14/12/10

Δ. Αβραμόπουλος: Τάσεις εθνικής υποχώρησης στο Αιγαίο

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος με αφορμή την παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα SALIH REIS, χρεώνοντάς της αναποτελεσματικές κινήσεις για να τοποθετήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε νέα βάση.
Όπως αναφέρει η παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική φρεγάτα «επαναφέρει τις μνήμες σε άλλες περιόδους κρίσεων, μεταξύ των δύο χωρών και αποδεικνύει την αναποτελεσματικότητα των κινήσεων της Κυβέρνησης να τοποθετήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε νέα βάση».

«Συνάμα», συμπληρώνει, «διαψεύδει τις πανηγυρικά διακηρυγμένες δηλώσεις της Τουρκίας ότι επιθυμεί τη δημιουργία κλίματος συνεννόησης και συνεργασίας, ενώ με τις τελευταίες δηλώσεις τους Τούρκοι αξιωματούχοι δίνουν και δείγματα αλαζονείας».

Ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει ακόμη ότι «την ίδια στιγμή, με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, εκδηλώνονται τάσεις εθνικής υποχώρησης, αφήνοντας περιθώρια για συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς εννόμου τάξεως».

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητεί από το υπουργείο Εξωτερικών άμεση ενημέρωση για το ζήτημα.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

12 σχόλια:

  1. Αντί η ΝΔ να κάνει την μία μετά την άλλη καταγγελία για το Μνημόνιο, για τον κατευνασμό της Τουρκίας, για την λαθρομετανάστευση κατά του ΠΑΣΟΚ, κάθεται κ βγάζει ανακοινώσεις. Δεν έχω τίποτα να περιμένω από ανθρώπους που δεν θέλουν να καταγγείλλουν μόνο κ μόνο επειδή ως ευθυνόφοβοι δεν θέλουν να κυβερνήσουν.Εεεμ στις φουρτούνες φαίνεται ο καπετάνιος κ. Σαμαρά. Αντί να γίνεται χαμός στην Αθήνα από τον λαό για την λαθρομετανάστευση κ την εξαθλίωσή του, μόκο όλοι. Δεν μιλάει κανείς. Στην Γαλλία παρέλυσαν τα πάντα επί 5 ημέρες για μια απλή αύξηση 2 ετών στο όριο συνταξιοδότησης. Εδώ υποβαθμίζεται ραγδαία το βιοτικό μας επίπεδο κ δεν γίνεται τίποτα. όπως κ στις εκδηλώσεις για τα εθνκά θέματα, έχω βαρεθεί να είμαι εγώ και οι λίγο πολύ γνωστές 200-300 φάτσες. Αντί να υπάρχει λαοθάλασσα για Κύπρο, γενεοκτονία της Μικρά; Ασίας κτλ. Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε οχι και τασεις;Κανονικη εθνικη υποχωρηση ειναι αλλα Ιμμιων!Τωρα αν και ποτε θα αποδωθουν ευθυνες εξαρταται απο το ποσοι Ελληνες μειναμε σ'αυτον τον ομορφο τοπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπα ο Δημητράκης !!!
    Τώρα τις σκέφτηκε τις παραβιάσεις;
    θα φορέσει το ...σιδερωμένο τζιν του (ο μοναδικός στον κόσμο που τα σιδερώνει) και θα πάει να τους κάνει ρεσάλτο !!!
    Εμπαινε μπουρλοτιέρη μου εσύ !!!
    Ρε πού τους βρήκαμε όλους αυτούς μαζεμένους;

    Με εκείνα τα εκατομμύρια ευρώ (από τις προμήθειες που δίνουν οι φαρμακευτικές κάτω από το τραπέζι) για τα άχρηστα και επικίνδυνα εμβόλια κατά της ...θανατηφόρας γρίπης που θα μας ...πέθαινε μέσα σε 3 μήνες, τί έγινε;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μας δουλεύουν οι παλιό αληταράδες. Ο Καγκελάριος των Αθηνών που βρίσκει ****α και μιλάει όταν και επί ΝΔ τα ίδια έκαναν οι εθνική μειοδότες του Κωστάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Είπε ο κ. Σαμαρας μετα τη σύνάτνησή του μετον κ.Παπανδ΄ρεου ότι αν η ΝΔ έπαιρνε αυτά τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ θα είχε φέρει τα πάνω κάτω. Η ΝΔ για΄τι δεν τα ΄φερνει; Αν τα μέτραείναι τ΄τοια ώστε να ξεσηκωθεί ο κόσμος τοτε η ΝΔ όφειλε να τον ξεσηκώσει. Τωρα πατάει σε δυο βάρκες:Καταψηφίζω το μνημόνιο αλλά συναινώ σε 30 νομοσχέδια. Χρειαζονται περικοπές αλλά όχι αυτές κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποχώρηση παντού...δείτε εδώ σημερινό δημοσίευμα στην κεντρική σελίδα του bbc: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11990696

    to 90% της εισόδου μεταναστών στην ΕΕ γίνεται απο Ελλάδα...και τα ακούμε και απο πάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O κυριος Αβραμοπουλος ξεχασε πψς οι "κρουαζιερες" τουρκικων φρεγατων στο Αιγαιο αρχισαν επι Ν.Δ. οταν εφταναν στη Ραφηνα. Τωρα καταλαβε πως η Ελλαδα κανει παραχωρησεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξεχασε ο θλιβερος πολιτικαντης,οτι επι υπουργιας του,οι τουρκικες φρεγατες εφταναν μεχρι την Ραφηνα για να χεραιτησουν τον χοντρο που εκανε το μπανιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Δημητράκης καλά θα κένει να το βουλώσει. Δεν έχω δει πιο τυχοδιώκτη πολιτικό και μωροφιλόδοξο. Μέρος του προβλήματος είναι και αυτός που διαλύθηκε ότι είχε μείνει από το ΕΣΥ με τις απ' ευθείας αναθέσεις, την μη πληρωμή των προμηθευτών, την εκχώρηση του ιολογικού ελέγχου του αίματος στη Rochε (χοντρά λεφτά), την διόγκωση του ιδιωτικου τομέως με το αζημιωτο κλπ.

    Μια χώρα χωρίς οικονομικη ισχύ δεν είναι βορά των εχθρών της???Δεν το ξέρει αυτό ο Δημητράκης (έτοιμος είναι να την κάνει για Ντορα μεριά). Τι μας τσαμπουναει λοιπόν???

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι τόσο φοβερό το θράσσος των πουστότουρκων...που συναγωνίζεται αυτό των πολιτικών μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τάσεις; Μόνο; Ε καλά τότε, κοιμάμαι ήσυχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελα ντέ!
    Αντε πάλι η πολιτική της περίφημης "αποφυγής οξυτήτων"...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.