23/12/10

Δεν εξετάστηκε το ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων

Το αμερικανικό Κογκρέσο απέφυγε διπλωματική σύγκρουση με την Τουρκία με το να μην εξετάσει ψήφισμα για την γενοκτονία των Αρμενίων. Ολοκληρώθηκαν τη Τετάρτη οι εργασίες του 111ου Κογκρέσου χωρίς ψηφοφορία για το θέμα.


Υποστηρικτές του ψηφίσματος ήλπιζαν ότι η απερχόμενη Πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι, θα ενέκρινε την διενέργεια της ψηφοφορίας κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του Κογκρέσου. Αλλά ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε απ’ τον Πρόεδρο Ομπάμα να αποτρέψει την ψηφοφορία.

Είναι μάλλον απίθανη η έγκριση του μέτρου από την νέα Βουλή, υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, που θα αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο, γιατί ο νέος Πρόεδρος της, Τζον Μπέινερ, αντιτίθεται στο ψήφισμα.

Ορισμένες οργανώσεις Αρμενίων-Αμερικανών επέκριναν την κ. Πελόσι για το ότι δεν έθεσε το μέτρο προς ψηφοφορία νωρίτερα. Ο Κεν Χαχικιάν, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Αρμενίων Αμερικής δήλωσε ότι η απραξία της κ. Πελόσι αποτελεί «πισωγύρισμα στην στάση των ΗΠΑ στον αγώνα για τον τερματισμό του φαύλου κύκλου γενοκτονιών».http://www.voanews.com

5 σχόλια:

  1. Zητω συγνωμμη απο τους διαχειριστες για την λεξη που θα χρηστιμοποιησω (και ειναι η πρωτη φορα στην ζωη μου που χρησιμοποιω αυτη την λεξη) αλλα σ' τοι αφορα τις Η.Π.Α. μιλαμε για την ξεφτιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που θα βοηθούσε το ευραϊκό λόμπι.

    Το οποίο μάλλον με ανακούφιση θα δέχθηκε την απόφαση του Κογκρέσου, αφού εάν γίνει ή αρχή με καταδίκες για ολοκαυτώματα/γενοκτονίες, οι Εβραίοι αφενός χάνουν το μονοπώλειο του Ολοκαυτώματος και της βιομηχανίας που έχουν στήσει και αφετέρου ανοίγει ο δρόμος ώστε να υπάρξει και καταδίκη του Ισραήλ για το Ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσχετα με την ξεφτίλα που σωστά αναφέρει ο Χρήστος Βούλγαρης, μένει να δούμε τώρα και τι αντίτιμο συμφώνησε να καταβάλει ο Ερντογάν σαν αντάλλαγμα στο παζάρι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 3:40 μ.μ.

    Σοφόν το σαφές. Αλλά ποιος καρπώθηκε το αντίτιμο; Οι ΗΠΑ, ή το εβραϊκό λόμπυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά
    δεν υπάρχει κανένα αντίτιμο.
    Πολύ απλά, το ζήτημα είναι τεράστιο, γι' αυτό ο μεγάλος πυρετός της Άγκυρας όποτε πλησιάζει το θέμα και δεν πρόκειται να τελειώνουμε εύκολα μ' αυτό.
    Το έργο είναι μεγάλο και το τέλος θα είναι σίγουρα αίσιο.
    Για ποιόν;
    Αυτό θα το πούμε σε άλλο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.