15/12/10

Σουηδία: 200 ένοπλοι ισλαμιστές στη χώρα

Τρεις μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Στοκχόλμη, η εθνική Αστυνομία Ασφαλείας της Σουηδίας εκτιμά ότι στη σκανδιναβική αυτή χώρα βρίσκονται περίπου 200 ένοπλοι ισλαμιστές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Aftonbladet.



Ο αριθμός αυτός αναφέρεται σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομία Ασφαλείας, κατ΄εντολήν της κυβέρνησης, στις αρχές του χρόνου, με θέμα την έκταση της ακραίας ισλαμικής δράσης στη χώρα.

Μέχρι και το 80% των ενόπλων εκτιμάται ότι ανήκουν σε διάφορα δίκτυα, οι υπόλοιποι είτε έχουν διασυνδέσεις με το εξωτερικό είτε όχι, έγραψε η Aftonbladet.

Η έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επισήμως αύριο Τετάρτη.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία Ασφαλείας συνεχίζει την έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Ο βομβιστής καμικάζι, ένας Ιρακινός μετανάστης στη Σουηδία, ήταν το μοναδικό θύμα από την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Χθες Δευτέρα, η Αστυνομία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι στις έρευνές της θα συνδράμει το FBI.

Ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές επιδιώκουν να πληροφορηθούν που εκπαιδεύτηκε ο καμικάζι πριν από την επίθεση.

Η Σουηδία συνεργάζεται επίσης με τις βρετανικές αρχές καθώς ο δράστης είχε ζήσει και σπουδάσει εκεί. Η αστυνομία χθες ερεύνησε το σπίτι του στο Λούτον, στο βόρειο Λονδίνο.http://www.epikaira.gr

12 σχόλια:

  1. εδώ σ'εμάς πόσοι είναι άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως έτσι, κράτη που ξεχειλίζουν απο πολυτισμικότητα, έτσι έχουν ονομάσει οι ανά τον κόσμο πολιτικοί την αδυναμία τους να δώσουν λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, να λάβουν μέτρα. Και πιστεύω πως τα χειρότερα έρχονται. Ακόμα δεν είδαν τίποτα οι Σουηδοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Σουηδοί πληρώνουν τώρα την πολυπολιτισμικότητα, που τόσο ήθελαν να αποκτήσουν. Καλά κάθονταν και γύρευαν καλύτερα.

    Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τα σύνορά της και λόγω της ιδιομορφίας τους, αλλά και λόγω της γειτνίασης με την Τουρκία και τις βαλκανικές χώρες. Η Σουηδία όμως; Τα γύρευε ο πισινός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φιλικός Ιρακινός με το τρομοκρατικό προφίλ

    Του είχαν δώσει στα 11 του την σουηδική υπηκοότητα με ό,τι αυτή φέρει μαζί. Αντί να ενσωματωθεί στην σουηδική κοινωνία και να γίνει άνθρωπος, δέστε πώς τους το ανταπέδωσε. Και μετά υπάρχουν εν Ελλάδι αφελείς, όπως ο Καραμπελιάς, που φιλοδοξούν να ενσωματώσουν 4.000.000 μετανάστες, δηλ. το 40% του πληθυσμού της χώρας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 11:14
    “Τα γύρευε ο πισινός της.”
    Φίλτατε, πολύ σωστά τα λες.
    Βεβαία, κάτι ζυμώνεται στη Σουηδική κοινωνία, οι πρόσφατες και θαρραλέες αναγνωρίσεις από τη βουλή τους των γενοκτονιών των Πόντιων και Αρμενίων είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Δεν παύει όμως η κυβέρνηση τους οι αντιπρόσωποι τους στα όργανα της ΕΕ να προωθούν με απίστευτη αλαζονεία την ένταξη της Τουρκίας στη ΕΕ και την πολυπολιτισμικότητα ως πρότυπο κοινωνίας σ' όλα τα κράτη της ΕΕ. Αυτό που σοκάρει, επαναλαμβάνω, είναι η αλαζονεία τους., το “αλάνθαστο” των απόψεών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 11:52
    “Και μετά υπάρχουν εν Ελλάδι αφελείς, όπως ο Καραμπελιάς, που φιλοδοξούν να ενσωματώσουν 4.000.000 μετανάστες, δηλ. το 40% του πληθυσμού της χώρας!!!!”
    Μήπως άλλο πρόσωπο ήθελες να πεις; μη τρελαθούμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 15 Δεκεμβρίου 2010 11:55 π.μ.

    όχι και τόσο θαρραλέες. Μην ξεχνάς την ψήφο της βουλευτού κουρδικής καταγωγής που έγειρε την πλάστιγγα.

    @ 12:03 μ.μ.

    Δεν κάνω καθόλου λάθος. Στο μπλογκ του "ΑΡΔΗΝ" (νομίζω έχει κλείσει πια) συνέχεια γι αυτό συζητούσαμε, πάνε δύο χρόνια τώρα και τελικά βαρέθηκα και σταμάτησα. Όλοι σχεδόν αυτό του λέγαμε. Δεν είναι δυνατόν να ενσωματωθούν στην κοινωνία τόσο πολλοί μετανάστες. Δεν μπορεί να τους απορροφήσει. Τίποτε αυτός, τον χαβά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12:03 μ.μ.

    νομίζω ότι στο προηγούμενο ποστ μου έβαλα κατά λάθος @ 11:52.

    Διάβασε εδώ για του λόγου το αληθές.

    Οι «καλές προθέσεις» περί το μεταναστευτικό και η σκληρή πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολοι αυτοι οι 'πολιτισμενοι' βορειοευρωπαιοι καθως και οι αλλοι της κεντρικης Ευρωπης,που μια ζωη μας εγκαλουν και μας δειχνουν με το δακτυλο ως ρατσιστες και αφιλοξενους,γιατι δεν βαλαμε σαουνες στους καταυλισμους υποδοχης,τωρα θα καταλαβουν τι σημαινει λαθρομεταναστης και μαλιστα σκληρος ισλαμιστης.Μαλιστα επρεπε,αν υπηρχε Ελληνικη 'κυβερνηση',να τους βγαζαμε καρτες και να τους προωθουσαμε στην Ευρωπη και τοτε θα γελαγε καθε πικραμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΝΑΙΑΣ

    Το έκανε η Ισπανία και της έβαλαν πάγο. Τους ξαναπήρε πίσω. Βλέπεις, όλοι δαύτοι ξέρουν να κρίνουν και να κατακρίνουν, αλλά η εταιρική αλληλεγγύη είναι σκέτο ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο. Η ΕΕ θα περιορισθεί εκ των πραγμάτων στην προτέρα ΕΟΚ των 6, άντε να πάρει και 2-3 ακόμη και τέρμα.

    Αυτό το ρεζιλίκι των 27 είναι ό,τι μεγαλύτερη ανοησία μπορούσε να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aυτο το αρθρο αφιερωνεται σε οσους αφρονες πιστευουν οτι οι Ισλαμιστες μπορουν αν ενταχθουν στις δυτικες κοινωνιες...
    "εδώ σ'εμάς πόσοι είναι άραγε;"
    Τουλαχιστον ενας: πρωην unterstrumfurher der SS τζιμαμης τζιΜΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γι'αυτο με νευριάζουν αφάνταστα οι μουσουλμάνοι. πάνε σε μια χώρα που τους τα δίνει ολα, εχει ελευθερία και δημοκρατία, εχει ωραίες γκόμενες, δουλειά και απεργιακό αν δεν εχεις δουλειά, και τι κάνουν? θέλουν να την κάνουν σαν τα μούτρα τους.

    και ιστορικά να το δεις, κανένας "άπιστος" δεν μπόρεσε να ζησει ειρηνικά με μουσουλμάνους. ελπιζω οι ευρωπαίοι να ξυπνήσουν πριν είναι αργα και να τους στείλουμε στον διάολο (η' οπως τον λενε αυτοί τον αλλαχ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.