16/12/10

Ataturk failed to govern even 10 people, Turkish professor says

One of the professors of Turkish Sabanci University Cemil Kocak delivered a scandalous speech at a conference dedicated to the Canakkale war.Speaking at the conference, Kocak repeatedly placed emphasis on “lieutenant colonel Mustafa” phrase, Aksam reported. One of the participants asked whether he meant Kemal Ataturk by saying Mustafa.

“Lieutenant colonel Mustafa was dismissed for being unaccomplished and talentless. It was a mere coincidence that he became a historical figure. Lieutenant colonel Mustafa did not govern even 5-10 people. If he were not lucky he would spend his life in the corner of a café,” he said, adding that Germans, not Turks won the battle of Canakkale.http://news.am

12 σχόλια:

  1. Οι σύμμαχοι και εταίροι μας Γερμανοί.100 χρονια μας καρφώνουν το μαχαίρι και 100 χρόνια δεν παίρνουν την απάντηση που τους χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρχισαν να τους κρεμούν κουδούνια στην Τουρκία!!!
    Πριν λίγο καιρό είχα πει ότι οι ακαδημαϊκοί εκεί έχουν πάρει στο ψιλό τον ψωνισμένο Νταβούτογλου (σε αντίθεση με μερικούς ισλαμο/τουρκο/οθωμανολάγνους εδώ που τον έχουν περί πολλού).

    Αλλά πρώτη φορά ακούω να ξεφτιλίζουν ανοιχτά τον ...πατερούλη Μουσταφά !!!

    Να δούμε τώρα πώς θα πληρώσει την ...βλασφημία του ο Cemil Kocak.
    Οι δαχειριστές, ας το παρακολουθήσουν το θέμα.
    Και στην Ρουμανία (τέτοιες μέρες ήταν) κάπως έτσι ξεκίνησαν τα πράγματα που κατέληξαν στο να στηθεί ο Τσαουσέσκου στον τοίχο...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα το θέλαμε να ήταν τόσο άχρηστος ο Κεμάλ. Δυστυχώς...δέν ήταν.

    Μακάρι να είχαμε κι'εμείς έναν σήμερα,που κινδυνεύουμε όσο κινδύνευαν οι Τούρκοι το 1919-αν όχι περιστερο.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Πυροβολημένε
    Αφού δεν έχουμε κι εμείς στην Ελλάδα ένα τέτοιο κάθαρμα που τόσο γουστάρεις, να σου πληρώσω one-way εισιτήριο για Τουρκία να πας να το βρεις εκεί στο πρόσωπο των νταβουτοερντογάνηδων.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζίμη δε μιλάω για κάθαρμα-ξεκάθαρμα,μιλάω για ικανότητες. Μήπως αυτός δεν μας έστειλε κολυμπώντας απο τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη?

    Οσο για τους νταβουτοερντογάνηδες, τους λατρέυω, γιατί ξηλώνουν τον Κεμαλισμό που έκανε την Τουρκία ισχυρή,και θα την καταντήσουν Αφγανιστάν,έχεις αντίρηση?

    Πυροβολητής (ΚΑΙ πυροβολημένος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά λέω επομένως ότι για σένα δεν υπάρχουν κάποια ελληνικά πρότυπα και να πας να τα βρεις Τουρκία μεριά.
    Δεν έχω αντίρρηση (για το πυροβολημένος)!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TSIMIS EXEIS NYXIA, AN EXEIS KSYSTONA AN DEN EXEIS XAIDEPSETON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >Lieutenant colonel Mustafa did not govern even 5-10 people. <

    Πάντως ίδρυσε και κυβέρνησε ένα κράτος. Ο καθένας έχει την άποψή του. Παγκοσμίως, οι θαυμαστές του Κεμάλ Ατατούρκ ήσαν πολλοί και δικαίως.

    Τώρα, αν σ' εμάς είναι αντιπαθής για ευνόητους λόγους, αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

    Ούτε ο Μ. Πέτρος υπήρξε ποτέ συμπαθής στους Τούρκους. Αυτόν, όμως, προσπάθησε να μιμηθεί ο Μουσταφά Κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πυροβολητή και Ανώνυμε 7:26,

    ό,τι σας σερβίρουν το τρώτε!

    Ο ΜΟυσταφά Κεμάλ δεν ήταν παρά ένα όργανο των ξένων.Η δημιουργία της Τουρκίας ως ιδέα (1908 κίνημα νεότουρκων) και πράξη(1923) ήταν έργο των ντονμέδων,των Ευρωπαίων και των Αμερικανών,αποκλειστικά και μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και όχι για των Οθωμανών Μουσουλμάνων(στους οποίους έκαναν πλύση εγκεφάλου ότι είναι Τούρκοι,ενώ στην πραγματικότητα έχουν πολλές διαφορετικές καταγωγές,γεγονός που είναι εμφανές έως σήμερα,από τις φάτσες των σύγχρονων Τούρκων).

    Οπότε για ποιον "μεγάλο ηγέτη" μιλάτε;
    Ναι, έτσι θέλουν να τον παρουσιάσουν σ'όλον τον κόσμο,αλλά είναι έτσι;Ψάξτε το,διαβάστε για τα γεγονότα της εποχής, μη μένετε στο επίπεδο γνώσεων καφενείου!
    Και κυρίως μην υιοθετείτε έτσι απερίσκεπτα την τουρκική προπαγάνδα που κατευθύνεται εντός κι εκτός Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τη μάχη του Τσανακαλε,

    διαβάστε "Τα μυστικά του Βοσπόρου" του Χένρυ Μοργκεντάου.

    Σε ένα σημείο,αναφέρεται στην "μάχη" κι εξηγεί ότι στην ουσία δεν υπάρχει κάποια νίκη των Τούρκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11:09 , επίπεδο "καφενείου" είναι η αποψη ότι για όλα φταίνε πάντα οι "κακοί ξένοι".

    Οι Δυτικοί αρχισαν να υποστηρίζουν τον Κεμάλ ΜΟΝΟ όταν διαπίστωσαν ότι είναι σε θέση να κάνει κουμάντο-και ότι εμείς δεν μπορουμε να τον νικήσουμε. Τότε,φυσικά,πόνταραν στο άλογο που φάνηκε πως θα νικούσε.

    Και πάντως όχι οι Αμερικάνοι που αναφέρεις,που την περίοδο αυτή είχαν κλειστεί στον απομονωτισμό τους.

    Επίσης εμείς στο καφενείο ξέρουμε πως θερμότεροι υποστηρικτές του Κεμάλ ήταν οι Σοβιετικοί,κάτι που ξεχνας να αναφέρεις.

    Για να τελειώνουμε,ο Κεμάλ σίγουρα δεν ήταν Μέγας Αλέξανδρος,αλλα ήταν ένας ικανός και αδίστακτος ηγέτης,που, δυστυχώς για εμάς,εμφανίστηκε στη κατάληλη (για τους Τούρκους) χρονική στιγμή.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πυροβολητή,ο 11:09 είμαι,


    "Οι Δυτικοί αρχισαν να υποστηρίζουν τον Κεμάλ ΜΟΝΟ όταν διαπίστωσαν ότι είναι σε θέση να κάνει κουμάντο-και ότι εμείς δεν μπορουμε να τον νικήσουμε. Τότε,φυσικά,πόνταραν στο άλογο που φάνηκε πως θα νικούσε."


    Αν όμως ήθελαν να νικήσουμε,αν δηλαδή τους συνέφερε να νικήσουμε,μπορούσαν άνετα να μας βοηθήσουν στρατιωτικά,όταν όπως λες,είδαν ότι δεν μπορούμε να τους νικήσουμε. ΔΕΝ το έκαναν όμως γιατί δεν ήθελαν τους Έλληνες στον Βόσπορο και τη δυτική Μικρά Ασία,όπως δεν ήθελαν και τους Αρμένιους στην ανατολική Μικρά Ασία.

    Ήθελαν μόνο φτωχούς,αμόρφωτους- δηλ.ακίνδυνους για τα συμφέροντά τους- μουσουλμάνους και φυσικά τους δικούς τους...τους ντονμέδες.


    "Και πάντως όχι οι Αμερικάνοι που αναφέρεις,που την περίοδο αυτή είχαν κλειστεί στον απομονωτισμό τους."


    Η Αμερική τότε, ενδιαφέρονταν ήδη για τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής.Διάβασε τον Τζωρτζ Χόρτον,"Η μάστιγα της Ασίας".

    Κι οι Σοβιετικοί τον βοήθησαν αλλά οι άλλοι κινούσαν τα νήματα.


    Οι ξένοι φταίνε για τις δικές τους πράξεις κι οι Έλληνες για τις δικές τους και κυρίως φταίνε που πίστεψαν τους ξένους και πέσαν στην παγίδα της Συνθήκης των Σεβρών.

    Επίπεδο καφενείου είναι να μένεις σ'αυτά που ακούγονται και προβάλλονται στην επιφάνεια και να μην ψάχνεις περαιτέρω,ειδικά όταν υπάρχουν πηγές.


    "ήταν ένας ικανός και αδίστακτος ηγέτης"

    Ήταν ένας ικανός κι αδίστακτος σφαγέας και δικτάτορας,για να είμαστε ακριβείς.Κι ενώ έβλαψε τους Έλληνες, στην πραγματικότητα έβλαψε πολύ περισσότερο τους λεγόμενους Τούρκους, στην πραγματικότητα απλώς Μουσουλμάνους,εκ των οποίων οι περισσότεροι εξισλαμισμένοι ιθαγενείς των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας.

    Αυτούς τους έχει καταδικάσει εδώ και δεκαετίες.Τους στέρησε τις ρίζες τους, τους στέρησε την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δημοκρατία και να πλησιάσουν ΑΛΗΘΙΝΑ την Ευρώπη,όχι απλώς με μια ψεύτικη βιτρίνα δυτικοποιημένου τρόπου ζωής.

    Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήθελε να εξευρωπαϊσει τους-λεγόμενους πάντα- Τούρκους,

    δεν έπρεπε αυτός και οι νεότουρκοι,να διώξουν τους Έλληνες και τους Αρμένιους από την Μικρά Ασία.

    Αλλά τους έδιωξαν,γιατί άλλοι ήταν οι σκοποί που υπηρετούσε,για άλλους σκοπούς του δώσανε τα μεγάλα αφεντικά τη θέση που του δώσανε.Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.