20/12/10

Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:«ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»

Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις. Είναι όρος που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου.
Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους· απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας. Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης, ότι οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση.

Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης, δηλαδή των δανειστών μας.

Η δανειακή σύμβαση είναι Ε Κ Ν Ο Μ Η .

ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική Βουλή, να τοποθετηθεί επί της δανειακής σύμβασης η οποία από τις 4 Ιουνίου 201 Ο έχει κατατεθεί σε αυτήν.

Χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μια υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.

Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε. Τέτοιους όρους, όμως, ο υ δ έ π ο τ ε αποδεχτήκαμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ν` ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Χ. Παξινός
.http://www.diktyo21.gr

11 σχόλια:

  1. ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΣΟΚ & ΝΔ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας βοηθησει λοιπον ο Δικηγορικος Συλλογος να ξεκινησουν ολα τα νομια μεσα για την καταργηση των συγκεκριμενων ορων του Μνημονιου ως αντισυνταγματικων καθως και η παραπομπη στη Δικαιοσυνη, των Ελληνων πολιτων που εβαλαν την υπογραφη τους σε τετοιο κειμενο, με την κατηγορια της παραβιασης του εν λογω θεμελιωδους αρθρου περι Εθνικης Κυριαρχιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε, βρε, βρε...

    Ο ΔΣΑ θυμήθηκε τις παρανομίες του μνημονίου τώρα που απελευθερώνουν το επάγγελμα του δικηγόρου και θα χάσει την ισχύ του;

    Ο Έλληνας έχει μνήμη.

    V for Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ πολύ κάποιον να ανεβάσει ένα λινκ που να οδηγεί σε μια ελληνική μετάφραση του κειμένου για το οποίο γίνεται λόγος. Πρόκειται για το μνημόνιο; Για κάτι άλλο; Στο μνημόνιο δε βρίσκω τέτοια αναφορά. Ευχαριστώ.
    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἄλλο τὸ μνημόνιο, ἄλλο ἡ δανειακὴ σύμβασις (ἡ ὁποία ΔΕΝ ὑπεβλήθη στὴν Βουλή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλλίμαχε,

    Έχει γίνει εκτενής ανάλυση του θέματος από τον καθηγητή Νότη Μαριά. Νομίζω ότι υπάρχει και σε βίντεο εδώ μέσα. Όντως η Δανειακή Σύμβασις, με την οποία υποθηκεύσαμε (υποθήκευσαν, μάλλον) ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δεν ήλθε ούτε στην Βουλή, ούτε, πολύ περισσότερο, σε δημοψήφισμα, όπως θα έπρεπε να γίνει για ένα τέτοιο ζήτημα. Λειτουργεί, όθεν, παρανόμως και καταχρηστικώς. Όμως λειτουργεί, αφού βάσει αυτής χρηματοδοτούμεθα ήδη.

    Όλα εν κρυπτώ και παραβύστω, όπως οι δουλειές της Μαφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν υπαρχουν πατριωτες πολιτικοι,ΟΥΔΕΜΙΑ εκβιαστικη συμβαση,ουτε τοκογλυφικα χρεη μπορουν να εισπραχτουν.Παραδειγμα οι ενεργειες του προσφατα εκλεγμενου προεδρου της Δημοκρατιας του Ισημερινου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. V 2:20 μ.μ.
    Έχεις απόλυτο δίκαιο ...
    Έτσι ακριβώς είναι...
    Να δεις τι τσίρκα θα πουν και θα κάνουν και οι άλλες συντεχνίες που θίγονται...
    Τα 30 τόσα δισεκατομμύρια που θα ωφεληθεί ο τόπος από την κατάργηση των συντεχνιών, δεν το σκέφτονται !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και βέβαια δεν ήρθε στη Βουλή.
    Ας μην κολλάμε όμως για τα κίνητρα των συντεχνιών, άλλωστε κανένας δεν κινείται άνευ κινήτρων. Πολύ καλά έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος που είναι και ειδικός στα θέματα νομοθεσίας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρήκα αυτό!! Ξέρετε αν υπάρχει και τίποτε άλλο;
    http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/06/17/%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελίνα, διάβαζα ότι πολλές κατηγορίες επαγγελματιών που τα επαγγέλματά τους άνοιξαν, πήγαν καλύτερα στο οικονομικό θέμα.
    Π.χ. οι συμβολαιογράφοι στην Βρετανία αλλά και άλλοι πολλοί παντού στην Ευρώπη.
    Για τους δικηγόρους το καλύτερο το έχει πει παληά ο ...Τραμπάκουλας (Χάρυ Κλιν), όταν του είπαν ότι με την είσοδό μας στην ΕΟΚ θα μας πάρουν οι ευρωπαίοι την δουλειά και αυτός διερωτήθηκε: "Και οι (ξένοι) δικηγόροι, τι γλώσσα θα μιλάνε;;;"!!!
    Εσύ πάντως δεν κινδυνεύεις, αφού οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να γράψουν ελληνική λογοτεχνία!!! τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.