25/12/10

Χρωστάμε 190 εκατομμύρια και στους Τούρκους.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Λόγω της οικονομικής κρίσης γινόμαστε ρεζίλι στους τούρκους, που προσπαθούν αν δείξουν ότι μας βοηθούν οικονομικά. Απόδειξη είναι οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ενέργειας Τανερ Γιλντίζ, που αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα χρωστά χρήματα για το φυσικό αέριο που έχει αγοράσει μέσω Τουρκίας και οι γείτονες μας , δείχνουν κατανόηση στις καθυστερήσεις πληρωμών μας.!!

Ο Γιλντίζ τονίζει « Η Ελλάδα χρωστά 190 εκατομμύρια δολάρια στην τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου BOTAŞ για αέριο που έχει αγοράσει. Στην είσπραξη αυτού του χρέους τους δείχνουμε κάποια κατανόηση και ελαστικότητα. . Εγω σκέφτομαι ότι τη χώρα που στο δημοτικό που την γνώρισαν ως «εχθρική» τώρα μπορώ να τη βοηθήσω με τον τρόπο αυτό. Η Τουρκία είναι πια σε αυτή τη θέση.».

Η τουρκική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά « η Τουρκία δίνει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα που έχει βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας»

Που καταντήσαμε

8 σχόλια:

  1. Σοβαρά, ξεχάσατε να γράψετε για τα εκατ/ρια που κράτησαν στην finance bank θυγατρική της Εθνικής Τραπ. της Ελλάδος, που αγοράστηκε με χρήματα των Ελλήνων, κάντε μια ανασκόπηση στο Παρόν του Κουρή γιατί ήταν ο μόνος που τα έγραφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχθές αγόρασα τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από το Carrefour .

    Οταν έφθασα σπίτι απο περιέργεια άρχισα να κοιτάω τις χώρες προέλευσης¨

    Αποξηραμένα βερύκοκα ( Τουρκίας ) 300 γραμ. 2,42 ευρώ

    Αποξηραμένα δαμάσκηνα (Ισπανίας ) 300 γραμ. 1,49 ευρώ

    Σουλτανίνα ( Τουρκίας ) 250 γραμ. 0,65 ευρώ

    Πιπεριές Κόκκινες Ισραήλ 3 και ( δεν θυμάμαι ακριβώς ).

    Ελληνικά προιόντα εξαφανισμένα... Στη περίπτωση της σταφίδας η διαφορά τιμής της ελληνικής ήταν μεγάλη!!

    Κάποια πράγματα εξηγούνται πολύ απλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν θα αρχίσουμε όλοι να ψάχνουμε τη χώρα προέλευσης ΠΡΙΝ αγοράσουμε, τότε όλα θα είναι καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 4:23 μ.μ.

    Το πρώτο πράγμα που κοιτά ο καταναλωτής είναι η τιμή. Αυτό τον ενδιαφέρει και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντα κοιτάω τον ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ όταν αγοράζω κατεψυγμένα λαχανικά. Η πρωτη ύλη στην πλειοψηφία είναι Τουρκίας και αρκετά Ουγγαρίας Βελγίου κλπ. Για να βρεις συσκευασία με πρώτη ύλη προέλευσης Ελλάδος πρέπει να κάνεις τρισάγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να αγοράζουμε ξένα προϊόντα που είναι σημαντικό πιο φτηνά, δεν μπορούμε εύκολα να το σταματήσουμε, διότι πολύς κόσμος δεν βγαίνει κ κόβει από παντού.

    Αλλά εδώ αγοράζουμε ξένα προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας και πιο ακριβά, επειδή έχουν καλύτερο μάρκετινγκ.

    Π.χ. το ένταμ κ το γκούντα είναι κακής ποιότητας τυριά, αλλά είναι φτηνά. Το μίλνερ όμως είναι κ ακριβότερο από τα ελληνικά κ χειρότερο. Γιατί όχι γραβιέρα (καμία σχέση σε ποιότητα) ή κασέρι; Εντάξει η κεφαλογραβιέρα είναι ανώτερη από το ρεγκάτο, αλλά το ρεγκάτι είναι πιο φτηνό. Υπάρχει όμως κ η μιτζίθρα που είναι φτηνότερη κ ελληνική.

    Κάτι που ξεκίνησα να κάνω είναι να κόψω ποτά που δεν παράγονται στην Ελλάδα. Όταν έχουμε τα κρασιά που έχουμε, το τσίπουρο, το ούζο, πάμε κ δίνουμε 30 ευρώ στους βρωμοΆγγλους για το ουϊσκι (το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου).

    Κομμένα ουϊσκι, τζιν κτλ, Ελληνικό κρασί, τσίπουρο, ούζο, λικέρ μαστίχας (εξαιρετικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγοράζω από παλιό/παραδοσιακό εργαστήριο ξηρούς καρπούς και βλέπω τεράστια διαφορά στην ποιότητα, ανάμεσα στα ελληνικά και στα τούρκικα προϊόντα που πουλάει.
    Ενώ η διαφορά στη τιμή δεν είναι και πολύ μεγάλη.

    Ο νεαρός ιδιοκτήτης του μαγαζιού(τρίτη γενιά...στραγαλάς) μου είπε ότι τα βάζει στο μαγαζί του, επειδή τα ελληνικά δεν επαρκούν. Τούρκικους ξηρούς καρπούς αγοράζουν κυρίως αυτοί που έχουν φτηνομπαράκια, σκυλάδικα κλπ.

    Όμως βλέπει τελευταία, να ξαναασχολούνται οι Έλληνες παραγωγοί και πιστεύει ότι σε λίγο καιρό θα υπάρξει επάρκεια ελληνικών ώστε να σταματήσει να φέρνει τα τούρκικα.

    Πολλοί ιδιώτες πελάτες του, εάν δεν υπάρχει ελληνικό προϊόν, δεν αγοράζουν το τούρκικο με τίποτα και στρέφονται σε άλλο είδος παρεμφερές (φουντούκι αντί φιστίκι κ.ο.κ.).

    Ακόμα και από μια επίσκεψη σε ένα τέτοιο μαγαζί, μπορείς να βγάλεις πολλά, χρήσιμα και αισιόδοξα συμπεράσματα !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιλωντας για την κατασταση με τα τροφιμα,ε ναι,αληθεια ειναι πως δεν παραγουμε σχεδον τιποτα πλεον ...
    Τα περιφημα ντολμαδακια παραγονται στην Βουλγαρια,στο Πετριτσι,με αμπελοφυλλα τουρκιας,φευγουν απο τον παραγωγο 0.53 εβρο και στο ραφι 2.50 εβρο ...
    τα καταψυγμενα του μπαρμπα σταθη παραγονται εξω απο την Φιλιπουπολη παλι στην Βουλγαρια,τα λαχανικα μπαμιες κλπ.ειναι απο νοτια βουλγαρια ...
    Εκει καταληξανε την Πατριδα οι παπατζηδες,ουτε καν διατροφικη ανεξαρτησια να μην εχει ...

    Ηλιαδης,Τραπεζουντιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.