27/11/10

Αιχμές κατά Λυσσαρίδη, διάψευση από Γιατρό. Αναταράξεις από ομιλία Πάγκαλου στο συνέδριο ΑΚΕΛ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΙΜΠΙΣΙΗΣ
ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο συνέδριο του ΑΚΕΛ μέσα από την αναφορά του για τη θέση του Βάσου Λυσσαρίδη σε σχέση με την προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος είπε πως το 1986 ήλθε στην Κύπρο με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη για να συζητήσουν την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά πλαίσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση μιας λύσης στο κυπριακό.

Αυτό που συνάντησαν στη Λευκωσία, είπε, ήταν μεγάλη δυσπιστία. Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε μάλιστα ότι ο φίλος του Βάσος Λυσσαρίδης τού είχε πει ότι «είναι συνώνυμο με προδοσία αυτό που πας να κάνεις». Όσοι δεν απέρριπταν την ιδέα τού είχαν πει, πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς πρώτα να λυθεί το Κυπριακό.

Την αναφορά Πάγκαλου σχολίασε λίγο αργότερα ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ. Εξέφρασε την έκπληξή του σημειώνοντας πως δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε τα ελατήρια ούτε και τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου διαψεύδοντας τη σχετική αναφορά. Ο Βάσος Λυσσαρίδης είπε πως η μόνη φορά που ο κ. Πάγκαλος είχε έρθει με τον κ. Κρανιδιώτη δεν ήταν επί Κυπριανού (δηλαδή το 1986) αλλά επί Βασιλείου (δηλαδή μετά το 1988) όταν η ΕΔΕΚ υποστήριζε ένθερμα την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. «Το να λέει ότι εγώ είπα δήθεν στον κ. Πάγκαλο το να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ ισοδυναμεί με προδοσία είναι φληναφήματα φαντασίας και απορώ και γιατί τα είπε και για τα ελατήρια», επεσήμανε ο κ. Λυσσαρίδης.

Η ΕΔΕΚ από πλευράς της ανέφερε ότι το θέμα υποβολής αίτησης ένταξης ηγέρθη επί διακυβερνήσεως Βασιλείου και πως τότε το Κίνημα όπως και άλλες πολιτικές δυνάμεις υποστήριξαν την υποβολή αίτησης. Σημείωσε ακόμα ότι σε συνεργασία με τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ υιοθέτησαν απόφαση στη Βουλή με την οποία «εντέλλετο η κυβέρνηση Βασιλείου να προχωρήσει σε υποβολή αίτησης».

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάγκαλος έριξε και κάποια βέλη προς την πλευρά του ΑΚΕΛ λέγοντας πως παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη και τη ζωή του ΑΚΕΛ. «Μας διδάσκει η δυνατότητά σας να προσαρμόζεστε κάθε φορά στις ανάγκες της πραγματικότητας. Σήμερα κυβερνάτε την Κύπρο, η οποία είναι μια χώρα καπιταλιστική, στην οποία λειτουργεί η αγορά», σημείωσε ο Θ. Πάγκαλος.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Εαν θα επρεπε να μαντεψω ποιος απο τους δυο ψευδεται,Παγκαλος η Λυσσαριδης,δεν θα ειχα κανενα δισταγμο:το Κητος.Αλλωστε οι ημερομηνιες οπως τις ανεφερε ο Λυσσαριδης,ειναι πολυ ευκολο να επαληθευτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό είναι ότι το έχουμε αυτό το φαλαινοθηρικό και Νο 2 στην "κυβέρνηση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.