20/12/10

Δικαστήριο στο Ντιγιαρμπακίρ ζητά ποινή 75 χρόνων φυλάκισης για την Tugluk Aysel

75 Χρόνια φυλάκισης ζητεί το 4ο Ανώτατο  Ποινικό Δικαστήριο του  Ντιγιαρμπακίρ  για την Aysel Tuğluk Κουρδικής καταγωγής  πρώην  βουλευτή  του Τουρκικού Κοινοβουλίου (εκπρόσωπο του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) του οποίου την λειτουργία απαγόρευσε το Συνταγματικό Δικαστήριο με την αιτιολογία οτι συνδεόταν με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ) .Η συνεδρίαση αναβλήθηκε μετά από αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης για επιπλέον χρόνο προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση.


Η δίωξη αφορά τις  κατηγορίες  για  «προπαγάνδα υπέρ  τρομοκρατικής Οργάνωσης» και  « διάπραξη εγκλημάτων για λογαριασμό της παράνομης οργάνωσης χωρίς να είναι μέλος της» και αναφέρεται σε δώδεκα διαφορετικές ομιλίες της Tugluk Aysel που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2005 και 2010.

Σύμφωνα με το  Δικαστήριο η  Tuğluk στις 9 απο αυτές τις ομιλίες της αναφέρθηκε στον Κούρδο Εθνικό Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν ως συνομιλητή για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος  και επίσης οτι παρακολούθησε εκδηλώσεις κατόπιν πρόσκλησης του PKK

Η Aysel Tuğluk έχασε την ασυλίας της με την απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας της μετά την απαγόρευση της λειτουργίας του φιλοκουρδικού Κόμματος της  Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) και σήμερα είναι συμπρόεδρος στο (DTK) Κόμμα της  Δημοκρατικής Κοινωνίας


To PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Τούρκου στρατιώτη
Η Ένοπλη πτέρυγα (ΗPG)του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Τούρκου στρατιώτη στη Μαρντίν στις 16 Δεκεμβρίου στο Dargecit, μια περιοχή της επαρχίας Μαρντίν σε αντίποινα για την δολοφονία δύο ανταρτών από τον τουρκικό στρατό την περασμένη εβδομάδα.

Οι δύο Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές συγκρούσεις στο Σιρνάκ και Batman από τουρκικό στρατό. Το ΗPG προειδοποίησε την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα για αντίποινα σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός συνεχίσει την επιθετική του δραστηριότητα στην κουρδική αυτή περιοχή. Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων ανταρτών παρά την μονομερή κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει το PKK απο τον περασμένο Αύγουστο..

Περί τους 30 Κούρδους αντάρτες έχουν χάσει την ζωή τους απο τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τον μήνα Αύγουστο.

bianet.org,/www.kurdish-info.eu,.firatnews.com/

3 σχόλια:

  1. Ό,τι και να κάνουν τώρα, τα έχουν φάει τα ψωμιά τους...
    Ο Νταβούτογλου θα μείνει με το βιβλίο του...στο χέρι !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H "Τουρκικη Δημοκρατια" (δυο λεξεις, δυο ψεμματα) σε δραση! Το ακρον αωτον της υποκρισιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι καλά που δεν της έβαλαν ... ισόβια! Και γαμώ την δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.