14/12/10

Γαλλία: Γερμανία, Πολωνία και Γαλλία ζητούν από την Κ. Άστον "απτά αποτελέσματα" στην ευρωπαϊκή άμυνα

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία ζητούν "απτά αποτελέσματα" μέχρι το τέλος του 2011 στο ζήτημα της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής άμυνας, σε μία επιστολή τους στις 6 Δεκεμβρίου προς την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στο Παρίσι.



Η επιστολή αυτή, η οποία υπεγράφη από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των τριών χωρών, ζητάει "μία νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή πολιτική της ασφάλειας και της άμυνας, σε πλήρη συνεργασία με το ΝΑΤΟ", κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, υπό την πολωνική προεδρία στην ΕΕ.

"Η προσωπική αφοσίωσή σας σε αυτό το εγχείρημα θα είναι ουσιαστικής σημασίας" αναφέρει συγκεκριμένα η επιστολή.

"Η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία θα σας υποστηρίξουν στη δράση σας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ΕΕ αναπτύσσει τα πιο εύρωστα και αποτελεσματικά εργαλεία που θα επιτρέψουν την συνεκτική δράση της ΕΕ" προσθέτει.

"Η Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία σας προτείνουν να ξεκινήσετε μία διαδικασία προβληματισμού το συντομότερο δυνατό, για το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας" σημειώνουν οι υπουργοί.

Οι τρεις χώρες επιθυμούν επίσης την "βελτίωση των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ (...) για την πιο αποτελεσματική εμπλοκή της ΕΕ στις παγκόσμιες υποθέσεις". Θέλουν, ακόμη, τη βελτίωση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων από την άποψη του "σχεδιασμού και της καθοδήγησης των επιχειρήσεων και των αποστολών" και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των στρατών. Τέλος, ζητούν μία έκθεση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αναδιάρθρωση της βιομηχανικής βάσης και της αμυντικής τεχνολογίας.
E-TYPOS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.