23/12/10

Εβαλαν ''Φλόγα'' αγάπης και ζωης στα... δένδρα της Πάρνηθας

ΣΤΟΛΙΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ/Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010
Ενα έλατο μέσα στο δάσος της Πάρνηθας στόλισαν για τα Χριστούγεννα οι μαραθωνοδρόμοι εθελοντές του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η Φλόγα. Ενα δένδρο για τα παιδιά με καρκίνο, «που περιμένουν το δικό τους άστρο το φωτεινό αυτά τα Χριστούγεννα και την ελπίδα ότι το 2011 θα φέρει μόνο χαμόγελα στο πρόσωπό τους».
Η ομάδα των δρομέων φορώντας τις φανέλες της Φλόγας με τις οποίες έλαβαν μέρος
στον πρόσφατο Κλασικό Μαραθώνιο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να στολίσουν για τα παιδιά της Φλόγας ένα δένδρο στον δρυμό της Πάρνηθας, με δωράκια και στολίδια που πήραν μαζί τους στο πλαίσιο της τελευταίας προπόνησής τους.
Σκοπός, τις άγιες αυτές ημέρες να προβάλουν το έργο της Φλόγας:
Στον ξενώνα της Φλόγας, δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων, στα 30 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα φιλοξενούνται δωρεάν τα παιδιά από την επαρχία για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.
Παράλληλα, μια άλλη δράση της Φλόγας που απευθύνεται σε άρρωστα παιδιά που κατοικούν στην Αττική προβλέπει την παροχή νοσηλείας στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντων ιατρών τους, προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στις ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί.
Μόλις πριν από λίγους μήνες η Φλόγα προσέφερε και εγκατέστησε αξονικό τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία, ενώ η συνδρομή της στην ίδρυση υπερσύγχρονου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού _ που θα εγκαινιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου _ είναι καθοριστικής σημασίας.
Κάρτες Για τις γιορτές διαθέτει ευχετήριες κάρτες που αποτελούν σημαντικό έσοδο για όλους αυτούς τους στόχους. Κάρτες διατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου (Αιγίου 6-8, Γουδή, Τ.Κ. 115 27, Αθήνα) ή μπορεί να παραγγελθούν στο τηλ. 210-7485.000, στο fax 210-7799.879, στο email: floga@floga. org. gr/
Κοσμήματα Επίσης η Ελίνα Αναγνωστοπούλου της Elle Amber και η Μαρί Κυριακού, που επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Με αγάπη» στον Antenna, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν κοσμήματα. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Η Φλόγα. Κάθε κόσμημα που πωλείται σε συμβολική τιμή (30, 40 ή 80 ευρώ) προσφέρει ακόμη ένα «όπλο» στη μάχη που δίνουν μικρά παιδιά κατά του καρκίνου.
Τα κοσμηματοπωλεία Δ. Αναγνωστόπουλος στην Αθήνα (Βουκουρεστίου 6, Αθήνα, τηλ. 210-3604.426) και Link στη Θεσσαλονίκη (Κυριακίδου 1, Καλαμαριά, τηλ. 2310-451.319) που διαθέτουν σε αποκλειστικότητα τα κοσμήματα Elle Amber, σας προσκαλούν να δώσετε «Με αγάπη» ένα δώρο με δύο αποδέκτες!


floga-parnitha_232x.jpg

4 σχόλια:

  1. Παραπονούμαι της Ζωής που στερεί σε ανθρώπους την ευκαιρία να παλέψουν το όνειρο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΣ.

    Ο Arnold Toynbee είπε:
    "Ότι υπήρξαν Μυκηναίοι Έλληνες,Αρχαίοι ΄Ελληνες,Βυζαντινοί ΄Ελληνες καί υπάρχουν Νέοι ΄Ελληνες"
    Η Ζακλίν ντε Ρομιγύ είχε αρετές.
    Πίστευε στήν "ΕΣΥΝΕΤΟΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ"του Δημοκρίτου.
    Καί στο Καλό καί στό Ωραίο!Πού υπερτερεί τού ψεύδους καί της Κακίας.
    Ο Χριστός είπε:
    "νύν ήγγικεν η ώρα,ίνα δοξασθή ο υιός τού ανθρώπου".Δέν είπε ο "υιός του Θεού",δηλαδή διά της ελληνικής γλώσσας τών Ελλήνων καί τής Πνευματικής δυνάμεως του Ελληνικού Πολιτισμού,πού είχε τόν άνθρωπο στό κέντρο τού Σύμπαντος!
    Ελληνισμός!Καί Ορθοδοξία,Ορθή Δόξα!
    Πανανθρώπινες Αξίες!
    Γιά όλους τούς Συνέλληνες ,καί τούς φιλέλληνες καί ελληνιστές,στό απόσμασμα 38,Πρόκλου εις Τίμαιον,αναφέρεται στήν "έννοια τής Φιλοσοφικής συμβολικής λέξεως ΄Ερως,πού είναι η ενεργειακή ΄Ελξις(Πυριβριθής Έρως),καί με συνέπεια τά πάντα να συνενώνονται"ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΚΟΓΛΟΥ.
    Η ΑΓΑΠΗ ! ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΓΝΊΖΕΙ!
    "΄Εργα νοήσας γάρ πατρικός νόος αυτονένεθλος..."
    {Αφού εννόησε τά έργα ο πατρικός νούς ο αυτογέννητος ,εις όλα έσπειρε τόν δεσμό τού Έρωτος πού είναι γεμάτος από πύρ καί πρσέθεσε τήν αιτία,διά να παραμένουν τά πάντα εις ατελείωτον χρόνο,ερωτευμένα,μήτε να χωρισθούν τά υπό τού πατρός υφασμένα νοερά μέ ΦΩΣ...."
    ΦΩΣ!ΦΩΣ!ΦΩΣ!
    ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!
    ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΑΖΙ.
    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!ΘΕΙΚΟΣ!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΣ!
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. {ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Π. ΔΑΚΟΓΛΟΥ .}
    ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ,..Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ.
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΚΑΣ

    23 Δεκεμβρίου 2010 11:00 π.μ.

    ------------------------
    Γεια σου ρε ΑΡΚΑ, έγραψες!
    Καλά Χριστούγεννα φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.