14/12/10

Συζητήσεις Ισραήλ με Ελλάδα

ΜΕ τίτλο «Η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία σε συνομιλίες με τον ελληνικό στρατό» δημοσιεύθηκε στην Jerusalem Ρostάρθρο του ΥaacovΚatzπου αναφέρεται στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορά στην προμήθεια ισραηλινών συστημάτων για τα F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των σχέσεων με την Ελλάδα και δημιουργίας νέων στρατιωτικών συνεργασιών στη Μεσόγειο, ισραηλινή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας και στελέχη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα για να συζητήσει την πιθανότητα επίτευξης της άνωθεν συμφωνίας, η οποία τέθηκε για πρώτη φορά επί τάπητος τον περασμένο Αύγουστο, κατά την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ελλάδα.  

Τροχοπέδη στην επίτευξη της συμφωνίας αποτελεί η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο η ισραηλινή πλευρά αναζητά δημιουργικούς τρόπους υπέρβασης του προβλήματος, που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση της πώλησης των συστημάτων.


Μετά την αλλαγή στάσης της Άγκυρας, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (ΙΑF) βρήκε νέο εταίρο στην Ελλάδα, όπως πιστοποιείται από τις τέσσερις κοινές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο το τελευταίο δωδεκάμηνο. Οι πλέον πρόσφατες πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και περιλάμβαναν μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η ΙΑFθα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα ενώ ενδέχεται να διεξάγει γυμνάσια στη Βουλγαρία κατά τις αρχές του 2011. 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

15 σχόλια:

  1. Φοβού τους Εβραίους και τις προμήθειες όπλων απο αυτούς... δεν λέω οτι δεν έχουν την τεχνολογική γνώση (πχ μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αλλά πιστεύω πως θα στοιχήσει ο κούκος αηδόνι και δεν κερδίσουμε απο αυτην την συνεργασία. Δεν τους ξέρουμε απο χθες, αλλα εδω και χιλιάδες χρόνια.
    Ο ΓΑΠ εξαιτίας της εβραϊκής του καταγωγής δεν βλέπει άλλους εκτός απο τους εβραίους. Δανείσθηκε απο το εβραϊκο ΔΝΤ, και με μανία προσπαθεί να μας φέρει πιο κοντά στον Εβραϊκο παράγοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μένα δεν κάνει ούτε κρύο όυτε ζέστη καθώς το να έχεις φίλους του Εβραίους αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα. Βέβαια όταν λέω φίλους εννοούμε πάντα χωρίς να ξεπουλάς οτιδήποτε δικό σου για χάρη τους. Απλά μιά αμοιβαίος ωφέλιμη συνεργασία λαμβάνοντας πάντα υπόψην και τις σχέσεις της Ελλάδος με των αραβικό κόσμο που είναι σχετικά καλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Den ksero gia to DNT re megale alla pes mas esy tora me pious na pame me tous Araves gia amintiki synergasia i me tous Tourkous. ?? Mas doulevesi re file. Min petas kitses. Otan i Ellada auti tin stigmi exei miden filous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //...στην Jerusalem Ρost άρθρο του Υaacov Κatz που αναφέρεται στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορά στην προμήθεια ισραηλινών συστημάτων για τα F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας...//
    -----------------
    ΑΥΤΗ είναι η περιώνυμη "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" μας με το Ισραήλ: Να αγοράζουμε εμείς την σαβούρα τους (είδαμε τι ήταν και το C4I τους) και να μην αγοράζουν αυτοί από εμάς ΤΙΠΟΤΑ !!!

    Στρατιωτική συνεργασία κάνεις με κάποια μεγάλη σοβαρή χώρα με την οποία έχεις όσο γίνεται πιό πολλά πράγματα να σε ενώνουν και όχι με τον πρώτο τυχόντα που έχει πιό πολλά προβλήματα από εσένα, απλά για να αγοράζεις ό,τι σου σερβίρει...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είδατε πουθενά στο άρθρο να αναφέρεται ότι θα αγοράσουν και αυτοί κάτι από εμάς που έχουμε -όπως λένε- οικονομικό πρόβλημα;;;
    Βρήκε το κοράκι ο οβριός τον μισοπεθαμένο και θα του πιεί το αίμα μέχρι την τελευταία σταγόνα.
    Μπορεί κάποιο παπαγαλάκι εδώ να μας πει τι @ρχίδι@ συνεργασία είναι αυτή ;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι ακριβώς θέλετε να αγοράσουν από εμάς ρε, παίδες; Φέτα και ελαιόλαδο; Τα αγοράζουν ήδη. Τίποτα άλλο έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω πωωω... άφρισε ο Τζίμης. Μέχρι δευτέρας παρουσίας θα γράφει... Μη αναρτάτε τέτοια ρε παιδιά. Δεν τον λυπάστε; Θα μας πάθει τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Otan i Ellada auti tin stigmi exei miden filous.

    14 Δεκεμβρίου 2010 1:47 μ.μ.
    ------------------------------

    ΛΑΘΟΣ!!

    Η Ελλάδα έχει φίλους.
    Το ΙΣΡΑΉΛ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΑΝΈΝΑΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω πωωω... άφρισε ο Τζίμης. Μέχρι δευτέρας παρουσίας θα γράφει.

    Πιστευεις εις Δευτεραν Παρουσιαν;
    Αβαφτιστε;


    Δις ΕΠΑΛΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιούς εννοούν "δημιουργικούς τρόπους υπέρβασης του ελληνικού προβλήματος" που αναφέρει το κείμενο; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια στην κ. Ελίνα Γαληνού η οποία ήταν η μόνη από τους παραπάνω που ξέρει να "ΔΙΑΒΑΖΕΙ" και κατάλαβε το "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ" του άρθρου.
    Μην ανησυχείτε συμπατριώτες μου,
    ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
    Και ξέρετε το γιατί;
    Μα για να ανταλλάξουν οπλικά συστήματα, με το ΜΟΝΟ πράγμα που είναι καλοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ...δηλαδή με την ΕΝΔΟΞΗ και ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι πιστεύω στην δευτέρα παρουσία και όταν συντελεστεί να εύχεσαι να μην με βρεις μπροστά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 15 Δεκεμβρίου 2010 11:08 μ.μ.

    Αν σε βρω θα σε "Βαφτισω" μπας και κοροϊδεψεις τον Αγιο Πετρο.

    Δις ΕΠΑΛΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θα έχεις καμμιά δουλειά με τον Άγιο Πέτρο εσύ. Όλοι σεις οι επαγγελματίες της θρησκείας για τον βεελζεβούλ είστε... Έχουν να πάνε βαφτισμένοι προς τα κει...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Βεελζεβουλ ζει στην "πατριδα" σας αβαφτιστε.

    Δις ΕΠΑΛΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.