24/11/10

Προσκεκλημένος σε συνάντηση στην Άγκυρα ο Γ.Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας από τους προσκεκλημένους στη φετινή τρίτη συνάντηση των στελεχών του τουρκικού διπλωματικού σώματος που θα γίνει στις αρχές του 2011 στην Άγκυρα και την Ερζουρούμη αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα ‘Ζαμάν'.

Η εφημερίδα γράφει ότι η σχετική πρόταση είχε διατυπωθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και ότι ο κ. Παπανδρέου ανάφερε πως θα μπορούσε να λάβει μέρος εάν του το επιτρέψει το πρόγραμμά του.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα "οι πλευρές εξακολουθούν να εργάζονται για τις πιθανές ημερομηνίες συμμετοχής του κ. Παπανδρέου στη συνάντηση", ενώ "πιο πιθανό είναι να μετάσχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο τμήμα εκείνο της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην Ερζουρούμη".

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται εδώ και τρία χρόνια. Πέρσι είχαν γίνει στην Άγκυρα και στο Μάρντιν της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η "Ζαμάν" γράφει ότι καλεσμένοι εκτός από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου είναι η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον και οι υπουργοί εξωτερικών του Πακιστάν και του Αφγανιστάν Σαχ Μαχμούντ Κουρεϊσί και Ζαλμάϊ Ρεσούλ.
http://www.athina984.gr/node/127049

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.