30/11/10

Wikileaks-Ερντογάν:"Μ΄ έχει επιλέξει ο Θεός"!


Από το 2004 οι αμερικανοί αν και είχαν ποντάρει πολλά στον Ταγίπ Ερντογάν και τη κυβέρνησή του ,είχαν αρχίσει να εκφράζουν κάποιες αμφιβολίες οι οποίες είχαν να κάνουν με το χαρακτήρα του.Η περιγραφή του χαρακτήρα του δεν είναι κολακευτική. Το τηλεγράφημα από την Άγκυρα αποκαλύπτει ότι «ο Ερντογάν πιστεύει ότι ο Θεός τον έχει επιλέξει για να οδηγήσει τη Τουρκία». Το ίδιο ...ραντεβού που είχε και ο Τζωρτζ Μπους,μην το ξεχνάμε.

Στην αναφορά της πρεσβείας επισημαίνονται κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του Ερντογάν «τα οποία τον καθιστούν τρωτό». Ένα απ΄αυτά είναι οι κακοί υπολογισμοί που κάνει σε θέματα πολιτικής,ειδικά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Χαρακτηρίζεται «δεσποτικά υπερήφανος» κάτι που μάλλον προέρχεται από τη βεβαιότητά του ότι έχει επιλεγεί «από το Θεό για να οδηγήσει και να ηγηθεί της Τουρκίας»! Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για «βίαιη φιλοδοξία» που τον χαρακτηρίζει . Αναφέρεται ότι ο Ερντογάν πολύ συχνά χρησιμοποιεί αποσπάσματα από το Κοράνι για να επισημάνει τη ...θεϊκή του αποστολή.

Η αυταρχικότητά του αποτρέπει τη δημιουργία και τη διεύρυνση «ενός κύκλου ικανών συμβούλων». Τέλος στο τηλεγράφημα τονίζεται η «επηρμένη επιθυμία του να παραμείνει στην εξουσία ,τον καθιστά πολλές φορές έντρομο ακόμη και σε στιγμές που πρέπει να πάρει άμεσες αποφάσεις κι όχι να χρονοτριβεί».

Τέλος επισημαίνεται η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις γυναίκες.http://www.onalert.gr

42 σχόλια:

  1. Θα πρεπει καποιος να ψιθυρισει στο αυτι του "θεοκρατη" Ερντογκαν οτι
    απο...συνηθεια ο Θεος δεν επιλεγει
    για "εργο" ανθρωπους που εχουν 8 μυστικους προσωπικους λογαριασμους στην Ελβετια απο κλεμμενα απο τον λαο του ουτε και ανθρωπους που εχουν τα παιδια τους για σπουδες στην Ευρωπη με "χρηματα που μου εδωσε τουρκος επιχειρηματιας".Αυτο το "προσωπικο" του θεμα ακυρωνει και την εστω ακραια αποψη οτι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα".Προκειται για Ανατολιτη κοινο απατεωνα που πλησιαζει η δυση της καριερας του,επαιξε και ΕΧΑΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβαίνει κανεὶς τί μέλλει γενέσθαι μὲ τὴν τουρκία καὶ ἐμᾶς, ὅσο συντηροῦμε τὸν μύθο τοῦ θηρίου.
    Ὁ φασισμὸς σἐ ὅλο του τὸ μεγαλεῖο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. In a rare interview, Assange tells Forbes that the release of Pentagon and State Department documents are just the beginning. His next target: big business.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για κάποιους σαν κι εμένα αυτή η wiki-"διαρροή"* και καλά,- λέγε με CIA - ήταν το ρεγάλο του θείου Σαμ στον γείτονα και κουμπάρο Ταγίπ για τον μεγαλοϊδεατισμό του και τη ασιατική μεγαλοστομία του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεσα σε λιγα 24ωρα ποσο ξεπερασμενος φαινεται πλεον ο καθε
    ερντογκαν και τα μεγαλεπηβολα σχεδια του καθε καθηγητακου νταβουτογλου.
    Φαινεται οτι η φρουρα αλλαζει ταχεως πλεον και αντι για πυρηνικες
    απειλες και κουραφεξαλα οι παλαιοι οικονομικοι γιγαντες απωλεσαντες τα σωβρακα τους θα πανε για κορνιζα στα σπιτια τους.Οποιος εχει ματια και αυτια να τα εχει στο εξης ανοιχτα και να μη βιαστει να μιλησει διοτι μονον ανοησιες θα
    εκστομησει.Υπομονη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο θεός τον Ερντογάν, το πολύ πολύ να τον προορίζει για ...καντηλανάφτη σε κανα τζαμί.
    Τώρα πώς του ξέφυγε και έγινε πορδηπουργός της Τουρκίας;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρ΄όλα αυτά μη χαίρεστε ακόμη. Η κολεγιά των Αμερικανών με τον θεοκράτη Ερντογάν θα συνεχιστεί σε βάρος της Ελλάδας, όπως συνεχίστηκε αυτά τα τελευταία έξι χρόνια, ακόμη και αν ο Ερντογάν βγάλει το κοστούμι του και φορέσει σαρίκι.
    Πόσο ευκολόπιστοι γινόμαστε πολλές φορές
    -----------------------

    30 Νοεμβρίου 2010 12:47 μ.μ.

    "Για κάποιους σαν κι εμένα αυτή η wiki-"διαρροή"* και καλά,- λέγε με CIA"
    --------------------------------
    Σωστός ο φίλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΑΠΕΛΛΗ 30 Νοεμβρίου 2010 2:44 μ.μ.

    Παρακολουθώ τον/την sterg πάντως που έχουν βάλει πρόσω-ολοταχώς τις μηχανές τους.
    Και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά προσπαθουν να προωθήσουν την Γουϊκιλίκια προπαγάνδα τους.
    Αναμένουμε στο ακουστικό μας sterg "να μας τα εξηγήσεις" και για τους οικονομικούς δυνάστες.




    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1) «ο Ερντογάν πιστεύει ότι ο Θεός τον έχει επιλέξει για να οδηγήσει τη Τουρκία»

    Και εμείς έχουμε μια θεϊκή αποστολή απέναντι στον "κουμπάρο"...να τον κάνουμε να γονατίσει(ξέρει αυτός...από τους Κούρδους) αν η "θεϊκή" του αποστολή φτάσει την κατάσταση στο χείριστο("χτύπα ξύλο") σενάριο...για μας.

    2) "Τέλος στο τηλεγράφημα τονίζεται η επηρμένη επιθυμία του να παραμείνει στην εξουσία ,τον καθιστά πολλές φορές έντρομο ακόμη και σε στιγμές που πρέπει να πάρει άμεσες αποφάσεις κι όχι να χρονοτριβεί".

    Αυτό το κρατάμε...μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμο.

    3)Όσο για το τι προορίζει ο Θεός τον καθένα (που έγινε αναφορά σε σχόλιο) υπάρχει θέμα.
    Εμάς πχ ρε παιδιά, τον δικό μας τον Μπούλη τον Κωστάκη, για σουβλατζή τον προόριζε έλα όμως που έτυχε να ναι ανιψιός του γέρου του Καραμανλή και μας πήγε στο Tufts με τα έξοδα πληρωμένα άνετος, μας γύρισε μετά πίσω σπουδαγμένος και άρχισε σιγά σιγά με τους συμβούλους του να ανεβαίνει στη Βουλή. Δούλεψε καμιά 15ετία ως δικηγόρος να δει την "πιάτσα"? Όχι. Σπουδές και σε ελάχιστο χρόνο βουλευτής. Πως γίνεται να επικοινωνήσεις με τον απλό λαό έτσι?
    Αν ήταν σε άλλο σόι θα ήταν σουβλατζής σε καντίνα και θα λέγε αστεία με το καταπληκτικό χιούμορ του(έχει χιούμορ ο Μπούλης..τα θετικά τα αναγνωρίζω πάντα). Ο άνθρωπος ήταν για άλλα πράγματα αλλά δεν είχε επιλογή τι να κάνουμε δηλ...βγήκε πρωθυπουργός.
    Σαν άνθρωπος είναι καταπληκτικός, φιλικός, καλός, με καλή αίσθηση του χιούμορ και αυτό το λέω από πρώτο χέρι(θα το εξηγήσω παρακάτω). Έχει καλές σπουδές αλλά για πολιτικός δεν έκανε σε καμία περίπτωση.Δικηγόρος ναι, σύμβουλος ίσως, αλλά πολιτικός όχι. Τον ζήσαμε, όλα οκ άλλα φαινόταν..για πολιτικός...δεν.
    Όταν ήταν νεαρός βουλευτής τον είχαμε πελάτη στο μαγαζί μας. Αυτό που μου έχει μείνει, αν και ήμουν μικρός τότε(ένας ξανθός ήσυχος "λοκατζίδικα" πειθαχημένος μπόμπιρας...που στο σπίτι όμως ήταν πάρα πολύ ζωηρός), είναι το χιούμορ του. Μια φορά (4-5 χρονών ήμουν) μου μίλησε(πως σε λένε? κτλ χαριτωμένα που λέμε στα μικρά παιδιά) ενώ εγώ πειθαρχημένα καθόμουν σε ένα γραφείο(πάντα στο πρώτο συρτάρι στο συγκεκριμένο γραφείο είχε ένα μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές ζωγραφικής) δίπλα από αυτό του παππού μου και ζωγράφιζα εκείνη τη στιγμή...ένα πολεμικό καράβι με Ελληνική σημαία. "Γιωγος" απάντησα(είχα πρόβλημα με το ρο όταν ήμουν μικρός) στην ερώτηση του και γέλασε "Γιώργος ε? Το όνομα του παππού και η φάτσα ίδια" και με χάιδεψε στα μαλλιά. Καλός άνθρωπος αλλά για πολιτικός δεν έλεγε και φυσικά αυτό αποδείχτηκε στη συνέχεια.
    Μην ψάχνουμε για το που ταιριάζει ποιος...μπάχαλο. Πολλοί άνθρωποι αδικούνται και άλλοι παίρνουν θέσεις για τις οποίες δεν κάνουν. Γεγονός πάντως είναι ότι οι λαόί ψηφίζουν τους πρωθυπουργούς οπότε αυτοί έχουν και την ευθύνη είτε για θετικές είτε για αρνητικές εξελίξεις. Απλό το θέμα.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ


    Μη βιαζεσαι ειναι παρα πολλα για να τα δεις ολα μαζι,σιγα-σιγα και στην ωρα τους.Γιατι βιαζεσαι να μαθεις.Αν διαφωνεις καπου με τις εξεληξεις ανυπομονω να ακουσω που διαφωνεις αλλα να εισαι συγκεκριμμενος.Οσο για το "τον/την"
    εναι¨"τον" οπως λεμε "τον"Σαμουηλ.Και με την ευκαιρια ποθεν μας ερχεσαι κυριε Σαμουηλ.Περιμενω και το που διαφωνεις και γιατι με τις εξεληξεις,μηπως γιατι θα ανασανει η Ελλαδα,λεω μηπως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΤΑΝ ΛΕΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΙ Ο ΘΕΩΣ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ [Π.Χ. ΤΖΟΡΤΖ ΜΠΟΥΣ] ΟΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΙΓΕΙ Ο ΘΕΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΡUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά, επειδή είμαι από χωρίο, ό,τι ισχύει για τις ξανθές, ισχύει και για τους ξανθούς;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Θεοκράτης ξεθεοκράτης, αναποφάσιστος ή όχι ο Ερντογάν κάνει τη δουλειά του. Και την κάνει καλά ως τώρα. Αυτο να προσέχουμε και όχι αν έχει εμπιστοσύνη στις γυναίκες ή αν επικαλειται το θεό.
    Όσο για τις παιδικές μας αναμνήσεις,τι να πω τώρα; Ας πω ότι όσα λέγονται (ακόμα!)για τον Καραμανλή δεν υστερούν διολου από όσα καταμαρτυρούν στον ΜΠερλουσκόνι που θεωρείται από τους Αμερικανούς "άνθρωπος του Πουτιν". Ελπίζω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 30 Νοεμβρίου 2010 12:47 μ.μ.

    "Για κάποιους σαν κι εμένα αυτή η wiki-"διαρροή"* και καλά,- λέγε με CIA"

    Σωστός και από εμένα!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sterg αποπνέεις με τα λεγόμενά σου κάποια αισιοδοξία ή είναι ιδέα μου;
    Πάντως για τα περί υπομονής, συμφωνώ. Ιδωμεν.
    Γιώργο, για αυτό που λές για τους πρωθυπουργούς -ότι τους ψηφίζουν οι λαοί και άρα έχουν ευθύνη-ίσως δεν ισχύει πάντοτε. Οι λαοί πολλές φορές πέφτουν θύματα πλάνης. Ισως έχουν ευθύνη στο ότι άφησαν τον εαυτό τους να πλανηθεί, ίσως όμως όχι πάντα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ sterg

    Οφείλω να σου ζητήσω συγνώμη που υπογράφω ως κάτοικος της Νέας Σμύρνης.
    Εκεί έμενα μέχρι του αιφνίδιου θανάτου μου.
    Τώρα σας βλέπω και σας γράφω απ' το υπερπέραν. Ξέρω ακόμα και το πραγματικό σου όνομα.
    Εδώ που βρίσκομαι δεν μου διαφεύγει τίποτα.
    Εσύ ενδεικτικά (μαζί με ορισμένους άλλους και άλλες) μου έχεις δώσει το προβοκατόρικο και ανθελληνικό σου στίγμα από καιρό.
    Την Ελλάδα δεν την βλέπω να ανασαίνει γρήγορα με τους εφιάλτες που την περιτριγυρίζουν.
    Αλλά είναι σίγουρο ότι θα ανασάνει και θα ξανα-επιστρέψει στην πορεία της Λαμπρής Ιστορίας της αφού ξεπαστρέψει μια και καλή αυτούς τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εφιάλτες που την βασανίζουν σήμερα.
    Απ ότι άκουω στην γειτονιά που μένω, ο Παντοδύναμος δεν έχει αποφασίσει την καταστροφή του Κόσμου όπως τον ξέρετε κάτω εκεί ακόμα.
    Αλλά και όταν το αποφασίσει δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν και ιδίως στους Αρμαγεδονικούς τηλ-ευαγγελιστές.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    (πρώην κάτοικος)
    Νέας Σμύρνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέας Σμύρνης
    30 Νοεμβρίου 2010 6:35 μ.μ.
    >Εκεί έμενα μέχρι του αιφνίδιου θανάτου μου.<
    ......................
    Καλα μη το χοντραινεις και ετσι ,κανεις δεν ειπε αυτο για σενα
    και εσυ να προσεχεις γιατι και οι τοιχοι εχουν...αυτια.
    παντως αν το ονομα με το οποιο αναφερεσαι ειναι αληθινο και οχι σαρκαστικο τοτε το μονο συμπερασμα
    που βγαινει ειναι οτι παρεμεινες φοβισμενος και μικροαστικοποιημενος
    και δεν σε κατηγορω αλλα τα γεγονοτα σε εχουν ξεπερασει κατα πολυ και εγινες βαριδι.Αν παλι ειναι ψευδωνυμο τοτε ειναι πολυ καλυτερα για σενα και αδιαφορο για εμενα Ελληνα...πατριωτη.
    Συνεχισε να γραφεις και θα μπεις και εσυ στην γνωστη γραφικη λεσχη
    των 2-3 ειδημονων-υβριστων του infognomon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην αναφορά της πρεσβείας επισημαίνονται κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του Ερντογάν «τα οποία τον καθιστούν τρωτό»

    Ο κάθε πρωθυπουργός ξένης χώρας ερευνάται εξωνυχιστικά,τα πάντα για αυτόν,ώστε όταν και αν χρειαστεί να διαθέτουν τους κατάληλους μοχλούς πίεσης.

    Το δεύτερο πολύ σημαντικό σημείο είναι σχετικά με την ικανότητα του Ερντογάν να κάνει υπολογισμούς για την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Ρε παιδιά, επειδή είμαι από χωρίο, ό,τι ισχύει για τις ξανθές, ισχύει και για τους ξανθούς;;;
    τζιμης"

    Θα σου απαντήσω εγώ φίλε μου που είμαι από πόλη. Ναι ακριβώς...το χρώμα μαλλιών καθορίζεται από τα ίδια γονίδια και στις δυο περιπτώσεις. Δεν έχει να κάνει με το φύλο του παιδιού. Δεν είναι φυλοσύνδετα γονίδια.
    Καθορίζεται από πολλά(πιο πολλά από δυο) γονίδια που είναι υπεύθυνα για τον φαινότυπο(φαινότυπος το λέει και η λέξη..ότι φαίνεται οπτικά..στα λέω "μπακαλίστικα" για να με καταλάβεις) που θα εκφραστεί. Δηλ όχι μόνο ένα γονίδιο από τη μάνα και ένα από τον πατέρα. Είναι "αθροιστικό" θέμα (στον γενότυπο) πολλών αλληλόμορφων γονιδίων υπεύθυνων σχετικά με το χρώμα των μαλλιών.
    Και μια που ανοίξαμε κουβέντα για μαλλιά(το μαλλί της γριάς θα φάμε σε λίγο έλεος δηλ ρε Τζιμάκο), γονίδια κτλ θέλω να σου τονίσω κάτι...για το μάτι των γαλανομάτιδων έχεις ακούσει? Καταρχήν και το χρώμα των ματιών καθορίζεται από πολλά γονίδια και όχι μόνο από δυο(ένα από κάθε γονέα). Στο δικό μου το σόι για παράδειγμα απο τότε που κόβαμε τα κεφάλια των Τούρκων σαν ρεπανάκια με τα γιαταγάνια(αχ παλιές καλές ένδοξες εποχές...σου έχω πει την ιστορία του σογιού μου να μην τα ξαναλέω) μια ζωή ήμασταν γαλανομάτιδες και γαλανομάτισες στο 95% των περιπτώσεων. Ισχυρά γονίδια επικρατούν πάντα έναντι των γαμπρών και των νυφών του σογιού. Στη χειρότερη το παιδί να βγει με ανοιχτό καστανό χρώμα ματιού(το 5% των περιπτώσεων). Αυτό είναι πραγματικά σπάνιο απο γεννετικής πλευράς διότι τα ανοιχτόχρωμα μάτια θέλουν αρκετά ισχυρά "ανοιχτόχρωμα" γονίδια για να επικρατήσουν "αθροιστικά" και το παιδί να βγει ανοιχτόχρωμο σε μαλλιά και μάτια. Καταλαβαίνεις τι γονίδια Τζιμάκο ε? Τι να κάνουμε...το χουμε. Όπως και το πάθος μας για τα γιαταγάνια και τα συναφή. Μην ανοίγεις λοιπόν με γαλανομάτιδες πόλεμο με κατάρες..δεν σε συμφέρει καθόλου. Η λαϊκή παράδοση το τρέμει το γαλανό μάτι! Τρέμε Τζίμη μπουαχαχα..πιο ισχυρό και από την καντεμίτιδα του Μητσοτάκη όταν το θέλουμε!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εδώ ο Θεός διάλεξε τον ΓΑΠ για Πρωθυπουργό (ελέω Θεού δεν γίνονται οι Πρωθυπουργοί στην Ελλάδα; Δεν επιλέγονται από της γεννήσεως εφ' όσον φέρουν συγκεκριμένα επώνυμα;), τον Ερντογάν δεν θα διάλεγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ sterg 30 Νοεμβρίου 2010 7:17 μ.μ.

    Το σχόλιο σου αν και έχω κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις, αδυνατώ να το ερμηνεύσω. Μάλλον χρειάζομαι την βοήθεια και την μαεστρία του ενός και μοναδικού φιλόσοφου και οραματιστή Γιώργου.
    Όσο για την γραφική σας λέσχη είναι όλη καταδικιά σας και δεν αμφιβάλλω ουδόλως.
    Προς τέρψιν σας διαθέτει μέχρι και κόσερ κουζίνα με κοσερικά μαχαιροπήρουνα και κοσερικό χαρτί υγείας.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    (πρώην κάτοικος)
    Νέας Σμύρνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κατάλαβα !!!
    Τελικά ισχύει και για τους ξανθούς !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Δεκεμβρίου 2010 12:09 π.μ.

    Μαλλον κουβεντουλα επιδιωκεις.Δεν ειναι ο καιρος,παρακολουθα αυτα που γραφομε εδω και κατι θα ωφεληθεις στο τελος και το ξερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καποιος θα πρεπει να πει στον κ. Ερντογαν αυτο που`ελεγαν στην Ρωμη στους στρατηγους οταν τελουσαν την τελετη του "Θριαμβου": " Θυμησου οτι εισαι θνητος!"
    @"Εχουμε δει και αλλους πολιτικους που τους καθοδηγουσε η "Θεια προνοια"/"πεπρωμενο" (Μουσολινι/Χιτλερ/Μπους ο νεωτερος) και ειδαμε το αποτελεσμα της πολιτικης τους!Παρεπειντοντως θυμαμαι ενα Γαλλο πρωθυπουργο του 19ου αιωνα ονοματι Πολινιακ (ηταν και υπουργος εξωτερικων στο τελος της Επαναστασης του 1821) ο οποιος δηλωνε οτι την πολιτικη του την υπαγορευε η Παναγια! Το αποτελεσμα αυτης της πολιτκης? Η επανασταση του Ιουλιου του 1830 η οποια σημαδοτησε την αποπομπη του ιδιου και του βασιλια του Καρολου Ι ! (10ου). ο δε γιος του Πολινιακ ως εξοριστος βρεθηκε να ειναι ταξιαρχος του στρατου των Μοτιων στον Αμερικανικο Εμφυλιο. Οπως εχω ξαναγραψει ο Ερντογαν ειναι το τουρκικο αντιστοιχο του Μιχαηλ Κομνηνου οσο για το δικο του "Μυριοκεφαλο" "συντομα στην οθονη σας"!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειναιπραγματικα "αστειο" το γεγονος οτι εδω "ορισμενοι" ισχυριζονται οτι οι διαροες ειναι εργο της CIA ενω εδω στην Αγγλια οι TIMES εχουν "λυσαξει"οτι οι διαροες βλαπτουν τα συμφεροντα των Αμερικανων και των Αγγλων!Απο οτι φαινεται αυτοι οι "ορισμενοι" εχουν παρει διαζυγιο απο ην κοινη λογικη οπως ακριβως και ο Πολινιακ που ανεφερα πριν αυτο φαινεται εξαλλου και απο τις δηλωσεις τους για μεταφυσικη παρουσια και υπερφυσικες δυναμεις...
    @Προς αγαπητο Γιωργο απο Θεσσαλονικη: Μην δινεις σημασια στον γνωστο "εξυπνακια" ο οποιος παιζει το ρολο του Θερσιτη στον Ινφογωμμωνα και παντα υποβαθμιζει το επιπεδο της συζητησης! Το σχολιο του περι ξανθιων/ ξανθων χαρακτηριζει μονο τον ιδιο και αποκαλυπτει τις ονειρωξεις του!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Erratum:Αναφερομουν στον Μανουηλ Α! Κομνηνο συγνωμμη για το λαθος
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Χρήστο Βούλγαρη

    Ετσι βέβαια! Υπάρχει και το "μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι..".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 1 Δεκεμβρίου 2010 11:46 π.μ.
    Και μόνο η παρουσία σου (σαν figment of the imagination άλλων) στην σελίδα αυτή αναβαθμίζει τη ποιότητα και το επίπεδο της συζήτησης.
    Κατά τ' άλλα οι Times του Rupert Murdoch και η CIA ουδόλως γνωρίζονται μεταξύ τους.
    Καιρός να κάνεις την κουμπαριά και να συστήσεις τον ένα στον άλλον και όλοι μαζί μετά να πάτε στο Buckingham για καφέ.
    Θα σας περιμένει ανυπόμονα με το καπελάκι της η ΑΜ Λιζα ΙΙ.


    Φρατζέσκα Πέσσαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φρατζέσκα Πέσσαχ

    1 Δεκεμβρίου 2010 6:16 μ.μ.

    Ψιλοβολευτηκες και ξεχαστηκες συμπαθης κυρια Πεσσαχ ( αν το επωνυμο ειναι ...επωνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο/Η Ελίνα Γαληνού είπε...
    Sterg αποπνέεις με τα λεγόμενά σου κάποια αισιοδοξία ή είναι ιδέα μου;
    Πάντως για τα περί υπομονής, συμφωνώ. Ιδωμεν.
    .....................
    Παρακολουθω με πολυ προσοχη πολλα πραγματα και διαπιστωνω οτι παρ ολο που το τεντωμενο σχοινι του ακροβατη εχει πολλα μετρα ακομα μεχρι ...απεναντι ,ουτε κουναει επικινδυνα λογω δικης του ανεπαρκειας ουτε και το κουνανε αλλοι περαν του δεοντος για να τον ριξουν.Αυτοι που παρακολουθουνε απο κατω δεν φωναζουν "πεσε,πεσε" και ουτε αγαπανε τον ακροβατη οπως αγαπαει ο λυκος το προβατο αλλα οπως αγαπαει ο λυκος τον λυκο της δικης του φυλης.Πιστευω οτι με την βοηθεια συνετων ανθρωπων που γνωριζουν τα μυστικα της Ιστοριας και με δικες μας προσεκτικες "χειρουργικες" κινησεις
    που πρεπει να συνεχιστουν σε ολα τα επιπεδα ,κοντρα ισως στην γνωμη ανθρωπων που δεν εχουν την υποχρεωση να γνωριζουν τα παντα,πιστευω οτι και αυτην την φορα θα βγουμε απο τον κυκλωνα.Χρειαζομαστε μεγαλη συνεση,υπομονη,ομονοια,κοφτερη αετισια ματια και αφαιρεση καθε παρωπιδας που μας κρυβει την ευρητητα του Οριζοντα.Υπομονη και οχι κλεισιμο στον εαυτον μας.Αυτη ειναι η συγκρατημενη μου αισιοδοξια γιατι η Ελλαδα μας πρεπει και το αξιζει να συνεχισει να υπαρχει και μαλιστα με αξιοπρεπεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Και μόνο η παρουσία σου (σαν figment of the imagination άλλων) στην σελίδα αυτή αναβαθμίζει τη ποιότητα και το επίπεδο της συζήτησης....
    Φρατζέσκα Πέσσαχ"
    Αυτο το "σχολιο" προερχεται απο "ατομο" το οποιο δεν εχει καν το θαροος να γραψει με το πραγματικο του ονομα (εν αντιθεση με την ταπεινοτητα μου) αρα τα περι αποκυηματος φαντασιας τον/την περιγραφουν και τον /την εκθετουν.Απο οτι φαινεται η υποκρισια ορισμενων ξεπερνα καθε ορια εκτος φυσικα αν δεν διαθετουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ "γνωθις εαυτον".Κατα τ'αλλα απο οτι φαινεται το Δρομοκαιτιο και το Δαγνι μαλλον παρχουν Ιντερνετ στους τρογφιμους τους
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς αγαπητη Ελινα Γαλανου: Δεν εχω την παραμικρη διαθεση να υποδειθω τον προφητη αλλα εχω την εντυπωση οτι το "Μυριοκεφαλο" του Εντρογαν θα ειναι το Κουρδικο,εξαλλου οι ομοιοτητες ειναι πολλες καθως απο`την μια εχουμε ενα εξυπνο αλλα μαλλον αλαζονα και μεγαλομανη ηγετη Μανουηλ/ Ερντογαν με εναν μαλλον υπερτιμημενο στρατο (Βυζαντινοι/Τουρκοι) και απο την αλλη εχουμε εναν επικυνδυνο και υποτιμημενο αντιπαλο (Σελτζουκοι/ Κουρδοι)ο οποιιος εχει την ευκαιρια να δωσει την μαχη του σε εδαφος που τον βολευει (Το Μυριοκεφαλο ηταν ενα φαραγκι σε ορεινη πςεριοχη ,οπως ορεινο ειναι και το Κουρδισταν)
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    2 Δεκεμβρίου 2010 12:13 π.μ.

    Αυτο το σχολιο σου το θεωρω πολυ σημαντικο και θελω να το επεκτεινεις Χρηστο.Κατανοεις ποια σημεια του,ειναι δυο.Ανελυσε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. εκτος φυσικα αν δεν διαθετουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ "γνωθις εαυτον".Κατα τ'αλλα απο οτι φαινεται το Δρομοκαιτιο και το Δαγνι μαλλον παρχουν Ιντερνετ στους τρογφιμους τους
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    1 Δεκεμβρίου 2010 10:06 μ.μ.
    ---------------------------------

    Βούλγαρη όταν συγχύζεσαι κάνεις πολλά ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ λάθη!

    sterg
    "Αυτο το σχολιο σου το θεωρω πολυ σημαντικο και θελω να το επεκτεινεις Χρηστο.Κατανοεις ποια σημεια του,ειναι δυο.Ανελυσε το.

    2 Δεκεμβρίου 2010 11:33 π.μ.
    ------------------------------

    Ναι ρε Χρήστο περιμένουμε ανυπόμονα την ανάλυση σου.
    Πρόσεξε όμως, με απλά ελληνικά για να καταλαβαίνουμε και εμείς που δεν έχουμε τη δική σου μόρφωση. Χωρίς λατινικούς βερμπαλισμούς -Erratum παρακαλώ και ας έχει όσα ορθογραφικά λάθη θέλεις, αυτά δε μας πειράζουν.
    Είναι "μορφωμένα" ορθογραφικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μη χωνεσαι σαν τις ψειρες παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Χρηστο Βουλγαρη
    Θα προτιμουσα να μη απαντησεις εδω για οτι σε ρωτησα γιατι αμεσως στηθηκαν καποιοι και να κρυφακουσουν οι ανιδεοι και να σε βρισουν αμεσως μετα.Θα μου τα πεις στην Αθηνα οταν κατεβεις.
    Καληνυχτα Χρηστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κρίμα!...την χάσαμε την ανάλυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς αγαπητο και αξιοτιμο κ. Στεργ θα ηταν πραγματικα τιμη μου να σας συναντησω οταν θα επιστρεψω στην Ελλαδα. Αο`την αλλη ομως θα ηθελα παρα πολυ να κανω μια συγκριση αναμεσα στους Μανουηλ και Ερντογαν (ειναι η τριτη φορα που αναφερομαι σε αυτο το θεμα και θα ηθελα να γραψω κατι αναλυτικα)Στο θεμα που θιγετε μην ανυσυχητε! Μαρτυς μου ο Αγιος Σπυριδωνας οτι δεν επιδιωκω συγκρουσεις αλλα αν δεχθω επιθεση θα αμυνθω!Ακολουθει μια μαλλον μακροσχελης αποπειρα αναλυσης για το μεγεθος της οποιοας ζητω συγωμμη καιτην κατανοηση των διαχειρηστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΜΑΝΟΥΗΛ Ο Α! ΣΤΟ ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΟ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ –ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΗΛΟΙ; (ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ)
    Ο Μανουηλ Α! Κομνηνός «ο πιο λαμπρός και ευφάνταστος απο τους πέντε Κομνηνούς Αυτοκράτορες» (John Julius Norwich, Byzantium: the Decline and Fall σελ. 138) ήταν αυτό που θα λέγαμε σήμερα «χαρισματικός» ηγέτης, όπως καλη ώρα ο Ερντογάν..Η πολιτική του ήταν ακραιφνώς φιλοδυτική (αξιζει να θυμηθούμε οτι και ο Ερντογάν εκανε αρχίκα κάποια φιλοδυτικά ανοιγμάτα) και προς σκανδαλισμό των υπηκοοών του σημετείχε σε ιπποτικούς αγώνες (τζούστρες όπως ονομαζονται στο Χρονικόν του Μωρεώς, και μαλιστα ο Παπαρηγόποπουλος μνημονεύοντας εναν Λατίνο χρονικογράφο της περίοδου ανφερει πως οΜανουήλ φορώντας πλήρη ιπποτική πανοπλία αφιππεύσε κατα την διαρκεία ενός τέτοιου αγώνα «σαν να ηταν ψιλός» δηλάδη ελαφρά οπλισμένος στρατιώτης)Τέτοια πολιτική και συμπεριφόρα προκαλούσαν τις αντιδράσεις των απλών υπηκοών και των ευγενών του Μανουήλ οπώς και ο Ερντογάν έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του κατεστημένου με ενέργιες του (δημοψηφισμά για αναθεώρηση του Συντάγματος, εμφανιση της γυναίκας του με ισλαμική μαντιλα σε επίσημη εκδήλωση κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ενα αλλο χαρκτηριστικο της εξωτερικής πολιτικής του Μανουήλ ηταν η φιλοδοξή προσπάθεια του να επεκτείνει το Βυζαντιο σε αυτο που θεωρούσε τα «φύσικα» του σύνορα π.χ.η εκστρατεια του στην Ιταλια οπώς και ο Ερντογάν δια χειρός Νταβούτογλου προσπαθεί να αναβιώσει την τουρκική ηγεμονία στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή «τον φυσικό της χώρο» π.χ. η αναμειξή του στην προσπάθεια ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής (Παλαιστηνιάκο)Τελικά παρά το γεγονός οτί η εκστρατεία στην Ιτάλια ξεκινησέ με τις καλύτερες προυποθέσεις απετύχε αφ’ενός μεν γιατί ο Μανουήλ υπερκτιμησέ τις δυνάμεις του και αφ’ετέρου γιατί κανενα απο τα Δυτικά κράτη δεν ήθελε την ανασύσταση της Βυζαντινής ηγεμονίας στην Ιτάλια οπως ακριβώς και ο Ερντογάν υπερτιμά τις δυνατότητες της Τουρκίας και κανένα μεσανατολίκο κράτος δεν θα ήθελε την μια νεο-οθώμανικη ηγεμονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όπως η «ώρα της αληθείας» για τον Μανουήλ ήταν η τελική αναμέτρσηση με τους Σελτζούκους, η οποία οδήγησε στο Μυριοκέφαλο ετσι και πιθάνον η «ώρα της αληθείας» για τον Ερντογάν θα ειναί το Κουρδικό ζητήμα. Η ειρωνία της υπόθεσης είναι οτί όπως ο Μανουήλ αρχικά προσπάθησε να προσεταιριστεί τους Σελτζούκους ( η συνθήκη ειρηνής του 1162) ώστε να εκστρατεύσει εναντίον της Αντιοχείας και της Μικρής Αρμενίας) έτσι και ο Ερντογάν προσπάθησε να προσεταιριστεί τους Κουρδούς πιθάνον ωστέ να έχει ελευθερία κινήσεων αλλού...Όπως και το Μυριοκέφαλο σε μια «πρώτη ανάγνωση» δεν ήταν μια καταστροφική ήττα για το Βυζάντιο (ο Μανουήλ μπορέσε να επιστρέψει στην Κωνσταντινουπόλη με τα απομεινάρια του στρατού συντεταγμένα και να κρατησει τον θρόνο του εν αντίθεση με τον Ρωμανό Δ! Διογένη) αλλά πλεον ώς συνέπεια της ήττας δεν είχε τα μέσα να επαναλάβει επιχειρήσεις σε μεγάλη κλίμακα, έτσι και οι Κούρδοι δεν χρειάζονται να επίφερουν μία καταστροφική ήττα στον Τουρκικό στρατό για να επιτύχουν την ανεξαρτησιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. (Ετσι και αλλιώς οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι έχασαν τον πόλεμο στο Βιετνάμ και στο Αβγανιστάν χωρίς να υποστούν μια καταστροφική ήττα στο πεδίο της μάχης όπως οι Γάλλοι στο Ντε Βιέν Φου) Αυτό που θα είναι «αρκετό» για τους Κουρδούς είναι να «πείσουν» τους Τουρκούς οτί δεν εχούν τα μεσα για να τους υποτάξουν, ή οπώς έλεγε και ο Γάλλος Στρατάρχης Φερδινανδρός Foch το καλοκαίρι του 1918: «Τον πόλεμο τον χάνει η πλεύρα που πρώτη αναγνωρίζει οτί δεν μπορεί να κερδίσει».Ευχαριστώ και συγνώμμη για το μέγεθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.