30/11/10

Ελληνική Διπλωματία: Στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

 http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=545385&v=0&q=80&w=300&h=225
Δημοσιεύουμε σχόλιο αναγνώστη του ιστολογίου μας, στην ανάρτηση: Παπανδρέου: Πολλές οι δυνατότητες των σχέσεων με την Αφρική.
Επειδή πιστεύουμε ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, θεωρούμε ότι θα πρέπει να ιδρυθεί ειδικός φορέας παραπόνων των Ελλήνων ομογενών για την άθλια συμπεριφορά των διπλωματών και των υπαλλήλων  των ελληνικών διπλωματικών αρχών στο πρόσωπό τους, όπου αυτή παρατηρείται, για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί. Προς το παρόν, ας ανοίξει τα μάτια και τ' αυτιά της η επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής.
Ακολουθεί το σχόλιο:

Η δήλωση του ΓΑΠ  «η χώρα μας πιστεύει στην αναθέρμανση των σχέσεων με τις ελληνικές κοινότητες σε όλη την Αφρική, οι οποίες» , όπως
υποστήριξε, «σήμερα μπορούν να αποτελέσουν και έναν σύνδεσμο, μια ουσιαστική γέφυρα μεγαλύτερης ακόμα συνεργασίας με τις πόλεις της Αφρικής» είναι ανέκδοτο.
Το εθνομηδενιστικό κράτος στο οποίο ηγείται έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους Ελληνες ομογενείς, που πασχίζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες να διατηρήσουν τον Ελληνισμό τους. Το κράτος τους στέλνει ανεπαρκείς δημόσιους υπάλληλους, που λόγω πολλών χρόνων υπηρεσίας γίνονται και πρέσβεις, όπως ο κύριος με το γενάκι της φώτο του post.
Αυτοί οι τύποι, οι κατ' επάγγελμα πληρωμένοι τουρίστες, πλέον των άλλων συντεχνιακών απολαβών τους, συμπεριφέρονται με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο στους ομογενείς όταν αναγκάζονται να προσφύγουν για συνήθεις διεκπεραιώσεις στην πρεσβεία.
Η αγανάκτηση των ομογενών στην Λιβύη για την αναξιοπρεπή μεταχείριση τους από τους υπαλλήλους της πρεσβείας είναι μεγάλη, που η δήλωση του ΓΑΠ δεν έχει καμία απολύτως αξία παρά μόνο για τους δημοσιογράφους.
Ο γκριζομάλλης κύριος του post, γνωστό πασοκικό κομματόσκυλο και λίγο υπουργός, έχει επισκεφθεί την Λιβύη τρεις φορές μέσα στο 2010 και δεν συναντήθηκε ΠΟΤΕ με τους ομογενείς.

13 σχόλια:

  1. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο δίκιο έχει ο αναγνώστης, τί αίσθημα αποκομίζεις από την κρασπεδοποίηση των αυτονόητων προσδοκιών που έχουν οι ομογενείς, και το τί θα μπορούσαν να κάνουν για την πατρίδα (συγγνώμη για τη λέξη κύριοι γνωστής υπηρεσίας) χωρίς να περιμένουν απολύτως κανένα υλικό αντάλλαγμα.

    Αφάνταστη στεναχώρια από αυτά τα λόγια, για όσους με νοιώθουν.

    Στο δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχουν φίλοι ή συγγενείς, όπως είπε ο Πρωθυπουργός πρόσφατα: όντως, υπάρχουν μόνο συνάδελφοι επαγγελματίες πολιτικοί και βαθεοκρατικοί μικροπολιτικοί παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην περιμενετε ο σημερινός πρωθυπουργός να αποπέμψει το "κομματόσκυλο" όπως τον χαρακτηρίσατε. Αυτα τα τρωκτικά δυσκολα ξεκολλούν απο την καρέκλα τους...ΚΑι τετοια τρωκτικά υπάρχουν πολλά δυστυχώς... Πληρωμένοι τουρίστες... που απαξιούν να δουν τους απόδημους Ελληνες... Τους χρειάζεται Σανίδα! Και μάλιστα βρεγμένη καλά !!!
    Πλωτίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 30 Νοεμβρίου 2010 1:14 μ.μ κάνε καμιά βόλτα έξω, πάρε λίγο αέρα, γιατί δεν την παλέβεις καθόλου.Δεν ξέρω τις παρέες σου και ποιοί στα λένε αυτά, αλλά σου γεμίζουν το κεφάλι βλακείες(για να μη πω ++++).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΔΩ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΎΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΟΤΕΡΙΚΩ ΡUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "η χώρα μας πιστεύει στην αναθέρμανση των σχέσεων με τις ελληνικές κοινότητες σε όλη την Αφρική,..."

    Ο ΓΑΠ λέει ότι πιστεύει στην "ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ των σχέσεων". Άρα ίσως κάτι να έχει ακούσει απ'όσα λένε οι γνωρίζοντες σχολιαστές για τη δράση και τη συμπεριφορά των πρεσβειών μας οπότε και υπαινίσσεται ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ώστε να ξανασυσταθούν και οι σχέσεις μεταξύ κράτους και ομογενών.

    Έτσι επιλέγω να ελπίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά τι είπα, και μου διαγράφετε τα σχόλια; Δηλαδή όποιος έχει Ελληνικό επίθετο είναι και Ελληνας; By the way φίλε 30 Νοεμβρίου 2010 3:20 μ.μ. το ΠΑΛΕΥΩ ГРАФЕТАΙ ΜΕ Υ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ Β))).
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΜΟ. ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΤΣΑΝΤ-ΜΙΝΕΪΚΟ-ΓΑΠ, ΕΒΕΡΤ, ΔΑΜΑΝΑΚΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΝΑΑ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ,ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ.
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/01/blog-post_7746.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α, ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΡΑΛΛΗ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ. ΧΑΓΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΓΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΦΟΓΑΣ ΤΟΥ Ρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βάλε μέσα στη λίστα και τον Σημίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπέρδεψαν τη Δημοκρατία με τον λαϊκισμό και έπεσαν στα χέρια δημαγωγών

    Το αποτέλεσμα των πράξεών τους είναι αυτό το οποίο βλέπουμε
    Το απόλυτο χάος. Οι λαοί στο ΣΥΝΟΛΟ τους να έχουν φτάσει στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Τα κράτη στο ΣΥΝΟΛΟ τους να έχουν φτάσει στα πρόθυρα της διάλυσης. Οι θρησκείες στο ΣΥΝΟΛΟ τους να έχουν εξαντλήσει τις υποσχέσεις τους για έναν "παράδεισο", ο οποίος πλέον δείχνει πολύ μακρινός. Οι πάντες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν ισχυροί λαοί και κράτη, που να εξαιρούνται από αυτήν την κατάσταση και να δέχονται να συμπράξουν υπέρ των ισχυρών. Δεν υπάρχουν θρησκείες έτοιμες να κάνουν σωτήριες για το σύστημα "σταυροφορίες". Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας οι πάντες βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση και αυτό είναι θετικό, εφόσον, αν βρεθεί η λύση για τον έναν, θα βρεθεί για όλους. Αν οι λαοί βρουν τη "συνταγή" της σωτηρίας, αυτή θα γίνει μέσα σε μια στιγμή παγκόσμια.
    Η "δηλητηριασμένη" συνταγή δεν έχει πλέον ελπίδες επιβίωσης
    Κανένας Bin Laden και καμία τρομοκρατία δεν μπορεί να της δώσει το λυτρωτικό "άλλοθι", που θα της επιτρέψει να επιβιώσει. Κανένας θρησκευτικός φονταμενταλισμός δεν θα δώσει την ευκαιρία στον κυρίαρχο χριστιανισμό να ανακάμψει. Η democracy βρίσκεται πλέον στο έλεος των πάντων χωρίς καθόλου άμυνες. Ιδιώτες πρέπει να την υπερασπιστούν και αυτοί δεν μπορούν να το κάνουν, έχοντας "απέναντί" τους ολόκληρους λαούς. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ηγούνται της παγκόσμιας άμυνας της democracy. Άμυνά της εμφανίζεται ο "άντρας της Μισέλ" Ομπάμα, ο "σωτήρας του κόσμου" Μπράουν, ο "καγκεμπίτης" Πούτιν, ο "κοντοαλητάμπουρας" Σαρκοζί, η "προλετάρια" Μέρκελ και ο "μαστροπός" Μπερλουσκόνι. Αυτό δεν είναι άμυνα. Αυτό είναι το τσίρκο Μεντράνο σε νέες παραστάσεις.

    Τα ίδια προβλήματα έχουν και στην Ελλάδα
    Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι στην Ελλάδα εμφανίζεται ως άμυνά της ο Γιωργάκης κι ο Κωστάκης. Ο ..."που πήγαν τα χρήματα" Γιωργάκης και ο ..."σεμνά και ταπεινά" Κωστάκης. Κοντά σ' αυτούς και η "Μητσοτάκη-Μητσοτάκη" Ντόρα. Αυτοί προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να συμμετέχει στις εκλογές τους, γιατί, αν δεν ψηφίσουν οι Έλληνες τον Γιωργάκη ή τον Κωστάκη, κινδυνεύει η Δημοκρατία. Εκεί έφτασαν. Να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι πρέπει να ασκήσει τα "δικαιώματά" του. Να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι αυτοί οι κατά κοινή ομολογία άχρηστοι άνθρωποι είναι η τελευταία άμυνα της Δημοκρατίας. Να προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι μέχρι και η Παπαρήγα την απειλεί.

    Τώρα κάθονται και περιμένουν το τέλος
    Το τέλος της democracy. Το οδυνηρό τέλος, το οποίο δεν είναι πλέον μακριά. Ήδη έχει αρχίσει και φαίνεται. Για μισό αιώνα οι Αμερικανοί έκαναν τους έξυπνους "πιλότους" του ανθρώπινου "αεροσκάφους". Τώρα κάθονται και βλέπουν τα "βουνά" να έρχονται κατά πάνω τους. Μαζί τους και όλοι οι τοπικοί χαφιέδες τους, που θησαύρισαν, παριστάνοντας τους "αεροσυνοδούς". Η "κινεζική" αγγλικής εμπνεύσεως democracy θα αποσυρθεί από την "αγορά". Θα αποσυρθεί ως επικίνδυνη για τους "καταναλωτές". Ο Περικλής, ως "αρχισχεδιαστής" της Δημοκρατίας, θα πάρει τη θέση που του αρμόζει στην παγκόσμια ιστορία και τα διάσημα "σκυλιά" της democracy θα χαθούνε στη λήθη. Η Μάγκνα Κάρτα σύντομα θα πάρει τη θέση που της αξίζει ...στις τουαλέτες της ανθρωπότητας.

    Η συνομωσία των βλακών ήρθε η ώρα να τελειώσει.

    Η democracy πεθαίνει.

    Ζήτω η Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά, βλέπετε όλοι ότι:
    α. ΔΕΝ έχουμε Παιδεία,
    β. ΔΕΝ έχουμε Υγεία,
    γ. ΔΕΝ έχουμε Οικονομία,
    δ.........................

    δηλ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ !!!

    ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.