8/11/10

Μειώθηκε η ροή λαθρομεταναστών μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Frontex



Μειώθηκε η ροή λαθρομεταναστών

Στην πρώτη γραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων, οι Eυρωπαίοι συνοριοφύλακες της Frontex έδειξαν, σε συνεργασία με τους Ελληνες συναδέλφους τους, τα πρώτα δείγματα γραφής. Μόλις σε τρεις ημέρες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των λαθρομεταναστών που πέρασαν τον Εβρο. Τα κυκλώματα έλαβαν το μήνυμα, σχολίαζαν Κοινοτικοί και Ελληνες αξιωματούχοι, αλλά η προσπάθεια θα είναι συνεχής.
Οι «λαγοί» ανέλαβαν δράση στον Εβρο
Οι Eυρωπαίοι συνοριοφύλακες σε συνεργασία με τις ελληνικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης
Του απεσταλμένου μας στον Εβρο Θαναση Tσιγγανα
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και προς ευρωπαϊκές χώρες, να ενώσουν
τις δυνάμεις τους αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, έστειλε μιλώντας στην «Κ» ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (Frontex) Φινλανδός κ. Ιλκα Λάιτινεν.
Ο ίδιος επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή την Ορεστιάδα του Εβρου με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης που επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή και δήλωσε ικανοποιημένος από την ανάπτυξη των ομάδων RABIT (οι «λαγοί», όπως τους λένε) και τη συνεργασία με τις ελληνικές δυνάμεις συνοριοφυλακής.
Μήνυμα«Το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης είναι μια πρόκληση και για την Τουρκία», είπε ο κ. Λάιτινεν, «και δεν έχει σημασία αν είναι κάποια χώρα της Ε.Ε. ή όχι. Σημασία έχει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο». Το πνεύμα των δηλώσεων του κ. Λάιτινεν απηχεί τις θέσεις που διατύπωσαν κατά την επίσκεψή τους στην Ορεστιάδα η κοινοτική επίτροπος αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις κ. Σεσίλια Μάλμστρομ, ο Γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν και ο Ελληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.
Η αποστολή της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης (RABIT) ήταν η «απάντηση» της Ε.Ε. στο αίτημα του Ελληνα υπουργού όταν πριν από λίγες εβδομάδες περιέγραψε στους κοινοτικούς εταίρους την εκρηκτική κατάσταση που έχει λάβει το φαινόμενο στα χερσαία σύνορα του Εβρου, από τα οποία περνούσαν καθημερινά έως και 300 παράνομοι μετανάστες προκαλώντας (σε πρώτη φάση) το αδιαχώρητο σε κέντρα κράτησης και κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων σε όλο τον νομό. «Εχουμε την ελπίδα ότι η αποστολή θα εκπληρώσει το έργο της. Διαθέτουμε ικανούς και έμπειρους άνδρες, εξαιρετικό τεχνολογικό εξοπλισμό και όλα τα μέσα. Η ανάπτυξη της δύναμης έγινε μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο και ταχύτερα. Βεβαίως, ο έλεγχος των συνόρων, όσο εντατικός κι εάν είναι, αποτελεί μόνο ένα μέρος του προβλήματος που έχει πολλές διαστάσεις και απαιτεί γενικότερες λύσεις», συμπλήρωσε ο κ. Λάιτινεν.
Οι Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες, που έχουν αναλάβει δράση από την περασμένη Πέμπτη στην πρώτη γραμμή των ελληνοτουρκικών συνόρων, επιχειρούν για πρώτη φορά σε χερσαία ευρωπαϊκά σύνορα.
Συγκροτήθηκε το 2007Η Δύναμη Ταχείας Επέμβασης, RABIT (Rapid Border Intervention Team) ή «λαγοί» όπως τους αποκαλούν, συγκροτήθηκε το 2007, δύο χρόνια μετά τη δημιουργία της Frontex και συμμετέχουν σ’ αυτήν όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. Τα μέλη της δύναμης τελούν υπό ελληνική διοίκηση, φορούν τις υπηρεσιακές στολές των χωρών προέλευσης με τα διακριτικά της Frontex, οπλοφορούν και χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό (περιπολικά, βαν μετακίνησης, θερμικές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας για τον εντοπισμό ατόμων τη νύχτα, ηλεκτρονικά μέσα διόπτευσης). Πολλές από τις περιπολίες τους γίνονται συνοδεία εκπαιδευμένων αστυνομικών σκύλων. Ο μεγαλύτερος αριθμός τους (120) έχει αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας. Στον επιχειρησιακό χάρτη η Frontex έχει στήσει μικρότερες βάσεις της και σε Διδυμότειχο, Σουφλί, Τυχερό και Φέρες.
Ηδη με το που ανακοινώθηκε ότι οι «RABIT» αναλαμβάνουν δράση παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση του αριθμού των λαθρομεταναστών. Η μείωση της εισροής που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες αγγίζει το 25% αριθμός αξιοπρόσεκτος όταν από την αρχή του χρόνου καταγράφηκε αύξηση 370% (32.000 λαθρομετανάστες το 10μηνο του 2010).
Οι ανώτεροι αξιωματικοί της EΛ.AΣ. που βρέθηκαν στην Ορεστιάδα επισημαίνουν και τον συμβολισμό που έχει η παρουσία της ευρωπαϊκής δύναμης στα σύνορα και θεωρούν ότι αυτό αποτελεί την αρχή μιας ενεργότερης συμμετοχής και συνδρομής της Ε.Ε. στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

28 σχόλια:

  1. Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του Ελληνικού στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε
    το έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις.
    Το θέμα της εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από το τουκρικό έδαφος είναι βαθύτατα πολιτικό.
    Η Τουρκία έστελνε του λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και αρνιόταν να τους δεχτεί πίσω.
    Τώρα που έχει απέναντί της την Ε.Ε., κλείνει τη στρόφιγγα και βάζει σε μια τάξη τους εμπόσους μεταναστών.
    Γιατί μπλέκεις το στρατό σ' αυτήν την υπόθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα μάτια του κόσμου μείωσαν τη ροή οι Τούρκοι. Σε λίγο καιρό θα μαπίνουν όλοι από Βουλγαρία. Οπότε μια τρύπα στο νερό. Με όλους αυτούς που είναι ήδη εδώ τι θα γίνει ? Ο ελληνικός στρατός μια χαρά μπορεί να τους περιορίσει άμα τον αφήσουν. Αλλά προφανώς είτε θέλουν να γεμίσουμε, είτε θέλουν να εμπλέξουν την EU στο θέμα περισσότερο, είτε είναι πρόσχημα για να έρθουν ξένοι επιτηρητές και στα χερσαία σύνορα και σταδιακά να επεκταθούν σε όλη την επικράτεια. Διαλέχτε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο 11.34 είμαι άλλος, δεν είμαι ο ίδιος που έκανε την 1η ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Blogger Ο/Η skal είπε...

    Ανώνυμε
    νομίζω ότι η επιχειρηματολογία σου είναι του τύπου 'σε κουβέντα να βρισκόματε'.
    Τα πράγματα θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με βάση την απλή λογική.
    Πριν τη Φρόντεξ είχαμε 500 μετανάστες την ημέρα, τώρα μερικές δεκάδες και αυριο ίσως κανέναν.
    Αν έλθουν μέσω Βουλγαρίας, που είναι πιθανόν, θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα στα σύνορα της Βουλγαρίας από τη Φρόντεξ.
    Το θέμα είναι η Ε.Ε. να δείξει αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουκρία.
    Στο Αιγαίο την έδειξε ήδη, τώρα τη δείχνει στον Έβρο, είθε αύριο να τη δείξει στη Βουλγαρία.
    Πού είναι η ένστασή σου, δεν κατάλαβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ποιότητα των σχολίων στο σύνολο των αναρτήσεων έχει μειωθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα.

    Παίζει ρόλο η εξαφάνιση κάποιων σχολιαστών ή εκτιμάτε ότι υπάρχει κάποιος άλλος συγκεκριμένος λόγος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικό και κοινωνικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κυρίως διάσταση οικονομική μέσω του κοινού οικονομικού χώρου και κοινωνική μέσω της υποχρέωσης ενσωμάτωσης των κοινοτικών οδηγιών στις εθνικές νομοθεσίες. Ακόμα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει και την διάσταση της συλλογικής ασφάλειας μέσα από τον κοινό χώρο ασφαλείας που εκφράζεται από την συνθήκη Σένγκεν. Αν τα συνυπολογίσουμε όλα αυτά θα βγάλουμε το συμπέρασμα πως μόνο ανόητος θα ήταν κάποιος αν απαιτούσε καθαρά δέσμευση εθνικών πόρων στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης όταν όλες οι άλλες χώρες επωφελούνται από μια τέτοια πολιτική. Εφόσον λοιπόν επωφελούνται από μειωμένες ροές λαθρομεταναστών στον κοινό χώρο που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια που είναι κατά βάση αστυνομική και όχι στρατιωτική.
    Η μόνη μου ένσταση είναι στην αντιμετώπιση των ήδη υπαρχόντων λαθρομεταναστών. Δεν φτάνει η ανακοπή της ροής αλλά πρέπει να περιοριστούν και οι ήδη λάθρα διαμένοντες. Έχω προτείνει και αλλού περιορισμό τους σε χώρους που εκ της φύσεως δεν θα τους επιτρέπουν απόδραση (π.χ. νησιά). Όπου θα έχουν ελευθερία εντός συγκεκριμένων ορίων με πολύ αυστηρή εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας. Θα γνωρίζουν πως ανά πάσα στιγμή αν το δηλώσουν θα μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με έξοδα της Ε.Ε. και θα ήταν καλό να γίνουν όλα αυτά υπό την επίβλεψη της Ε.Ε. με πόρους της Ε.Ε. και ίσως σε νησιά του Αιγαίου όπου δεν υπάρχει αυτή την στιγμή οικονομική δραστηριότητα ώστε μελλοντικά να θεμελιωθούν δικαιώματα ΑΟΖ. Εδώ θα μπορούσαν να δημιουργηθούν οικονομικές δραστηριότητες (ιχθυοκαλλιέργειες, θερμοκήπια, παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, οικοτεχνικές δραστηριότητες με προϊόντα που απευθύνονται σε τουρίστες) με σύμπραξη ιδιωτικού τομέα, και συνχρηματοδοτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης με χρήση της νομοθεσίας για τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης τα οποία και θα καθορίζουν τους όρους εργασίας τους. Θα έπρεπε ίσως να δοθεί και δυνατότητα ώστε μετά από μακροχρόνια συνεχή παραμονή σε αυτές τις περιοχές τιμής ένεκεν να δοθούν και τίτλοι κυριότητας σε αυτούς που θα επιλέξουν να μείνουν σε αυτά τα μέρη μαζί με την ελληνική υπηκοότητα. Αλλά αυτό σε βάθος χρόνου δεκαετίας ή εικοσαετίας και με την προϋπόθεση πως τα άτομα αυτά δεν θα προέρχονται από όμορες χώρες. Γενικά πολλά μπορεί να γίνουν ώστε το μαχαίρι με το οποίο κάποιοι προσπαθούν να μας σκοτώσουν να το στρέψουμε εναντίον τους.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mas eresi den mas aresi!!!
    den ine i apostoli tou stratou na kani tin doulia tis astinomias/ton sinorofilakon.
    eftixos to sindagma mas to apagorebi. eleos. ti alo na fortosoume ston strato;;;
    na filai ta sinora, nai. ala apo ksenous stratous. oxi apo metanastes.

    tous sinoriakous ti tous exoume kai tous plironoume;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απλή λογική επίσης λέει ότι 170 ευρωπαίοι συνοριοφύλακες κανουν την διαφορά .Επίσης οι ευρωπαίοι δεν ηρνήθησαν ποτέ να πληρώσουν της υποχρεώσεις τους ,εκείνο που δεν αρέσει , όπως και στους Έλληνες πολίτες επίσης , είναι τα κουτοπόνηρα επιχειρήματα που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν την διαφθορά, και την ανικανότητα, όσον νέμονται την εξουσία , σε όλους τους θεσμούς της χώρας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τους 600 συνοριοφύλακες του Έβρου, οι 400 έχουν αποσπασθεί και κάνουν άλλες δουλειές.
    Ενώ έχουν προσληφθεί για φύλαξη συνόρων, μπορείς να τους δεις στην ...Χαλκίδα να κάνουν βόλτες !!!

    Το σύστημα πρόσληψης αστυνομικών, πρέπει να αλλάξει ριζικά.
    Να σταματήσει αυτό το πανηγυράκι που έχει στηθεί με τις πανελλαδικές εξετάσεις και όλοι οι αστυφύλακες να προέρχονται από τους ΕΠΟΠ των Ειδικών Δυνάμεων μετά από τουλάχιστον δύο 5ετίες υπηρεσίας.
    Έτσι, θα είναι και χρήσιμοι σε περίπτωση επιστράτευσης σε αντίθεση με τους σημερινούς που είναι αστράτευτοι/ανεκπαίδευτοι...

    Και να μη ζητάμε από τον στρατό να κάνει (παράλληλα με το στρατιωτικό) και αστυνομικό έργο...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12:08
    Εγώ προσωπικά προτιμώ να διαβάζω τις επιλογές άρθρων του ιστολογίου παρά να γράφω τη γνώμη μου.
    Δυστυχώς έχουν επικρατήσει κάποιοι συγκεκριμένων απόψεων με τους οποίους δεν μπορείς (ή δεν αξίζει) να τα βάλεις.Άστους να βρουν στέγη.
    Από τους διαχειριστές πάντως είμαι ικανοποιημένος και στηρίζω το ιστολόγιο.
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι θετικά.
    Αλλά για σκεφτείτε το: Ποια είναι αυτή η Frontex που δουλεύει μέσα στην Ελλάδα;
    Εντάξει ξέρουμε ποια είναι.
    Το ερώτημα είναι τι άλλο έπεται να δράσει μέσα στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε, είναι ευκαρία τώρα να αρχίσουνε οι επιχειρήσεις σκούπας για μαζικές συλλήψεις και απελάσεις παράνομων αλλοδαπών!! Όσοι ήρθανε να φύγουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την απροκάλυπτα ανθελληνική προπαγάνδα, μερικοί την λέτε "ποιοτικά σχόλια";;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Κώστα, αν αναφέρεσαι στη γνωστή κόντρα φιλοϊσραηλινών-φιλοπαλαιστινίων, επέτρεψέ μου να σημειώσω ότι δεν αναφερόμουν σε αυτή: έχουν αναπτυχθεί σοβαροί και παραγωγικοί διάλογοι σε πλήθος θεμάτων που ενδιαφέρουν, εκτιμώ, το σύνολο των αναγνωστών του ιστολογίου και εμπλουτίζουν με δημιουργικό τρόπο την ανάγνωσή του.

    Δυστυχώς όμως έχουν πάψει το τελευταίο διάστημα και αναρωτιέμαι γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ισως η Ελλας θα πρεπει να μετασχει ενεργα στις πολιτικες εξελιξεις που κυοφορουνται σε ολη την Ευρωπη κ τεκνα της οπιων ειναι ο Βινλντερς κ αλλοι. Πρεπει η Ελλας να παρει θεση γιατι νομιζω πως η μεταναστευση θα κυριαρχησει στο μελλον ως το νουμερο 1 προβλημα της Ευρωπης. Κ η αντιδραση των Ευρωπαίων στην αλλοιωση του χαρακτηρα της Ευρωπης ισως να ειναι πολυ βιαιη. Σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χθες βράδυ, 7-11-2010, έμαθα πως 470 συνοριοφύλακες βρίσκονται γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

    Τρεις βρίσκονται στον Έβρο και κανείς (.......μηδέν στο πηλίκιο κατά ΓΑΠ!) στην Μυτιλίνη.

    Αληθεύει;

    Διαπορών Ψάραξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. (Από τους New York Times των 8/11/2010)
    The choices for Afghan women are extraordinarily restricted: Their family is their fate. There is little chance for education, little choice about whom a woman marries, no choice at all about her role in her own house. Her primary job is to serve her husband’s family. Outside that world, she is an outcast.
    “If you run away from home, you may be raped or put in jail and then sent home and then what will happen to you?” asked Rachel Reid, a researcher for Human Rights Watch who tracks violence against women.
    Returned runaways are often shot or stabbed in honor killings because the families fear they have spent time unchaperoned with a man. Women and girls are still stoned to death. Those who burn themselves but survive are often relegated to grinding Cinderella existences while their husbands marry other, untainted women.
    “Violence in the lives of Afghanistan’s women comes from everywhere: from her father or brother, from her husband, from her father-in-law, from her mother-in-law and sister-in-law,” said Dr. Shafiqa Eanin, a plastic surgeon at the burn hospital, which usually has at least 10 female self-immolation cases at any one time.

    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. (Συνέχεια εκ του προηγουμένου))
    The most sinister burn cases are actually homicides masquerading as suicides, said doctors, nurses and human rights workers.
    “We have two women here right now who were burned by their mothers-in-law and husbands,” said Dr. Arif Jalali, the hospital’s senior surgeon.
    Αφιερούται με ιδιαίτερη συμπάθεια:
    1) στις ανιστόρητες «υποτιθέμενες» Ελληνίδες, που για λόγους προσωπικών ή πολιτικών συμφερόντων, υποστηρίζουν τους μωαμεθανούς λαθρομετανάστες και την μετάλλαξη της Πατρίδος μας, από μία χώρα Ελληνίδων και Ελλήνων, σ’ έναν χύμα «αχταρμά» εθνοτήτων.
    2) Στους οπαδούς-ψηφοφόρους όσων κομμάτων πιστεύουν πως μπορούν να εγκολπωθούν πολιτικά φανατικούς λάτρες του Ισλάμ, λάτρες του Κορανίου που επιβάλει την πολιτική του Ισλάμ, για τους οποίους εμείς είμεθα οι «ΑΠΙΣΤΟΙ», οι οποίοι πρέπει να σφαγούν, για να επικρατήσει στον κόσμο η ειρήνη του Ισλαμ.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eυμένη, η μοδα ξεκινησε στην Βρετανια κ σιγα σιγα πηγαινει προς την Γαλλια κ την Γερμανια. Αντιστέκονται ομως οι Γαλλοι κ οι Γερμανοι. Εκει οι γυναικες Μουσουλμανες παρακαλανε να "καλοπαντρευτουν" εναν αθεο ή χριστιανο λευκο Ευρωπαιο. Πως εμεις στην αλλη ακρη υιοθετησαμε την μοδα αυτη, ενας Θεος ξερει. Ας με βοηθησει στις απορίες μου ...... η αριστερα της Ελλαδος. Τοσα κ τοσα εχει κανει υπερ των λαθρομεταναστων! Σπυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημόσιοι υπάλληλοι της κατοχικής κυβέρνησης το καλοκαίρι διατάχθηκαν να μαζεύουν τους Αφγανοπακιστανούς όταν αυτοί έσχιζαν τις βάρκες τους. Αντί να τους μεταφέρουν στα τουρκικά ύδατα και να τους πετάνε στο νερό.

    Είναι δυνατόν ο λόγος για το σταμάτημα του εποικισμού τώρα να είναι επειδή κάποιοι απειλούν με όπλο τους λαθρο-έποικους; Δηλαδή τι θα κάνουν αν συνεχίσουν να προχωρούν προς την Ελλάδα, θα τους σκοτώσουν;

    Όχι βέβαια, θεατρικό και κοινωνική μηχανική είναι, για λίγους μήνες για να συνηθίσουμε σιγά σιγά την ιδέα του κατοχικού στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι λαθρο-εισβολείς αργά ή γρήγορα θα διαταχθούν από την παγκόσμια μαφία να συνεχίσουν τον εποικισμό.

    Και τότε κε Καλλιντερίδη ως δια μαγείας η ένοπλη frontex θα τους βοηθά η ίδια να περνούν το ποτάμι, όπως γίνονταν στο Αιγαίο το καλοκαίρι από τους δικούς μας, και ακολούθως μεταφορά τζάμπα με λεωφορείο σε επιλεγμένες γειτονιές στην Αθήνα όπου ζουν κλέβοντας ληστεύοντας και παρανομώντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 8 Νοεμβρίου 2010 8:06 μ.μ.

    Σωστή άποψη. Η frontex είναι ευρωπαϊκό όργανο και η ΕΕ όργανο της ΝΤΠ. Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάποια κέντρα προωθούν το σενάριο της Ευρωαραβίας.
    Η τουρκία μέσο των λαθρομεταναστών επιδιώκει την άλωση της Ευρώπης.
    Γερμανοί και Γάλλοι αντιδρούν γιατί γνωρίζουν ότι θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το Δυτικό κεφάλαιο μετά την άνοδο της Κίνας -Ρωσίας-Ινδίας-Τουρκίας-Βραζιλίας αρχίζει να χάνει την πρωτοκαθεδρία του.
    Η Ευρώπη έχει έλλειψη από φθηνά εργατικά χεριά κάτι που υπάρχει εν αφθονία στην Αραβία.
    Γι αυτό προωθούν την Ευρωαραβία,για να διατηρήσουν τα κεφάλαια τους.
    Δεν είναι τυχαίο που με αφορμή την οικονομική κρίση ,τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα πετσοκόβονται σε όλη την Ευρώπη.
    Παράλληλα με αυτό βεβαία κάποιοι κύκλοι βλέπουν την χρυσή ευκαιρία για την αποεθνοποίηση της Ευρώπης και την μετατροπή της σε Νέας Τάξης Πολυεθνικό αχταρμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προσωπικα δεν καταλαβαινω το εξης.
    Υποτίθεται ότι ενα προβλημα ηταν οτι οι Ελληνες συνοριοφυλακες οταν εντοπιζαν λαθρομεταναστες επι Ελληνικου εδαφους δεν μπορουσαν να του γυρισουν πισω στην Τουρκια ακομα κια επροκειτο για αποσταση λιγων δεκαδων μετρων
    Αν τους εβλεπαν πριν εισελθουν στο Ελληνικο έδαφος παλι δεν μπορουσαν να τους σταματησουν με βιαιο τροπο.
    H Frontex τι διαφορετικο κανει και σταματαει τη λαθρομεταναστευση;
    Αν πιασει λαθρομεταναστες τους γυρναει πισω στην Τουρκια;
    Γιατι αν κανει τα ιδια και απλα η Τουρκια ανεκοψε τη λαθρομεταναστευση για δικους της λογους, σε λιγο καιρο ππου θα εκλειψουν οι λογοι αυτοι θα εχουμε μια απο τα ιδια και χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.