17/12/10

Σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες από την παγκόσμια μετανάστευση

Εάν η μετανάστευση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όπως και τα τελευταία 20 χρόνια, έως το 2050 θα υπάρχουν περίπου 405 εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Η σχετική διαπίστωση διατυπώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία
της Διεθνούς Ημέρας Μεταναστών, το Σάββατο.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ότι η σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεταναστών είναι αποτέλεσμα της μείωσης του πληθυσμού στις βιομηχανικές χώρες, που αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 25%.
Παράλληλα, η ζήτηση μεταναστών εργατών θα αυξηθεί καθώς η εργατική δύναμη στις αναπτυσσόμενες χώρες θα αυξηθεί από τα 2,4 δισεκατομμύρια άτομα, που ήταν το 2005 και θα φθάσει στα 3,6 δισεκατομμύρια άτομα έως το 2040.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, που επικαλείται αμερικανικές εκτιμήσεις, οι Αμερικανοί πολίτες κερδίζουν ετησίως 37 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συνεισφορά των μεταναστών στην οικονομία των ΗΠΑ.
Ωστόσο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό Αμερικανών που αντιδρούν αρνητικά απέναντι στους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα.
"Δυστυχώς πολλές από αυτές τις συζητήσεις βασίζονται σε συναισθήματα και μύθους και όχι στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα", δήλωσε ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Γουίλιαμ Σουίνγκ. "Η μετανάστευση σήμερα και στο μέλλον θα καθοδηγείται από οικονομικές, κοινωνικές και δημογραφικές τάσεις που δεν μπορούμε πλέον να τις αγνοούμε", πρόσθεσε ο Γουίλιαμ Σουίνγκ.
Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη έκθεση για την παγκόσμια μετανάστευση, που συντάχθηκε από το University College London, στην οποία αναφέρεται ότι στη διετία 2008-2009, στη Βρετανία, οι ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες κατέβαλαν κατά 37% περισσότερους φόρους σε σύγκριση με τα επιδόματα και τις δημόσιες υπηρεσίες που απόλαυσαν από το κράτος.
ΧΚΑ
ΑΠΕ
 

9 σχόλια:

  1. Όφελος και μάλιστα σημαντικό αποφέρουν και οι χιλιάδες λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.
    Δυστυχώς εμείς βασιζόμαστε ακόμα σε συναισθήματα και μύθους και δεν βλέπουμε την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

    "Ο θάνατος του εμποράκου, για τη ζωή του αλητάκου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η σχετική διαπίστωση διατυπώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία
    της Διεθνούς Ημέρας Μεταναστών, το Σάββατο.
    Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει ότι η σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μεταναστών είναι αποτέλεσμα της μείωσης του πληθυσμού στις βιομηχανικές χώρες, που αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 25%"

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ ΚΡΑΤΗ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΔΡΥΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΣΚΑΤΟΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ-ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ.ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ,ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟ 1.5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ,ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οικονομικό κόστος της λαθρομετανάστευσης

    Aν χρειάζονται μετανάστες, δεν χρειάζεται να τους φέρουν από την Ασία και την Αφρική. Έχουμε 4.000.000 περίπου εδώ, στην Ελλάδα. Ας έλθουν να τους πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτή τη λογική ας μετακομίσουμε όλοι για το Βορρα ή Καναδά/Αμερική/Αυστραλια. Αν μας σταματήσουν θα τους δείξουμε τα συμπεράσματα της μελέτης. Θα πέσει πολύ γέλιο...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως δεν είδα κανένα όφελος να αποκομίζει η Θεσσαλονίκη από τα στίφη που την έχουν καταλάβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανείς μετανάστης δεν πάει σε μια χώρα χωρίς να έχει την δυνατότητα να βγάλει κέρδος από όλη αυτή την υπόθεση, δηλαδή να φύγει από την χώρα με χιλιάδες ευρώ. Άρα η μετανάστευση είναι βάρος για μια οικονομία και ωφελεί μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ας μην κοροϊδευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άρθρο: "...Εάν η μετανάστευση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό όπως και τα τελευταία 20 χρόνια, έως το 2050 θα υπάρχουν περίπου 405 εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη..."
    -----------------
    Θα αφήσουμε τα 5 εκατομμύρια μετανάστες στους άλλους και εμείς, μετά από 600 χρόνια ακριβώς, με τα υπόλοιπα 400 εκατομμύρια που θα κρατήσουμε εδώ, θα γίνουμε πάλι Αυτοκρατορία και πρώτη παγκόσμια οικονομική δύναμη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεταναστες,ξενοι:4000000.Eλληνες ανεργοι:1000000(πραγματικα)+3(εγω, και ο αδελφος μου,λογω λουκετου στην εργασια μας,και ο εδω και 10 μηνες απολυθεις εκ του στρατου γιος μου).Συμμεριζομαι την ανθρωπινη δυστυχια παγκοσμιως,αλλα οι ξενοι χρησιμοποιουνται ως εργαλειο υποταγης,υποδουλωσης και εξολωθρευσης μας απο την διεθνη εξουσια.Και τους Ιταλους συμπαθουσαμε,αλλα οταν εστω και ακων ο αλλος ερχεται εναντιον σου,δεν πρεπει να υπερασπισεις την πατριδα και τα φυσικα σου δικαια;Για να μην μιλησω για τα 2εκ.στιφη των Αλβανων που κυριολεκτικα οι περισσοτεροι,κλαινε απο αγαπη για μας.Φιλικα,ενας(συμφωνα με τους κοκκινοροζ) φασιστας,ρατσιστης,ακροδεξιος,πολεμοκαπηλος,χιτλερικος κλπ.κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι,η τωρινή μετανάστευση ωφέλησε σημαντικά

    τον χώρο της παρανομίας και του υποκόσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.