28/11/10

Ο Νταβούτογλου δεν πήρε απάντηση

ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝθα επισκεφθεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος παρά τους δημόσιους παλληκαρισμούς του, επιθυμεί να «τα βρει» με τους Αμερικανούς στα θέματα του Ιράν και του Ισραήλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος υπουργός επιχείρησε να επισκεφθεί και τον Λευκό Οίκο -ζήτησε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν- αλλά μέχρι στιγμής η απάντηση δεν είναι θετική.
Ο κ. Νταβούτογλου θα προσφωνήσει ακροατήριο πολιτικών, αναλυτών, διπλωματών και δημοσιογράφων στο Ινστιτούτο Μπρούκιγκς όπου αναμένεται να μιλήσει για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Λέτε να απαντήσει στον Έλληνα ομόλογό του από την Ουάσινγκτον για το νέο Ελσίνκι;
ΜΙΧ. ΙΓΝ.-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. ΝΤΑΒΟΥ ΟΣΩ ΔΕ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως να σας ενδιαφέρει.

    Κάθε χρόνο το Foreign Policy βγάζει τους 100 κορυφαίους thinkers (think: νομίζω, σκέπτομαι) σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Στην 7η θέση ο Μίστερ “zero problems” Νταβούτογλου και στην 79η θέση ο Παπανδρέου.

    Εδώ μπορείτε να τους καμαρώσετε όλους μαζί καθώς και για ποιο λόγο τους προτίμησαν στην 100αδα.

    http://www.foreignpolicy.com/2010globalthinkers

    Για τον Νταβούτογλου ο λόγος που συμπεριλήφθηκε στην 100αδα ήταν επειδή θεωρείται ο βασικός παράγοντας αλλαγής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

    Ενώ για τον δικό μας, επειδή κάνει ότι μπορεί να σώσει τη χώρα από την οικονομική κρίση, καθώς και πως έχει πει στον Ελληνικό λαό “σκληρές” αλήθειες για την απαράδεκτη δομή του κράτους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παρουσίαση των νέων στοιχείων, από τα οποία φαίνεται η ανάμειξη της Τουρκίας υπέρ της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, κατά την γνώμη μου, δεν είναι τυχαία. Έκανε από μόνη της την αρχή να μπει στο βαθύ Ισλάμ, τώρα θα κληθεί να πληρώσει το κόστος. Ε, πώς να το κάνουμε; Χωρίς θυσίες κτίζονται αυτοκρατορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.