28/11/10

Εχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων;

Του Μιχάλη Χρυνσανθόπουλου, καθ. ιστορικού, συγγραφέα, δημοσιογράφου
Τελείωσε η σύνοδος του ΝΑΤΟ με το καινούργιο στρατηγικό δόγμα που, όταν αναλυθεί πραγματικά, θα μας οδηγήσει σε σκηνές αποκάλυψης. Η πολυπόθητη ένταξη των Σκοπίων στη βορειοατλαντική συμμαχία δεν κατέστη δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω της υποθήκης από την προηγούμενη σύνοδο, που ουσιαστικά έβαλε ως όρο ένταξης την επίλυση του θέματος του ονόματος, παρά τις εκατέρωθεν πιέσεις, όπως η επιστολή του υπουργού αμύνης του Καναδά στον Μπαράκ Ομπάμα, που αποδέχεται αναφανδόν τις θέσεις της γειτονικής χώρας, την υποστήριξη από κράτη-μέλη της συμμαχίας, την απίστευτη δραστηριοποίηση της ομογένειας (μέσω των πανίσχυρων οργανώσεών της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη) του βόρειου γείτονα, και τις προκλητικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων.

Αλλά ας μην είμαστε αφελείς και τρέφουμε αυταπάτες. Η ένταξη θα γίνει χωρίς καμία αμφιβολία, είναι προαποφασισμένο. Αλλά με ποιους όρους θα γίνει; Τι θα δώσει η Ελλάδα; Τι θα παραχωρήσει από την εθνική της αξιοπρέπεια, τώρα μάλιστα που βρίσκεται κάτω από τον ζυγό του ΔΝΤ και την απελπιστική οικονομική της κατάσταση, που την κάνει εξαιρετικά ευάλωτη; Είναι ικανό το σαθρό σύστημα στην Ελλάδα να υποστηρίξει τα εθνικά απαράγραπτα δίκαια; Μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναφωνήσει ένα όχι (τόσο μικρή λέξη με τόσο τεράστιο περιεχόμενο) στους παραχαράκτες, στους κοινούς κλέφτες της μακεδονικής ιστορίας; Ένα όχι που δεν θα συνοδεύεται από κορόνες εσωτερικής κατανάλωσης που θα το καταστήσουν στην πράξη ανενεργό αλλά από γνώση, σύνεση, αποφασιστικότητά και συνέχεια.

Άραγε έχει τιμή η τιμή των Μακεδόνων; Έναντι ποιου ανταλλάγματος θα πωληθεί το μακεδονικό όνομα, ιστορία, πολιτισμός; Την απάντηση ας μας τη δώσουν οι αδαείς χαρούμενοι "ergaomnites", που αποχωρίζουν τη γεωγραφία από την εθνογραφία, περιχαρακώνουν συνοριακά τη μακεδονική γη, την τέμνουν κατά το δοκούν χειρότερα σύμφωνα με τη σλαβική προπαγάνδα των τριών Μακεδονιών, νομιμοποιώντας de facto αλλά και de jure τη μεγαλύτερη ιστορική απάτη όλων των εποχών. Την απάτη που είχαν τεχνηέντως πλασάρει οι Σκοπιανοί, τα καλύτερα παιδιά της Σόφιας, του σύγχρονου βουλγαρικού διεκδικητισμού, σερβικής συνταγής και προέλευσης, από τον μεσοπόλεμο του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα.

Χωρίς καν να έχουμε ενσκήψει στις βασικές πτυχές του ζητήματος πληρώνουμε τις εσωτερικές διαμάχες των δύο βασικών πτερύγων του VMRO των αιμοσταγών κομιτατζήδων (κομιτών, όπως είναι πραγματικά), που έπνιξαν στη σφαγή τη Μακεδονία προσπαθώντας να επιβάλουν το "Makedonija na Makedoncite" ("Η Μακεδονία στους Μακεδόνες") εννοώντας αποκάλυπτα το "Makedonija na Balgarite" (Η Μακεδονία στους Βουλγάρους). Είναι αυτοί που δολοφονούσαν βούλγαρους πολιτικούς μέρα μεσημέρι μπροστά από το κοινοβούλιο στη Σόφια όντας κράτος εν κράτει, είναι αυτοί που εισέρχονται πρώτοι μέσα στα μακεδονικά χωριά με ιδιαίτερο φανατισμό και μίσος για καθετί το ελληνικό, διώκοντας, καίγοντας, λεηλατώντας τα πάντα. Είναι αυτοί που διέπραξαν τα ειδεχθέστερα εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα και στον εμφύλιο, βρίσκοντας και πρόθυμους συνεργάτες δυστυχώς. Είναι αυτοί που άρπαξαν τα 28.500 παιδιά με τη βία για να τα γενιτσαροποιήσουν, σλαβοποιώντας τα ψευτομακεδονικά (ο αριθμός των παιδιών είναι μεγαλύτερος, αλλά θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό σε κατοπινή μας αναφορά) για να αποτελειώσουν τη ραχοκοκαλιά της προπαγάνδας της γειτονικής χώρας, όπως και ο τωρινός πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι. Είναι αυτοί που ελέγχουν όλες τις φανατικές οργανώσεις του εξωτερικού, που απειλούν και με την αφαίρεση ζωής ακόμη οποιουδήποτε πολιτικού της γειτονικής χώρας που θα διανοηθεί να υπογράψει την παραμικρή αλλαγή του ονόματος απέναντι στη "φασιστική Ελλάδα" (όπως το SMK, το παγκόσμιο μακεδονικό συνέδριο του Todor Petrov).

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, μια και καλή, περί της "κόκκινης γραμμής", που μόνο κόκκινη δεν είναι: Το θέμα δεν είναι θέμα ονόματος, γεωγραφίας κτλ. Το θέμα είναι ποιος έχει το δικαίωμα να φέρει το μακεδονικό όνομα, τη μακεδονική ταυτότητα, οι Έλληνες ή οι Σλάβοι των Σκοπίων; Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό, και δεν νοείται, δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο να βάζουμε πάντα μεσολαβητή για την ιστορική μας συνέχεια και ταυτότητα στον χώρο της Μακεδονίας, συμπεριφερόμενοι ως οι κλέφτες της ιστορίας, όπως είχε πει ο αείμνηστος Μ. Ανδρόνικος.

Διαμεσολαβητής γιατί; Είμαστε ή δεν είμαστε Μακεδόνες; Φτάνει πλέον το παραμύθι του γεωγραφικού, των πολλών δήθεν "μακεδονικών ταυτοτήτων", των "παράλληλων ιστοριών" κτλ. Δεν γίνεται να αγνοηθεί η ιστορικότητα του μακεδονισμού ως έκφραση γνησίου ελληνισμού. Δεν γίνεται να αγνοηθεί η τύχη του ποδοπατηθέντος και ποδοπατημένου έως και τώρα μακεδονικού ελληνισμού (οι πραγματικοί Μακεδόνες) υπό της γειτονικής χώρας. Δεν γίνεται να αγνοηθεί ότι καταστρέφονται συστηματικά βάναυσα και βάρβαρα τα δείγματα πολιτισμού σε Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Μοναστήρι, Γευγελή κτλ. στο όνομα των ανίερων γεωστρατηγικών, γεωπολιτικών συμμαχιών, συμφερόντων, σφαιρών επιρροής.

Τι ιστορία θα παραδώσουμε στους απογόνους μας; Τι είδους τιμή και εθνική αξιοπρέπεια; Οι βόρειοι γείτονες δεν έχουν ιστορία και φτιάχνουν ιστορία εκ του μηδενός. Δεν σέβονται απολύτως τίποτε, ποδοπατούν κάθε έννοια δικαίου, διαλόγου, φυλακίζουν και καταδιώκουν κουρελιάζοντας κάθε έννοια δικαίου, όπως τον νόμιμο αρχιεπίσκοπο των Σκοπίων Ιωάννη (συνελήφθη εκ νέου στα σερβοβουλγαρικά σύνορα στην τοποθεσία Kalotina), κλέβουν ασύστολα επιγραφές, αγάλματα, αρχαίους ναούς, θέατρα, εικόνες εκκλησίες, μοναστήρια και διαστρέφουν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τη μακεδονική ιστορία.
http://www.makthes.gr/news/opinions/65867/

12 σχόλια:

  1. Επιμένουν αυτοί,θα πρέπει να νευριάζουμε και εμείς.Όχι με τους ξένους,τους ανιστόρητους,αλλά με τους δικούς μας τους άχρηστους και ιδίως κάποιους καθηγη τάδες και δασ κάλους αντί έλληνες...
    "Οι Μακεδόνες τον πλείω του βίου
    ού παύονται διαγωνιζόμενοι πρός τους βαρβάρους υπέρ της των Ελλήνων ασφαλείας"Θ.35
    "Τίς γάρ υμών ούκ οίδεν ότι η
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αρχαίον πρόφραγμα ΕΛΛΑΔΟΣ εστί ? {Θ.35,2}
    ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συγγραφέας Ιστορικός και Μακεδών Πατριώτης, γνωρίζει καλώς ότι γράφει αλήθειες.

    Δεν είναι businessman της πολιτικής και ιδιοκτήτης αμερικανικού διαβατηρίου εκδοθέντος υπό του εν Λονδίνω αμερικανικού προξενείου ala Γιωργάκης ... Πεπέντριου ..!

    Δυστυχώς μας έχουν ρημάξει λυσσαλέα εθνομηδενιστικά καθάρματα και επαγγελματίες της πολιτικής, τωνοπίων το μόνο ενδιαφέρον είναι η άγρια λεηλασία του εθνικού πλούτου ή μ'αλλον ότι απέμεινε από αυτόν!

    Κατά τα άλλα, ουδείς εκ των υποτιθεμένων πολιτκών, ενδιαφέρεται τόσο για την Μακεδονία μας, όσο και για την Θράκη, την Κύπρο μας και το Αιγαίο μας ....!

    Ο υπογράφων δεν είναι απαισιόδοξος διότι έχει μάθει να αγωνίζεται μέχρι τέλους....

    Από της σάρκες της Ελλάδος δεν επιτρέπεται να φάγει κανείς επίβουλος!

    Μα το θέλουν οι ... αμερικάνοι θα μου πεί κάποιος!

    Και τι με αυτό,θα πρέπει να ενδώσουμε επειδή μια από τις διάφορες ομάδες που κατά καιρούς κυριαρχούν στην αμερικανική πολιτική σκηνή έχει αυτήν την άποψη καιθέλει να την επιβάλλει;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. from wikileaks:"16/09/2009
    Levitte expressed optimism that a new Greek government would be "more solid" and allow greater flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a stronger, more flexible partner in the negotiations. He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and get Greece to abandon the necessity of changing passports, then progress could be made."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά !!! Δεν φταίνε οι άλλοι... εμείς φταίμε και τα δικά μας τα στουρνάρια. Εμείς θα βγάλουμε (ή θα ξαναβάλουμε) το φίδι στην τρύπα του. Οτιδήποτε άλλο είναι προδοσία και όποιος την διαπράξει έχει υπογράψει την θανατική του καταδίκη(της πολιτικής του ζωής ,εννοώ).Αλλά ....τοχουν γράψει πολλές φορές: μάθανε οτι π..ιόμαστε πλακώσανε και οι γύφτοι. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ .ΥΓ ακόμη και σήμερα οι σκοπιανοί εισέρχονται στην Ελλάδα με διαβατήρια που γράφουν *δημοκρατία της Μακεδονίας* ... τι λέμε τώρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο άγριος διωγμλος των κλεφτών

    Ήταν το 1802,όταν η κλεφτουργιί στο ΜΩΡΙΑ(Μωρέα=νύφη των Αρκαδικών βουνών)έδινε και έπαιρνε.Οι πιο επικίνδυνοι για την Τουρκιά ήταν ο Πετμεζάς με τους δικούς του,ο Κολοκοτρώνης,Ο Ν.Τρίγκας,οι Πετροβαίοι ο Νταγρές και αλλοι.Η Πύλη έβγαλε φιρμάνι:"Η τα κεφάλια των πιο περίφημων κλεφτών ,ή τα κεφάλια των κοτσαμπάσηδων"....
    Ο προεστός των Γαργιαλιάνων (Μεσσηνίας) Πρωτοσύγκελος Ανδριανόπουλος,με 10 Ρουμελιώτες μισθωτούς και 20 Τούρκους κι ένα μπουλούμπαση,θα πέρναγε για την Τριπολι-τσά,μεταφέροντας πολλο χρήματα απο κ α ν ο ν ι κ ά δικαιώματα του Πατριάρχείου και απο χαράτσι και δεκατία,να τα παραδώσει του Τούρκου Κεχαγιά στην Τρίπολη....οι Κολοκοτρωναίοι και άλλοι κλέφτες του στήσαν καρτέρι του Πρωτοσύγγελου στης Μαρμαράς τον κάμπο...τόν κράτησαν 40 ημέρες αιχμάλωτο....και να τι δόλιος ήταν..τους έλεγε,"Αδέρφια κι εγώ Ελληνας είμαι και δεν έχω κακό σκοπώ για σας και την Πατρίδα μας...έχω την δύναμη να σας γλυτώσω,δώστε μου -γράψτε τα ονοματά σας να τα στείλω στην Πόρτα και η χάρη σας θα γενεί..."
    Πολλοί αφελείς άρχισαν να τα δίνουν..ένα απο τα παλληκάρια του ΜΉΤΡΟ ΠΕΤΡΟΒΑ ο Διαμαντής του λέει,"΄ΑΙΝΤΕ ,βρε βρωμικαλόγερε,που θα σου δώσουμε τα ονόματά μας,τουρκογα...Γκρεμοτσακίσου από δώ,να μη μου μαγαρίσεις το σπαθί.Εμαγάρισες τη Χριστινοσύνη και τα ράσα ,που φορείς.Δε σου φτάνει που σου γλυτωσε αυτός το κεφάλι (δείχνοντας τον Κολοκοτρώνη),αλλά γυρεύεις και τα ονόματά μας"....
    Ο Πρωτοσύγκελος ,τρομοκρατημένος και έξαλλος απο την οργή του,γιά όσα έπαθε,φεύγει για την Τρίπολη.Εκεί διηγήθηκε πολύ τραγικά στο φίλο του Οσμάν και στους προεστούς και κληρικούς του ΜΩΡΕΩΣ,που είχαν συγκεντρωθει για την πληρωμή και την κατανομή των φόρων,όλα ,όσα έπαθε από τους κλεφτες και λέει στον πασά :
    "Πασά μου,να γίνει ή Τούρκικο ή Ρωμέικο(χριστιανικό!).Παράγινε το πράγμα ,δε μπορεί να βγεί πέρα η κατάσταση αυτή"...
    ΜΕΡΟΣ Α'
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΡΟΣ Β'

    Το περιστατικό ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ έδωσε στον Σουλτάνο την αφορμή που επιζητούσε για το ξεκλήρισμα των κλεφτών (1804-1806).
    Την αναφορά στο Σουλτάνο την πήγε ο ίδιος ο Πρωτοσύγκελος ,και στον Πατριάρχη...
    με ημερομηνία 25.10.1805 εξεδόθησαν και εστάλησαν στον Σείτ ΟΣΜΑΝ πασά της Τριπολι-τσάς τα κατωτέρω έγγραφα:
    (1).Σουλτανικό Φιρμάνι με το οποίο διετάσσοντο ,ο ΟΣΜΑΝ και ο στρατός του,να συνεργασθούν με την ηγεσία των Ελλήνων(Αρχιερείς,Προεστούς κ.λπ.)για καταδίωξη και την οπωσδήποτε εξάλειψη των κλεφτών.
    (2).Αφοριστικό,κατά των κλεφτών της Πελοποννήσου,εκδροθέν απο την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και
    (3).Συνοδικό Πατριαρχικό έγγραφο (Εγκύκλιος)απευθυνόμενο προς τον Μητροπολίτη Δημητσάνας ΘΕΟΦΙΛΟ αλλά και προς όλους τους κληρικούς και λαικούς Χριστιανούς της Πελοποννήσου με το οποίο τους προέτρεπε να συνεργασθούν με τις αρχές(Τουρκικές)του τόπου για την καταδίωξη των κλεφτών.
    ΠΕΡΙ το τέλος Νοεμβρίου ο ΟΣΜΑΝ κάλεσε στηνΤΡΙΠΟΛΙ όλους τους Αρχιερείς και Προεστούς της περιοχης και αφού τους ανεκοίνωσε το περιεχόμενο των ως άνω εγγράφων διετύπωσε εις βάρος τους σκληρές απειλές αν διέρρεαν τις εντοές ορκισθείς δια της φράσεως "Βαλαχά,Μπιλαχά"που σημαίνει "Μα τον Θεό,μα το κεφάλι του Βασιλέως".Τους κρατησε περιπου ένα μήνα κάνοντάς τους καθημερινά πλύση εγκεφάλου και τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου τους εφοδίασε με αντίγραφα-αποσμάτα του αφορεστικού και της Πατριαρχικης ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ..συστάσεις για εχεμύθεια και τους διέταξε συγκεκριμένη ημέρα(Κυριακή) αρχές Ιανουαρίου του 1806
    να αναγνωσθούν σε όλες τις εκκλησίες....
    ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ...
    Έτσι άρχισε ο αφανισμός ...
    μόνο δύο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΟΙ γλύτωσαν..
    ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ,που έμεινε σε μιά σπηλιά μέχρι το Μάρτιο του 1821 ?
    Την ορισθείσα ημέρα σε όλη την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ εκινείτο ΤΟΥΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟς μαζί με έλληνες χωρικούς που γνώριζαν τα κατατόπια....με αλογα και σκύλους και αγχόνες,σούβλες,τσεκούρια,πριόνια,σφυριά ,τανάλιες για την κατατρομοκράτηση του λαού....
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΜΕΡΟΣ Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διακοπούν άμεσα. Δεν προσφέρουν τίποτα στην Ελλάδα, παρά μόνο άλλοθι νομιμοποίησης στους Σκοπιανούς και στην πραγματικότητα όλοι "εργάζονται" για αυτούς.
    Οι διαπραγματεύσεις διασύρουν την Ελλάδα που ολοένα και πιο πολύ χάνει την αξιοπρέπεια της.
    Οι κλόουν πολιτικοί πρέπει άμεσα ή να σταματήσουν τις ατέρμονες συζητήσεις περί των ανυπόστατων "Μακεδονικών" ταυτοτήτων ή να οδηγηθούν στις αγχόνες που θα στηθούν κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο διωγμός των κλεφτών ΜΕΡΟΣ Γ'

    Ο Πρωτοσύγκελος τά ανέφερε στον ΣΟΥΛΤΑΝΟ...
    Ο Σουλτάνος έγινε έξαλλος.Ειδοποίησε τον Πατριάρχη ότι έλαβε απόφαση να βάλει γενικό μαχαιρι στο λαό του και τα απομεινάρια του να τα εκτοπίσει στην Αίγυπτο(!)και την Ασία (!).
    Και στο ΜΩΡΙΑ να εγκαταστήσει Αραπάδες,ώστε να ησυχάσει ο τόπος μια για πάντα (!)?...
    Ο Πατριάρχης Καλλίνος ο Α',στο άκουσμα αυτο τρόμαξε και απάντησε στο Σουλτάνο:"Πολυχρονεμ ουνε μου,τί φταίει ο κόσμος,να πληρώσει τις τρέλλες των ασίδων{ανταρτών}?Ας σκοτωθούν οι πρωταίτιοι και οι γιατάκηδες{τροφοδότες}.Δώσε διαταγή,Τούρκοι και Ρωμ ιοί να κινηθούν μαζί να τους εξολοθρέψουν".Ο Σουλτάνος έβγαλε το τρομερό φιρμάνι και η Σύνοδος του Πατριαρχείου φρικτό αφορεστικό,που" ράγιζε τις πέτρες".Στην έκδοση του αφορεστικού αυτού συμφώνησαν και οι 12 Συνοδικοί...
    έλεγε:"...Όποιος τους πλησιάσει (τους πολεμιστές-κλέφτες),είναι αμαρτωλός.΄Οποιος ψωμί τους δώσει,θεοκατάρατος.΄Οποιος δεν τρέξει με τους Τούρκους παγανιά,ώσπου και ο τελευταίος πολεμιστης-κλέφτης να χαθεί,δε θα του μείνει κλήρα,δε θα χαρεί χαρά..."
    η διαταγή των Τούρκων έλεγε:
    "Φούρκα και παλούκι και φωτιά στους κλέφτες και τους γιατάκηδες..."
    καί ο λαός τραγουδούσε πικρά...για το κακό!

    "ΟΙ ΓΈΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ/ΠΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΝ ΜΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ/ΚΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΑΝ Τ'ΑΚΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΚΑΚΟΦΑΝΗ/ΚΙ ΕΥΘΥΣ ΦΙΡΜΑΝΙ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΟ Μ Ω Ρ Ι Α ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ/ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ Κ Ο Λ Ο Κ Ο Τ Ρ Ω Ν Α Ι Ο Υ Σ/
    ΕΦΤΑ ΖΑΤΑΡΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΦΙΡΜΑΝΙΑ/ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΕΙΝΗ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ/ΠΟΥ ΣΥΧΝΟΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΑΝΕ ΤΗΣ Μ Ο Ι Ρ Α Σ
    ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΟΙ/ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΑΠΑΝΟΥ ΣΤΟ ΝΤΟΒΛΕΤΙ/.
    ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΟ ΣΥΓΝΕΦΟ ΚΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΤΑΡΑ/ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ/ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ,ΜΟΝ'ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ ΔΑΚΡΥΑ/ΠΟΥ ΧΥΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΜΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ ΠΟΥΡΘΕ/ΤΟΥΡΚΟΙ,Ρ Ω Μ Ι Ο Ι ΣΤ'ΑΡΜΑΤΑ,ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΤΕ/ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑΤΩΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΟΥΣ/ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ/ΤΡΕΜΕΙ ΚΙ Ο ΧΑΜΟΖΑΤΟΡΑΣ ,ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ Φ Ι Ρ Μ Α Ν Ι..."
    Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ (στρατηγός του 1821)κατέφυγε στο χωριό Μεγάλη Καστανια(καστανι-τσα)της Μάνης και ζήτησε την βοήθεια του φ ί λ ο υ και συμπεθέρου του Κων-νου Δουράκη,που προσπάθησε να τον φαρμακώσει...
    Τελικά κατάφερε να φύγει κρυφά μια Κυριακή των Βαίων 25.31806 έφθασε στο Τσιρίγο(Κύθηρα)που ανήκε στα επτάνησε και τότε εδιοικούντο από την Ρ Ω Σ Ι Α...
    Μερικοί παλιάνθρωποι ...νομίζουν ότι τα έχουμε ξεχάσει ?Να προσέξουν πάρα πολύ,γιατί η ΜΝΗΜΗ είναι βαθειά χαραγμένα ..όσα μας έκαναν .ΠΡΟΣΟΧΗ !
    "Η ΜΑΝΑ Τ ΕΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ,ΜΑ Ο ΚΥΡ Σ'ΤΟΥ ΕΤΟΝ Ε Λ Λ Ε Ν !"{ΠΟΝΤΙΑΚΟ}

    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ,ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...(λαμόγια)
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΡΟΣ Δ'
    ο διωγμός των κλεφτών...


    Κατά χιλιάδες γνωστοι και άγνωστοι στην ιστορία συναγωνίζονται στεριά και θάλασσα ,ποιός πρωτος θα προσθέσει,στο στέμμα της μελλούμενης Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ
    μπριλάντια,διαμάντια και ρουμπίνια
    δ ό ξ α ς.
    Σε αυτό δεν υστέρησε κανείς από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ τότε στον μεγάλο διωγμό του 1805-1806...που αφανίστηκαν σχεδόν γύρω στους 600
    καπεταναίους...με προδοσίες!...
    Ο ΜΑΡΚΟΣ ΝΤΑΡΑΣ,Ο Γ ΣΥΡΑΚΟΣ,ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΛΙΟΙ,Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΙΩΑΝ.ΛΥΚΟΠΟΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ,Ο ΜΑΡΚΟΣ ΛΥΔΟΥΡΕΣΙΩΤΗΣ,Ο ΑΝΤ ΑΛΕΒΙΖΟΣ,Ο ΙΩ,ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ,Ο ΜΑΡΚΟΣ ΝΤΑΡΑΣ(προδώθηκε από τον Αρβανίτη ΓΊΟΓΚΑ,20-6-1745,ΣΤΟ ΙΣΑΡΙ,ΟΙ ΜΗΤΡΟ-ΠΕΤΡΟΒΑΙΟΙ,...
    Στο ΄Ισαρι ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ πάποσ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 1740-1770,με προδοσία ενός Τούρκου Μουσταφά αγά,αιχμαλωτίστηκε με 41 συντρόφους του,μετεφέρθη στην ΑΝΔΡΟΥΣΑ,που οι Τούρκοι είχαν στήσει "μακελλάτι",και υπέστη το σκληρότερο θάνατο.Με τσεκούρι του έκοψαν χέρια και πόδια(και τα βουτούσαν σε κατράμι),καθώς και τη γλώσσα με πυρωμένο μαχαίρι,και έκαμαν το σώμα του μικρά κομματάκια.Τα παλληκάρια του επριονίστηκαν.΄Ομως στς 10 Ιουλίου 1772 ο προδότης Μουσταφάς έπεσε στα χέρια των αδελφων Π Ε Τ Ρ Ο Β ΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥ...ΚΕ,όπως του άξιζε...
    Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης πατέρας του Θοδωράκη και γιός του Γιάννη,εσκοτώθη με τα αδέρφια του,Γεωργάκη και Γιαννάκη,στους λόγγους της Καστάνιτσας,28.7.17809ο τάφος του είναι στο χωριό Μηλιά Μάνης αραχνιασμένος...).Εσώθη μόνον ο Αναγνώστης,ο οποίος έπεσε στο Δυρράχι ,10.6.1787,ύστερα απο ώρες μάχης...και ο "ΓΕΡΟΣ"...
    άλλοι αγωνιστές...ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ,ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ,ΣΙΩΡΗΣ,ΙΩ.ΓΚΡΙΤΖΑΛΗΣ,ΚΑΠΕΤΑΝ ΖΑΧΑΡΙΑΣ(προδόθηκε απο τον κουμπάρο του ΚΟΥΚΕΑ)...ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΚΡΙΤΕΣ-ΔΙΓΕΝΗΔΕΣ...
    "΄Ας είναι άγιο το χώμα που τους εσκέπασε".
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΡΟΣ Ε,ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

    Υποστηρίζουν μερικοί,ότι οι μεγάλες Δυνάμεις θέλησαν και μας ελευθέρωσαν για τα συμφέροντά τους.
    Ναί,αλλά εάν δεν κουνήσεις και το δάκτυλο,εάν δεν κλάψει το παιδί ,γάλα δεν πίνει,λέει η παροιμία.

    Οι ΄Ελληνες ζούσαν πάντα με το όνειρο της ελευθερίας ,για την οποία έχυνα ποτάμια αίματος,Οι προσπάθειες και οι θυσίες τους όμως ήσαν άνευ συνοχής άρα καταδικασμένες σε αποτυχία...
    Η Φιλική Εταιρεία έρχεται,ως η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ,το 1814,για την ταυτόχρονη και συστηματική ε ξ έ γ ε ρ σ η.
    Και στην δουλωμένη ΕΛΛΑΔΑ καιστα κέντρα του εξωτερικού άναψε ο πόθος για την λύτρωση...
    ΄Αλλα υπολόγιζαν μερικοί...
    αλλά το "πανούργο Πνεύμα" της ιστορίας,άλλα σχεδίαζε!
    Το 1809 τα επτάνησα κατελήφθησαν από τους ΄Αγγλους,υπό τους οποίους πάλι οι ΄Ελληνες υπηρέτησαν ως μισθοφόροι στρατιωτικοί.Εσχηματισαν τα λεγόμενα Πελοποννησιακά αρματωλικά τάγματα,στα οποία υπηρετούσαν περίπου 2.500 άνδρες,με ΄Ελληνες αξιωματικούς,υπό την Διοίκηση του Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,με τον βαθμό του ταγματάρχου.Στα τάγματα αυτά υπηρέτησαν και Ρουμελιώτες,Μακεδόνες,Θράκες και άλλοι.Σωστός Ελληνικός στρατός...
    Τα τάγματα αυτά τα διέλυσαν οι ΄Αγγλοι το 1814 ..΄Εμειναν όμως οι ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΟΙ,Ο Ι ΜΕΛΙΟΣ,
    Ο Ν Ι Κ Η Τ Α Ρ Α Σ,Ο ΚΕΦΑΛΑΣ(ο ελευθερωτής της ΤΡΙΠΟΛΙ-ΤΣΑΣ,σκοτώθηκε στο Μανιάκη),ο Σιώρης,ο Μήτρο-Πέτροβας και 200 παλικάρια...Οι άλλοι κλεφταρχηγοί έφυγαν για την Ελλάδα και κρύβονταν μέχρι το 1821,ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !
    Η δράση της Φιλικής Εταιρείας φούντωσε το 1819-1820,και ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτος.Μόνο πολλοί κοτσαμπασι και κληρικοί ανησυχούν...
    Ο Σουλτάνος στέλνει τον σκληρό
    Χουρσίτ,που είχε καταπνίζει στο αίμα τη Σερβία,που είχε επαναστατήσει....
    Στην συνέλευση των προεστών του Αιγίου ,26.1 ,έλαβαν χώρα οι γνωστοί διαξιφισμοί του Γερμανού με τον Παπα-Φλέσσα,κατά τον ΓΕΡΜΑΟ ,εξωλέστατον...
    Χαρακτηρισκό των κοτσαμπασ-ήδων,στο συνέδριο ο ΣΩΤ,ΧΑΡΛΑΜΠΗΣ είπε:"΄Αλλά εμείς εδώ,αφού σκοτώσουμε τους Τούρκους,σε ποιόν θα π α ρ α δ ο θ ο ύ μ ε ?Ποιόν θάχουμε ανώτερο ? Ο ραγιάς,ευθύς,όπου πάρει τα όπλα,δεν θα μας ακούει και δεν μας σέβεται.Και θα πέσουμε στα χέρια εκείνου,που δεν μπορεί,να κρατήσει το πηρούνι,να φάει".Και έδειξε τον ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ !
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝ ΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΑΝΔΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΚΗ Φ Ω Τ Η Λ Α."Οπως ευτασαν τα πράγματα οι Τούρκοι θα μας κόψουν τα κεφάλια,δεν μας πιστύουν.Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ είναι να πιάσομε τα άρματα και ό,τι γίνει ας γίνει".

    Εάν οι ΄Ελληνες ακολουθούσαν τις συμβουλές των φοβισμένων Δεσποτάδων και κοτσαμπάσηδων,ποιός ξέρει πόσες εκατονταετηρίδες ακόμη θα είμασταν στην σκλαβιά!{Αλιμονον τώρα γίνονται ...Τούρκοι υπήκοοι..}
    και ο Δ.Κόκκινος γράφει:
    "Εις το κίνημα είχε μυηθεί ο λαός,είχε δώσει εις αυτό την ψυχή του με τον ενθουσιασμό,που εδέχθη τη μ ύ η σ η,και ήταν έτοιμος,να προσφέρει εις τον αγώνα την κολοσιαία δύναμη της ομοθύμου
    θ ε λ ή σ ε ώ ς του και της αποφάσεώς του να ζήσει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ή να πεθάνει.Είχε αποκοπεί πλέον ο δρόμος προς τα οπίσω".
    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ .
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΙΑΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ.
    ΑΦΥΠΝΗΣΗ !
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ,
    ΤΟ "ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ" Φ Ω Σ !
    ΕΙΘΕ !
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Μακεδόνες αν έχουν τιμή;...
    Φυσικά και όχι!!!!
    Το απέδειξαν περίτρανα κατα τη διάρκεια του εμπάργκο και το αποδεικνύουν καθημερινά ψωνίζοντας,διασκεδάζοντας κλπ στα Σκόπια..Ή μηπως να γίνω ακόμα πιο πολυ εμπρηστικός και να πω Μακεδονία;
    Τα χώματα και οι ονομασίες,ανήκουν στους λαους που πασχίζουν γιαυτα,οι Μακεδόνες εχουν παραιτηθεί εδω και πάρα,πάρα πολλά χρόνια.
    ΝΑι ξέρω θα πέσετε να μα φάτε αλλά η αλήθεια θα ειναι αυτή που περιέγραψα....οι πράξεις και τα γραπτά μένουν,τα λεγόμενα ξεχνιούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @6:22 δεν έχεις και πολύ άδικο.Γιαυτό και δηλώνω και πάλι, οτι αν ξεπουλήσουν την Μακεδονία εγώ θα πάω στα σκόπια να πάρω Μακεδονικό διαβατήριο.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.