΄κάτι τέτοιο.
    Τώρα που μιλάμε ο λαός είναι ανίκανος πνευματικά να επανέλθει στις ρίζες του, ΜΟΝΟ ηγέτες με δύναμη και πατριωτισμό τον σώζουν. Πολιτικοί δεν υπάρχουν, οι πνευματικοί άνθρωποι είναι αδύναμοι, οι στρατιωτικοί για φαίνεται να θέλουν να ρισκάρουν τίποτα για τη Πατρίδα. Ποιός θα μας σώσει τότε ; Ο Θεός; Μπά αυτός μας παράτησε εδώ και χρόνια αφού πρώτοι τον παρατήσαμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [...] Είναι καιρός αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση να συνέλθουν και να πάρουν μέτρα. Η Ελλάδα δεν είναι για ξήλωμα. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι με την ακολουθούμενη ανερμάτιστη και μυωπική πολιτική τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η εθνική του υπόσταση και το εθνικό του μέλλον. Όταν το συνειδητοποιήσει, η οργή του και η αντίδρασή του μπορεί να είναι εκτός μέτρου και ανεξέλεγκτη. [...]

    Kαι εδω συνεχιζουν να πιστευουν ακομα μερικοι, πως μας φταιει ο καθε Αμερικανος και Αιβασιλης για την εθελουσια καταστροφη μας, παρα το χαζοχαρουμενο ντελιριο των ηλιθιων πολιτικατζηδων μας.

    Οσο ψηφιζουμε τους εγκληματικα προοδευτικους ΣοσιαλοΦασιστες και αλλους τσαρλατανους, πατο δεν χτυπαμε.

    Καλο ξεμπερδεμα!

    "...Η αλλοίωση του πληθυσμού δεν είναι η μοναδική τεχνική που εφαρμόζεται, διότι η Θράκη έχει ένα μέγεθος και μια τοποθεσία, όπου δεν επαρκεί. Στην πραγματικότητα, οι εσωτερικές τριβές ακολουθούν και τη θεωρία περί πολέμου του Clausewitz. Η μελέτη της περιοχής με μια τοποστρατηγική προσέγγιση, θυμίζει την Αρμενία και τα προβλήματά της όσον αφορά στον πληθυσμό. Επιπλέον, η παρουσία κι ο όγκος της πρώτης στρατιάς εκ μέρους της Τουρκίας αποτελεί μια φυσιολογική ενίσχυση της πίεσης...."
    (Ν. Λυγερός, Οι επιπτώσεις της τοποστρατηγικής στη Θράκη) http://www.lygeros.org/lygeros/6514-gr.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η εκκρηκτικη μαγια του ελληνοχριστιανισμου εθαψε το εθνος μας το ρωμαικο και το εδωσε στους γερμανους της δυσης να το απολαμβανουν...
    ο 8εος των ελληνων μας παρατησε απο τοτε που δεκτηκαμε αλλον, τωρα κυβερνουν αλλοι τον κοσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα ρε ανώνυμε 4:23 μ.μ., μη λες τη λέξη "πατριωτισμό" γιατί θα σκάσουν στα γέλια μερικοί υπηρεσιακοί...

    Μην απελπίζεσαι: ο Θεός δεν μας παρατάει αλλά η πίστη δεν αρκεί. "Αϊ Γιώργη βούθα μου / Κούνα και συ τον πόδα σου".

    Χρειάζεται καθημερινή και διαρκής ΜΑΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκία δεν πρόκειτε να μπεί ποτέ στην ΕΕ,απο τη στιγμή που υπάρχουν άλλες χώρες να της κόβουν το δρόμο τότε εμείς καλώς πράξαμε και παριστάνουμε τους πρόθυμους,αλλά ακόμη και τη δική μας στήριξη δεν τη δίνουμε δωρεάν,πρώτα θα πρέπει να κάνει βήματα που μας συμφέρουν.

    Όσο για την επιροή που θα έχει ΑΝ ποτέ μπεί,είναι μάλον ξεπερασμένο πλέον το ερώτημα,πρέπει να ανθεωρηθεί με βάση τα νέα δεδομένα της ΕΕ,της πληγωμένης-θανάσιμα κατά τη γνώμη μου- ΕΕ,της διαλυμένης και κατά πάσα πιθανότητα σημαντικά φτωχότερης,ακόμη και μικρότερης σε μεγάλο βαθμό,γιατί αν αναφέρουμε και τον έλεγχο της ΕΕ σε μεγάλο βαθμό απο τις ΗΠΑ τότε όλοι μπορούν να καταλάβουν τι εστί πλέον η ΕΕ,πόσο δραματικά άλαξε τον τελευταίο ένα χρόνο.

    Η λαθρομετανάστευση είναι ένα τεράστιο και πολυεπίπεδο πρόβλημα,είναι όμως και πολύ επικίνδυνο απο όλες τις απόψεις.

    Έχω μια αίσθηση ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο σε αυτό το πρόβλημα,βέβαια δεν μπορούμε και δεν πρέπει να στηριχτούμε στην τυχών αυθόρμητη κίνηση των λαθρομεταναστών να εγκαταλείψουν τη χώρα μας.

    Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι ο προορισμός αλλά το μονοπάτι,δυστυχώς το μονοπάτι όμως έφραξε χάριν στην έμπνευση του Παπανδρέου να υπογράψει το Δουβλίνο II,αυτό πρέπει να αλάξει πάση θυσία γιατί κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει άλλος τρόπος,η κοινωνία δεν αντέχει και αυτό το προβλημα στο σβέρκο της μαζί με όλα τα άλλα που ήδη έχει,είναι αδύνατον αλλά και πολύ επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέρ της απέλασης των μεταναστών που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις το 53% των Ελβετών

    "Η Ομάδα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία, αποκάλεσαν τη σημερινή ημέρα ως ‘σκοτεινή ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελβετία’"

    Πολύ σωστά. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε ρατσιστής και φασίστας Ελβετός να επεμβαίνει στο δικαίωμα του αλλοδαπού στο έγκλημα. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν ενα Συστημα εχει κλεισει τον κυκλο του επειδη νοσουν τα επι μερους υποσυστηματα που το αποτελουν τοτε τα γυρω συστηματα προσεταιριζονται τα επι μερους υποσυστηματα του νοσουντος συστηματος και το ...ανακυκλωνουν.Στην Φυση τιποτα δεν παει χαμενο απο ενεργειακης αποψεως.
    Αν δουμε πως το συστημα των κορακιων αναγνωριζουν απο χιλιομετρα μακρυα το ετοιμοθανατο ζωο και πλησιαζουν και αν δουμε πως μια αρρωστη φαλαινα προσελκυει απο μιλια μακρυα τους ανακυκλωτες της καρχαριες τοτε θα κατανοησωμε οτι το ιδιο συμβαινει και στα εθνη-συστηματα που οταν ειναι αρρωστα τα επι μερους υποσυστηματα τους τοτε διδεται ομολογο ερεθισμα στα γυρω εθνη-συστηματα να αρχισουν την ανακυκλωση του νοσουντος εθνους-συστηματος.Αυτο ειναι ΝΟΜΟΣ.
    Και το Ισραηλ ειναι μικρο κρατος,μικροτερο απο εμας αλλα επιζει διοτι εχει το σφριγος των επι μερους υποσυστηματων του (ανθρωπων)που ενωμενοι με κοινο παρονομαστη την επιβιωση γινεται ενα τεραστιας δυναμης συστημα που μπορει να αντιμετωπισει τα εχθρικα του γυρω συστηματα τα οποια ειναι χαλαρα και ευκολοδιαλυομενα διοτι κυριαρχουνται απο εριδες και καταδυναστευση των λαων τους-υποσυστηματων οπου οι αρχοντες τους
    το πρωτο που φοβουνται ειναι ο λαος τους που τον καταδυναστευουν.Παραδειγμα η Σαουδικη Αραβια οπου οι Βασιλεις τους της οικογενειας Σαουντι κατελαβαν την εξουσια με την φυλη τους παραμεριζοντας τους νομιμους δικαιουχους και παραμενουν στην εξουσια οχι λογω υποσυστημικης ομοιοτητας με αλλες φυλες αλλα με την βοηθεια της πραιτωρινης φρουρας τους,του Λευκου Στρατου,που λογοδοτει σε αυτους και ειναι ανεξαρτητη απο τον λοιπο στρατο και μαλιστα προσφατα παραγγελθηκαν για λογαριασμο του Λευκου Στρατου παρα πολλα ελικοπτερα απατσι με πυραυλακια και αυτα ειναι για χρηση στο εσωτερικο.Στο Ισραηλ δεν βλεπωμε να πασχει το κρατος σαν συστημικη δομη και ειναι πολυ σφριγηλο και αναπτυσσομενο.Δυστυχως
    στην Ελλαδα οσοι καταλαβαινουν αντιλαμβανονται την αποσαρθρωση του συστηματος ελλαδα λογω βαρειας νοσηροτητας των αποτελουντων αυτο υποσυστηματων-ανθρωπων, και η βασικοτερη νοσος που οδηγει σε διαλυση ειναι η εξαφανιση της υπερβατικη δομηση της Ηθικης Αξιας.Αυτη ειναι η μονη που αν υπηρχε δεν προσβαλλεται εστω και μετα απο απωλεια μιας μαχης και το συστημα εστω και με την απωλεια μιας μαχης παραμενει ζωντανο για να συνεχισει τον αγωνα υπαρξης του σαν συστημα και με πολλες πιθανοτητες να κερδισει την επομενη μαχη.Στην Ελλαδα της σαπιλας και της διαφθορας πασχουν οι ιδιοι οι ανθρωποι και ας μη ψαχνωμε αλλους υπαιτιους.Κανωμε πως δεν καταλαβαινουμε δηθεν ποιος εφταιξε και αυτο ειναι χειροτερο διοτι αποκλειει την δυνατοτητα αντιληψης και διορθωσης του αιτιου και η Ελλαδα θα ακολουθησει την μοιρα των εσωτερικων δημιων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗ

    Α

    Η μετακίνηση των πληθυσμών-μεταναστευτικά ρεύματα αυτής της εποχής, είναι μέρος του σχεδίου της Νέας Τάξης.

    Τι εστί Νέα Τάξη; Ό,τι Εστί ΑΓΟΡΕΣ!
    Ποιοι είναι τέλος πάντων οι αποτελούντες τις "ΑΓΟΡΕΣ" και ποιο είναι το "κοινό" τους σημείο;

    Λέγονται ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ (όχι γενικώς Εβραίοι) και ας βγει όποιος θέλει να μου πει ότι λέω ψέμματα.

    Ο ΣΚΟΠΟΣ:

    1 Παγκόσμια κυριαρχία του Ισραήλ σε επίπεδο οικονομικό (global govermens)
    2 Επαλήθευση των "υποσχέσεων" περί πλανητικής ηγεμονίας του Περιούσιου Λαού.
    3 Ανάληψη της παγκόσμιας ηγεσίας από "εκλεκτό" αντιπρόσωπο της σιωνιστικής ελίτ.
    4 Η σταδιακή προώθηση της Πανθρησκείας χάριν του "εκλεκτού" Μεσσία.
    5. Ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πλανητικής πρωτεύουσας.
    6. Η ανέγερση του Γ΄Ναού ως θρησκευτικού κέντρου.

    Τα παραπάνω αποτελούν βασικά στοιχεία για την εδραίωση μιας νέας αυτοκρατορίας, πολύ διαφορετικής από τις παλιές (κυρίως στην οικονομία).

    Ένα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για να επιτευχθούν όλα αυτά ΠΡΕΠΕΙ πρώτα να πεθάνουν η Ελλάδα και η Ορθοδοξία! Εξαιτίας της παγκοσμιότητας και της Οικουμενικότητας τους.

    ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;

    1. Κάθονται στα ψηλότερα πατώματα των ουρανοξυστών της Ν. Υόρκης.
    2. Τρυπώνουν σε μασονικά λαγούμια-Στοές.
    3. Κυκλοφορούν στους διαδρόμους των Κοινοβουλίων, των Κογκρέσων, των Υπουργείων και των παγκόσμιων Οργανισμών.
    4 Ό,που ακούτε τη λέξη "Παγκόσμιο" ρίξτε ένα βλεφαράκι.
    5 Βρίσκονται πίσω από κάθε BANK και ΜΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Β

    ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

    1. Η στρατολόγηση ατόμων ανώτερου μορφωτικού επιπέδου. ΠΟΤΕ π.χ δεν έγινε δεκτός ως μέλος σε Στοά ένας αγρότης ή ένας εργάτης. Άτομα με ελαφρή συνείδηση για κάθε τομέα της εξουσίας(το χρήμα πολλοί αγάπησαν), συνήθως μέσα από τις Στοές και τις "μυστικές" οργανώσεις.
    2. Τα THINK TANK -διαμορφώνουν τους σχεδιασμούς.
    3. Τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο.
    4. Η Βιομηχανία του Χόλυγουντ και τα τηλεοπτικά προγράμματα (διαμόρφωση συνείδησης, σκέψης, κοινής κουλτούρας)
    5. Η "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"
    6. Η Διεθνής Τοκογλυφία
    7. Οι Διεθνείς Οργανισμοί.
    8. ΟΙ ΗΠΑ (ακέφαλος οπλισμένος γίγαντας που του πήραν τον εγκέφαλο και "σκέπτονται" αντί για αυτόν.
    9. Η παραχάραξη της Ιστορίας και οι αναθεωρητισμοί.
    10. Η άλωση των Πανεπιστημίων και του πνεύματος της Εκπαίδευσης.
    11. Η δημιουργία αιρέσεων και διχαστικών καταστάσεων-κοινώς ΧΑΟΣ
    12. Υποκίνηση αστάθειας και αποσταθεροποίησης (Δημογραφικό μωσαϊκό και λαθρομετανάστευση Μουσουλμάνων).
    13. Έλεγχος της ανθρώπινης ύπαρξης και καθυπόταξη της. (Κάρτα Πολίτη κλπ)
    14. Τέλος, το σημαντικότερο για την επίτευξη όλων αυτών Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. (Είναι στα χέρια τους επειδή χρηματοδοτούν τα επιστημονικά προγράμματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γ

    ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ

    1. Με το να κάνεις τον Σταυρό σου, γιατί το έχεις ξεχάσει.
    2. Με το να αρχίσεις να σκέπτεσαι ότι.. ίσως τα "παραμύθια" της γιαγιάς δεν είναι και τόσο παραμύθια, όπως κάποιοι σου είπαν.
    3. Με το να ανοίξεις βιβλία, πιστεύοντας ΚΑΙ ερευνώντας και να μελετήσεις γραφές. Ειδικά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που σου την έχουν παρουσιάσει ως ένα "καταπληκτικό παραμύθι". Αν δε μπορείς το πρωτότυπο, πάρε τις μεταφράσεις του Σεφέρη ή του Ελύτη. Διάβασε και τα Πρωτόκολλα της Σιών, που έχει τα επιτελικά σχέδια για να καταλάβεις και περί Wiklish.
    4. Με το να σκέπτεσαι πως για κάποιο λόγο η Νέα Τάξη σου κάνει πλύση εγκεφάλου υπέρ του Ορθολογισμού. Επειδή ο Ορθολογισμός δεν θα σου αποκαλύψει ποτέ το πραγματικό WHO IS WHO των υμνητών του.
    5. Με το να διαβάσεις αρχαιο-ελληνική Γραμματεία, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, τους Ιστορικούς, τους Ποιητές της αρχαίας Ελλάδας.
    6. Με το να διαφυλάξεις την γλώσσα, την θρησκεία και την ιστορία της Ελλάδας.
    7. Με το να πάψεις να διχάζεσαι ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς ψάλτες της Νέας Τάξης.
    8. Με το να αντισταθείς στα πολιτικά τους όργανα και στις ανθελληνικές τους ενέργειες και αποφάσεις.
    9. Τέλος, με το να αφήσεις τις προσευχές και να κατέβεις στο δρόμο να τους περιλάβεις όλους μαζί, μια κλωτσιά στον κώλο και έξω από την παράγκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΕΛΛΗ

    Νά'σαι καλά,να αγιάσουν τα δάχτυλα που έγραψαν αυτό το σχόλιο,μπράβο σου!

    Ετοιμάσου βέβαια να δεχτείς και τα ανάλογα απο τους ανάλογους......


    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΑΠΕΛΛΗ.ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ 99,9%.ΙΔΙΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολυ καλο και προωθημενο σαν μανιφεστο αλλα το δικο σου προσωπικο προβλημα που θα προσπαθησωμε να στο λυσωμε για να σε λυτρωσουμε απο το αναποδογυρισμα των βολβων σου ειναι αυτο που τονισες και εχεις την συμπαθεια μας για αυτο

    'Η στρατολόγηση ατόμων ανώτερου μορφωτικού επιπέδου. ΠΟΤΕ π.χ δεν έγινε δεκτός ως μέλος σε Στοά ένας αγρότης ή ένας εργάτης'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι γραφεις εδω κυριε Απελλη.
    Οι Στοες πλεον ειναι ανοιχτες για τον απλο ανθρωπο.Αν εισαι ενας αξιος ανθρωπος σε δεχονται και δεν ξερω αν επεχειρησες να μπεις εσυ και δεν εγινες δεκτος.
    Εδω μπηκανε και μπαινουν μεχρι και οικοδομοι αν κτιζουν πανω απο 1 τετραγωνικο μετρο στο 5λεπτο,οπως και ιατρικοι επισκεπτες αν κανουν καλο τζιρο στα νοσοκομεια.Για ξαναδοκιμασε και γραψε στην αιτηση σου οτι εισαι και σχολιαστης στο infognomon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε κάθε ευκαιρία θα πρέπει να προπυλακίζονται όσοι έδρασαν και δρούν αντεθνικά,σ΄οποιο κοματικό χώρο και να βρίσκονται.
    Κάποιοι βεβαίως πρέπει να πληρώσουν καθυστερημένα καθόσον τα εγκλήματά τους τώρα αποκαλύπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η μεγάλη δυστυχία μας και ατυχία μαζί,είναι οτι ο Παναγιώτης Κονδύλης "έφυγε" πολύ νωρίς ...κρίμα. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μόνο ένας πόλεμος μάς σώζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνδυάζοντας τα σχόλια sterg & ΑΠΕΛΛΗΣ, συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να βελτιωθούν τα πράγματα από μόνα τους αλλά να αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ, ο κάθε ένας προσωπικά - αλλιώς θα μας επιβληθεί κάτι που δεν θα είναι καλό.

    "Κανωμε πως δεν καταλαβαινουμε δηθεν ποιος εφταιξε και αυτο ειναι χειροτερο διοτι αποκλειει την δυνατοτητα αντιληψης και διορθωσης του αιτιου". ΜΠΡΑΒΟ! Επιτέλους λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους!

    "Αντιμετωπίζονται... με το να πάψεις να διχάζεσαι, ... με το να αντισταθείς στις ανθελληνικές τους ενέργειες και αποφάσεις, με το να αφήσεις τις προσευχές και να κατέβεις στο δρόμο να τους περιλάβεις όλους μαζί, μια κλωτσιά στον κώλο" ΕΥΓΕ! Χρειαζόμαστε καθημερινά ΠΡΑΞΕΙΣ για την αντιμετώπιση κάθε ανθελληνικής πρακτικής, όχι θεωρίες του καναπέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι γραφεις εδω κυριε Απελλη.
    Οι Στοες πλεον ειναι ανοιχτες για τον απλο ανθρωπο.Αν εισαι ενας αξιος ανθρωπος σε δεχονται και δεν ξερω αν επεχειρησες να μπεις εσυ και δεν εγινες δεκτος.

    29 Νοεμβρίου 2010 9:42 μ.μ.
    ----------------------------------

    Ναι φίλε μου, όπως λες,επειδή εσύ από ό,τι φαίνεται γνωρίζεις, γίνονται μέλη απλοί άνθρωποι αρκεί να είναι "άξιοι".
    Ένας από αυτούς είναι και ο φούρναρης της γειτονιάς μου, που τους πηγαίνει και κουλουράκια, για να μη σου πω για τον ιχθυοπώλη που πηγαίνει τις τσιπούρες με το κοφίνι στην Στοά!
    Και επειδή είναι "τέκτονες" με μυστρί και πιλοφόρι έχουν και εξέχοντα μέλη τους, όπως λες, και τον οικοδόμο τον Μήτσο, που σοβαντίζει πάνω από 3 τετραγωνικά μέτρα το λεπτό και μαζί του έχει τον Λάκη που του φτιάχνει 10 ντενεκέδες λάσπη στο δεκάλεπτο.

    Γενικά όλα στην Στοά είναι μέσα στο "Φως". Αν περνάς απέξω και δεις την πόρτα ανοιχτή μπαίνεις, δεν σε εμποδίζει κανείς. Το μόνο σου διαβατήριο είναι η "αξιοσύνη" σου και η εντιμότητα σου!

    Και επειδή το σχόλιο σου έχει κοινό τόπο με το σχόλιο του 29 Νοεμβρίου 2010 9:27 μ.μ., τον ειρωνικό υπαινιγμό, ότι μπορεί εμένα να με απέρριψαν, ενώ εγώ ήθελα διακαώς να ενταχθώ, θα απαντήσω και στους δύο σας σχετικά με αυτό, πως δεν είναι η αλεπού που ό,σα δε φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια, αλλά είναι όντως κρεμαστάρια. Ευνόητο είναι πως δεν είμαι αγρότης, ούτε εργάτης, όχι βέβαια ότι είναι υποτιμητικό να είσαι.
    Κατά αρχήν, είμαι από αυτούς που δεν θεωρώ την μασονία κάτι το θετικό ώστε να αξίζει να ενταχθώ, ούτε την αντιμετωπίζω ως "λαχείο" ή ως "ευκαιρία" όπως πολλοί από εσάς. Αντίθετα, οικτίρω τους μασόνους για το δυστύχημα να γίνουν τέτοιοι και για αυτό που τους περιμένει σε αυτή ή στην άλλη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το έχω πει άλλη μια φορά και το ξαναλέω πως κάποτε μου έγινε η πρόταση από έναν ηλικιωμένο συναδελφό μου-πολύ γνωστό στο χώρο και καθόλα σεβαστό. Θα με πρότειναν μαζί με κάποιον φίλο του μεγάλο φαρμακέμπορο - ονόματα δε χρειάζονται. Είχα τα αρχ@@@α να πω ευγενικά όχι, πως ό,τι κάνω στη ζωή μου θα το κάνω με το σπαθί μου και το πράγμα έμεινε εκεί.
    Ακόμα έχω τα λόγια του συναδέλφου στα αυτιά μου που τότε ήταν 70 χρονών ενώ εγώ 35, όταν μου έλεγε με βεβαιότητα:
    "Είναι καλό για σένα που είσαι νέος, θα σε βοηθήσουν επαγγελματικά".
    Ο ίδιος, παρ΄όλο που ήταν μέλος-μάλλον χαλαρό και αδιάφορο-μου έλεγε πως βαριέται τις συνεδριάσεις και τις "ακαδημαϊκές" συζητήσεις τους, τις ποδίτσες και τα συναφή, λέγοντας μου ότι δε χρειάζεται να αφοσιωθώ ιδεολογικά αρκεί να προωθήσω την καριέρα μου.
    Κατάλαβα ότι αυτό είχε κάνει ο ίδιος για λόγους καθαρά ιδιοτελείς, ενώ στην πραγματικότητα μάλλον τους βαριόταν και τους χλεύαζε.
    Γνώρισα και κάποιον άλλο μασόνο και από τη συζήτηση που κάναμε κατάλαβα ότι η επιλογή του αυτή είχε φέρει την δυστυχία στην ζωή του. Η γυναίκα του τον χώρισε-ήταν φαίνεται ορθόδοξη-έφτασε δε στο σημείο να του απαγορεύσει κάθε επαφή με τα δύο του παιδιά. Κέρδισε καριέρα, έχασε οικογένεια και ζωή. Αξιολύπητος...
    Αυτά λοιπόν, και όποιος με πιστεύει με πίστεψε. Αν πάλι δεν με πιστεύει, τι να πω, απ΄τη στενοχώρια μου δε θα φάω το μεσημέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένας από αυτούς είναι και ο φούρναρης της γειτονιάς μου, που τους πηγαίνει και κουλουράκια, για να μη σου πω για τον ιχθυοπώλη που πηγαίνει τις τσιπούρες με το κοφίνι στην Στοά!

    Αν ο φουρναρης εχει μεγαλο φουρνο και βγαζει και γλυκα τοτε εχει εισητηριο.Εν πασει περιπτωσει γενικα δεν διαφωνω μαζι σου στο θεμα "στοες-μπακαλικα τριτοκοσμικου
    τυπου".Αλλα Απελλη τις θεωρω αναγκαιο κακο και μη ζητας λεπτομερειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλλα Απελλη τις θεωρω αναγκαιο κακο και μη ζητας λεπτομερειες.

    30 Νοεμβρίου 2010 11:21 π.μ.

    -----------------------------

    Φίλε,

    Δε ζητώ λεπτομέρειες γιατί γνωρίζω αρκετές! Ας το αφήσουμε.
    Αυτό όμως το "αναγκαίο κακό" με βρίσκει απόλυτα αντίθετο. Όταν το παραδεκτέο κακό το βαπτίζουμε "αναγκαίο", κάτι δεν πάει καλά με την υγεία της συνείδησης μας.
    Από την άλλη, υπάρχει και το αναγκαίο καλό για το οποίο όμως η προθυμία λείπει, όπως είναι μια κατανυκτική αγρυπνία ή μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος για μια συνομιλία με έναν γέροντα, ή ακόμη και η συμμετοχή μας σε ένα εθνικό συλλαλητήριο.
    Αν είσαι μασόνος, τότε έχεις μπλέξει....αλλά αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και της ψυχής σου....Πάντως ποτέ δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν είσαι μασόνος, τότε έχεις μπλέξει....αλλά αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και της ψυχής σου....


    Το πλεον ασημαντο θεμα σημερα στην ελλαδα ειναι να εισαι μασονος κα;ι μη το μεγαλοποιεις παρασυρμενος απο τον μυθο.μη προβληματιζεσαι επανω σε αυτο πλεον ,υπαρχουν πιο σοβαρα θεματα απο ενα ...μασονο.
    καριεριστες ειναι ολοι τους και ασημαντοι,μη τρελαινεσαι για το τιποτα στην ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 30 Νοεμβρίου 2010 3:50 μ.μ.

    Φίλε μου,
    δεν είχα σκοπό, αλλά με άκισες για κάτι τελευταίο.
    Καταλαβαίνω τι λες και δε διαφωνώ ως ένα βαθμό, σε ό,τι αφορά τη σάρα και τη μάρα της μετριότητας που έχει μαζευτεί μέσα στις Στοές και διαγκωνίζεται με φατρίες σε μια μόδα του συρμού ως προφίλ επιτυχημένου, πως λέγανε "Ραντεβού στο Ντα Κάπο" τώρα λένε "Θα τα πούμε στη Στοά" ένα πράγμα.
    Δεν με ανησυχούν όμως οι μέτριοι. Οι ανόητοι καριερίστες, οι αφελείς οπορτουνιστές και αριβίστες οι "ανύποπτοι" εταίροι.
    Δεν παίζεται σε αυτό το επίπεδο το παιχνίδι και το γνωρίζεις! Υπηρέτες είναι, τομάρια πουλημένα στους εχθρούς του ανθρώπου.
    Δες έναν-έναν τους μασόνους πολιτικούς μας και τα χάλια της Ελλάδας, εδώ που την έφτασαν, και θα καταλάβεις πόσο χρήσιμη φάνηκε στην χώρα η "πνευματική" της διαφώτιση.
    Ο φίλος μου, είμαι βέβαιος, ότι δε γνώριζε πολλά. Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος και καλοκάγαθος για αυτό και ποτέ δεν ανέβηκε στην κλίμακα των βαθμών. Αυτός έκανε την πολύ καλή καριέρα του, αυτοί τον χρησιμοποίησαν ως αξία ενός ονόματος με καλλιτεχνικό κύρος και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Για παραπάνω ή παραμέσα όμως δεν τους έκανε για να τον βάλουν. Εκεί χρειάζονται πραγματικά λαμόγια, αδίστακτα, με νοσηρή φιλοδοξία και έτοιμα για όλα. Εκεί δεν παίζουν!

    Αυτός που τους απέρριψε, ήμουν εγώ φίλε μου!
    Και ξέρεις γιατί; Από καθαρό ένστικτο. Ίσως και από αυτοπεποίθηση, επειδή δεν πίστευα ότι τους χρειάζομαι για να κάνω κάτι στη ζωή μου. Δόξα τω θεώ και αρκετά γνωστός τώρα είμαι και ποτέ μου δε μετάνιωσα. Τον θεό μπροστά και πάω.
    Και όλα αυτό επειδή μου αρέσουν τα φωτεινά πράγματα τα ορατά και ό,τι είναι για μένα να είναι για όλους. Ούτε μυστικά, ούτε ιδιώτευση, ούτε μισοσκόταδα, ούτε αλαζονική έπαρση για την κατοχή μιας δήθεν "ανώτερης" γνώσης προορισμένης για ολίγους!
    Να ο κίνδυνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σκεφτηκες ποτε οτι και ο infognomon
    μπορει να ειναι μια ιδιοτυπη Στοα
    προδρομος των μελλοντικων Στοων για τους λιγους ,γιατι κατι τετοιο κυκλοφορει στην πιατσα και εσυ να εισαι το προτυπο των μελλοντικων
    εταιρων που ψαχνεις ομοιους σου και επιτιθεσαι στους ανομοιους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Διάβασε και τα Πρωτόκολλα της Σιών"
    Οταντο ψεμμα και η πλαστογραφια βαπτιζονται αληθεια... Για πολλοστη φορα ας διαβασει καποιος (ο νοων νοειτω) τα "μυστηρια της Ιστοριας" τομος 4ος. Επιπλεον τι ωφελος θα ειχαν "καποιοι" να προωθησουν την εισβολη των (φανατικων Μουσουλμανων) λαθρομεταναστων δεδομενου οτι αυτοι ακριβως θα ηταν και τα πρωτα θυματα σε περιπτωση που αυτοι οι λαθρομεταστες γινουν τα νεα αφεντικα οπως εγινε στην Βρετανια με τους Αγγλους και τους Ρωμαιο-Κελτες "Βρετανους"?Ο ΘΕΟΣ μας εδωσε το μυαλο για το χρησιμοπουμε η με αλλα λογια και λιγη απλη λογικη δεν βλαπτει!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΥΣ Εμεις οι Ελληνες αντεξαμε τις αναστατωσεις που εφερε το προηγουμενο μεγαλο μεταναστατευτικο κυμα ("Η μεγαλη μεταναστευση των Λαων" τον 5ο μ.Χ. αιωνα) Ευελπιστω οτι θα εχουμε τα αντανακλαστκα να αντεξουμε και αυτο το κυμα βασιζομενοι στις παραδοσεις μας, την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την γλωσσα μας
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    1 Δεκεμβρίου 2010 12:46 π.μ.

    Καλημερα Χρηστο Βουλγαρη.Sterg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημερα και καλο μηνα ααγαπητε κυριε στεργ
    Χρηστος Βολγαρης απο το χιονισμενο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.