16/12/10

Η δικαίωση των παραδοσιακών αξιών

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Eπιστήμων
http://www.diktyo21.gr 
 Μερικοί συμπατριώτες μας –μεταξύ αυτών πολλοί διανοητές και πολιτευόμενοι- μού δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν παν το δυνατόν για να φανούν «προοδευτικοί», μοντέρνοι και εκσυγχρονιστές. Χαρακτηρίζουν ξεπερασμένες τις αξίες που ανάγονται στο παρελθόν και στις ρίζες του λαού μας και νομίζουν ότι θα γίνουν καλοί Ευρωπαίοι αν μιλούν συνεχώς για πολυπολιτισμικότητα, και παγκοσμιοποίηση.


Όσοι από μας επιμένουμε σε έννοιες όπως η πατρίδα, η πολιτιστική ταυτότητα, η ελληνορθόδοξη παράδοση, η δυναμική εξωτερική πολιτική κ.α χαρακτηριζόμαστε «συντηρητικοί», «αντιδραστικοί» , «εθνικιστές» και τα συναφή. Ὀμως μία σύντομη περιήγηση στη διεθνή επικαιρότητα μάς δείχνει ότι απόψεις «συντηρητικές» και παραδοσιακές δικαιώνονται καθημερινά, ενώ καταρρέουν οι μύθοι των ψευδοπροοδευτικών.

 Θυμίζω ορισμένες σχετικές περιπτώσεις.

Πρώτον. Στη χώρα μας για να είσαι της μόδας πρέπει να μιλάς υπέρ της πολυπολιτισμικότητας. Δηλαδή να υποχωρήσει η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα του λαού μας για να νιώσουν καλύτερα οι αλλοδαποί που ζουν είτε νόμιμα είτε παράνομα στη χώρα μας. Στην Ευρώπη ήδη η πολυπολιτισμικότητα αμφισβητείται και απορρίπτεται ενώ προωθείται η ιδέα της ένταξης-ενσωμάτωσης των μεταναστών. Όχι όλων φυσικά, αλλά του αριθμού εκείνου που μπορεί να αντέξει κάθε κοινωνία. Αντί να χάνει μία κοινωνία τα εθνικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά της καλούνται οι μετανάστες να αποδεχθούν τις αξίες της χώρας που τους φιλοξενεί.

Τη κατάρρευση της πολυπολιτισμικότητας παραδέχθηκε προσφάτως σε ομιλία της η Γερμανίδα Καγκελλάριος Άγκελα Μέρκελ. Αλλά και ο Άγγλος κοινωνιολόγος Άντριου Γκέντενς έγραψε χαρακτηριστικά: «Στην Ολλανδία σήμερα κηδεύεται η πολυπολιτισμικότητα. Πολλοί από αυτούς που παρίστανται στην κηδεία της είναι εκείνοι που την χειροκροτούσαν πριν από δέκα χρόνια»!

Δεύτερον. Καθήκον κάθε καλού «προοδευτικού» στη χώρα μας είναι η επίθεση κατά της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία. Κι όμως εδώ και δέκα περίπου χρόνια ομάδα ψυχολόγων και ιατρών έχει καταλήξει με πειραματική μέθοδο ότι η διδασκαλία των Αρχαίων και του πολυτονικού από το Δημοτικό σχολείο βοηθά τα παιδιά να αποφύγουν τις δυσλεξίες και τις μαθησιακές δυσχέρειες. ¨Ολα αυτά ΤΑ καταγράφει ο Ιωάννης Τσέγκος στο βιβλίο του «Η εκδίκηση των τόνων» . Τα ίδια ακριβώς συμπεράσματα εξήγαγε και η καθηγήτρια πανεπιστημίου στην Αυστραλία Κέϊτ Τσάνοκ, η οποία θεραπεύει τη δυσλεξία διδάσκοντας Αρχαία Ελληνικά σε αγγλόφωνα παιδιά. Εξ άλλου από φέτος σε πολλά δημοτικά της Βρετανίας άρχισε πειραματικά η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών με στόχο να διαδοθεί σε περισσότερα σχολεία του χρόνου. Την ώρα που σε άλλες προηγμένες χώρες κερδίζουν έδαφος τα Αρχαία Ελληνικά, οι εγχώριοι «προοδευτικοί» μάς καλούν να αποκόψουμε τα ελληνόπουλα από τις ρίζες της γλώσσας μας.

Τρίτον. Το 2000, όταν αναιτίως η κυβέρνηση Σημίτη με την υποστήριξη δήθεν ανεξαρτήτων Αρχών κατήργησε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, η Εκκλησία της Ελλάδος αντιπρότεινε την προαιρετική αναγραφή. Αυτό που τότε απορρίφθηκε στο όνομα των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» σήμερα επιβραβεύεται από την Ευρ. Ένωση. Συγκεκριμένα η Αλβανία ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει τον Απρίλιο του 2011 απογραφή πληθυσμού και θα ζητά προαιρετικά την αναγραφή της εθνικής καταγωγής και του θρησκεύματος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( Κομμισσιόν) ενέκρινε αυτή την μέθοδο και μάλιστα θα χρηματοδοτήσει την απογραφή. Οι Ευρωπαίοι είπαν κάτι απλό που οι εδώ «ανεξάρτητες Αρχές» δεν ήθελαν αν καταλάβουν. Ότι τις μειονότητες τις προστατεύεις όταν τις αναδεικνύεις και όχι όταν τις κρύβεις!

Τέταρτον. Όσοι ζητούμε να μην υποχωρήσει η Ελλάς απέναντι στις προκλήσεις των Σκοπίων και όσοι γράφουτμε ότι το «μακεδονικό ἐθνος» είναι κατασκεύασμα ολοκληρωτισμών και του Τίτο, χλευαζόμαστε από τους δήθεν προοδευτικούς ως υπερπατριώτες κ.λπ. Και όμως προ μηνός περίπου εμφανίσθηκε στην τηλεόραση των Σκοπίων ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του κόμματος ΒΜΡΟ Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι και είπε στους συμπατριώτες του: « Ας το πάρουμε απόφαση, Δεν έχουμε καμμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδτο. Οι ιδεολογικοί μας πρόγονοι το 1903-1908 εφόνευαν όποιον δήλωνε ότι είναι απόγονος του Αλεξάνδρου»! Εξάλλου ο αλβανικός εθνικισμός ξεσηκώνει το 30% του πληθυσμού της ΦΥΡΟΜ που θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου. Το νέο κόμμα της Αλβανικής Λίγκας ζητεί επισήμως να χωρισθεί η χώρα σε καντόνια, αλβανικό, σλαβικό και μικτό.

Είναι προφανές ότι μέσα στο γειτονικό μας κράτος αρχίζουν τα διαλυτικά φαινόμενα και διερωτώμαι: Αξίζει αν παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας σε μία χώρα, η οποία μεθύριο ίσως και να μην υπάρχει;

Πέμπτον. Όταν μιλάς για Θεό και πατρίδα, ως απαραίτητα εφόδια για την παιδεία των νέων, οι ψευδοπροοδευτικοί σού αντιτείνουν ότι αυτές οι αξίες υποστηρίχθηκαν από αυταρχικά καθεστώτα. Κι όμως προ ολίγων μηνών είδαμε τους Χιλιανούς μεταλλωρύχους να ζητούν κάτω στα έγκατα της γης τα αγάλματα των Καθολικών Αγίων και μία σημαία της χώρας τους. Η πίστη στον Θεό και στην πατρίδα χαρίζουν δύναμη επιβιώσεως και σε ανθρώπους και σε λαούς. Μήπως ήσαν οπαδοί του αυταρχισμού αυτοί οι εργάτες; Όχι, βέβαια. Άλλωστε και η Αθηναϊκή Δημοκρατία αγωνίσθηκε στη Σαλαμίνα κατά των Περσών με τα ιδανικά που καταγράφει ο Αισχύλος στο περίφημο «Παίδες Ελλήνων, ίτε». Δηλαδή για την πατρίδα, τα θρησκευτικά καθιδρύματα, τους τάφους των προγόνων.

Με αυτές τις αξίες επιβιώσαμε ως Έλληνες και με αυτές θα πορευθούμε, χωρίς να παραβλέπουμε τις εξελίξεις της εποχής, τις προόδους της τεχνολογίας, την οικονομική κρίση. Οι παραδοσιακές αξίες δικαιώνονται καθημερινά. Στην Ελλάδα, άραγε, το καταλάβαμε;

22 σχόλια:

  1. Ολα καΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,Ειναι σχημα οξυμωρο ο Αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος και ο χριστιανισμος.Ο χριστιανισμος πολεμησε και πολεμα ακομα αναισχυντα οτι εχει να κανει με το ελευθερο πνευμα του Ελληνικου πολιτισμου και καθολου δεν τεθηκε στο περιθωριο απο το επισημο κρατος οπως εκανε με τα αρχαια Ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βαση του Χριστιανισμου φιλε μου ειναι η δημοκρατια και το ελευθερο πνευμα. Γιαυτο καταφεραν πρωτοι οι Ελληνες να τον ενστερνιστουν και να τον βαλουν στη καρδια τους. Γιατι τον αποδεχτηκαν συνειδητα χωρις να τους τον επιβαλουν.

    Η Δημοκρατια και ο Χριστιανισμος δεν απευθυνεται σε βλακες. Αλλα σε ελευθερους ανθρωπους με αρχες, ηθική και πνευματικο επιπεδο.

    Γιαυτο στις μερες μας τιποτα απτα 2 δεν μπορουμε να κατανοησουμε, να εφαρμοσουμε ή εστω να διαχειριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ.

    1)ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ- ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΉΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΧΕ ΕΚΧΥΔΑΪΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ.ΠΧ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ-ΉΤΑΝ ΜΕΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ-ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΆΓΑΛΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΕΝΩ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕ ΕΚΕΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΣ ΤΟΥ!

    2)ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΆΛΛΗ ΉΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ(ΠΧ ΣΩΚΡΑΤΗΣ) ΚΑΙ ΆΛΛΗ ΤΟΥ ΑΠΛΟΎ ΛΑΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΧΝΑ ΈΡΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ).ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΉΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ!

    3)ΓΕΝΙΚΩΣ, ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ,ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΩΣ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ, ΠΧ ΔΟΞΑ, ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ,ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, ΚΑΛΛΟΣ,ΣΟΦΙΑ, ΤΕΧΝΗ ΚΤΛ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΌΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΌΤΑΝ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.ΠΧ ΌΧΙ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, Ή ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.

    4)ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟ EΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΉΤΑΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕ "ΛΟΥΚΟΥΜΙ" ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΈΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ-ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΡΑΒΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΈΜΕΙΝΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΩΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ(ΠΡΟΝΟΜΙΑ.)

    5)ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 12ΘΕΪΣΤΩΝ ΓΙΝΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ(ΠΧ ΥΠΑΤΙΑ), ΑΛΛΑ ΠΟΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ;; ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ-ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΌΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ. Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!! ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ,ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ 12ΘΕΪΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΛΑΒΑΝΕ ΧΩΡΑ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΈΛΛΗΝΕΣ.

    .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...................
    6)ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΧΡΙΣΤΑΝΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ.

    7)ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΆΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ(ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!),ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΠΡΑΜΑΤΑΚΙΑ" ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΉΘΕΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΑΘΕΪΑ,ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΗΘΩΝ, ΤΥΦΛΗ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΗΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΤΛ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ ΚΤΛ,ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΦΘΟΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ "ΠΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ".

    8)ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΌΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΔΙΟΤΙ:
    ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΌΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ, ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΠΕΙΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ ΤΗΣ ΈΝΑΝΤΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ(ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΙΔΙΑ). ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΌΤΙ ΕΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΦΑΓΕΣ, ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΤΛ, ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΤΕ...ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ-ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ-ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΌΤΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ Ο ΠΙΟ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ-ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΙΣΟΥΝ(ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ) ΈΝΝΟΙΕΣ ΌΠΩΣ ΤΟ ΡΩΜΙΟΣ(ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ-ΠΡΩΗΝ ΡΩΜΑΙΟ), ΔΙΟΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ(ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΉΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η βαση του Χριστιανισμου φιλε μου ειναι η δημοκρατια και το ελευθερο πνευμα. Γιαυτο καταφεραν πρωτοι οι Ελληνες να τον ενστερνιστουν και να τον βαλουν στη καρδια τους. Γιατι τον αποδεχτηκαν συνειδητα χωρις να τους τον επιβαλουν.

    Η Δημοκρατια και ο Χριστιανισμος δεν απευθυνεται στους πονηρους που αναζητουν τροπους εξαπατησης του λαου για την αποκτηση εξουσιας. Αλλα σε ελευθερους ανθρωπους με αρχες, ηθική και πνευματικο επιπεδο.

    Γιαυτο στις μερες μας τιποτα απτα 2 δεν μπορουμε να κατανοησουμε, να εφαρμοσουμε ή εστω να διαχειριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΠΥΘΜΕΝΑΣ, ΠΟΤΕ Η ΚΟΡΥΦΗ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΜΕ ΛΑΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ, Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΠ. ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλακας με αρχες και ηθικη κατα τον χριστιανισμο δεν μπορει να υπαρξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιὰ τοὺς τόνους δεῖτε στὸ
    http://www.polytoniko.org/
    Οἱ τόνοι εἶναι ἀκόμη ζωντανοὶ στὴν γλῶσσα μας.
    Ὀξεία: ὑψηλὸς τόνος
    Βαρεία: χαμηλὸς τόνος
    Περισπωμένη: ϋψηλὸς τόνος
    Στὴν Βυζαντινὴ μουσικὴ οἱ λέξεις δὲν τονίζονται, διότι ἀπὸ πάνω ἔχουν τὶς νὀτες ποὺ ὑποκαθιστοῦν τοὺς τόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΄Ολοι έχουν βαλθεί εναντίον τών Ελλήνων Πολιτών!Ως σατανάδες πανούργοι,αποδομούν κάθε τί το ελληνικόν!Τούς ενοχλεί πού λέμε:Είμαι ΄Ελληνας,ομιλώ την ελληνική γλώσσα!Μάς επιπλήττουν με σφοδρότητα,με φασιστικό,ρατστστικό τρόπο,λές καί είμαστε κάτοικοι άλλης χώρας!Ενώ αντίθετα,όποιος πεί,δηλώσει,έστω καί ένας,ότι είναι ψευτοΜακεδόνας,Τιούρκος,αμέσως τρέχουν όλοι Ξένοι και Δικοί μέ χαρά,και ...με δικαστικές αποφάσεις από το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων !
    Πού ήταν-είναι αυτό το δικαστήριο,να υπερασπιστεί τις 400.000 χιλιάδες πρόσφυγες(τόσοι θα είχαν γίνει,ισως και περισσότεροι),αδελφούς μας ΄ΕλληνεςΚυπρίους,που τους έδιωξαν με τα εσωρουχα το 1974 ; και τώρα πουλάνε τις περιουσίες τους;
    Τί συμβαίνει;Κύριοι της Ε.Ε.;
    Κύριοι Προεστοί τών Ελλήνων ;
    Η κακία σας θα σάς φάει,όπως το "σαράκι"σκουλικι τού ξύλου!
    Διότι οι Ελληνάδες (έτσι μας αποκαλούσε ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ)κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα μάτια τους-τόσα χρόνια ρίχνατε στάχτη-και θα σάς πάρουν με τα φτυσίματα !
    Ξεγάνωτοι τενεκέδες,όπως έλεγε και ένας πρώην Υπουργός...
    Ξενολάγνοι...
    ΠΌΣΕΣ ληστείες,κλοπές,βιαιότητες έχουν γίνει-ακόμα καί μέσα στά σπιτια μας(καί φόνοι)-εναντίον καλοκάγαθων Ελλήνων Πολιτών καί δή ηλικιωμένων !Πού είναι οι Εισαγγελείς ;
    Θά σας μεταφέρω εδω τά ίδια τά λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,όταν στρατιώτες και ο επαναστατημένος λαός το 1821,όρμησε στά ΒΕΡΒΕΝΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ,να σκοτώσει τους κοτζαμπασι(δες):
    ¨"Εις τά Βέρβενα ήταν συναγμένοι έως πέντε χιλιάδες στρατιώτες.Αυτοί πήραν τ'άρματα διά νά σκοτώσουν όλους τούς άρχοντας.΄Ηρθαν καί μάς πολιόρκησαν εις τό κονάκι τού Πετρόμπεη όπου είμεθα όλοι συναγμένοι.΄Ηκουσα τόν θόρυβο καί ηθέλησα να έβγω έξω.Ο Κανέλλος Δεληγιάννης μ'εμπόδιζε.Τούς είπα:"Αφήσατε να έβγω μήπως γίνεται αρχή καί πέσει κανένα τουφέκι καί τότε μάς σκοτώσουν όλους".Εγώ-συνεχίζει ο Κολοκοτρώνης-στρατιώτας δέν είχα τότες,εγβήκα έξω καί ομίλησα:"΄Ελληνες,τί θέλετε;Ελάτε εδώ",καί ευθύς έτρεξαν καί με σήκωσαν εις τον αέρα".
    Αυτός ο μεγάλος ΗΓΕΤΗΣ !
    Τούς γλύτωσε τότες,αλλά αυτοί επιφύλαξαν μεγάλα δεινά για τους ΗΡΩΕΣ !
    ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ,δέν έχουν σκοπό να αλλάξουν από την ολέθρια τακτική τους απέναντι στο έθνος και τούς ΄Ελληνες Πολίτες.
    Άς βγεί ένας όπως ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,νά δώσει ελπίδες στούς Έλληνες !
    ο πατριώτης
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οποιος ξερει την αναλυση των 4 στοιχειων του εθνοσημου της ελληνικης δημοκρατιας ξερει και να μιλα για ολα,το προβλημα ομως για μενα δεν ειναι εκει βρισκεται στο εμπεριστατωμενο της γνωσης περι της ανωτερης βυζαντινης στρατηγικης την οποια λιγοι νεοελληνες γνωριζουν και βεβαια το μονο που κανουν ειναι να "μιδιζουν" ακριβως αυτο μπροστα στον εκφερομενο λογο που μπορει να εχει ενας υποστηρικτης δυστυχως του καπιταλιστικου συστηματος και αυτοι ειναι στρατιωτικοι αστυνομικοι ιερεις κτλ δηλαδη εκ του λαου πορευομενοι γιατι μην μου πειτε εκει επανω δεν παιζουν μετα ολα τα -ισμος?γιατι μην μου πειτε οτι δεν αισθανεστε λιγο πολυ μερικοι απο εσασ με το συνδρομο της στοκχολμης η τον αμερικανο μεσα σας ακομη και στο να αποτυπωσετε το ονομα σας μεσα απο ενα σχολιο σε καποιο μπολκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια-Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών-Τρίτος Ελληνικός Πολτισμός-Γ' Ράιχ-Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της Δύσεως..και δε συμμαζεύεται...πατριδόπληκτοι...χριστιανολάγνοι...
    Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία αποτελεί ντροπή στην ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους...ο δε Χριστιανισμός και δη η Ορθοδοξία συνιστά εφαλτήριο πνευματικού ακρωτηριασμού των απανταχού-και δυστυχώς-πιστών της...Όξω τα δόγματα ρεεεε...Όξω το πολυτονικό...ουστ!
    ΥΓ:Ο Κολοκοτρώνης, φίλοι μου, ήτο "άκαπνος"-όνειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MAPIA, τέτοιο μπάζο σαν κι εσένα είχα καιρό να δω. Υπάρχεις ή απλά ...δεν υπάρχεις;;;
    Το λέει και ο Blogger όταν έκανα κλικ στο όνομά σου !!!
    Σίγουρα, δεν είσαι άνθρωπος αλλά ...ιδέα !!!
    Ρε συ, διαψεύδεις όλους όσους δεν πιστεύουν στα ούφο!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @16 Δεκεμβρίου 2010 3:44 μ.μ
    Μωρε την τυφλα τους δεν γνωρίζουν όλοι αυτοί οι δήθεν αρχαιολάτρες, αλλά τελος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαράκι δηλαδή απορρίπτεις ?και διαγράφεις 1000 χρόνια ιστορίας του Ελληνικού Έθνους??
    Ευγε κορίτσι μου, να πας να κανεις παρεα με την αμόρφωτη τη Δραγώνα και την Εβραια τη ΔΙαμαντοπούλου, θα τα βρειτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    MAPIA, τέτοιο μπάζο σαν κι εσένα είχα καιρό να δω. Υπάρχεις ή απλά ...δεν υπάρχεις;;;
    Το λέει και ο Blogger όταν έκανα κλικ στο όνομά σου !!!
    Σίγουρα, δεν είσαι άνθρωπος αλλά ...ιδέα !!!
    Ρε συ, διαψεύδεις όλους όσους δεν πιστεύουν στα ούφο!!!
    τζιμης

    17 Δεκεμβρίου 2010 8:08 π.μ.
    -----------------------------------
    Αναρωτηθηκες ποτε οτι αυτο που λες ειναι το ειδολο σου στον καθρεπτη !!! Αληθεια ποιος σε εχρισε κριτι τον παντων , μηπως ειναι κληρονομικο χαρισμα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Μαρία-Μαριάμ-Ιουδήθ

    Ή ό,τι άλλο είσαι! Η Θρησκεία μας μας ζητάει να αγαπούμε ακόμη και άτομα σαν και εσένα!
    Δεν σε αγαπώ, αλλά θα σε ανεχθώ, όπως ανέχομαι και μια γάτα που κάνει τα "κακά" της στα λουλούδια μου.
    Θα σου πω όμως ότι είσαι ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ!! Γιατί;
    Επειδή τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα-που εσύ δεν πιστεύεις-θα πάρεις τις δυο-τρεις ημέρες άδεια που θα σου δώσει το αφεντικό σου λόγω των εορτών και θα την αράξεις και εσύ τρώγοντας και πίνοντας, όπως όλοι εμείς που πιστεύουμε. Ενώ κανονικά, αν ήσουν τίμια θα έπρεπε να του πεις ότι θα κάτσεις να εργαστείς γιατί απλά δεν είσαι χριστιανή και άρα δεν πιστεύεις.
    Αλλά όχι! Σου αρέσουν οι διακοπούλες και έτσι επωφελείσαι από τον κακό Χριστιανισμό. Κοροϊδο είσαι;
    Και το Πάσχα Μαράκι μου; Το σαβουρώνεις το κοκκορετσάκι σου και το σουβλιστό αρνάκι σου, χαρά μου;;;!!!!
    Ή λες, μπα εγώ δεν τρώω, δεν είμαι χριστιανή και δεν πιστεύω!
    Αλλά εσύ φυσικά το τρώς Μαρίτσα μου, για την ακρίβεια του αλλάζεις τα φώτα!!
    Δεν είσαι ΥΠΟΚΡΙΤΡΙΑ λοιπόν;
    Άλλο ένα μικρούλη ΤΙΠΟΤΑ που κάνει τις μεγάλες του Επαναστάσεις!
    Στο σπίτι σου σίγουρα δεν έχεις καθρέπτες! Κανείς ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ δεν έχει. Γιατί, τους άλλους μπορείς να τους κοροϊδεύεις, τον εαυτό σου ΠΟΤΕ!!
    Εκτός και αν το έχεις πάθει ΚΑΙ αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ, για να είσαι συνεπής με αυτά που ισχυρίζεσαι ότι πρεσβεύεις, πρέπει πριν κρίνεις τους άλλους να ξεκινήσεις πρώτα από τον αντιφατικό εαυτό σου. Πήγαινε λοιπόν στο ληξιαρχείο και άλλαξε το όνομά σου σε κάτι πιο αρχαιοελληνικό και μετά ξαναέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //Αναρωτηθηκες ποτε οτι αυτο που λες ειναι το ειδολο σου στον καθρεπτη !!! Αληθεια ποιος σε εχρισε κριτι τον παντων , μηπως ειναι κληρονομικο χαρισμα !!!!!!
    MAPIA, 17 Δεκεμβρίου 2010 9:57 π.μ.//
    -----------------
    Δεν κάνω κριτική σε όλους, παρά μόνο σε κάποιον που είναι ή πολύ μ@λ@κ@ς ή εθνομηδενιστής ή αντιπατριώτης ή ρατσιστής ή και όλα αυτά μαζί.
    Να ομολογήσω όμως ότι μερικοί μου ξεφεύγουν !!!

    Ως κριτής -αφού ρωτάς- χρίστηκα μόνος μου;
    Εσένα Μαρία ποιός σε βοήθησε στην κρίση σου για να φτάσεις στα ανιστόρητα και εμμετικά που λες στη 1:49 π.μ.;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ασε Τζίμη, υπάρχουν κάποιοι που υποφέρουν από "τρικυμία εν κρανίοις" σχετικά με την Ιστορία.
    Κακό πράγμα ο φανατισμός, αλλά η πλάκα είναι ότι οι πιό αδιάλλακτοι φανατικοί, τυγχάνει να ευαγγελίζονται "προοδευτισμούς".
    Οι βασικές αρχές του αρχαιοελληνικού πνεύματος, ήταν η σωφροσύνη, η ανδρεία, η λογική και η μετριοπάθεια. Αυτές οι αρχές πόσο απέχουν από την διδασκαλία του Χριστού η οποία παράλληλα, αποτέλεσε και την πληρέστερη πρόταση αγαθού, που έχει γίνει στην ανθρωπότητα;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα καλα λαος χωρις μνημη (ιστορια) και συνειδηση (ηθη-εθιμα-πολιτισμος) μπορει να επιβιωσει; 5500 χρονια γραπτης Ιστοριας αποδεικνυουν οτι κατι τετιο ειναι αδυνατον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ως κριτής -αφού ρωτάς- χρίστηκα μόνος μου;
    Εσένα Μαρία ποιός σε βοήθησε στην κρίση σου για να φτάσεις στα ανιστόρητα και εμμετικά που λες στη 1:49 π.μ.;

    τζιμης

    -------------------------------------

    Δεν χρειαζεται αλλο σχολιασμο ο ξαθρεπτης που λεγαμε καποιοι αυτοχαρακτιριζονται .... Τοση αλαζονεια και αυταρεσκεια μεζι με δογματισμο ειχα καιρο να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΟΙΗΤΗΣ:

    "Πολύ μεγάλος ήρωας εστάθηκεν ετούτος/ποτέ του δέν εγύρεψε λάφυρα μήτε πλούτος/Εύγε σου,ώ Νικηταρά*,ήραωα Λεωνίδη/οπού επαρομοίασες δ ι κ α ί ο υ Αριστείδη/πολλά εστάθης μέ ψυχήν ετούτον τόν αιώνα./Κάνεις τά κατορθώματα δείνων λαμπρών προγόνων/δέν θέλεις μήτε λάφυρα,δέν θέλεις μήτε πλούτος/
    αυτός είν'βεβαιότατα ο Αριστείδες ούτος/εύγε σου,ώ!Νικηταρά,χαίρε Θεμιστοκλέα/Πελοποννήσου καύχημα,'Θακήσιου Οδυσσέα/όπού'σαι πάντα άγρυπνος ,ποτέ σου δέν
    ο κ ν ε ύ ε ι ς/μέ τούς Περσιάνους πάντοτε πόλεμο τούς γυρεύεις/Ποτέ δέν ενικήθηκες,ποτέ δέν τούς 'φοβήθεις/πάντα τούς εσμπαράλαζες καί δεν τούς ελυπήθης/
    ΄Ετζι κι αυτοίνοι έκαναν,έκαναν μυριάδες/άτιμα πράγματα πολλά καί πάτηγαν ταίς νιάδες/Τριακόσιους χρόνους είμεθα σκλάβοι δεδουλομένοι/καί υποκάτω στόν ζυγόν τού Τούρκου οι καημένοι/
    Ως πότε πλέον στην σκλαβιά,ως πότε τυραννία/ξ υ π ν ά τ ε όλοι οι ΄Ελληνες,ζήτω ε λ ε υ θ ε ρ ί α./
    ΄Ολοι σας πιάστε τ'άρματα καθώς καί τόν Νικήτα/όπου ποτέ δέν όκνευε,μονο πόλεμον εζήτα/
    μόνο μέ τετρακόσιους ανδρειωμένους άνδρας/μέ Τούρκους επολέμησε όπ'ήταν χιλιάδες/Τρείς τράκους οπού έκαμε μέ τούτους τούς τυράννους/έξ χιλιάδες σκότωσεν από τους Περσιάνους/καί έτζι τούς ετρόμαξε τούς έκλεισε στήν Κόρθο/
    δέν πάει στ'Ανάπλι ζαιρέ,καθώς γροικώ και νοιώθω/κι έχω ελπίδες στον Θ ε ό κι αυτό νά πραδώση/γιατί δεν πάει ζαιρέ κανείς να τούς εδώση/........
    ΄Εξω νά βγούνε δεν μπορούν να κάμουνε παράκει/γιατί ο Νικήτας κατρερεί έξω στό Ντερβενάκι!...."

    Οι ήρωες όπως ο Νικήτας* Σταματελόπουλος{Νικηταράς}μάς έδωσαν τό "ΦΩΣ"τής
    Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ !
    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;
    ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΈΛΕΓΕ :"...ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ .."
    καί Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ (ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ),ΤΑΣΟΥΡΝΕ ΣΤΟΥΣ...
    ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ;
    "...λόγια λόγια λόγια,διαόλου καλαμαράδες..."
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ...!!!
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.