29/11/10

Η Ρωσία συμφώνησε με την Ευρώπη για τον ΠΟΕ

Έχουν αρθεί οι τελευταίες διαφωνίες με την ΕΕ για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Όπως γράφουν οι εφημερίδες, τη σχετική είδηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Α΄ Αναπληρωτής πρωθυπουργός Ίγκορ Σουβάλοφ μετά τις συνομιλίες του με την Κομισιόν.
Οι συνομιλίες διεξάχθηκαν στις 24 με 25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, γράφει η εφημερίδα «Κομμερσάντ». Η συμφωνία με την ΕΕ ολοκληρώνει το στάδιο των διμερών συνομιλιών, που άρχισαν το 2004. Η εφημερίδα «Νεζαβίσιμαγια γκαζιέτα» γράφει ότι στις Βρυξέλλες έγιναν και εκπληκτικές δηλώσεις. Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Σουβάλοφ είπε ότι τίποτα δεν άκουσε για την πρόθεση της Γεωργίας να μπλοκάρει την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ.

Πάντως οι αντιρρήσεις της στο θέμα της ένταξης της Ρωσίας είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα πραγματικά δεν συζητείται στην Τιφλίδα το θέμα του μπλοκαρίσματος της ένταξης. Ο τύπος υπενθυμίζει επίσης ότι ο Πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι στις 23 Νοεμβρίου σε δήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τη Μόσχα σε διάλογο χωρίς προκαταρκτικούς όρους.
http://greek.ruvr.ru

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.