30/11/10

«ΜERHABA ΑSKER»

Την Τουρκία επισκέφτηκε όλη την περασμένη εβδομάδα ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Δημ. Ελευσινιώτης προσκεκλημένος του τούρκου ομολόγου του, ναυάρχου Ουγούρ Γιγίτ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο έλληνας Α/ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Ισίκ Κοσανέρ, επισκέφτηκε τον ναύσταθμο του Γκιολτζούκ, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Τουρκικού Στόλου, ναύαρχο Μουράτ Μπιλγκέλ και άλλους ναυτικούς διοικητές.
 Ευρεία ήταν και η κάλυψη της επίσκεψης από τον τουρκικό Τύπο, που συνέδεσε την επίσκεψη με συζητήσεις για τα 12 μίλια (κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε). Ενδεικτικό το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακσάμ» με τίτλο «Επίσκεψη από την Αθήνα στη σκιά των 12 μιλίων».

Πάντως η επίσκεψη συνοδεύτηκε από μερικές προκλητικές κινήσεις των Τούρκων και μια «ατυχή» –για πολλούς– χειρονομία καλής θέλησης από πλευράς έλληνα Α/ΓΕΝ. Έτσι μπορεί οι τούρκοι ναύαρχοι να μιλούσαν για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και για «θάλασσα ειρήνης», εννοώντας το Αιγαίο, αλλά οι τούρκοι πτέραρχοι διάλεγαν ακριβώς τις μέρες της επίσκεψης για να στείλουν οπλισμένους σχηματισμούς αεροσκαφών στο Αιγαίο και να προβούν σε σωρεία παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου (μόνο το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης έστειλαν στο κεντρικό Αιγαίο 36 F-16 τα οποία πραγματοποίησαν 20 παραβιάσεις!).

 Επίσης, στις καθιερωμένες δηλώσεις των δύο Αρχηγών οι Τούρκοι φρόντισαν επιμελώς να «εξαφανίσουν» την ελληνική σημαία από το σκηνικό και να αφήσουν μόνο την τουρκική, ενώ οι δηλώσεις έγιναν –όπως πάντα– μπροστά από την αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ. Τώρα η πολυσυζητημένη χειρονομία καλής θέλησης του έλληνα ναύαρχου –που συνηθίζεται πάντως– ήταν η κατά την επιθεώρηση του τουρκικού αγήματος αναφώνηση στα τουρκικά «merhaba asker» (αποδίδεται ως «χαίρε στρατιώτη»).

Καλές οι αβροφροσύνες αλλά να μην είναι μονόπλευρες και να μην καταλήγουν σε βάρος μας, με την άλλη πλευρά να επιμένει στις προκλήσεις της και αυτό να το δείχνει με κάθε τρόπο, μη σεβόμενη και τους στοιχειώδεις κανόνες φιλοξενίας.http://www.paron.gr/v3/new.php?id=61530&colid=&catid=42&dt=2010-11-28%200:0:0

6 σχόλια:

  1. Απόδοση τιμών και επιβράβευση εκείνων που κατέχουν το 40% της Κύπρου και την ίδια στιγμή παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο, από τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΝ.
    Βρε άει στο διάολο από δω, καθήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή του.

    Είναι επίσημος λειτουργός του Ελληνικού Κράτους και συμπεριφέρθηκε υποτακτικά, δεχόμενος να παίξει το ρόλο του υποστηρικτή της διεθνούς παρανομίας. Δέχτηκε να τον προσβάλλουν, και στο πρόσωπό του όλη την Ελλάδα, χωρίς να εξυπηρετεί απολύτως κανένα εθνικό συμφέρον.

    Αν έχει φιλότιμο, πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους αγνοουμενους του αττιλα,εκανε καμμια νυξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Η κατάληψη διαφόρων θέσεων από τους Βαυαρούς,οι άγριες φορολογίες,η υπονόμευση των θεσμίων στή δεοίκηση ,προκάλεσαν την δυσφορία του λαού.Παντού ακούγονταν παράπονα και βρισιές για τους Βαυαρούς και ιδίως για τον Κωλέττη...και την Αντιβασιλεία...΄Ενας επτανήσιος ονόματι Σπυριδώνης ,σατυρικός,εγύριζε και έλεγε,ότι οι Βαυαροί,"ως πειναλέα ακρίς",επέπεσαν κατά του Δημοσίου Ταμείου και ιδίως κατά του δανείου των 60 εκατομμυρίων.Εμοίραζε φυλλάδια τού Αλέξανδρου Σούτσου ,που δύο δίστιχα έλεγαν:
    "Ω,Αθήνα,πρώτη χώρα,τί γαιδάρους τρέφεις τώρα.
    Πρώτα έτρεφες δασκάλους,τώρα τρέφεις τους γ α ι δ ά ρ ο υ ς".

    Οι αγωνιστές πεινάνε...,ενώ οι ξένοι γλεντούνε,τρώγοντας σε πλούσια τραπέζια.Και το σπουδαιότερο ,ήταν η άτιμη καταδίκη σε θάνατο των δύο ξακουστών αγωνιστών,Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ καί ΔΗΜ.ΠΛΑΠΟΥΤΑ,που οι δάφνες ήταν ακόμη χλωρές στα κατάλευκα κεφάλια τους,,,με την άτιμη κατηγορία της "εσχάτης προδοσίας".

    Τώρα γίνεται ακριβώς το ίδιο "βιολί".Μας μπαούλωσαν τα λεφτά οι "αεριτζήδες-κομπραδόροι",
    και υποθήκευσαν και τα ...παιδιά μας να χρωστάνε !
    Είναι Ύαινες,λέοντες πεινασμένοι,φιδια φαρμακερά-έχιδνες,σύες παμφάγοι,κωλογιόπαιδα,
    ...πιά τιμωρία τους πρέπει ?
    Αυτό το αφιερώνω στον Νάυαρχο...!

    Πήγε ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ να χαιρετήσει τον ΑΡΜΑΝΣΠΕΡΓΚ (!)...και εκείνος του είπε:
    -"΄Εχετε πολλούς εχθρούς ,στρατηγέ?
    -"Ναί,απεκρίθη,ο Κολοκοτρώνης,αλλά οι χειρότεροι είναι δύο".
    -"Ποιοί στρατηγέ ?"
    -"Ο ένας είναι τ'όνομά μου,είπε ο ΓΈΡΟΣ,και ο άλλος οι υπηρεσίες μου στην πατρίδα".....

    Μα κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτόν τον "τόπο"?
    ΟΥΤΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
    ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα με τον Α/ΓΕΝ τα βάζετε; Ο άνθρωπος είναι δημόσιος υπάλληλος και κάνει ό,τι του υπαγορεύει η κυβέρνηση.

    "Έτσι μπορεί οι τούρκοι ναύαρχοι να μιλούσαν για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και για «θάλασσα ειρήνης», εννοώντας το Αιγαίο, αλλά οι τούρκοι πτέραρχοι διάλεγαν ακριβώς τις μέρες της επίσκεψης για να στείλουν οπλισμένους σχηματισμούς αεροσκαφών στο Αιγαίο και να προβούν σε σωρεία παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου (μόνο το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης έστειλαν στο κεντρικό Αιγαίο 36 F-16 τα οποία πραγματοποίησαν 20 παραβιάσεις!)."

    Αυτό δείχνει ότι δεν έχουν συντονισμό! Εμείς, όμως, έχουμε! Το βάζουμε όλοι μαζί στα πόδια με την ουρά ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΩΣ κάτω από τα σκέλια. Αυτό θα πει συντονισμός και εκπαίδευση, όχι παίξε-γέλασε!!! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πήγε να συνεννοηθεί για τα επόμενα Ίμια.
    Άμα δεν κάνεις εκ τον προτέρων μια συνεννόηση τύπου "εγώ θα πάω δεξιά, εσύ πήγαινε αριστερά" μπορεί κατά τύχη να διασταυρωθείς με τίποτα τούρκικα πλοία, με τίποτα κομάντος που καταλαμβάνουν καμιά βραχονησίδα κλπ
    Καλά οι πολιτικοί αλλά και οι στρατιωτικοί μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.