20/12/10

Η μαγιά της ύπαρξης της Ελλάδας είναι ο ρατσισμός

Η τουρκική βαρβαρότητα ξέσπασε στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ασσυρίων, στην Αυστραλία.
Οι Έλληνες σαν έθνος έχουν μετά τους Εβραίους τον πιο ριζικό και ύπουλο ρατσισμό. Οπουδήποτε και να βρίσκονται στον κόσμο οι ίδιοι αλλά και η διασπορά τους (ομογένεια) θεωρούνε τον εαυτό τους σαν ανθρώπους πρώτης τάξης και τους υπόλοιπους που δεν είναι από την φυλή τους σαν ανθρώπους κατώτερης τάξης. Είναι η πραγματικότητα της ύπαρξης των Ελλήνων.
Επειδή αντιμετωπίζουν τον κόσμο και τα γεγονότα απ΄αυτήν τη σκοπιά, κρίνουν με βάση αυτό το μέτρο και τα ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα, το δίκαιο, το νόμο και την απονομή της δικαιοσύνης. Δηλαδή, ένας άνθρωπος αν κατάγεται από την ελληνική φυλή όποιο και αν είναι το αδίκημα του, έναντι ενός που είναι αλλόφυλος , όσο δίκιο και να έχει εκείνος, πάντα και σε όλες τις συνθήκες ο Έλληνας θεωρείται πως έχει δίκιο. Οποιοσδήποτε από την ελληνική φυλή είναι υποχρεωμένος να ψευδομαρτυρήσει αν χρειαστεί για το καλό του ομοεθνή του. Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα θεωρείται Έλληνας. Διότι θα θεωρηθεί πως πρόδωσε την φυλή του και το έθνος του. Δηλαδή ο πρώτος όρος για να είναι κάποιος Έλληνας είναι να είναι δεσμευμένος στην προκαθορισμένη πολιτική και ιστορία ακόμα και αν είναι λάθος, ακόμα και αν παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες, ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και φυσικοί νόμοι, και να προσπαθεί να πείσει με αυτά τα ψέματα και τα λάθη και τους άλλους ανθρώπους.
Αν και αυτά είναι ενάντια στην πίστη μας και δεν θα συστήναμε κάτι τέτοιο, το γεγονός πως για τους αγώνες τους και για τους ομοεθνείς τους κινούνται σε τέτοια ομόνοια και ομοψυχία είναι κάτι άξιο θαυμασμού και θα μπορούσανε να παρθούνε μαθήματα από αυτό.
Σε εμάς τους Τούρκους το αδύνατο σημείο μας είναι πως χωρίς να κάνουμε μια δίκαιη ή άδικη έρευνα, για να ωφεληθούνε οι κύριοι, κατηγορούμε και ντροπιάζουμε πρώτα τους εαυτούς μας και τους δικούς μας. Οι Έλληνες επί αιώνες εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την αδυναμία μας που πηγάζει από την υπερβολικά καλή μας θέληση. Κατά καιρούς μάλιστα κάποιοι ομοεθνείς μας παρασυρμένοι εντελώς στο αίσθημα κατωτερότητας τους, εθελοντικά ανέλαβαν και έκαναν το καθήκον να γίνουν οι 'φωνές' τους.
Αυτή η κατάσταση φυσικά άνοιξε την όρεξη των ρατσιστών Ελλήνων. Όπως οι πρόγονοι τους οι Ρωμαίοι για να ικανοποιήσουν τα κτηνώδη ένστικτα τους έριχναν στα πεινασμένα θηρία αθώους ανθρώπους, τώρα οι της ελληνικής φυλής εκπληρώνουν το ιστορικό τους καθήκον στηρίζοντας το ΠΚΚ και υποδαυλίζοντας τους προδότες μέσα μας προσπαθώντας να αφανίσει ο αδερφός τον αδερφό.
Μετά την απόλυτη ήττα τους το 1453 έναντι της δύναμης των προγόνων μας Οθωμανών Τούρκων, υποδυόμενοι το ρόλο του αθώου και καταπιεσμένου συνέχισαν μυστικά και επί αιώνες τις ρατσιστικές τους δραστηριότητες.
Χάρη στις δυνατότητες και τα προνόμια που τους εξασφάλισαν οι Οθωμανοί Τούρκοι, απέκτησαν σαν πολίτες Οθωμανοί μεγάλη δύναμη. Αυτήν τη δύναμη τη χρησιμοποίησαν για να ηγεμονεύσουν επί των άλλων χριστιανικών ομάδων που ήταν Οθωμανοί πολίτες. Συνεχίζοντας για αιώνες αυτές τις ύπουλες δραστηριότητες τους προσπάθησαν να εξαφανίσουν τις άλλες ορθόδοξες κοινότητες.
Μέσω της Εκκλησίας ασκώντας ρατσισμό δόγματος και παίρνοντας μαζί τους τις άλλες χριστιανικές ομάδες που ήταν Οθωμανοί πολίτες αλλά και την ορθόδοξη Ρωσία, γονάτισαν εσωτερικά και εξωτερικά το οικουμενικό οθωμανικό κράτος.
Μέσα από αυτά τα ρατσιστικά ερείπια βγήκε το ρατσιστικό ελληνικό κράτος, που από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα υπέγραψε πολλές συμφωνίες και πρωτόκολλα με το οθωμανικό και τουρκικό κράτος. Όμως μέχρι σήμερα από όλες τις συμφωνίες που υπέγραψε και λόγους που έδωσε δεν κράτησε τίποτα. Οι υπογραφές που έβαλε στις συμφωνίες που σύνηψε είτε με τα τουρκικά κράτη είτε με άλλα κράτη του κόσμου δεν αποτέλεσαν ποτέ δέσμευση. Η Ελλάδα πάντα έκανε αυτό που ήξερε. Ερμήνευε τα κείμενα των συμφωνιών όπως ήθελε και ανάλογα με το κέφι της όποτε ήθελε τις παραβίαζε μονομερώς.
Η Ελλάδα από την στιγμή της ίδρυσης της μέχρι σήμερα καταπίεσε τους μουσουλμάνους που δεν υπηρετούσαν τις φιλοδοξίες της και τους έφτασε σε σημείο αφανισμού. Στα πλαίσια αυτής της υπερβολικά ρατσιστικής της στάσης, δεν άφησε Τούρκο ή τουρκικό μνημείο να ζει πέραν της Δ. Θράκης.

Εφ. Μιλλέτ 28-6-2007
αρθρογράφος  Φειζουλλάχ Καγιά    
Στην προηγούμενη ανάρτηση το ιστολόγιου, αναφέρθηκε το όνομα του Φεϊζουλάχ Καγιά. Φέρεται να έχει προταθεί από τους μουσουλμάνους βουλευτές για μουφτής Ξάνθης. Ας δούμε λοιπόν τα πιστεύω του συγκεκριμένου κυρίου όπως φαίνεται από παλαιότερο άρθρο του.

40 σχόλια:

  1. ..Οπουδήποτε και να βρίσκονται στον κόσμο οι ίδιοι αλλά και η διασπορά τους (ομογένεια) θεωρούνε τον εαυτό τους σαν ανθρώπους πρώτης τάξης και τους υπόλοιπους που δεν είναι από την φυλή τους σαν ανθρώπους κατώτερης τάξης....

    ..Οι υπογραφές που έβαλε στις συμφωνίες που σύνηψε με άλλα κράτη του κόσμου δεν αποτέλεσαν ποτέ δέσμευση. Η Τουρκία πάντα έκανε αυτό που ήξερε. Ερμήνευε τα κείμενα των συμφωνιών όπως ήθελε και ανάλογα με το κέφι της όποτε ήθελε τις παραβίαζε μονομερώς.
    Η Τουρκία από την στιγμή της ίδρυσης της μέχρι σήμερα καταπίεσε όλους όσους δεν υπηρετούσαν τις φιλοδοξίες της και τους έφτασε σε σημείο αφανισμού. Στα πλαίσια αυτής της υπερβολικά ρατσιστικής της στάσης, δεν άφησε κανένα μνημείο να ζει.

    Τον παντουρκισμό περιγράφει βρέ τι κάνει η συνήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αντικειμενικές οι παρατηρήσεις του.....κυρίου. Τυπικό δείγμα τουρκικής βλαχορητορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΙΛ

    Κοίτα ποίος μιλάει!!!Αντί να κάτσει ο φίλτατος να διαβάσει την Τουρκική ιστορία ..μιλάει για εμάς.Μπορεί κάποιος να μας προσάψει πολλά.. αλλά δεν μπορεί να μας προσάψει ότι σκοτώσαμε πάνω από 5 εκατ. κόσμο σε διάφορες γενοκτονίες π.χ Αρμένιους-Ελληνες-Κυπρίους καθώς και δεν οργανώσαμε ποτέ τάγματα εργασίας βάζοντας να δουλέψουν μέχρι εξοντώσεως άλλες φυλές για εμάς.Εκτός από πολύ δόση αυθάδειας είναι και ανιστόρητος ο κύριος.Το ελληνικό κράτος δεν ήταν ποτέ συνέχεια του Ρωμαϊκού.. εκτός εάν θέλει να πει Ρωμαϊκό...το Βυζαντινό κράτος.Η απάντηση μου είναι μία και θα την δανειστώ από ένα άγιο της εκκλησίας τον νεότερων χρόνων...είχε πει .. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΣΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΤΟΥ.Εγώ θα ου το πω πιο όμορφα...απλά να ετοιμάζονται.

    Υ.Γ Τα χαιρετίσματά μου στους φίλους τους Κούρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κομπλεξικός που μειονεκτεί τι θα έβγαζε απο μέσα του...ΧΟΛΗ!


    Δεν γνωρίζω άλλο λαό να δέχεται να έχουν ποινικοποιήσει την προσβολή στην Τουρκότητα.
    "ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ" ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...

    Πιάσε έναν μπακλαβά μιας και δεν είσαι ρατσιστής! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι το κείμενο είναι κατάπτυστο, δεν χωράει νομίζω αμφιβολία, ούτε χρήζει περισσότερου σχολιασμού.
    Θέλω μόνο να θίξω δύο σημεία στο κείμενο του Φίτσουλα, επειδή καμμιά φορά συμβαίνει από τους εχθρούς να μαθαίνεις και μερικές αλήθειες:

    1. Όπως οι πρόγονοι τους οι Ρωμαίοι για να ικανοποιήσουν τα κτηνώδη ένστικτα τους έριχναν στα πεινασμένα θηρία αθώους ανθρώπους..
    ----------------------
    Είναι σαφές ότι ο άχρηστος δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στο Ρωμιός και στο Ρωμαίος! Παρόλα αυτά εμμέσως παραδέχεται ότι το Ελληνικό Έθνος και οι Έλληνες είμαστε απόγονοι των Βυζαντινών Ρωμανών (που είσαι Δραγώνα;!!)και ακόμη πρωτύτερα πως οι Έλληνες Ρωμιοί είναι οι οργανικοί και αληθινοί κληρονόμοι και διάδοχοι της Αυτοκρατορίας των αρχαίων Ρωμαίων!

    2.Μέσω της Εκκλησίας ασκώντας ρατσισμό δόγματος και παίρνοντας μαζί τους τις άλλες χριστιανικές ομάδες που ήταν Οθωμανοί πολίτες αλλά και την ορθόδοξη Ρωσία, γονάτισαν εσωτερικά και εξωτερικά το οικουμενικό οθωμανικό κράτος.

    ------------------------
    Ξεκάθαρη ομολογία για τον αγωνιστικό χαρακτήρα της Εκκλησίας και τον εθνικό της ρόλο στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ακόμη για το ποιος ήταν ο αντιοθωμανικός ρόλος της Ορθόδοξης Ρωσίας στην υποστήριξη του υπόδουλου Γένους μας!
    Όταν αυτά τα λέει Τούρκος έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού δε μπορεί να κατηγορηθεί για μεροληψία υπέρ της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας, το αντίθετο μάλιστα επιδιώκει με το κείμενο του.

    Τα υπόλοιπα είναι για τα μπάζα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τούρκικη υποκρισία στο μεγαλείο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντρέπομαι γιατί η Ελλάδα έχει έρθει σε τέτοια θέση που ακόμα και ο μογγόλος έμαθε να "κρίνει εξ'ιδίων τα αλλότρια" χωρίς να έχουμε την αυτονόητη βούληση να τον στείλουμε από εκεί που ήρθε. Ντροπή μας.

    Δεν πάει άλλο.

    V for Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ''το οικουμενικό οθωμανικό κράτος''

    Μονο μεσα σ'αυτη την εφιαλτικη μεταμοντερνα πολυπολιτισμικη παρακμιακη εποχη του τιποτα οπου ζουμε θα μπορουσε μια αυτοκρατορια αγραμματων αχρηστων αγροικων να αναγορευθει σε πολυπολιτισμικο προτυπο συμβιωσης. Κατι τετοιο ονειρευονται και πολλοι δυστυχως κατ'ονομα ''Ελληνες''.

    Θωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που έγραψε ο Φειζουλλάχ Καγιά, στην ψυχολογία ονομάζεται φαινόμενο προβολής. Όταν δηλαδή κάποιος προβάλλει πάνω στους άλλους τα δικά του ελαττώματα και έτσι (νομίζει ότι) τα ξορκίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί νά προσθέσω περισσότερο πέρα από τήν οργή μου; Γιά τήν πέμπτη φάλαγγα τών πασσάδων τής Άγκυρας... Ό άνθρωπος κάνει τουρκική εθνοφυλετική προπαγάνδα καί τίποτε περισσότερο. Οί εχθροί ''μπήκαν στήν πόλη''. Καί οί νεοθωμανοί ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΟΥ 1912. Επανεποικίζουν τίς απωσθείσες κτήσεις ΄ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Μέτατρέποντας μας οσονούπω ΣΕ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΗΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟ ΧΙΛΙΕΤΩΝ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ! Όμως τού αθλίου αυτού πράκτορα τού διαφεύγόυν μερικές σημαντικές ακρογωνιαίας σημασίας λεπτομέρειες. Ποιές; Α. Ότι συγκύριες επέτρεψαν τή δημιουργία οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μετά τήν κατάληψη τής Πόλης Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ ΩΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ [ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ]. Καί κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.... Β. Ή σημερινή Τουρκία ζεί στήν παραζάλη τής νεοθωμανικής χίμαιρας τής ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! Δίνει τήν εντύπωση ΤΟΥ ΜΥΡΜΗΓΚΙΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΦΤΕΡΑ [ γνωρίζετε νομίζω ότι αυτό συμβαίνει πρίν τό θάνατο του]. Άλλωστε καί προφητείες τής ορθοδοξίας μάς αποκαλύπτουν : << πρός στιγμήν ό Αγαρηνός μέγας>>. Γ. Ή Τουρκία σέ γεωστρατηγικό γεωπολιτικό επίπεδο '' ή ίδια βάζει τά χέρια της καί βγάζει τά μάτια της'' ''Δαγκώνει'' τά χέρια τών ευεργετών της[ ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ]. Όταν ιδιαίτερα τό Ισραήλ τής ''ΑΠΟΓΕΊΩΣΕ'' ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ [ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ]. Μετά όλα αυτά ποιό τό μέλλον της; Απλά όπως στό Wollywood ισχυρά οικονομικά '' αφεντικά'' σέ επιβάλλουν,τόν ατάλαντο υποστηρίζοντας σε. Άν δέν είσαι υπάκουος έν ριπή οφθαλμού σέ τσαλάκωσαν σέ ρίξαν στήν αφάνεια σέ εξαφάνισαν. Ή ίδια μοίρα περιμένει καί τήν Έξ Ανατολών γείτων χώρα. Έστω καί άν στό ψυχορράγημα της, ώς πληγωμένο θηρίο, μάς θεωρήσει εύκολη λεία καί θά μάς δαγκώσει. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ! Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ''ΠΕΘΑΝΟΥΝ'' ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΝ. Μετά τιμής: ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολυ τ' ακούμε αυτά τα επιχειρήματα στην ελλάδα κοντα 10 χρόνια τωρα. Από τα ινδυμήδια είναι κλεμμένο αυτό ? Η Δραγώνα το έγραψε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.ΓΙ`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ. ΑΝΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.



    777

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Τούρκοι κάνουν την δουλειά τους. Στο συγκεκριμένο θέμα είναι να μας εμποδίσουν από το να βρούμε συμμάχους και υποστηριχτές.

    Από την μια βρίζουμε "εβραίους" από την άλλη κλαιγόμαστε για μουσουλμάνους.

    Και τα δύο βοηθούν τους Τούρκους.

    Δεν ξέρω αν είμαστε ρατσιστές αλλά ψάρακλες σίγουρα είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δηλαδή, ένας άνθρωπος αν κατάγεται από την τουρκικη φυλή όποιο και αν είναι το αδίκημα του, έναντι ενός που είναι αλλόφυλος , όσο δίκιο και να έχει εκείνος, πάντα και σε όλες τις συνθήκες ο τουρκος θεωρείται πως έχει δίκιο. Οποιοσδήποτε από την τουρκικη φυλή είναι υποχρεωμένος να ψευδομαρτυρήσει αν χρειαστεί για το καλό του ομοεθνή του. Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα θεωρείται τουρκος . Διότι θα θεωρηθεί πως πρόδωσε την φυλή του και το έθνος του. Δηλαδή ο πρώτος όρος για να είναι κάποιος τουρκος είναι να είναι δεσμευμένος στην προκαθορισμένη πολιτική και ιστορία ακόμα και αν είναι λάθος, ακόμα και αν παραβιάζονται διεθνείς συνθήκες, ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και φυσικοί νόμοι, και να προσπαθεί να πείσει με αυτά τα ψέματα και τα λάθη και τους άλλους ανθρώπους.T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ..ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΜΟΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΠΟΥ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΣΟΡΗΔΟΝ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΛΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙ δεν θα 'δεινα για να ειναι αληθεια αυτα που λεει ο φιλος μας ο μεμετης!!πραγματικα θα ηταν ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΝΙΚ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρε παιδια ψυχραιμια.Εξετασεις εδινε στα αφεντικα του για να τον διορισουν μουφτη.Φανταστητε τι θα ειπαν οι αλλοι που συναγωνιζονταν για την θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυστυχώς πολλοί "έλληνες" ασπάζονται τέτοιες γνώμες με κύριους εκπροσώπους διάφορους αριστερίζοντες από τη μια και διάφορος "ρωμανιδικούς" (με στήριξη φαναριώτικων κύκλων) από την άλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε εμάς τους Ελληνες το αδύνατο σημείο μας είναι πως χωρίς να κάνουμε μια δίκαιη ή άδικη έρευνα, για να ωφεληθούνε οι κύριοι, κατηγορούμε και ντροπιάζουμε πρώτα τους εαυτούς μας και τους δικούς μας. Οι Τουρκοι επί αιώνες εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την αδυναμία μας που πηγάζει από την υπερβολικά καλή μας θέληση . Κατά καιρούς μάλιστα κάποιοι ομοεθνείς μας παρασυρμένοι εντελώς στο αίσθημα κατωτερότητας τους, εθελοντικά ανέλαβαν και έκαναν το καθήκον να γίνουν οι 'φωνές' τους.
    Αυτή η κατάσταση φυσικά άνοιξε την όρεξη των ρατσιστών Τουρκων. Όπως οι πρόγονοι τους οι Νομαδες για να ικανοποιήσουν τα κτηνώδη ένστικτα τους ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. έναν ψυχίατρο να του βρούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Η μαγιά της ύπαρξης της Ελλάδας είναι ο ρατσισμός"

    Πάλι τα ίδια;Ακόμη ένας Τούρκος που εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια!
    Το κίνημα των Νεότουρκων και ο Μουσταφά Κεμάλ(με τα αφεντικά τους φυσικά),που κατασκεύασαν την Τουρκία,

    ήταν άκρως ρατσιστές κι όλη η κεμαλική ιδεολογία έχει αρχή,μέση και τέλος τον ρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kala h lalakia paei suneffo pestous de ntreponte re po,po,po,po

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παιδιά νά τό θυμηθείτε! Σέ λίγα χρόνια αυτό θά είναι κείμενο από τήν ιστορία στά σχολικά βιβλία ή θέμα έκθεσης... Η Δραγώνα παίρνει ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Περα απο το γρονος οτι αυτα που ο συγραφεας αυτου του ρυπαρογραφηματος στην πραγαμτικοτητα ταιριαζουν στους Τουρκους και οχι σε μας η εμπαθεια και ο φανατισμος του δειχνουν οτι δυστηχως ο συγραφεας του δεν υπαγεται πλεον στην αρμοδιοτητα των ιστορικων αλλα των ψυχιατρων!Παντως με κατι τετοια αρθρα η Ιταλικη ηγεσια "αφιονιζε" το λαο της λιγο προν την 28η Οκτωμβριου 1940 "Συμπτωση" μηπως;"Οψωμεθα εις Φιλιππους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Οι λευκοι ειναι ανωτεροι απο τους νεγρους, οι νεγροι απο τους πιθηκους και οι πιθηκοι απο τους τουρκους οπως και οι τουρκοι ανωτεροι από τα στρείδια", αυτη θα ηταν η πραγματικη αποψη του Βολταιρου.. η τουρκια πραγματικα εκφραζει την νοσηρη εννοια της φυσικης δυσαρμονιας. Σωστα αναφερει ο μογγολος περι των Ρωμαιων προγονων γιατι αντιλαμβανεται το φυλετικο ομοειδες των λευκων ευρωπαιων, αυτο ομως που αδυνατει να κατανοησει ειναι οτι η φυσικη του παρουσια ειναι το αιτιατο ιστορικων λαθων και παραλειψεων και οχι o αυτοσκοπος της ιστοριας.
    Η παραληρητικη επιχειρηματολογια σκιαγραφει τον χαρακτηρα του βδελυγματικου ανατολιτη κανοντας μας παραλληλα να σκεφτουμε την υψιστη θυσια που εχει προσφερει αυτο το γενος χυνοντας Ελληνικο αιμα για το μαυρο αιμα των υπανθρωπων.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Sapphire 9:35, δεν σας έκανα καμία απολύτως χάρη να μην γράφω. Οι λόγοι που σταμάτησα είναι πάρα πολύ απλοί, που αν δεν τους έχεις καταλάβει, τότε μάλλον κάτι πάει στραβά με την νοημοσύνη σου...και να με συμπαθάς που το γράφω...

    Κάνω μια εξαίρεση να σχολιάσω ξανά, μετά από μήνες: διαβάζω συχνά τον Ινφογνώμονα, για τις ειδήσεις του, και προσπερνώ πια τα ανόητα σχόλια. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω εδώ γιατί...

    Αναφέρεσαι σε "Ρωμανιδικούς" και σε "Φαναριώτικους κύκλους". Σου εξήγησα πολλές φορές, σου έκανα την τιμή δηλαδή να καταδεχτώ να απαντήσω σε ποταπά σχόλιά σου, ότι ο όρος "Ρωμανιδικός" είναι αδόκιμος, και μόνο ένας ηλίθιος και αμαθής μπορεί να τον χρησιμοποιεί. Ο π. Ι. Ρωμανίδης τόλμησε να φωνάξει δυνατά αυτό που ΧΙΛΙΑΔΕΣ ιστορικοί γνωρίζουν, και προσπερνούν, διότι όλοι λίγο-πολύ έχουνε βολευτεί με τις επικρατούσες ιδεολογίες (αναφέρομαι στον χώρο της ιστορίας). Δεν θα το αναλύσω εδώ αυτό, διότι δεν αξίζει τον κόπο...

    Απλά θα σου τονίσω, για τελευταία φορά, ότι όσοι ασχολούνται συστηματικά με την μελέτη της Ιστορίας ΔΕΝ σημαίνει, ανίδεε άνθρωπε, ότι σώνει και καλά εξυπηρετούν συμφέροντα, και μάλιστα του Πατριαρχείου, στο οποίο εγώ προσωπικά δεν έχω ΚΑΝ πατήσει στην ζωή μου, ούτε περάσει απ' έξω.

    Σταμάτησε λοιπόν να κυνηγάς φαντάσματα, ΣΥΝΕΛΘΕ.

    Δεν θα επανέλθω...μελετώ τον "Ι" αποκλειστικά γιατί το όνομα Καλεντερίδης προσδίδει εγγυρότητα ... ούτε αυτό θα αναλύσω.

    Θα συμφωνήσω με τον κ. Καλεντερίδη ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κάνουμε ιστορικές τομές, την στιγμή που υπάρχουνε ανοιχτά εθνικά θέματα. Έλλην σημαίνει Ελληνιστής. Έλλην είναι ο ελληνόφωνας και ο ελληνομαθής, ανεξαρτήτως θρησκείας. Ρωμαίος (Ρωμιός στην δημοτική) είναι ο ελληνόφωνας και/η λατινόφωνας Χριστιανός, με ελληνιστικό υπόβαθρο. Μάθε να ακούς και να σχολιάζεις δημιουργικά, σαν τον Χρήστο Βούλγαρη παραπάνω. Δεν κάνει καλό τρόπος που γράφεις, ούτε σε σένα, ούτε στον "Ι", ούτε σε όλη την κοινότητα μας...

    Κυριάκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Sapphire 9:35, ακόμα κυνηγάς φαντάσματα...σύνελθε φίλε, διότι δεν κάνει καλό ούτε στον εαυτό σου, ούτε στον "Ι", ούτε σε κανέναν ο φανατισμός σου.

    Σταμάτησα εδώ και καιρό να γράφω στον "Ι", και διαβάζω αποκλειστικά τις ειδήσεις που μ' ενδιαφέρουν, διότι απλά τον όνομα Καλεντερίδης προσδίδει μια εγγυρότητα στο όλο εγχείρημα. Αποφάσισα να μην διαθέσω ξανά ούτε λεπτό από τον περιορισμένο χρόνο μου, για να "συζητώ" με ανθρώπους ανίδεους, αδιάβαστους, εμπαθείς και δυστυχώς αμόρφωτους: έχει πολλούς τέτοιους σχολιαστές ο "Ι".

    Θα κάνω μια εξαίρεση σήμερα, διότι δυο θέματα που αναρτήθηκαν είναι σημαντικά, ζωής θανάτου θα έλεγα (ένα απ' αυτά η συγγεκριμένη δημοσίευση που σχολιάζουμε).

    Λοιπόν, ο όρος "Ρωμανιδικός" είναι απλά αδόκιμος, ανιστόριτος και εμπαθής. Ο π. Ι. Ρωμανίδης είναι παγκοσμίος αναγνωρισμένος ως ένας εκ των σημαντικοτέρων θεολόγων του 20ου αιώνα, και έχει ταράξει το επιστημονικό κατεστημένο που μελετά την ιστορία της Δύσης: διότι φώναξε αλήθειες που διστάζουνε να αντιφωνήσουνε χιλιάδες ιστορικοί, ενώ τις γνωρίζουνε. Το Βατικανό έχει εξαπολύσει πόλεμο λάσπης κατά του ανθρώπου αυτού, ακόμα και μετά τον θάνατό του. Τόσο πολύ τους ενοχλούν οι εργασίες του...

    Όσον αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο: επιμένεις να το συνδέεις με τα σχόλιά μου...και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η νοημοσύνη σου είναι τόσο χαμηλή, που δεν είσαι σε θέσει να στοιχειοθετείς όσα γράφεις, απλά πετάς λάσπη απ' εδώ και από ΄κει...πρόσεχε μην λερωθείς...

    Δεν έχω περάσει από το Πατριαρχείο, ούτε καν απ' έξω. Με εμπνέει ο μακαριστός Δημήτριος, αλλά όχι τόσο πολύ ο σημερινός Πατριάρχης, ιδιαίτερα μετά από τα παράξενα τετ-α-τετ με την Ντορα. Αυτό εγείρει όντως πολλά ερωτηματικά.

    Έχω εκφράσει τις απόψεις μου, με πολλά παραδείγματα. Αν δεν είσαι σε θέση εσύ, και οι όμοιοί σου, να δεχθούν την άλλη άποψη, τότε δεν σ' αξίζει ούτε σε σ' ένα, ούτε στους ομοίους σου, η ελευθερία. Ο ραγιαδισμός (ενστικτώδης κίνηση επιβίωσης) είναι η ταυτότητά σας.

    Έλλην είναι ο Ελληνιστής: ελληνόφωνας και αρχαιομαθής, ανεξαρτήτου θρησκείας. Ρωμαίος (Ρωμηός στην δημοτική) είναι ο Χριστιανός ελληνόφωνας ή/και λατινόφωνας, με ελληνιστικό υπόβαθρο, απόγονος υπηκόων της Αυτοκρατορίας, που αλώθηκε τελείως το 1453, πλην μερικών κάστρων που έπεσαν αργότερα...

    Αν δεν είσαι σε θέση να μελετήσεις, να κατανοήσεις, να ερμηνεύσεις και να συγκρίνεις τις πηγές, σε διάφορες γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων των πρωτοτύπων κειμένων), τότε φίλτατε απλά περιορίσου στην ήρεμη επιφύλαξη, και άσε τα πυροτεχνήματα...

    Δεν επανέρχομαι, για λόγους που αφορούν στο πρόγραμμά μου.

    Θα συμφωνήσω με τον κ. Καλεντερίδη ότι βαθιές ιστορικές τομές, στην συγκεκριμένη συγκυρία, δεν θα 'πρεπε να μονοπωλούνε τις συζητήσεις μας, με τόσα φλέγοντα εθνικά θέματα να ζητούν άμεση λύση. Θα επανέλθουμε όταν τα πράγματα καλυτερεύσουν...

    Κυριάκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. -1-

    Sapphire 9:35, ακόμα κυνηγάς φαντάσματα...σύνελθε φίλε, διότι δεν κάνει καλό ούτε στον εαυτό σου, ούτε στον "Ι", ούτε σε κανέναν ο φανατισμός σου.

    Σταμάτησα εδώ και καιρό να γράφω στον "Ι", και διαβάζω αποκλειστικά τις ειδήσεις που μ' ενδιαφέρουν, διότι απλά το όνομα Καλεντερίδης προσδίδει μια εγγυρότητα στο όλο εγχείρημα. Αποφάσισα να μην διαθέσω ξανά ούτε λεπτό από τον περιορισμένο χρόνο μου, για να "συζητώ" με ανθρώπους ανίδεους, αδιάβαστους, εμπαθείς και δυστυχώς αμόρφωτους: έχει πολλούς τέτοιους σχολιαστές ο "Ι".

    Θα κάνω μια εξαίρεση σήμερα, διότι δυο θέματα που αναρτήθηκαν είναι σημαντικά, ζωής θανάτου θα έλεγα (ένα απ' αυτά η συγγεκριμένη δημοσίευση που σχολιάζουμε).

    Λοιπόν, ο όρος "Ρωμανιδικός" είναι απλά αδόκιμος, ανιστόριτος και εμπαθής. Ο π. Ι. Ρωμανίδης είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως ένας εκ των σημαντικοτέρων θεολόγων του 20ου αιώνα, και έχει ταράξει το επιστημονικό κατεστημένο που μελετά την ιστορία της Δύσης: διότι φώναξε αλήθειες που διστάζουνε ν αντιφωνήσουνε χιλιάδες ιστορικοί, ενώ τις γνωρίζουνε. Το Βατικανό έχει εξαπολύσει πόλεμο λάσπης κατά του ανθρώπου αυτού, ακόμα και μετά τον θάνατό του. Τόσο πολύ τους ενοχλούν οι εργασίες του...

    Όσον αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο: επιμένεις να το συνδέεις με τα σχόλιά μου...και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η νοημοσύνη σου είναι τόσο χαμηλή, που δεν είσαι σε θέση να στοιχειοθετείς όσα γράφεις, απλά πετάς λάσπη απ' εδώ και από ΄κει...πρόσεχε μην λερωθείς...

    Δεν έχω περάσει από το Πατριαρχείο, ούτε καν απ' έξω. Με εμπνέει ο μακαριστός Δημήτριος, αλλά όχι τόσο πολύ ο σημερινός Πατριάρχης, ιδιαίτερα μετά από τα παράξενα τετ-α-τετ με την Ντορα. Αυτό εγείρει όντως πολλά ερωτηματικά.

    Έχω εκφράσει τις απόψεις μου, με πολλά παραδείγματα. Αν δεν είσαι σε θέση εσύ, και οι όμοιοί σου, να δεχθούν την άλλη άποψη, τότε δεν σ' αξίζει ούτε σε σ' ένα, ούτε στους ομοίους σου, η ελευθερία. Ο ραγιαδισμός (ενστικτώδης κίνηση επιβίωσης) είναι η ταυτότητά σας.

    Έλλην είναι ο Ελληνιστής: ελληνόφωνας και αρχαιομαθής, ανεξαρτήτου θρησκείας. Ρωμαίος (Ρωμηός στην δημοτική) είναι ο Χριστιανός ελληνόφωνας ή/και λατινόφωνας, με ελληνιστικό υπόβαθρο, απόγονος υπηκόων της Αυτοκρατορίας, που αλώθηκε τελείως το 1453, πλην μερικών κάστρων που έπεσαν αργότερα...

    Αν δεν είσαι σε θέση να μελετήσεις, να κατανοήσεις, να ερμηνεύσεις και να συγκρίνεις τις πηγές, σε διάφορες γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων των πρωτοτύπων κειμένων), τότε φίλτατε απλά περιορίσου στην ήρεμη επιφύλαξη, και άσε τα πυροτεχνήματα...

    Δεν επανέρχομαι, για λόγους που αφορούν στο πρόγραμμά μου.

    Θα συμφωνήσω με τον κ. Καλεντερίδη ότι βαθιές ιστορικές τομές, στην συγκεκριμένη συγκυρία, δεν θα 'πρεπε να μονοπωλούνε τις συζητήσεις μας, με τόσα φλέγοντα εθνικά θέματα να ζητούν άμεση λύση. Θα επανέλθουμε όταν τα πράγματα καλυτερεύσουν.

    Κυριάκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. -1-

    Sapphire 9:35, ακόμα κυνηγάς φαντάσματα...σύνελθε φίλε, διότι δεν κάνει καλό ούτε στον εαυτό σου, ούτε στον "Ι", ούτε σε κανέναν ο φανατισμός σου.

    Σταμάτησα εδώ και καιρό να γράφω στον "Ι", και διαβάζω αποκλειστικά τις ειδήσεις που μ' ενδιαφέρουν, διότι απλά το όνομα Καλεντερίδης προσδίδει μια εγγυρότητα στο όλο εγχείρημα. Αποφάσισα να μην διαθέσω ξανά ούτε λεπτό από τον περιορισμένο χρόνο μου, για να "συζητώ" με ανθρώπους ανίδεους, αδιάβαστους, εμπαθείς και δυστυχώς αμόρφωτους: έχει πολλούς τέτοιους σχολιαστές ο "Ι".

    Θα κάνω μια εξαίρεση σήμερα, διότι δυο θέματα που αναρτήθηκαν είναι σημαντικά, ζωής θανάτου θα έλεγα (ένα απ' αυτά η συγγεκριμένη δημοσίευση που σχολιάζουμε).

    Λοιπόν, ο όρος "Ρωμανιδικός" είναι απλά αδόκιμος, ανιστόριτος και εμπαθής. Ο π. Ι. Ρωμανίδης είναι παγκοσμίvς αναγνωρισμένος ως ένας εκ των σημαντικοτέρων θεολόγων του 20ου αιώνα, και έχει ταράξει το επιστημονικό κατεστημένο που μελετά την ιστορία της Δύσης: διότι φώναξε αλήθειες που διστάζουνε να αντιφωνήσουνε χιλιάδες ιστορικοί, ενώ τις γνωρίζουνε. Το Βατικανό έχει εξαπολύσει πόλεμο λάσπης κατά του ανθρώπου αυτού, ακόμα και μετά τον θάνατό του. Τόσο πολύ τους ενοχλούν οι εργασίες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. -2-

    Όσον αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο: επιμένεις να το συνδέεις με τα σχόλιά μου...και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η νοημοσύνη σου είναι τόσο χαμηλή, που δεν είσαι σε θέση να στοιχειοθετείς όσα γράφεις, απλά πετάς λάσπη απ' εδώ και από ΄κει...πρόσεχε μην λερωθείς...

    Δεν έχω περάσει από το Πατριαρχείο, ούτε καν απ' έξω. Με εμπνέει ο μακαριστός Δημήτριος, αλλά όχι τόσο πολύ ο σημερινός Πατριάρχης, ιδιαίτερα μετά από τα παράξενα τετ-α-τετ με την Ντορα. Αυτό εγείρει όντως πολλά ερωτηματικά.

    Έχω εκφράσει τις απόψεις μου, με πολλά παραδείγματα. Αν δεν είσαι σε θέση εσύ, και οι όμοιοί σου, να δεχθούν την άλλη άποψη, τότε δεν σ' αξίζει ούτε σε σ' ένα, ούτε στους ομοίους σου, η ελευθερία. Ο ραγιαδισμός (ενστικτώδης κίνηση επιβίωσης) είναι η ταυτότητά σας.

    Έλλην είναι ο Ελληνιστής: ελληνόφωνας και αρχαιομαθής, ανεξαρτήτου θρησκείας. Ρωμαίος (Ρωμηός στην δημοτική) είναι ο Χριστιανός ελληνόφωνας ή/και λατινόφωνας, με ελληνιστικό υπόβαθρο, απόγονος υπηκόων της Αυτοκρατορίας, που αλώθηκε τελείως το 1453, πλην μερικών κάστρων που έπεσαν αργότερα...

    Αν δεν είσαι σε θέση να μελετήσεις, να κατανοήσεις, να ερμηνεύσεις και να συγκρίνεις τις πηγές, σε διάφορες γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων των πρωτοτύπων κειμένων), τότε φίλτατε απλά περιορίσου στην ήρεμη επιφύλαξη, και άσε τα πυροτεχνήματα...

    Δεν επανέρχομαι, για λόγους που αφορούν στο πρόγραμμά μου.

    Θα συμφωνήσω με τον κ. Καλεντερίδη ότι βαθιές ιστορικές τομές, στην συγκεκριμένη συγκυρία, δεν θα 'πρεπε να μονοπωλούνε τις συζητήσεις μας, με τόσα φλέγοντα εθνικά θέματα να ζητούν άμεση λύση. Θα επανέλθουμε όταν τα πράγματα καλυτερεύσουν.

    Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα να 'χετε συμπατριώτες, και ευτυχισμένο το 2011, από την χιονισμένη Αγγλία.

    Πρώτο μας μέλημα θα 'πρέπει να 'ναι να 'χουμε ομοψυχία, και να φύγει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Η συζήτηση για το ποιά θα είναι η καταλληλότερη δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο το να φύγει το ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ και το Μνημόνιο...

    Κυριάκος Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πολλή πλάκα, αγαπητό ιστολόγιο, να 'σαι καλά. Διαβάζοντας τις γραμμές δεν πίστευα παρά πως είναι σάτιρα. Μόνο στο τέλος με μεγάλη έκπληξη αναγκάστηκα να πειστώ ότι ο άνθρωπος τα εννοεί! Καλή του ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είχα καιρό να δημοσιεύσω, και ξέχασα ότι αν και υπάρχει η ένδειξη ότι το σχόλιο δεν μπορεί να δημοσιευθεί, λόγω μεγέθους, εντέλει δημοσιεύεται...απολογούμαι για το ότι έστειλα 3-4 φορές το μήνυμα αυτό. Παρακαλώ τους διαχειρηστές να σβήσουνε τα περιττά επαναλαμβανόμενα μηνύματά μου.

    Με τιμή,

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συγνωμμη αλλα το τελευταιο πραγμα το οποιο εχει αναγκη αυτη η περηφανη αλλα βασανισμενη χωρα ειναι να αρχισουμε καυγα για το αν και κατα ποσο ο καθενας ειναι πιο πατριωτης απο το γειτονα του! Μην ανυσυχητε, ποιοι δεν ειναι πατριωτες φαινεται απο μακρια (π.χ. Δραγωνα)
    @Με μεγαλη χαρα ξαναβλεπω αρθρο σου Κυριακο (ασχετα αν δεν συμφωνω) αλλα σε τελικη αναλυση "διαφωνω με καθε λεξη απο οτι λεσ αλλα θα υπερασπιζομαι και με κινδυνο της ζωης μου ακομα το δικαιωμα να λες ελυθερα οσα πρεσβευεις" Βολταιρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ Κυριάκο καλώς ήλθες κι από μένα. Θυμάσαι ότι είχαμε ένα μακροσκελή διάλογο πριν κάτι μήνες (η δική μου διαφωνία τότε εστίαζε στο ότι η έννοια της Ρωμανίας δεν ήταν αναγκαίο να προϋποθέτει και τη μη ύπαρξη ελληνισμού, όπως και αρμενισμού, σερβισμού κλπ). Όμως αυτά είναι ελάσσονα μπροστά σε αυτά που ζούμε στις μέρες μας. Συμφωνώ μαζί σου ότι τα φλέγοντα εθνικά θέματα επείγουν και απέναντι σε αυτά είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του φράχτη. Καλώς ήλθες και πάλι και καλά Χριστούγεννα και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ Χρήστο και IQ-Πιγκουίνου, θερμά ευχαριστώ, και χαίρομαι για την παραδοχή όλων μας για ανάγκη για ομόνοια. Υπόσχομαι ότι θα αργήσω πολύ να ξαναγράψω για τόσο λεπτά ιστορικά θέματα, την στιγμή που δεχόμαστε τέτοια πίεση στα εθνικά μας ζητήματα.

    Έχουμε όλοι μας την ίδια πολιτισμική ταυτότητα, ασχέτως αν παίζουμε με τους προσδιορισμούς.

    Με εκτίμηση,

    Κυριάκος

    Υ.Γ.
    Επιτρέψτε μου το τελευταίο σχόλιο, που αναφέρεται στην Άλωση της Παλαιάς και μετέπειτα της Νέας Ρώμης:

    Ο Πατριάρχης Νέας Ρώμης, μετά την Άλωση της Βασιλεύουσας από τους Φράγκους, απευθύνεται με εγκύκλιό του στον υπόδουλο λαό, εμψυχώνοντάς τον και αναφέροντας, μεταξύ άλλων "Άνδρες γαρ Ρωμαίοι, τούτο αρκεί". Ο προσδιορισμός αυτός ψελλιζόταν από τους προγόνους μας με υπερηφάνεια, ενώ οι Γερμανοι/Φράγκοι λέγανε (προδίδοντας την φραγκική τους ταυτότητα!), στην δική τους εκδοχή για την λατινική: Hoc Solo, id est Romanorum nomine, πριν σκαρφιστούν οι ηγέτες τους αυτό που σκαρφίζονται τώρα αυτοί που δημιουργούν "μακεδονική" ταυτότητα στα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΕΠΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ 1821,Ο ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ,ΠΟΎ ΗΤΟ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ,ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1822 ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ :
    "ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΕΞΕΛΘΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΑΙ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,ΔΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗΝ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ".
    ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ !

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !
    ΑΥΤΟΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ ,ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ,ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ,ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ,ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ....ΤΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ !
    ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ! ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ !
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ! ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ.
    ΟΜΩΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΛΙΔΙΑ.
    "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΑΞΕ ΝΑ ΚΤΥΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ,ΤΩΡΑ ΣΗΜΩΣΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ ΕΙΣ ΤΟΥ Μ Π Α Υ Ρ Ο Ν ΤΟ ΚΟΡΜΙ.."ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ !
    ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΝΑ ΧΑΙΡΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ
    ΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ ΖΑΚΛΙΝ ΝΤΕ ΡΟΜΙΓΎ!
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ,ΟΠΩΣ Π.Χ. Ο ΑΓΓΛΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΕΡ ΓΚΡΙΝΒΙΛ ΤΕΜΠΛ:
    "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ...ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ-ΛΕΕΙ Ο ΣΕΡ ΤΕΜΠΛ-ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ Η ΜΟΔΑ ΘΕΛΗΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ,ΕΙΤΑΝ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΟΜΟΙΟΙ,ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ".
    ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΟΣ Μ Π Α Υ Ρ Ο Ν ,ΛΟΡΔΟΝ!
    ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο Roque:
    "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΥΛΟΛΟΓΙ,ΠΟΥ ΕΙΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ"!
    ΘΑ ΥΣΤΕΡΟΥΣΕ Ο ΠΑΛΜΕΡΑΙΕΡ ;
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ;
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ!
    ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ!
    ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έλλην είναι ο Ελληνιστής: ελληνόφωνας και αρχαιομαθής, ανεξαρτήτου θρησκείας Κ.Π.

    Που συμφωνεις ρε βαλσαμωμενε πιγκουινε μηπως δεν προσεξες το "ανεξαρτητου Θρησκειας" δηλαδη και ενας εβραιος μπορει να ειναι ισοτιμος με την αφεντια σου.Το αιμα
    του ειναι διαφορετικο απο το δικο σου και συμφωνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ 6:26, δηλαδή άνθρωποι σαν τον Κάρολο Κουν (που αναγέννησε το αρχαίο δράμα!), τον Δημήτρη Χορν, τον Ζυλ Ντασεν, την Ροζα Εσκεναζι, τον (Ενετικής καταγωγής!) Ιωάννη Καποδίστρια (Capo Di Istria...), και η λίστα μπορεί να μεγαλώσει και να μας πάρει μέρες να την γράψουμε...δεν είναι Έλληνες;!

    Κουιζ: μήπως ήξερες ποιός ήταν ένας από τους πρώτους πεσόντες στο αλβανικό μέτωπο; Όχι; Για να σε βοηθήσω, ήτανε Έλληνας Εβραίος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 2:34 o Πρώτος Νεκρός Αξιωματικός ήταν ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος 1 Νοεμβρίου 1940, ο Συνταγματάρχης ή Αντισυνταγματάρχης Μαρδοχιαίος Φριζής σκοτώθηκε στις 5 Δελεμβρίου 1940 Να μην βάζεις Κουιζ στο εδώ Ιστολόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.