14/12/10

ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα να ζητήσουν συγνώμη και να πληρώσουν αποζημίωση όσον αφορά την επίθεση στο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας Mavi Marmara όπου σκοτώθηκαν 9 Τούρκοι.



Σύμφωνα με την είδηση του ραδιοφώνου του ισραηλινού στρατού ο Νετανιάχου στην ομιλία που εκφώνησε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Λικούντ διέψευσε τις ειδήσεις ότι η χώρα του έχει πρόθεση να πληρώσει αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων του επεισοδίου.

Η Τουρκία για την επίλυση της κρίσης μεταξύ των δυο χωρών και την εξομάλυνση των σχέσεων θέτει ως προϋπόθεση την επίσημη συγνώμη και την πληρωμή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων.

Μετά από τις δασοπυρκαγιές που ξέσπασαν στο Ισραήλ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν διαρρεύσει ειδήσεις ότι οι διπλωμάτες των δυο χωρών συναντήθηκαν και έκαναν βήματα με σκοπό την αποδοχή αυτών των προϋποθέσεων.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι οι διπλωματικές συνομιλίες συνεχίζονται με σκοπό να αποτρέψουν τις καταθέσεις αγωγών εις βάρος των ισραηλινών στρατιωτών.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά «πρέπει να αποδεχτούν ότι δεν πράξαμε με κακή πρόθεση αλλά ήταν αυτοάμυνα».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

12 σχόλια:

  1. Σωστή αντίδραση, όπως τις δικές μας!...
    Βέβαια, τώρα θα αρχίσουν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις του ισραηλινού εναερίου και θαλασσίου χώρου, αλλά θα το παλέψουν κι αυτό.. :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα καλα βαδιζουν και η υπερηφανη απαντηση του Νετανιαχου προς τους τουρκαλαδες ας γινει ελαχιστο παραδειγμα στην ελλαδικη ηγεσια για το πως πρεπει πλεον να απαντανε σε αναλογες προκλησεις και να μη φοβουνται τιποτα.Πολλα πραγματα αλλαζουν σιγα-σιγα.Απο εμας απομενει να αλλαξωμε το χαλι το δικο μας ξεκινωντας απο το ηθικο θεμα του λαμογιου,να πληρωσωμε τους φορους που ρηξαμε στις πλατες των ανημπορων συνταξιουχων και μισθωτων αντι να πηγαινωμε στο γαμιστρωνα-σκαφος μας
    που το εχωμε δηλωμενο για "επαγγελματικο"με μουτσο με βιβλιαριο την απατημενη μας συζυγο.
    Και τελος να καταλαβωμε οτι καθε τοκετος εχει πονους και μεσα απο αυτη την δυστυχια του τωρα προσδοκαμε τουλαχιστον να γινομε καλυτεροι και αποδεκτοι στους αλλους λαους και οχι να μας δειχνουν και να χλευαζουν δικαιολογημενα με την λεξη "λαμογια".Αυτοι που πρωτοστατησαν πρεπει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ να χλευαστουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ και οι κλεμμενες περιουσιες απο τους συμπολιτες να ΔΗΜΕΥΘΟΥΝΕ.
    ΝΑΙ!!!! Ν Α Ι! Ν Α Δ Η Μ Ε Υ Θ Ο Υ Ν Ε.Διαφορετικα μεσα στον Ιανουαριο μπορει στους δρομους να εχωμε και τον πρωτο νεκρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη βιάζεστε ρε παιδιά... Το καλό πράμα αργεί να γίνει.
    Να κάνει και η Τουρκία λίγο σκόντο στα χρήματα που ζητάει και θα τα βρούνε.
    Υπάρχει περίπτωση εβραίος/σιωνιστής να βρεθεί μπροστά σε κάποιο ντηλ και να πάρει αμέσως απόφαση, χωρίς να έχει χρόνο να υπολογίσει πόσα θα βγάλει;;; Απλά δεν υπάρχει...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τζιμη

    Το υποβάθμισες το θέμα,πολύ.

    Αν όντως οι σχέσεις των δύο έχουν διαραγεί στο επίπεδο που λένε τότε υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ρήγμα ασφαλείας στην περιοχή που θα πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά.

    Παράληλα η Τουρκία φένεται για άλλη μια φορά πως έχει περάσει σε μια φάση υπεροψίας,βαδίζει σε πολύ επικίνδυνα νερά και οπωσδήποτε αυτό μας συμφέρει χωρίς όμως να μας δίνει το δικαίωμα να μην αντιληφθούμε ότι η υπεροψία της μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη για εμάς αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου ελληναρα σαγιαν και παληκαρι sterg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον οι Τουρκοι θα το παράκαναν με τις απαιτήσεις τους κ πάλι. Πιστεύω ότι οι Ισραηλινοί επιχειρούν να επαναπροσεγγίσουν την Τουρκία με ειλικρινή διάθεση συμβιβασμού. Όμως η Τουρκία..... έχει καβαλήσει το καλάμι! Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Ισραήλ βλάπτει σοβαρά τα νεοοθωμανικά όνειρα!

    Αν η Ελλάδα ακολουθούσε σοβαρή και σθεναρή πολιτική έναντι της Τουρκίας, αν έδειχνε ότι δεν είναι κράτος που χαρίζει κάστανα, σήμερα δεν θα ήμασταν σ' αυτά τα χάλια. Τώρα μας απειλούν και οι Σκοπιανοί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλά κάνει η Τουρκία. Αφήστε τη να τρελαίνεται όσο θέλει. Όσο πιο αλαζονική, αντιαμερικανική και αντιδυτική γίνεται τόσο το καλύτερο για τα δικά μας συμφέροντα. Ακόμα και αν φτάσουμε σε θερμά επεισόδια κλπ θα είναι πολύ περισσότερο πιθανό να βρούμε συμμάχους που θα θέλουν να δώσουν ένα μάθημα στη Τουρκία μέσα από τη βοήθεια προς εμάς. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα αν μας την "έπεφτε" η Τουρκία ούτε ΗΠΑ, ούτε ΕΕ ούτε ΝΑΤΟ θα έκαναν το παραμικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που είδατε την Τουρκία να φοβάται μετά την ¨ρήξη¨ της με το Ισραήλ την οποία μάλιστα η ίδια προκάλεσε;;;΄

    Μήπως έχει σταματήσει τις προκλήσεις σε Αιγαίο/Κύπρο/Θράκη μετά μάλιστα και τις συνασκήσεις των δύο αεροποριών Ελλάδας και Ισραήλ;
    Τουναντίον έχει ξεσαλώσει περισσότερο.

    Νεοοθωμανικά κολπάκια κάνει για να προσεταιριστεί ό,τι μπορεί από τον ισλαμικό κόσμο που οι σχέσεις της με το Ισραήλ εμπόδιζαν.
    Όταν θα δει (δεν αργεί) τελικά να παίρνει ... αποτατριατομακρυτερο, θα κοιτάξει να τα ξαναβρεί με τους Εβραίους.
    Εμείς (να) έχουμε τους Ρώσους από κοντά.
    Διότι η Ρωσία είναι κράτος και όχι @ρχ...(συγγνώμη) κρατίδιο !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τζιμης

    14 Δεκεμβρίου 2010 6:32 μ.μ.

    Γραφικα αδιορθωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Γεια σου ελληναρα σαγιαν και παληκαρι sterg.

    14 Δεκεμβρίου 2010 3:31 μ.μ.

    Κοψε κατι εστω... μια λεξη και θα εισαι στο κεντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά Έρντο, μη θυμώνεις και ξεσπάσεις επάνω μας. Θα πληρώσουμε εμείς και θα ζητήσουμε συγγνώμη για λογαριασμό του Ισραήλ... Όσα όσα στρέμματα για λίγη ησυχία... να χωνέψουν οι ελίτ μας τα κλεμμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.