14/12/10

Δηλώσεις προέδρου ΝΔ Α. Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό

Ξεκάθαρο "όχι", όσον αφορά τη συναίνεση στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί, άκουσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, κράτησε μια ώρα και δέκα λεπτά, και έγινε σε καλό κλίμα, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, η οικονομία, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής κα.

 Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν θα συναινέσει σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση, που οδηγεί σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα, όπως είπε χαρακτηριστικά. "Σε αυτή την πολιτική, συναίνεση δεν δίνω. Γιατί θα ήταν συνενοχή", τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός ζητά από τη ΝΔ έγκριση και συνενοχή σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε στον Γιώργο Παπανδρέου την εκτίμησή του πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση, ζητώντας του παράλληλα να αλλάξει πορεία. "Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα. Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία. Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη. Εδώ δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί.Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης", τόνισε. Ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ έχει τηρήσει μέχρι τώρα μια έντιμη στάση στηρίζοντας τα μέτρα τα οποία κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ο κ . Σαμαράς έκανε λόγο για εργασιακό μεσαίωνα, τον οποίο δεν πρόκειται να δεχθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να λάβει «σοβαρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθώς το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους καλούνται πάλι να σηκώσουν στην πλάτη τους οι "συνήθεις ύποπτοι": Οι νομοταγείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

Η ΝΔ έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί στη βουλή προ ημερησίας συζήτησης για τα εθνικά θέματα και ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στα θέματα αυτά, έκανε λόγο για "εξωφρενικές απόψεις του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, κινήσεις και δηλώσεις αξιωματούχων της Άγκυρας και των Σκοπίων -αλλά και άλλων ξένων παραγόντων- για την Κύπρο, το καθεστώς του Αιγαίου, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα χωρικά ύδατα, το όνομα των Σκοπίων, που μας δίνουν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση κινείται στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας".

Κατά τη συνάντηση ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησε με τη θέση της ΝΔ πως η επόμενη βουλή θα πρέπει να είναι αναθεωρητική, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως στηρίζει την ελληνική θέση στη μεθαυριανή Σύνόδο Κορυφής της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας θετικό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων. Δ. Κοτταρίδης

3 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Σχολίασα τη σταση Σαμαρά στην ανάρτηση για τις δηλώσεις Αβραμόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε θα παραιτηθεί η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών?
    Έχουν όμως και να ολοκληρώσουν και το έργο τους. Να μήν αφήσουν τίποτα όρθιο.
    Ζητούν τώρα συνενόχους, ώστε να μοιρασθούν οι ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.