2/12/10

Αρνητική η στάση των Γερμανών προς τους Μουσουλμάνους

Οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν τους Μουσουλμάνους περισσότερο αρνητικά απ' ό,τι κάποιοι άλλοι ευρωπαίοι γείτονές τους, σύμφωνα με έρευνα. "Σε σχέση με τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία υπάρχει μία πιο αυστηρή και μισαλλόδοξη αντιμετώπιση των ξένων θρησκειών στη Γερμανία", δήλωσε ο κοινωνιολόγος Ντέτλεφ Πόλακ, επικεφαλής της έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Μούνστερ, στην εφημερίδα Die Zeit.
Ο Πόλακ δήλωσε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί διαφωνούν εντελώς με την πρόσφατη δήλωση του γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ ότι το Ισλάμ "ανήκει στη Γερμανία".

Λιγότεροι από το 5% των Γερμανών πιστεύουν όι το Ισλάμ είναι μία ανεκτική θρησκεία σε σχέση με το 20% των Δανών, των Γάλλων και των Ολλανδών, σύμφωνα με την έρευνα.

Την ώρα που το 50% των Δανών και τα δύο τρίτα των Γάλλων και των Ολλανδών συμφωνούν με την ανέγερση τεμενών στη χώρα τους, λιγότεροι από το 30% των Γερμανών είχαν την ίδια γνώμη.

Στη Δανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία η ξεκάθαρη πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντιμετωπίζουν θετικά τους Μουσουλμάνους. Αντίθετα, μόνο το 34% των ερωτηθέντων στη δυτική Γερμανία διάκειται θετικά προς τους Μουσουλμάνους, ενώ στην ανατολική Γερμανία το ποσοστό μειώνεται στο 26%.

Στην έρευνα πήραν μέρος 1.000 άνθρωποι από κάθε μία από τις προαναφερθείσες χώρες.
http://www.nooz.gr

5 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο καθένας με τις παραδόσεις του. Οι Γάλλοι με τις (αοικιοκρατικές)σχέσεις με το Μαγκρεμπ (Αλγερία,Τυνησια κλπ)αποδε΄χονται καλυτερα τους Αραβες μουσουλμάνους. Αλλωστε ακολουθουν πολλές δεκαετίες πολιτική αφομοίωσης, ως ένα βαθμό πετυχημένη ακόμα και σήμερα. Οι Γερμανοί αντίθετα έχουν την αντίθετη παράδοση (και πρό Χιτλερ...)της Αρειας φυλής, δεν είχανκαι αποικίες ώστε ναεθιστούν στην παρουσία μουσουλμάνων που στην περίπτωσή τους έιναι Τουρκοι και όχι Αραβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τά αίτια πιστεύω είναι ...άλλα
    Γράφει στο βιβλιο του Ο καθηγητής Πανεπιστημίου ΑΛΚΗΣ ΡΗΓΟΣ.
    Η Β'ΕΛΛΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    "...Η αντίθεση κράτους και ΕΘΝΙΚΗΣ 9τράπεζας) ήταν η έκφραση σοβαρότατων διαρθρωτικών αλλαγών που επιτεόύνται ή κυοφορούναι κατά τον μεσοπόλεμο στα πλαίσια της ελληνικής οικονομίας.Στην ουσία το κράτος την εποχή αυτή χειραφετείται από την κηδεμονία της Εθνικής και αφαιρεί από αυτή ορισμένες λειτουργίες που μέχρι τότε αυτή ασκούσε σωρευτικά".Η χειραφέτηση γίνεται τελικά κατορθωτή,λόγω της διεθνούς συγκυρίας που την προώθησε αντικειμενικά.΄Ετσι στη συνέχεια εκτός από το εκδοτικό προνόμιο και τον έλεγχο του συναλλάγματος αφαιρούνται από την Εθνική και :
    -Ο κλάδος ης χρήσης και υποθήκης της γής με την ίδρυση στα 1927 της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας και
    -Ο κλάδος της αγροτικής πίστης με την ίδρυση στο 1931 της Αγροτικής Τράπεζας...
    Η Εθνική * που ήταν μέχρι τότε ένα συγκρότημα "κράτος εν κράτει",μια -όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Ελ.Βενιζέλος-'οικονομική ανωμαλια εν τη χώρα"μετατρέπεται σε απλη αλλά πάντως τεράστια πάντα σε οικονομική δύναμη εμπορική τράπεζα."

    *...> ΄Οτι οι λειτουργίες του κύρια τοκογλυφικές για το 19ο αιώνα αντιμετώπιζαν τον ελληνικό χώρο όπως καί κάθε άλλο χώρο δράσης του ελληνικού παροικιακού κεφαλαίου.Τροφοδοτούσαν το ελληνικό δημόσιο με δάνεια και χρηματοδοτούσαν το εξωτερικό εμπόριο με λ η σ τ ρ ι κ ο ύ ς όρους σε συνεργασία με τους τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς κύκλους των μεγάλων μητροπόλεων με τους οποίους ήταν δεμένο άλλωστε οικονομικά το μ ε τ α π ρ α τ ι κό
    παροικιακό κ ε φ ά λ α ι ο.΄Ετσι π.χ.η Εθνική Τράπεζα έχει από τους ιδρυτικούς της μετόχους το βρετανικό κλάδο του τραπεζικού συγκροτήματος Ρότσιλδ.Αργότερα συνδέεται με το βρετανικό τραπεζικό τράστ Hambro που η σημασία του στη νεοελληνική πολιτική εξέλιξη υπερβαίνει κατά πολύ την ο ι κ ο ν ο μ ι κ ή
    σ φ α ί ρ α....>

    Κατάργηση της Κτηματικής Τράπεζας...
    υποβαθμιση της Αγροτικής Τράπεζας...
    αγορά της Τουρκικής ΤΡΑΠΕΖΑΣ...
    κεφάλαια Γαλλικών συμφερόντων..
    μετοχές της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Μονών (βλέπε ΕΥ-ΡΕΜΟΥΛΑ-ΚΟΥΣ...)!
    Τα ίδια και στο ΚΡΑΧ του 1929-1930...θα μας γδάρουν ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ οι αεριτζήδες-καραμασούλες !
    Διότι όταν λέω αεριτζήδες και προνόμιο ,δεν εννοώ τους έντιμους επιχειρηματίες και ΑΞΙΟΥΣ,να εξηγούμαστε...αεριτζήδες παλιάνθρωποι....!
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡ ΑΙΟΣ..."ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ?"
    Νευριάστε τώρα αμέσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 8:37 π.μ.

    Οι Γάλλοι μπορεί να είχαν αποικίες, όμως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από τον υπερβολικό αριθμό μουσουλμάνων μεταναστών. Το είδαμε πριν μερικά χρόνια με τις φασαρίες των προαστίων στο Παρίσι και αλλού.

    Οι Γερμανοί δεν είχαν "ιδέες" για Άρειες φυλές και τα τοιαύτα προ Χίτλερ, είναι όμως αλήθεια ότι δεν είχαν και αποικίες. Οι σημερινοί Γερμανοί, μετά το πλύσιμο εγκεφάλου που έχουν φάει και το συλλογικό σύνδρομο ενοχής που τους καλλιέργησαν επιμελώς οι νικητές, δεν θέλουν καν να ξέρουν για Άρειους και τα τοιαύτα. Όμως, δεν είναι διατεθειμένοι -και καλώς- να εκχωρήσουν την χώρα τους στο ισλάμ, ούτε να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. Στην Γερμανία ειδικά, υπάρχει πρόβλημα με τους Τούρκους, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί και δεν αφομοιώνονται, παρά σε ελάχιστα ποσοστά, εν αντιθέσει προς άλλους ξένους. Είχε αναρτηθεί και σχετική μελέτη εδώ, αν θυμάμαι καλά.

    Βλέπε και Ελβετία με τα δημοψηφίσματα, ειδικά αυτό για τους μιναρέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικότερα, οι Γερμανοί έχουν μία ξενοφοβία, μία αντιπάθεια προς τους ξένους, η οποία κρατά από τον 30ετή πόλεμο, ο οποίος ερήμωσε την χώρα και της επισώρευσε πολλά δεινά, χωρίς αυτή να φταίει σε τίποτε. Οι μάχες μεταξύ Αυστριακών, Γάλλων, Πολωνών κλπ., γίνονταν μέσα στην Γερμανία. Την είχαν κάνει δηλαδή όλοι κι όλοι «γήπεδο», «μαλώνανε σε ξένο αχερώνα». Λεηλατούσαν οι ξένοι την χώρα, βίαζαν τις γυναίκες, τους άρπαζαν τα τρόφιμα και όλα αυτά τους άφησαν μία απέχθεια προς τους ξένους, η οποία δεν έχει σβήσει μέχρι σήμερα.

    Πρέπει να έχει κανείς ζήσει μαζί τους για να τους καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ " ΛΕΥΚΩΝ ΜΠΑΓΑΣΙΚΟΥΣ ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.