6/11/10

Ελλάδα: Μια συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, (στο ιταλικό περιοδικό Panorama), που πρέπει να διαβάσετε απνευστί

Mία απίστευτη συνέντευξη του πρωθυπουργού, στο ιταλικό περιοδικό "Panorama", όπου εν κατακλείδι, είναι σαφές, ότι λέει, πράγματα, τα οποία, δεν αναφέρει όταν μιλάει στην Ελλάδα. Στην συνέντευξη, ο Γ. Παπανδρέου, αναφέρει, ότι δεν αποκλείεται να προσφύγει σε εκλογές, αν το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου, δεν τον ικανοποιεί, ότι η κυβέρνησή τους, έχει θίξει "ομάδες συμφερόντων", (η ορολογία, που χρησιμοποιεί έχει πάντοτε τη σημασία της, καθώς με τη λέξη "ομάδα" εννοεί προφανώς τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους,) ότι η λέξη ¨λιτότητα", δεν τον εκφράζει, αντ' αυτής, προτιμά τη λέξη "ευθύνη", ότι κάνει χρήση του Google, για να ανακαλύψει ποιός έλληνας έχει πισίνα, και το καλύτερο, ότι ξυπνάει τα βράδια, και βρίσκει τις λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν. Αλλά αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κοιμηθεί, για να μπορεί να αντέξει το βαρύ του έργο.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Ελλάδα κινδυνεύει ακόμα με χρεοκοπία;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Αποφασίσαμε εδώ και μήνες ότι η χρεοκοπία δεν αποτελεί λύση. Γι’ αυτό το λόγο, κάναμε σοβαρές περικοπές στις δαπάνες, στους μισθούς και στις συντάξεις. Είναι οδυνηρό, αλλά αναγκαίο.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε διαφύγει τον κίνδυνο;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ας το θέσουμε έτσι: είμαστε εκτός της άμεσης πτώχευσης, όμως, πρέπει να κρατηθούμε γερά προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην κινδυνεύσουμε.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ένα εμπόδιο;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Μπορούν να είναι και το πράσινο φως για τα σχέδιά μας. Είναι μια ψήφος ευθύνης για τους Έλληνες, οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να με ακολουθούν.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε περίπτωση αρνητικής ψήφου στην Κυβέρνηση, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, εσείς απειλείτε με διάλυση της Βουλής. Πρόκειται για προπαγάνδα;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Όχι, πρόκειται για απτή πραγματικότητα. Αν οι ομάδες συμφερόντων, που επλήγησαν από τις μεταρρυθμίσεις, πουν «φτάνει, πρέπει να σταματήσουν οι αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη», τότε δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε συναίσθηση του γεγονότος ότι η πολιτική αστάθεια θα προκαλέσει κερδοσκοπικά κύματα κατά της Ελλάδας και κατά του ευρώ;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τι είναι περισσότερο ασταθές; Μια Κυβέρνηση που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις, ή μια Κυβέρνηση που έχει τη λαϊκή εντολή να προβεί σε αλλαγές;

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η συνταγή σας για τις περικοπές μοιάζει με εκείνη του Βρετανού Πρωθυπουργού, David Cameron. Δεν υπάρχουν πια διαφορές μεταξύ συντηρητικών και σοσιαλιστών;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν μου αρέσει ο όρος «λιτότητα», που χρησιμοποιεί ο Cameron. Προτιμώ τον όρο «ευθύνη». Και υπάρχουν τρεις τύποι ευθύνης. Πρώτον, μια καλύτερη διαχείριση, δηλαδή μια καλύτερη χρήση του χρήματος. Μια μελέτη εκτιμά πως, αν η Ελλάδα αντιμετώπιζε την φοροδιαφυγή και την διαφθορά, όπως γίνεται στην Σκανδιναβία, θα μπορούσε να έχει 8% επιπλέον στο ΑΕΠ, δηλαδή πάνω από 20 δις ευρώ. Δεύτερον, η ευθύνη μας, πρέπει να είναι ίση. Οι πλούσιοι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα και οι φτωχοί θα πρέπει να πληρώσουν λιγότερα. Η τρίτη ευθύνη είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα οι περικοπές στην Ελλάδα έγιναν κυρίως στο δημόσιο τομέα.
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Βρισκόμασταν σε μια κατάσταση επικείμενης χρεοκοπίας. Έπρεπε να δοθεί αίμα, ώστε να επιζήσει ο ασθενής. Πήραμε όσο το δυνατόν λιγότερα από τους φτωχούς συνταξιούχους και πολλά από τους εύπορους εργαζόμενους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η γραφειοκρατία στο Δημόσιο, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας. Πρέπει να κατασταλεί πιο αποφασιστικά η φοροδιαφυγή. Δεν μπορούσαμε να το πράξουμε μόνο σε δύο μήνες. Αυτή, αν θέλετε, ήταν και η πραγματική αδικία. Τώρα πρέπει να κάνουμε διορθώσεις.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε ποιο σημείο βρίσκεστε με τις μεταρρυθμίσεις;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτον, αρχίσαμε με τη διαφάνεια. Όλες οι αποφάσεις, όλες οι δαπάνες της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρίσκονται στο διαδίκτυο. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πώς ξοδεύουμε κάθε ευρώ. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για την πάταξη της διαφθοράς. Δεύτερον, επανασχεδιάσαμε ορθολογικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από 1.050 Δήμους που είχαμε στο παρελθόν, τώρα έχουμε 330. Αυτό μας επιτρέπει να εξοικονομήσουμε 1,5 δις ευρώ το χρόνο. Αλλάξαμε την φορολογία, ώστε να αντλήσουμε περισσότερα χρήματα από τους πλουσιότερους και λιγότερα από τους φτωχότερους. Κάνουμε χρήση της τεχνολογίας, ακόμα και των χαρτών του google, για να εντοπίσουμε τις βίλες και τις πισίνες που δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Κυβέρνηση το καλοκαίρι ήρθε σε ρήξη με τους μεταφορείς. Πώς έληξε αυτή η Χιλιανού τύπου μάχη;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Την κερδίσαμε, απελευθερώνοντας τις άδειες. Επόμενος στόχος μας, είναι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων του δικηγόρου, φαρμακοποιού, μηχανικού και γιατρού. Άμεσα αποφασίζουμε και την απελευθέρωση της αδειοδότησης για την αιολική και ηλιακή ενέργεια, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όμως, τώρα έχετε τα συνδικάτα εναντίον σας.
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κατανοώ τα συνδικάτα και καταλαβαίνω ότι μερικές αλλαγές επιβλήθηκαν υποχρεωτικά και, ορισμένες φορές, με τρόπο που έπληξε τους εργαζομένους, οι οποίοι δεν ευθύνονταν για την κρίση. Όμως, πρέπει να υπάρχει ωριμότητα και στο συνδικάτο. Η κρίση πρέπει να μας αλλάξει όλους…

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι αλήθεια ότι η Κίνα υπήρξε αρωγός στην Ελλάδα περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Η Κίνα παρενέβη σε μια ιδιαιτέρως σημαντική στιγμή, γιατί επένδυσε δίνοντας εμπιστοσύνη στη χώρα μας, αγοράζοντας ομόλογα και χρηματοδοτώντας την ακτοπλοϊκή βιομηχανία, στον Πειραιά. Ήταν και ένα ισχυρό μήνυμα για το ευρώ: ότι δεν θέλουμε να χάσει δύναμη, εξαιτίας των διεθνών κερδοσκόπων. Από εδώ, μπορεί να ξεκινήσει και μια νέα σχέση Κίνας- Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια ήταν η στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων απέναντί σας;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αρχικά, δεν κατανόησαν τη φύση του προβλήματος. Χρειαζόμασταν ένα «στοπ» στην κερδοσκοπία και η Ε.Ε. καθυστερούσε. Υπήρξε, όμως, και μια άλλη αρνητική παράμετρος: η Ελλάδα μετατράπηκε σε ποδοσφαιρική μπάλα, στα εσωτερικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Αυτό που συνέβη, όμως, δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά την κακή διαχείριση της πολιτικής. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι τα χρήματα που δανειστήκαμε, δεν μας δόθηκαν δωρεάν. Πληρώνουμε τα δάνεια με τόκους 5%. Αν η Ελλάδα πετύχει, οι ευρωπαϊκές χώρες που μας βοήθησαν, θα κερδίσουν και αυτές χρήματα.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι βαθμό δίνετε στην Ιταλική Κυβέρνηση;

 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η Κυβέρνησή σας, μας βοήθησε πάντα. Υπήρξε πολύ χρήσιμη.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Υπουργός Giulio Tremonti, σας έδωσε κάποια χρήσιμη συμβουλή;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ξέρω ότι ο Tremonti, στο Ecofin, είχε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Και η Ελληνική Κυβέρνηση, έχει ως σύμβουλο έναν άλλο Ιταλό πολιτικό, τον πρώην Υπουργό Θησαυροφυλακίου, Tommaso Padoa-Schioppa.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια τελευταία απορία. Καταφέρνετε να κοιμάστε;
 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ορισμένες νύχτες, ξυπνώ ξαφνικά και σκέπτομαι τις λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν. Είναι η σωστή στιγμή για να το κάνει κανείς, διότι την νύχτα έχει περισσότερη ησυχία. Αλλά καταλαβαίνω ότι πρέπει να επιβάλω στον εαυτό μου να κοιμηθεί, για να έχω την δύναμη, την επομένη, να κυβερνήσω με τον καλύτερο τρόπο την χώρα μου.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=14657&catid=7

25 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,Η "ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ
    ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ...ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
    ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ,ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ,ΟΛΑ ΤΑ
    ΒΑΡΗ-ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ...
    ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ,"ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ",ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ
    ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ
    ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ
    ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ....ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΑΧΑΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΚΟΝΕ...ΟΜΑΔΑ",ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ...
    "ΕΛΙΤ "ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,
    ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ
    ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ "CONEXION"
    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ...ΝΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περα απο αυτα που λεει στην συνεντευξη του ο γιωργακης.. Σοβαρο περιοδικο διαλεξε να δωσει συνεντευξη (ή μηπως δεν του αφιερωνε κανενα αλλο χωρο;) Το panorama που φτιαχνει αποψη σε νοικοκυρουλες που δεν εχουν με τι να περασουν την μερα τους στο σπιτι. Τα πρωιναδικα στην ιταλια υστερουν βλεπετε σε σχεση με τα δικα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξίζει να θυμίσουμε στον κ. Εξωφρενικά Ανεπαρκή, ο οποίος ξύπνάει ξαφνικά τα βράδια, σκεπτόμενος λύσεις στα προβλήματά μας (τι γελοία και θλιβερή εικόνα...), ότι ο μέγας Πάππος του, με αφορμή τις συμφωνίες της Ζυρίχης για το Κυπριακό, είχε δηλώσει το εξής ενδιαφέρον:
    "Εις τας διεθνείς σχέσεις κι συμμαχίας, δεν αρκεί η υπογραφή των κρατών. Χρειάζεται η συνυπογραφή της ψυχής των λαών".

    Η αλήθεια είναι ότι ξυπνάει τα βράδια από τα sms που έρχονται στο blackberry και στο i-Phone από την Ουάσιγκτον, με τις εντολές από τους ευρέως γνωστούς φίλους του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αύριο ψηφίσω Κακλαμάνη για τον Δήμο Αθηνών θα λάβει την απάντησή μου για το δίλημμα που μας έθεσε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τις πέτρες!
    Τέρμα τα ψέματα! Τέρμα οι απειλές και οι εκβιασμοί! Τέρμα ο φόβος και η ανασφάλεια που καλλιεργεί συνειδητά ο κυνισμός τους. Τέρμα οι προσβολές εκ μέρους των ολετήρων.
    Τέρμα στη φλυαρία, την προπαγάνδα και τις φωτοβολίδες με τις οποίες προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κρύψουν την ανικανότητα και τον λαϊκισμό τους. Τέρμα στα ψεύτικα πιστόλια τους, στις πομφόλυγες και στη μάσκα με την οποία κρύβουν το πραγματικό πρόσωπό τους. Τέρμα στους εξαρτημένους που αλυσόδεσαν τη χώρα και την έκαναν πειραματόζωο. Τέρμα στους δεδομένους! *** Ούτε ένας από τους βαρείς χαρακτηρισμούς δεν είναι άδικος. Μία-μία οι λέξεις το μαρτυρούν: Με χυδαία ψέματα πήραν την εξουσία. Ηξεραν με το νι και με το σίγμα τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Ηξεραν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τίποτε από αυτά που έταζαν και -ενώ είχαν έτοιμο το σημερινό, τραγικό σχέδιό τους- καθυστερούσαν εγκληματικά να πάρουν αποφάσεις γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν και να γίνουν αμέσως περίγελως στα μάτια των εξαπατημένων ψηφοφόρων τους. Και σκάρωσαν ψέματα μεγαλύτερα από τα προεκλογικά. Οτι δήθεν μάχονται σκληρά και διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις με τους εταίρους. Οτι δήθεν ακούγεται η φωνή τους. Οτι βγάζουν πιστόλια στο τραπέζι. Και, βέβαια, ότι με το Μνημόνιο έσωσαν τη χώρα από τη χρεωκοπία. Το πιο κυνικό, το πιο ωμό, το πιο χυδαίο ψέμα τους. Η πιο μεγάλη απάτη... Απολύτως τίποτε δεν διαπραγματεύτηκαν. Απολύτως τίποτε καλό για τη χώρα δεν πέτυχαν. Ηξεραν -ή όφειλαν να γνωρίζουν- ότι ο κίνδυνος να χρεωκοπήσει η χώρα ήταν ανύπαρκτος. Διότι, εκείνοι που θα έβγαιναν πρωτίστως χαμένοι είναι οι Γαλλογερμανοί (θα έχαναν τα χρήματά τους). Και το ευρώ. Τέτοια τρικυμία, τέτοιον κλονισμό κανένας δεν ήθελε. Ο «κίνδυνος της χρεωκοπίας» ήταν όπλο στα χέρια της Ελλάδος, δεν ήταν δαμόκλειος σπάθη. Και αν υπήρχε σοβαρός ηγέτης να θέσει ευθέως και δραματικά το θέμα της «επαπειλούμενης πτώχευσης», οι Ευρωπαίοι θα βρίσκονταν ξαφνικά σε δυσχερέστατη θέση. Και εκόντες άκοντες θα ενέδιδαν. Με αποτέλεσμα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (των χρεών) να δοθεί, και δάνειο με ανεκτό επιτόκιο. Και όλα αυτά τότε, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2009, προτού η αθλιότης των ημετέρων δηλώσεων περί χρεωκοπίας εκτινάξουν τα spreads *** Τώρα τρέμουν! Γιατί ξέρουν ότι εξόντωσαν τη χώρα, αλλά και τις δικές τους -λιγοστές, αλλά υπαρκτές και σημαντικές- προτάσεις για το συμμάζεμα του κράτους. Τις εξόντωσε η ανικανότης, το απαράσκευον και τα μυαλά της δράκας που κυβερνά το Μαξίμου... Τώρα τρέμουν! Γι' αυτό εκβιάζουν με... εκλογές και απειλούν. Γιατί ξέρουν ότι από όσα έχουν πει, μονάχα ένα θα βγει αληθινό: θα τους πάρουν με τις πέτρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι θα ψηφίσουμε Τρεμόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Αδυνατώ όλο και περισσότερο να σας κατανοήσω κ. Πρόεδρε, προφανώς γιατί δε’ θέλω να ερμηνεύσω προς την κατεύθυνση που δείχνουν τα πράγματα.
    Θα μπορούσε να είναι επικοινωνιακή κίνηση μια αναφορά για πρόωρες εκλογές, όταν η χώρα «πλέει υποβρυχίως»;
    Πρόεδρε, δεν μας τα λές καλά.
    Είστε ή δεν είστε νεοεκλεγείσα -πανηγυρικά- κυβέρνηση; Ποιές είναι οι ομάδες συμφερόντων, που πλήξατε με τις μεταρρυθμίσεις σας, εκτός του δεινοπαθούντος Ελληνικού λαού; Και τίνι τρόπω θα σας πούν σταματήστε; Τί υπονοείτε;
    Ονόματα, παρακαλώ, για να μη θεωρηθούν ανοησίες.
    Γιατί το μόνο που μένει είναι να απευθυνθείτε ξανά στο’ λαό… και δεν είναι να εφαρμόσετε το πρόγραμμα, για το οποίο σας εξέλεξε;
    Τις «ψευδείς» δηλ. -κατά τα φαινόμενα- υποσχέσεις.
    Συγνώμη, μα ομάδα συμφερόντων, μοιάζετε περισσότερο οι -χωρίς εξουσιοδότηση- πράττοντες τ’ αντίθετα των υπεσχημένων. Τί σας κάνει να πιστεύετε πως, θα ξαναψηφιστείτε απ’ το’ λαό, μετά την σφοδρή αρνητική έκθεσή σας ενώπιόν του; Μήπως σας παραμυθιάζουν; Ή… άλλο υποκρύπτεται;
    Πολιτική αστάθεια προκαλεί μια κυβέρνηση που δεν κάνει ό,τι προανήγγειλε και ανακοινώνει, είτε έχει είτε όχι νωπή εντολή. Κι’ αυτή που έχετε, νωπή είναι.
    Το «αποφασίσαμε» αφήστε το στην άκρη, όταν συμπεριλαμβάνετε το’ λαό στο «με».
    Δεν το αποφασίσαμε. Ούτε καν η Βουλή, που τελούσε -τελικά- εν αγνοία.
    Μη βάζετε διλήμματα στους Έλληνες, που σας ανέχονται… γιατί περί αυτού πρόκειται.
    Κι’ εσάς… και τον Πάγκαλο και τον Παπακωνσταντίνου και κάμποσους άλλους.
    Αφήστε τις δημοτικές στο αντικείμενό τους. Τοπικούς άρχοντες θα εκλέξωμε. Ευθύνη ο λαός δείχνει πάντα, χωρίς ποτέ να τον μιμείστε σ’ αυτό.
    Τί είναι ο λαός ν’ αποφασίσει αν είναι έτοιμος να σ’ ακολουθεί… και μάλιστα σε χρόνο «διαρκείας». Αγέλη; Κι’ εσείς ποιός είστε; Μήπως ο Μωυσής;!
    Σας λέω λοιπόν πως, δεν σας ακολουθεί στα ψεύδη και σ’ άλλες απάτες. Εξ απάτης εκλεχτήκατε, εν τοις πράγμασι. Βρείτε πρώτα την αξιοπιστία σας… και μετά ξαναεκτεθείτε προς επανεκλογή.
    Επί τέλους, μάθετε και Ελληνικά. Λιτότητα είναι αυτή και μάλιστα καραμπινάτη. Ευθύνη του λαού είναι να καθαρίσει -επί τέλους- τη’ βρωμιά απ’ την πολιτική, που τον διαφεντεύει αντί να τον υπηρετεί.
    Μήπως σας πλάνεψαν οι κόλακες;
    Καλύτερη χρήση του δημόσιου χρήματος είναι (εκτός από την θεραπεία των «αιμορραγιών», που οι βρικόλακες -ξένοι και ντόπιοι- θέλουν εκτέλεση… όχι χάδια, παρακάλια & περαιώσεις)… και η επιστροφή των κλεμμένων. Αυτή που την πήγατε; Πότε την παραγράψατε; Τί θα γίνει με τους αλητήριους αυτούς; «Γουδί» παρακαλώ!
    Την ευθύνη του χάσματος, μεταξύ πλουσίων και φτωχών, αφήστε την επίσης. Δεν μας ενοχλούν οι πλούσιοι. Μια χαρά είναι οι άνθρωποι, όσοι είναι νομοταγείς. Οι φτωχοί μας ενοχλούν, που δεν θά ’πρεπε νά ’ναι… και τους κάνατε… και τους πληθαίνετε, δίχως στοιχειώδη συστολή.
    Την πολυτέλεια της προστασίας του περιβάλλοντος αφήστε την -επίσης- για λίγο μετά, αφού έτσι, όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα υπάρχωμε εμείς για το καλύτερο περιβάλλον. Ή το προορίζετε για άλλους, που θα μας διαδεχτούν στο θάνατό μας;!
    Με τους ασύδοτους «δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, γιατρούς» και όποιους άλλους, καλά θα κάνετε. Μη πειράξετε όμως τους -έστω λίγους- εντάξει.
    Για τις νέες θέσεις εργασίας… κι’ αυτό αφήστε το. Χορτάσαμε απολύσεις. Πού ζείτε;
    Σώστε καμιά επιχείρηση, μη χάνονται υπάρχουσες… και βλέπουμε για νέες.
    …η συνέχεια στο επόμενο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. - Αδυνατώ όλο και περισσότερο να σας κατανοήσω κ. Πρόεδρε, προφανώς γιατί δε’ θέλω να ερμηνεύσω προς την κατεύθυνση που δείχνουν τα πράγματα.
    Θα μπορούσε να είναι επικοινωνιακή κίνηση μια αναφορά για πρόωρες εκλογές, όταν η χώρα «πλέει υποβρυχίως»;
    Πρόεδρε, δεν μας τα λές καλά.
    Είστε ή δεν είστε νεοεκλεγείσα -πανηγυρικά- κυβέρνηση; Ποιές είναι οι ομάδες συμφερόντων, που πλήξατε με τις μεταρρυθμίσεις σας, εκτός του δεινοπαθούντος Ελληνικού λαού; Και τίνι τρόπω θα σας πούν σταματήστε; Τί υπονοείτε;
    Ονόματα, παρακαλώ, για να μη θεωρηθούν ανοησίες.
    Γιατί το μόνο που μένει είναι να απευθυνθείτε ξανά στο’ λαό… και δεν είναι να εφαρμόσετε το πρόγραμμα, για το οποίο σας εξέλεξε;
    Τις «ψευδείς» δηλ. -κατά τα φαινόμενα- υποσχέσεις.
    Συγνώμη, μα ομάδα συμφερόντων, μοιάζετε περισσότερο οι -χωρίς εξουσιοδότηση- πράττοντες τ’ αντίθετα των υπεσχημένων. Τί σας κάνει να πιστεύετε πως, θα ξαναψηφιστείτε απ’ το’ λαό, μετά την σφοδρή αρνητική έκθεσή σας ενώπιόν του; Μήπως σας παραμυθιάζουν; Ή… άλλο υποκρύπτεται;
    Πολιτική αστάθεια προκαλεί μια κυβέρνηση που δεν κάνει ό,τι προανήγγειλε και ανακοινώνει, είτε έχει είτε όχι νωπή εντολή. Κι’ αυτή που έχετε, νωπή είναι.
    Το «αποφασίσαμε» αφήστε το στην άκρη, όταν συμπεριλαμβάνετε το’ λαό στο «με».
    Δεν το αποφασίσαμε. Ούτε καν η Βουλή, που τελούσε -τελικά- εν αγνοία.
    Μη βάζετε διλήμματα στους Έλληνες, που σας ανέχονται… γιατί περί αυτού πρόκειται.
    Κι’ εσάς… και τον Πάγκαλο και τον Παπακωνσταντίνου και κάμποσους άλλους.
    Αφήστε τις δημοτικές στο αντικείμενό τους. Τοπικούς άρχοντες θα εκλέξωμε. Ευθύνη ο λαός δείχνει πάντα, χωρίς ποτέ να τον μιμείστε σ’ αυτό.
    Τί είναι ο λαός ν’ αποφασίσει αν είναι έτοιμος να σ’ ακολουθεί… και μάλιστα σε χρόνο «διαρκείας». Αγέλη; Κι’ εσείς ποιός είστε; Μήπως ο Μωυσής;!
    Σας λέω λοιπόν πως, δεν σας ακολουθεί στα ψεύδη και σ’ άλλες απάτες. Εξ απάτης εκλεχτήκατε, εν τοις πράγμασι. Βρείτε πρώτα την αξιοπιστία σας… και μετά ξαναεκτεθείτε προς επανεκλογή.
    Επί τέλους, μάθετε και Ελληνικά. Λιτότητα είναι αυτή και μάλιστα καραμπινάτη. Ευθύνη του λαού είναι να καθαρίσει -επί τέλους- τη’ βρωμιά απ’ την πολιτική, που τον διαφεντεύει αντί να τον υπηρετεί.
    Μήπως σας πλάνεψαν οι κόλακες;
    Καλύτερη χρήση του δημόσιου χρήματος είναι (εκτός από την θεραπεία των «αιμορραγιών», που οι βρικόλακες -ξένοι και ντόπιοι- θέλουν εκτέλεση… όχι χάδια, παρακάλια & περαιώσεις)… και η επιστροφή των κλεμμένων. Αυτή που την πήγατε; Πότε την παραγράψατε; Τί θα γίνει με τους αλητήριους αυτούς; «Γουδί» παρακαλώ!
    Την ευθύνη του χάσματος, μεταξύ πλουσίων και φτωχών, αφήστε την επίσης. Δεν μας ενοχλούν οι πλούσιοι. Μια χαρά είναι οι άνθρωποι, όσοι είναι νομοταγείς. Οι φτωχοί μας ενοχλούν, που δεν θά ’πρεπε νά ’ναι… και τους κάνατε… και τους πληθαίνετε, δίχως στοιχειώδη συστολή.
    Την πολυτέλεια της προστασίας του περιβάλλοντος αφήστε την -επίσης- για λίγο μετά, αφού έτσι, όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα υπάρχωμε εμείς για το καλύτερο περιβάλλον. Ή το προορίζετε για άλλους, που θα μας διαδεχτούν στο θάνατό μας;!
    Με τους ασύδοτους «δικηγόρους, μηχανικούς, φαρμακοποιούς, γιατρούς» και όποιους άλλους, καλά θα κάνετε. Μη πειράξετε όμως τους -έστω λίγους- εντάξει.
    Για τις νέες θέσεις εργασίας… κι’ αυτό αφήστε το. Χορτάσαμε απολύσεις. Πού ζείτε;
    Σώστε καμιά επιχείρηση, μη χάνονται υπάρχουσες… και βλέπουμε για νέες.
    …η συνέχεια στο επόμενο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. …συνέχεια από προηγούμενο σχόλιο
    Τώρα -εξ άλλου- που, δεν έχωμε και ψήφο στην Ε.Ε.… ακόμη και για τα οικονομικά ζητήματα που μας αφορούν, σταματήσαμε να είμαστε «μπάλα» των εσωτερικών «πρωταθλημάτων», των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων; Και γιατί -παρακαλώ- μιλάτε με ποδοσφαιρικούς όρους, πάνω στις αγιάτρευτες πληγές μας; Θέλετε -μήπως- να το κάνωμε γήπεδο; Έτοιμοι είμαστε.
    Τί να ’πετύχωμε, που να μη ’πώ, όπως πάτε; Σε λίγο θα έχωμε ’πετύχει το κατόρθωμα του «γαϊδουριού του Χότζα».
    Τό ’χουν παρακάνει οι συνδικαλιστές, όμως, για την πάρτη τους… κι’ όχι για τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν. Μη ν τους δίνετε και άλλοθι, να θεωρούνται αγωνιστές. Ορισμένοι τουλάχιστον.
    Εν πάσει περιπτώσει, όμως, εφόσον (πάγκοινα) ομολογημένα δεν έφταιξαν οι εργαζόμενοι και δεν ευθύνονται για την «κρίση», που είναι τεχνητή σ’ ένα βαθμό, γιατί τους φορτώνετε… και γιατί διατηρείτε και τον Αντιπρόεδρο στη θέση του; Και γιατί δεν περιποιείστε εκείνους που ευθύνονται; Όλοι γνωρίζωμε ποιοί είναι. Μήπως είναι τελικά «ημέτεροι»; Ωριμότητα σας λείπει εσάς… κι’ όχι απ’ τον λαό, ο οποίος με την ανεκτικότητά του δείχνει παραώριμος. Μη ν το γυρίσει στο «άγουρο», γιατί θα «ξινίσουν» επίπονα πολλοί.
    Για τις νυχτερινές αφυπνίσεις με τις «ονειρικές» λύσεις, το παρέρχομαι, αν και μου θυμίζει Ιούλιο Καίσαρα χωρίς συμβουλατόριο.
    Δεν θέλω να βλέπω -δε- καθόλου μ’ρέ μεγάλε, αυτό το «πρέπει να επιβάλλω στον εαυτό μου να κοιμηθεί, για να έχω τη δύναμη, την επομένη, να κυβερνήσω, με τον καλύτερο τρόπο, τη χώρα μου»;!
    Κοινοβουλευτική Δημοκρατία πρωθυπουργεύετε. Δε ν είναι’ εδώ βασίλειο. Μήπως πλανηθήκατε;!
    Υγ.: Σας έκανα τη’ χάρη να μιλήσω, για ν’ αντιληφθείτε πως έχουν -στ’ αλήθεια- τα πράγματα, στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου… κι’ ευελπιστώ να μ’ ευγνωμονείτε γι’ αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. …συνέχεια από προηγούμενο σχόλιο
    Τώρα -εξ άλλου- που, δεν έχωμε και ψήφο στην Ε.Ε.… ακόμη και για τα οικονομικά ζητήματα που μας αφορούν, σταματήσαμε να είμαστε «μπάλα» των εσωτερικών «πρωταθλημάτων», των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων; Και γιατί -παρακαλώ- μιλάτε με ποδοσφαιρικούς όρους, πάνω στις αγιάτρευτες πληγές μας; Θέλετε -μήπως- να το κάνωμε γήπεδο; Έτοιμοι είμαστε.
    Τί να ’πετύχωμε, που να μη ’πώ, όπως πάτε; Σε λίγο θα έχωμε ’πετύχει το κατόρθωμα του «γαϊδουριού του Χότζα».
    Τό ’χουν παρακάνει οι συνδικαλιστές, όμως, για την πάρτη τους… κι’ όχι για τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν. Μη ν τους δίνετε και άλλοθι, να θεωρούνται αγωνιστές. Ορισμένοι τουλάχιστον.
    Εν πάσει περιπτώσει, όμως, εφόσον (πάγκοινα) ομολογημένα δεν έφταιξαν οι εργαζόμενοι και δεν ευθύνονται για την «κρίση», που είναι τεχνητή σ’ ένα βαθμό, γιατί τους φορτώνετε… και γιατί διατηρείτε και τον Αντιπρόεδρο στη θέση του; Και γιατί δεν περιποιείστε εκείνους που ευθύνονται; Όλοι γνωρίζωμε ποιοί είναι. Μήπως είναι τελικά «ημέτεροι»; Ωριμότητα σας λείπει εσάς… κι’ όχι απ’ τον λαό, ο οποίος με την ανεκτικότητά του δείχνει παραώριμος. Μη ν το γυρίσει στο «άγουρο», γιατί θα «ξινίσουν» επίπονα πολλοί.
    Για τις νυχτερινές αφυπνίσεις με τις «ονειρικές» λύσεις, το παρέρχομαι, αν και μου θυμίζει Ιούλιο Καίσαρα χωρίς συμβουλατόριο.
    Δεν θέλω να βλέπω -δε- καθόλου μ’ρέ μεγάλε, αυτό το «πρέπει να επιβάλλω στον εαυτό μου να κοιμηθεί, για να έχω τη δύναμη, την επομένη, να κυβερνήσω, με τον καλύτερο τρόπο, τη χώρα μου»;!
    Κοινοβουλευτική Δημοκρατία πρωθυπουργεύετε. Δε ν είναι’ εδώ βασίλειο. Μήπως πλανηθήκατε;!
    Υγ.: Σας έκανα τη’ χάρη να μιλήσω, για ν’ αντιληφθείτε πως έχουν -στ’ αλήθεια- τα πράγματα, στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου… κι’ ευελπιστώ να μ’ ευγνωμονείτε γι’ αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το καραγκιοζιλίκι με το ψευτοδίλημα πρέπει να σταματήσει.

    Πρώτον,εάν εγώ θέλω να ψηφίσω έναν άξιο για δήμαρχο,γιατί θα πρέπει να ψηφίσω ένα τσοπανόσκυλο για να μη θιχτεί η κυβέρνηση;

    Δεύτερον,απο τη στιγμή που όπως λένε τους ενδιαφέρει να δούνε την απάντηση του Ελληνικού Λαού σε ότι αφορά το μνημόνιο και τη στήριξη προς την κυβέρνηση,ΓΙΑΤΙ δεν βάζουν παράληλα και κάλπες για τα συγκεκριμένα δυο θέματα με τη μορφή δημοψηφίσματος,ΓΙΑΤΙ;

    Ποιούς εκβιάζει ο κος Παπανδρέου και απο ποιούς εκβιάζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Γιώργο, ρε Γιώργο, αφού με τις μπλόφες και τα περίστροφα δεν τα πας καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ θέλω να επιβραβεύσω όλα αυτά που έχει κάνει μέσα σε ένα χρόνο και δεν τα έχει κάνει ή αγγίξει κανένας άλλος για τετραετίες και χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος, και θέλω να συνεχίσει γιατί δεν υπάρχει άλλος καλύτερος αυτή τι στιγμή.
    Όλα δεν μου αρέσουν αλλά ακόμα είναι πιο άξιος από πολλούς άλλους.

    Άρα θα ψηφίσω τους ικανότερους στην περιοχή μου χωρίς κομματικές παρωπίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι προβοκάτορες να πιάσουν αλλού δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το λέω για τον έναν που έβριζε τους εβραίους και τον άλλον που τους υπερασπιζόταν, κατηγορώντας το ιστολόγιο, που κάτι μου λέει ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο.
    Τα κουβαδάκια και παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριε Καλεντεριδη, το να διευκρινιζει κανεις πως το Πανοραμα δεν ειναι εβραικης ιδιοκτησιας, αλλα ιδιοκτησιας Μπερλουσκονι, δεν υπερασπιση των εβραιων, αλλα της αληθειας. Ειμαι αλλεργικος στην αρλουμπολογια και τυγχανει να ζω στην Ιταλια, οπως φανταζομαι εχετε την ικανοτητα να διαπιστωσετε. Και οταν ζεις για πολλα χρονια καπου και πρεπει να διαβαζεις αρλουμπες εν ειδη μαθηματος απο καποιον, για πραγματα που γνωριζεις καλυτερα απο αυτον λογω εντοπιοτητας, καπου δεν αντεχεις.

    Ουτε ειμαι εβραιος και ουτε προβοκατορας.

    Επισης, δεν αναφερομαι στο ιστολογιο, με την εννοια των αναρτησεων, αλλα στα σχολια (και μαλιστα απευθυνθηκα σε συγκεκριμενο) οπου αντι να κοιταμε τα χαλια της Ελλαδας εξαιτιας των επιλογων των πολιτων της, σε καθε νημα, βγαινει κι απο ενας σχολιαστης και αποδιδει τα δεινα του τοπου σε εβραιους. Οποτε κακως θεωρησατε πως "κατηγορησα το ιστολογιο".

    Μηπως καλυτερα θα ηταν να εβαζε μυαλο ο Ελληνας, να αλλαζε νοοτροπια, να ψηφιζε με βαση τη λογικη και την αξιοκρατια αντι του κομματισμου? Αν το εκανε, τοτε μαλλον και να ηθελαν ακομη, δε θα μπορουσαν να κανουν τιποτα οι εβραιοι.

    Αυτα ως διευκρινιστικα προς εσας, κυριε Καλεντεριδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και μια φιλικη συμβουλη. Αν θελετε να βρειτε τα "ιδια προσωπα" , ισως θα επρεπε να δειτε αν ο σχολιαστης που αναφερεται στο Panorama ως το περιοδικο που ενημερωνονται οι γυναικουλες γιατι τα πρωιναδικα στην Ιταλια ειναι χειροτερα απο τα ελληνικα, μην τυχον ειναι ο ιδιος που ξερει τοσα πολλα... για τον ιδιοκτητη του Panorama.


    Γιατι προφανως και οι 2 αυτοι σχολιαστες, δε ζουν στην Ιταλια. Αν ζουσαν, 1) θα ηξεραν πως γραφεται ενα ιταλικο ονομα , 2) ποιος ειναι ο ιδιοκτητης , 3) οτι το Panorama ειναι το 1ο περιοδικο σε πωλησεις στην Ιταλια στον τομεα ενημερωσης και ψυχαγωγιας και 4) οτι... οχι, τα ελληνικα "πρωιναδικα" δεν ειναι καλυτερα των ιταλικων.

    Δε σας ταλαιπωρω αλλο, παιρνω το κουβαδακι μου και σας χαιρετω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 9:32
    προφανώς η κόπωση από τις κοκορομαχίες για τους Εβραίους εδώ μέσα με κούρασε και δεν κατάφερα να διεβλέψω τις ειλικρινείς σου προθέσεις.
    Είσαι καλοδεχούμενος-η και αυτό με τα κουβαδάκια ισχύει για τον άλλον-η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεκτη η εξηγηση και χαιρομαι που αντιληφθηκαμε τις προθεσεις μου. Για να ειμαι ειλικρινης, ενιοτε, ενεργω σαν προβοκατορας, αγαθων προθεσεων ομως. Και εξηγουμαι. Οταν βλεπω τρομερη μονομερεια στα σχολια, προσπαθω να δειξω πως υπαρχει ελλειψη αντικειμενικοτητας, γιατι ειλικρινα, εχω χασει την υπομονη μου με τις επιλογες των Ελληνων στις εκλογες και με χαλια αυτης της χωρας.

    Για παραδειγμα, οσο λαικισμος ειναι το να λες "λεφτα υπαρχουν", οταν ξερεις την αληθεια, αλλο τοσο ειναι να ταζεις μηδενισμο ελλειμματος. Καποτε αυτα πρεπει να σταματησουν αν αυτη η χωρα θελει να δει ασπρη μερα. Και ο κοσμος να σταματησει να διαχωριζει το λαικισμο σε καλο ή κακο αναλογα με το αν ειναι του χρωματος που προτιμα. Η χωρα βουλιαζει, το Αιγαιο πηγαινει για μοιρασια, η Θρακη απο το κακο στο χειροτερο και ειλικρινα δε βλεπω ουτε την ψυχρη λογικη ουτε την αντικειμενικοτητα που πρεπει να αποκτησει ο μεσος Ελληνας για να αλλαξει ΚΑΤΙ επιτελους στο πολιτικο σκηνικο, ωστε να σταματησει ο κατηφορος. Ακομη και στο ιστολογιο αυτο, που ο μεσος ορος θελετε καλλιεργειας, θελετε ευφυιας, θελετε πολιτικου ενδιαφεροντος, ειναι πανω απο αυτον του μεσου ψηφοφορου, διαβαζω καθημερινα πολλες μονοπλευρες ή και εντελως ανεδαφικες ή παραλογες - κατ εμε φυσικα - προσεγγισεις (η περιπτωση του "εβραιου" ιδιοκτητη του Πανοραματος, ειναι μια , λες και αν ακομη ηταν εβραιος ο Μπερλουσκονι θα ειχε αυτο καποια σημασια για την ουσια των οσων ειπε ο ΓΑΠ), που αναρωτιεμαι, πώς θα σωθει αυτη η χωρα με τετοια μυαλα.

    Αν σκεφθει μετα κανεις, πως ο μεσος ψηφοφορος ειδικα της επαρχιας, ψηφιζει με ακομη λιγοτερη λογικη και ψυχραιμια και περισσοτερο φανατισμο, με πιανει απελπισια. Δε βλεπω σωτηρια. Η Ελλας ειναι πραγματι, ενα απεραντο τρελοκομειο.

    Αλλα δεν εχω φτασει ακομη στο σημειο του να αρλουμπολογω με σκοπο μετα να απαντησω στον εαυτο μου για να διαψευσω τις αρλουμπες μου...

    Εγω το μεγαλυτερο προβλημα στην Ελλαδα, δεν το βλεπω ουτε στους Αμερικανους ουτε στους εβραιους ουτε σε αλλα σκοτεινα κεντρα. Εχουν τα συμφεροντα τους. Το προβλημα ειναι στον Ελληνα. Που ανεχθηκε τα παντα 40 χρονια απο τους πολιτικους και ομως, αυτους ψηφιζε ξανα. Αν ψηφιζε τους αξιους στα εργα και οχι στα λογια, η Ελλαδα δεν ειχε να φοβηθει κανεναν, που να εσκαζαν οι αμερικανοι και οι σιωνιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κυριε Καλεντεριδη,

    Επειδη εγραψα μακροσκελη απαντηση και δεν ειμαι σιγουρος αν περασε στο συστημα σας ή οχι, επαναλαμβανω εν ταχει πως η εξηγηση ειναι δεκτη και χαιρομαι που λυθηκε η παρεξηγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φανταστικέ προσωρινέ Πρωθυπουργέ, σας παρακαλώ σταματήστε να μιλάτε, οι λέξεις χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου όταν σας βλέπουν, αφήστε τον πατριωτισμό ήσυχο και μην παίζετε με παιχνίδια που δεν καταλαβαίνετε. Η Ελλάδα έχει εν δυνάμει απίστευτο ανθρώπινο δυναμικό, μια γη τόσο εύφορη και όμορφη, απίστευτο ορυκτό πλούτο, μια γεωπολιτική θέση πρώτο τραπέζι στον πλανήτη, μικρή σε χώρο αλλά μεγάλη σε χρόνο, όπως είπε ο καθηγητής κ. Λυγερός. Μιλώ και για την ιστορία της, ποτισμένη με αίμα αλλά και δόξα, υπερηφάνεια και το δικαίωμα του ανθρώπου να κοιτάει ψηλά στον ουρανό και τους ανθρώπους στα μάτια. Ίσως τα παραπάνω να είναι σε λήθαργο, όμως αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη και την αλήθεια τους, και όσο μας προκαλείτε, τόσο πιο γρήγορα θα εκδηλωθούν.

    Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς κε GAP, δεν κάνουμε τον φόβο παρέα, η αγαπημένη λέξη του Έλληνα είναι το ΟΧΙ, ακριβώς γιατί άνθρωποι σας εσάς πάντα ζητούσαν να προδώσουμε τον εαυτό μας. Σταθήκατε για λίγο τυχερός, να ευχαριστείτε την προπαγάνδα, τους εξωχώριους κηδεμόνες σας (αυτούς που σπεύδετε να συναντάτε κρυφά με το ύφος του κανίς που νομίζει ότι είναι λυκόσκυλο, μόνο που κανείς άλλος δεν το πιστεύει), την κούραση και ανικανότητα του προκατόχου σας, τον συρφετό που έσερνε και ακόμα βλέπουμε, τους παυλόπουλους, σπηλιωτόπουλους, και λοιπούς λεκέδες της χώρας αυτής που παριστάνετε ότι κυβερνάτε, απλά εξαιτίας μιας λέξης : «παπανδρέου».. Γι’ αυτό, σας συμβουλεύω αφήστε τις λέξεις ήσυχες σε αυτές χρωστάτε την ύπαρξή σας.

    Ετερόφωτος είστε γι’ αυτό και με ημερομηνία λήξης. Την τιμωρία όμως δεν θα την αποφύγετε, ανοίξτε ένα λεξικό να δείτε τι σημαίνει τιμωρία, ξεχάστε τα περί παραγραφής και μετάθεσης ευθυνών, αυτά πέθαναν για σας, αυτή η χώρα έχει Νόμους και ο καιρός έχει γυρίσματα. Και όταν ξυπνάτε την νύχτα, σας εκλιπαρώ, μην σκέφτεστε, είναι επικίνδυνο ! Φορέστε την αποκριάτικη μυγοστολή σας και άντε να ρίξετε κανένα τρεξιματάκι, αν θέλετε και παρέα πάρτε μαζί και το δρουτσάκι με το ζελέ και προσοχή στον δρόμο !


    Αύριο σας λέμε αντίο, ελπίζω και εύχομαι να ξυπνήσαμε όσο περισσότεροι γίνεται. Τσαντίστηκα όταν με κάλεσαν εφορευτική επιτροπή, όμως τώρα αναμένω με ανυπομονησία την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων, έστω και ενός μικρού δείγματος. Ελπίζω μόνο να μην γυρίσω σπίτι μου με τα αυτιά κατεβασμένα. Πρότασή μου είναι να απορριφθούν οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται, φανερά ή κρυφά, από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, να προτιμηθούν υποψήφιοι άλλων μικρών κομμάτων, με προσοχή εννοείται. Και όχι στην αποχή. Να καταρρεύσει από μέσα το κάστρο του συστήματος, και να βάλουμε τις δομές του συστήματος να λειτουργήσουν υπέρ μας, να καθαρίσει το σύστημα το όνομά του, και να ξαναρχίσουμε να αναπνέουμε, αισθάνομαι ότι μας έχουν πάρει τον αέρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά περιμένω όλα αυτά να αλλάξουν, μπορεί να αργήσουν αλλά θα αλλάξουν, όταν καταλάβουμε ότι από εμάς εξαρτώνται πολύ περισσότερα απ’ ότι νομίζουμε!

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Καληνύχτα και καλή μας τύχη !
    ΡΚ

    Υ.Γ. Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2010 9:59 μ.μ. :
    «Εγω το μεγαλυτερο προβλημα στην Ελλαδα, δεν το βλεπω ουτε στους Αμερικανους ουτε στους εβραιους ουτε σε αλλα σκοτεινα κεντρα. Εχουν τα συμφεροντα τους. Το προβλημα ειναι στον Ελληνα. Που ανεχθηκε τα παντα 40 χρονια απο τους πολιτικους και ομως, αυτους ψηφιζε ξανα. Αν ψηφιζε τους αξιους στα εργα και οχι στα λογια, η Ελλαδα δεν ειχε να φοβηθει κανεναν, που να εσκαζαν οι αμερικανοι και οι σιωνιστες.»

    Συμφωνώ απόλυτα, αυτό μόνο να έχουμε στην σκέψη μας αύριο, θα γλυτώσουμε πολλά δεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δηλαδή ΓΑΠ, "Μάνα δεν μου κολλάν τα ένσημα" το παίζεις... Άντε αφού γουστάρεις τόσο πολύ εκλογές, μιας που τις ζήταγες 2 μέρες μετα τις εκλογές του 04, πήγαινε στην Μινεζότα και βάλε υποψήφιος για βοηθός σερίφη... Και, ειρήσθω εν παρόδω, πόσα ένσημα έχεις; ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Δημοσίου; Εκτός κι αν ως πορφυρογέννητος έχεις τα ένσημα εξασφαλισμένα εκ Θεού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.