25/11/10

Η Αθήνα θέλει να ορίσει ημερομηνίες - στόχους για ένταξη ( της Τουρκίας ...)



Θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα να διεξαχθεί το 2011 Σύνοδος Κορυφής ΕΕ -Τουρκίας, περιλαμβάνει σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου «Agence Europe». Ειδικότερα, το δημοσίευμα, με τίτλο «ΕΕ - Τουρκία - Βαλκάνια: Η Αθήνα θέλει να ορίσει ημερομηνίες - στόχους για ένταξη», αναφέρει ότι επειδή η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ «έχει χάσει την πολιτική ορμή της» και έχει μετατραπεί «σε μία γραφειοκρατική, μηχανική και τεχνοκρατική διαδικασία», η Ελλάδα θέλει να δώσει μία συγκεκριμένη ώθηση στις φιλοδοξίες της Τουρκίας και των Βαλκανίων για ένταξη στην ΕΕ, με τον καθορισμό ημερομηνιών στόχων για ένταξη.



Στο δημοσίευμα γίνεται λεπτομερής αναφορά στην ομιλία του κ. Δρούτσα, την προηγούμενη Δευτέρα, στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε την πρόταση της Ελλάδας για τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, με στόχο «να υιοθετηθεί μία πολιτική διακήρυξη που να ορίζει ένα νέο οδικό χάρτη για την τουρκική ένταξη». Αναλυτικότερα, επισημαίνεται ότι αυτός ο οδικός χάρτης θα αποτελούσε ένα πρόγραμμα εργασίας, που θα ορίζει ακριβώς τις υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί η Τουρκία ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην ΕΕ, παράλληλα με ένα χρονοδιάγραμμα και καθορισμένες ημερομηνίες, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις.


Η πολιτική διακήρυξη θα πρέπει επίσης να καθορίζει «μία συγκεκριμένη ημερομηνία για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - με δεδομένο φυσικά ότι οι σχετικές επικυρώσεις για την ένταξη θα γίνουν από τα κράτη - μέλη», αναφέρει η «Agence Europe». 



Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη αναφορά στην έκκληση, που απηύθυνε ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας στα κράτη - μέλη που αντιτίθενται ανοιχτά στην ένταξη της Τουρκίας (όπως η Γαλλία) ή εκείνα που έχουν επιφυλάξεις (όπως η Γερμανία, η Αυστρία και άλλα) να σεβαστούν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν, όταν ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και να μην προκαταλαμβάνουν τα αποτελέσματα ή να μην αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. 


Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη η πρόταση της Ελλάδας, όπως παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2014, όταν η Ελλάδα θα αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ να διοργανώσει μία Σύνοδο ΕΕ - Βαλκανίων. Στόχος της είναι η υιοθέτηση δημόσιας διακήρυξης που θα περιλαμβάνει ένα «συγκεκριμένο, φιλόδοξο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό στόχο για την ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας για τα Δυτικά Βαλκάνια».
express

17 σχόλια:

  1. Φαντάσου τι γέλωτες προκαλεί μια τέτοια δημοσίευση στο μέσο γερμανό, αυστριακό, γάλλο… κ.λ.π. Ρε… αυτοί είναι εντελώς αλλού γι’ αλλού!!! Εκείνος ο υπουργός μας των εξωτερικών δεν κάνει καμιά βόλτα στην γενέτειρα της μαμάς του για να δει πως θα αντιμετώπιζαν οι κατά το ήμισυ πατριώτες του αυτή την είδηση.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Αλήθεια ως το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα έχουμε ή δεν θα έχουμε πτωχεύσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε φοβερό ταλέντο στο να βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμεσα να κάνουμε δημοψήφισμα
    Δεν ειναι δυνατόν μια μειοψηφία του Ελληνικου Εθνους (ο χψζ πρωθυπουργισκος) να παίρνει τέτοιες
    Αποφάσεις χωρίς την γνώμη των Ελληνων!
    Αρκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν κυβερνούν την Ελλάδα Σιωνιστές τύπου ΓΑΠ να περιμένουμε και άλλα δυσάρεστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεσκιζόμαστε τόσο, σὰν πειθήνια γιουσουφάκια, νὰ ὑπηρετήσουμε τὸν πασά, ποὺ οἱ Εὐρωπαῖοι θὰ μᾶς βλέπουν καὶ θὰ κρυφογελοῦν μὲ περιφρόνησι. Ἀκόμη καὶ οἱ Ἄγγλοι, οἱ ὁποῖοι γιὰ δικούς τους λόγους προωθοῦν τὴν Τουρκία στὴν Ε.Ε. (γιὰ νὰ τὴν διαλύσουν) θὰ μᾶς οἰκτίρουν (κανεὶς δὲν ἐκτιμᾶ τὰ τσιράκια καὶ τοὺς λακέδες του). Οὔτε οἱ ἴδιοι οἱ Τοῦρκοι δὲν καταδέχονται νὰ παρακαλέσουν τὴν Εὐρώπη -εἶναι σοβαρὸς λαὸς καὶ δὲν ἔχουν ἀνάγκη κανέναν- ὅπως τὸ κάνουμε ἐμεῖς γιὰ χάρη τους. Φανταστεῖτε τώρα τὸν Γερμανό, τὸν Γάλλο, τὸν Αὐστριακό, νὰ βλέπει τὸ Δρουτσάκι νὰ χαριεντίζεται γιὰ χάρη τοῦ πασᾶ. Ντρέπομαι, ντρέπομαι, ντρέπομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΑΘΗΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ ΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλες και φίλοι, κατόπιν του παραπάνω δημοσιεύματος ανακύπτουν δύο εύλογα ερωτήματα:
    1) Ποιός είπε στο φερέλπιδα κο Δρούτσα ότι οι Γερμανοί επιθυμούν την ένταξη στην ευρωπαϊκή ένωση του κάθε πικραμένου των Δ.Βαλκανίων;
    2) Ποιός έδωσε το πράσινο φως σε μας ώστε να προωθούμε ως υπεργολάβοι άλλων, την Τουρική ένταξη με τέτοια θέρμη;
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να βαλλει βετο ο Δρουτσας πως αν δεν μπει η Τουρκια στην ΕΕ, η Ελλαδα θα αποχωρησει και θα προχωρησει στην Οθωμανικη ενωση!Να δειξουμε στους απολιτιστους βορειους ποιος κανει κουμαντο στην ενωση!Παντως η γκεισα μπορει αν δεν της αρεσει με τους βορειους να παει με τους ανατολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαλλον χρήζουν ψυχιατρικής εξετάσεως οι ιθύνοντες....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 25 Νοεμβρίου 2010 7:39 μ.μ.

    Με το συμπάθιο, φίλε/λη, αλλά αυτά τα θεωρώ ανοησίες. Δεν έχουν να προσθέσουν τίποτε, ούτε να μας βλάψουν. Σκέτες αμερικανιές.

    Καλύτερα ανάλωσε τον χρόνο σου να στείλεις καμιά διαμαρτυρία στον ΣΚΑΪ για την απαράδεκτη διαφήμιση, όπως έκανε ο κ. Κωβαίος στηνΚαθημερινή. Αυτό θα πιάσει περισσότερο τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην πολιτική τίποτα δεν είναι ότι φαίνεται.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι μπορεί κάποιος και να έχει εμπιστοσύνη στους "εκπονήσαντας" το σχέδιο Α(υ)νάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βέτο αν δεν μπει η Τουρκία. Όχι παίζουμε. Εμείς τα λέμε χρόνια. Δρούτσα τώρα ξύπνησες; Η γνωστή χανούμ είχε απειλήσει μάλιστα και με στριπ τηζ μπροστά στο κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Έτσι στηρίζονται τα συμφέροντα του επιβήτορα... άντε επί τέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΣΟ ΜΑΛΚΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ....Α ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ!
    ΚΑΙ ΔΕ ΣΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσεύχομαι το 2014 να μην υπάρχει ο ΓΑΠ-Ο-ΔΡΟΥΤΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν θυμαμαι καλα η χειποτερη προβολη που μπορουσαν να πουν για τους Γαλλους πολιτικους του 18ου αιωνα ηταν οτι "εξυπηρετουσαν τα συμφεροντα του βασιλια της Πρωσσιας".Εδω "ορισμενοι" (διακοματικα) εχουν βαλθει να εξυπηρετουν την Τουρκια συνεχως και κανεις δεν λεει τιποτα!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε, πώς δεν λέει... ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ, από παντού ακούγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Αθήνα έχει κάψες και θέλει ένα ξετίναγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.