8/12/10

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι την Ελλάδα… Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!

Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».



Ανεξάρτητα από το αν το πραγματοποιήσουν ή όχι, σημασία έχει το γεγονός ότι «ξύνουν» πληγές. Και φανερώνουν την πρόθεσή τους να μην σταματήσουν τις εντελώς αβάσιμες διεκδικήσεις τους.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΠΕΡΙΣΑ
Ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από την… πίεση των «Τσάμηδων», όπως και από την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», δήλωσε ότι «μια νέα αλλαγή συνόρων στη περιοχή θα ήταν η αιτία να χαθεί η Ευρωπαϊκή μας προοπτική τα επόμενα 20 χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Η θέση της Αλβανίας είναι σαφής, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την είσοδο στην Ε.Ε, και η όποια επιπλέον αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα αποθαρρύνει τους στόχους μας. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αρχές της Ε.Ε και να συνεργαστούμε με τις γειτονικές μας χώρες, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα και η μετακίνηση πολιτών διαφορετικών χωρών να γίνεται ελεύθερα».

Η στάση του αυτή, όμως, δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ο Σαλί Μπερίσα συνεργάζεται με το κόμμα των «Τσάμηδων» και δεν αποδοκιμάζει δημόσια τις σοβινιστικές απόψεις τους.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

26 σχόλια:

  1. Οι τσεχοι (ορθα) εκδιωξαν την γερμανικη μειονοτητα το καλοκαιρι του 1945 (διαταγματα "Μπενες") επειδη ειχε συνεργαστει με τους Γερμανους πριν και κατα την διαρκεια του πολεμου (ειχε υπαρξει και ο "Δουρειος
    Ιππος" των Ναζι κατα την διαρκεια της κρισης της Πραγας το 1938)
    Εμεισ για ποιο λογο να ξαναδεχθουμε πισω τους τσαμηδες οι οποιοι συμπεριφερθηκαν οπως και η Γερμανικη μειονοτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να μην γιορτάσουν ;

    Παραμονή τη 28ης Οκτωβρίου φέτος ο Σαββίδης στη ΝΕΤ στις "Ανιχνεύσεις" είχε αφιέρωμα γι'αυτή την γεννοκτονία .

    Τυχαίο ;

    Μαζί με το Κούλογλου και την Τσόκλη και οι "νεοπατριώτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 2:49 μ.μ.,
    Σε ποιά "γεννοκτονία" αναφέρεσαι;;
    Ποιοί εναντίον ποιών;
    Κάτι δεν έχω καταλάβει...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζίμη,
    την "γενοκτονία" των Τσάμηδων εννοεί από τους Έλληνες! Όντως υπήρχε αυτή η εκπομπή στην ΕΤ3.

    Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν κάτι τέτοιο στην Ηγουμενίτσα, αν δε θέλουν να καεί η πόλη από τις αντιδράσεις.
    Αυτό το ΥΠΕΞ, τι κάνει; Το κλείσανε το μαγαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Προσπάθεια έγινε και για την ένταξη των Τσάμηδων στο ΔΣΕ. Σύμφωνα με έκθεση του Ενβέρ Χότζα προς τον Τίτο, ο Βαφειάδης ζήτησε το 1947 από την Αλβανία να αποσταλούν 3.000-4.000 Τσά-μηδες για το ΔΣΕ. Οι Αλβανοί αρνήθηκαν φοβούμενοι πως οι Τσάμηδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την ελληνική κυ­βέρνηση εναντίον του αλβανικού καθεστώτος.133 Το 1948 ο ΔΣΕ επανήλθε στο αίτημα του, ζητώντας από τους «φίλους» να μεταφέ­ρουν 2.000 Τσάμηδες, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε εκ νέου.134 Στις αρχές Ιανουαρίου 1949, μετά την 5η ολομέλεια, το ζήτημα τέ­θηκε εντονότερα. Μετά από συμφωνία του αλβανού πρωθυπουρ­γού Μεχμέτ Σέχου, αποφασίστηκε να επιστρατευτούν όλοι οι Τσάμηδες από 20 έως και 46 ετών για να πολεμήσουν για την «απε­λευθέρωση της πατρίδας τους».135 Τα αποτελέσματα υπήρξαν πενι­χρά. Έως τις αρχές Απριλίου ο ΔΣΕ κατάφερε να στρατολογήσει μόλις 130-150 άτομα. Η άρνηση των Τσάμηδων να ενταχθούν στις γραμμές του ΔΣΕ υπήρξε έντονη και πεισματική. Πληροφορίες μά­λιστα αναφέρουν πως περίπου 800 άτομα εκτοπίστηκαν σε στρα­τόπεδα εργασίας λόγω των αντιδράσεων τους.136 Τελικά, στα μέσα Απριλίου το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, λόγω κυρίως των φόβων εκ μέρους της αλβανικής πλευράς για μια ενδεχόμενη εισβολή του Ελληνικού Στρατού στο έδαφος της χώρας με αφορμή και το θέμα αυτό.

    Συμπερασματικά, ο ΔΣΕ προσπάθησε να αξιοποιήσει δυσφο­ρίες και επιδιώξεις μειονοτικών ομάδων παραμεθόριων περιοχών, προκειμένου να διευρύνει τη βάση στρατολόγησης του. Μερική μόνο επιτυχία κατέγραψε, κυρίως μάλιστα λόγω του γεγονότος του εδαφικού ελέγχου αυτών των περιοχών και όχι τόσο λόγω της πραγματικής προθυμίας των πληθυσμών τους να πολεμήσουν στο πλευρό του ΔΣΕ. Ακόμη και ανάμεσα στους Σλαβομακεδόνες μόνο μια μειοψηφία έδειχνε ενθουσιασμό στα κελεύσματα του αγώνα. Όπως σημείωνε ο γραμματέας του ΝΟΦ Μιχάλης Κεραμιτζής το Μάιο του 1947: «40% σλαβομακεδόνες είναι η μαχητική πρωτοπορία μας. Είναι το καλλίτερο μέρος του λαού μας. Δεν συμμετέχουν μαχητικά όλοι τους στον αγώνα. Μα είναι έτοιμοι να πειθαρχήσουν».137
    Πέραν των Σλαβομακεδόνων και των μουσουλμάνων, δημιουρ­γούσε κάποια «κουτσομπολιά» η υποτιθέμενη κυριαρχία των προ­σφύγων από τη Μικρά Ασία στην ιεραρχία του ΔΣΕ. Οι καταγόμε­νοι από την Πελοπόννησο, για παράδειγμα, αισθάνονταν πως ήταν παραγκωνισμένοι, καθώς θεωρούσαν πως οι αποφάσεις έρχονταν «από πάνω», από ανθρώπους που δεν ήξεραν ούτε την Πελοπόν­νησο ούτε τους ανθρώπους της.138
    Ο «λαογέννητος στρατός» λοιπόν, για τον οποίο υπερηφανευό­ταν η ηγεσία του ΚΚΕ, συνίστατο στην πλειονότητα του από ως επί το πλείστον ακούσια στρατολογημένους νέους και έφηβους αγρό­τες και αγρότισσες, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό Σλαβομακε­δόνων, δηλαδή ατόμων οι οποίοι είχαν πολύ μικρή σχέση με το μαρξισμό-λενινισμό και με τα οράματα του ΚΚΕ για μια νέα κοινω­νία. Πολλοί από τους στρατολογημένους αντάρτες δεν είχαν κα­μιά σχέση ούτε καν με την εαμική κινητοποίηση.
    "

    ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1946-1949

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια έκανε τέτοια εκπομπή ο Σαββίδης και ψάχνουμε που θα καταλήξει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δείτε την εκπομπή και μετά βγάζετε συμπεράσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8 Δεκεμβρίου 2010 3:51 μ.μ.

    Τι έγινε μολωχ, σας ενοχλεί ο ΜΟΝΟΣ ηθηκά ακέραιος δημοσιογράφος της Ελληνικής τηλεόρασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Παντελής Σαββίδης έκανε μια εκπομπή για το ζήτημα των Τσάμηδων, που είναι υπαρκτό και αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε.
    Την εκπομπή δεν την είδα ολόκληρη, όμως έχω τυφλή εμπιστοσύνη στον Παντελή, ο οποίος επί δυο δεκαετίες υπηρετεί τη δημοσιογραφία και την αλήθεια, με επίπεδο και ήθος που ζηλεύουν πολλοί συνάδελφοί του.
    Δεν διστάζει δε να κάνει εκπομπές, παρότι εργάζεται σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, που ενοχλούν την εκάστοτε κυβέρνηση.
    Είπαμε, να κάνουμε κριτική, να μην γκρεμίσουμε όμως ό,τι έχει μείνει όρθιο σ' αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτυχε να δω ένα μέρος της εκπομπής (περίπου τρία τέταρτα της ώρας) και μιλούσε για την εισβολή των Αλβανών στην Θεσπρωτία, μετά την κατάρρευση του μετώπου λόγω γερμανικής εισβολής, τα εγκλήματα που διέπραξαν εκεί σε συνεργασία με ντόπιους, την αλλαγή στρατοπέδου μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας (1943 - πήγαν με τους Γερμανούς) και την εκδίωξή τους από τον ΕΔΕΣ.

    Συμμερίζομαι την γνώμη του Σάββα για τον Σαββίδη. Τον ακούω σχεδόν κάθε Τετάρτη στην ΕΤ3 ("Ανιχνεύσεις").

    Για ποια γενοκτονία Τσάμηδων μίλησε; Συνήθως βγάζει τις εκπομπές του σε βίντεο. Γιατί ακριβώς τον κατηγορούν μερικοί. Υπερασπίστηκε τους Τσάμηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ λέω στα σύνορα με την Αλβανία να στήσουν παντού στην διαδρομή προς την Ηγουμενίτσα μεγάλες διαφημιστικές αφίσες με φωτογραφίες από τα εγκλήματα των Τσάμηδων και να αναγραφούν στα ελληνικά και αλβανικά «Kαταζητούνται Τσάμηδες εγκληματίες πολέμου » με κάποια από τα ονόματα τους από κάτω!

    Και ένα μεγάλο φεστιβάλ καταζητούνται καταζητούνται την γενοκτονία των ελλήνων από τους Τσάμηδες!

    αι στο δια… γυφταριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Σαββίδης μέσω της εκπομπής του έδωσε βήμα σε γνωστούς κύκλους να μιλάνε για γενοκτονία των τσάμηδων και όλα αυτά έγιναν παραμονή της 28ης Οκτ

    Δεν είχε άλλα θέματα με αφορμή αυτή την επέτειο;
    Το ότι δεν πήρε θέση δεν εξασφαλίζει τη ουδετερότητα του .

    Ο τζίμης δεν έχει ξανακούσει ποτέ του για ΕΔΕΣ και την μόνη αναφορά που άκουσε ήταν για την γενοκτονία των τσάμηδων από τους φασίστες του ΕΔΕΣ .

    Για σκέψου ένα νέο που παραμονή ακούει τέτοια .
    Για την σφαγή του 542 του Ψαρού έχει κάνει εκπομπή ο "πατριώτης" "υπηρέτης" της δημοσιογραφίας ;

    τζίμη έχεις δει καμιά εκπομπή του για τέτοια θέματα ;

    Δεν πήρε θέση αλλά έπρεπε να παρουσιάσει αυτά που ακούγονται στην εκπομπή του ;

    Τίποτα άλλο για το ΕΔΕΣ έχει πει σε παλιότερες εκπομπες ή ασχολείται μόνο με αυτά που "θα μας απασχολήσουν"

    skal,

    ποιοί ανακινούν το θέμα και θα μας καλέσουν να το αντιμετωπίσουμε ;
    ποιοι το προβάλουν ;

    μιλάμε για το φασισμό της Τουρκίας στο τραγούδι και δεν μιλάμε για το φασισμό της Ελληνικής δημοσιογραφίας ;

    Οι εποχές είναι πονηρές και τυφλή εμπιστοσύνη δεν έχω σε κανένα , ειδικά αν πληρώνεται από το Ελληνικό δημόσιο και τα wikileaks μιλάνε για εξαγορές δημοσιογράφων κλπ

    όσον αφορά αν αξίζει να τα γκρεμίσουμε προτιμώ την γνώμη του Κωστή Παλαμά

    Ο Γκρεμιστής
    Ἀκοῦστε. Ἐγὼ εἶμαι ὁ γκρεμιστής, γιατί εἶμ᾿ ἐγὼ κι ὁ κτίστης,
    ὁ διαλεχτὸς τῆς ἄρνησης κι ὁ ἀκριβογιὸς τῆς πίστης.
    Καὶ θέλει καὶ τὸ γκρέμισμα νοῦ καὶ καρδιὰ καὶ χέρι.
    Στοῦ μίσους τὰ μεσάνυχτα τρέμει ἑνὸς πόθου ἀστέρι.
    Κι ἂν εἶμαι τῆς νυχτιᾶς βλαστός, τοῦ χαλασμοῦ πατέρας,
    πάντα κοιτάζω πρὸς τὸ φῶς τὸ ἀπόμακρο τῆς μέρας.
    ἐγὼ ὁ σεισμὸς ὁ ἀλύπητος, ἐγὼ κι ὁ ἀνοιχτομάτης·
    τοῦ μακρεμένου ἀγναντευτής, κι ὁ κλέφτης κι ὁ ἀπελάτης
    καὶ μὲ τὸ καριοφίλι μου καὶ μὲ τ᾿ ἀπελατίκι
    τὴν πολιτεία τὴν κάνω ἐρμιά, γῆ χέρσα τὸ χωράφι.
    Κάλλιο φυτρῶστε, ἀγκριαγκαθιές, καὶ κάλλιο οὐρλιάστε, λύκοι,
    κάλλιο φουσκῶστε, πόταμοι καὶ κάλλιο ἀνοῖχτε τάφοι,
    καί, δυναμίτη, βρόντηξε καὶ σιγοστάλαξε αἷμα,
    παρὰ σὲ πύργους ἄρχοντας καὶ σὲ ναοὺς τὸ Ψέμα.
    Τῶν πρωτογέννητων καιρῶν ἡ πλάση μὲ τ᾿ ἀγρίμια
    ξανάρχεται. Καλῶς νὰ ῾ρθῆ. Γκρεμίζω τὴν ἀσκήμια.
    Εἶμ᾿ ἕνα ἀνήμπορο παιδὶ ποὺ σκλαβωμένο τό ῾χει
    τὸ δείλιασμα κι ὅλο ρωτᾷ καὶ μήτε ναὶ μήτε ὄχι
    δὲν τοῦ ἀποκρίνεται κανείς, καὶ πάει κι ὅλο προσμένει
    τὸ λόγο ποὺ δὲν ἔρχεται, καὶ μία ντροπὴ τὸ δένει
    Μὰ τὸ τσεκοῦρι μοναχὰ στὸ χέρι σὰν κρατήσω,
    καὶ τὸ τσεκοῦρι μου ψυχὴ μ᾿ ἕνα θυμὸ περίσσο.
    Τάχα ποιὸς μάγος, ποιὸ στοιχειὸ τοῦ δούλεψε τ᾿ ἀτσάλι
    καὶ νιώθω φλόγα τὴν καρδιὰ καὶ βράχο τὸ κεφάλι,
    καὶ θέλω νὰ τραβήξω ἐμπρὸς καὶ πλατωσιὲς ν᾿ ἀνοίξω,
    καὶ μ᾿ ἕνα Ναὶ νὰ τιναχτῶ, μ᾿ ἕνα Ὄχι νὰ βροντήξω;
    Καβάλα στὸ νοητάκι μου, δὲν τρέμω σας ὅποιοι εἶστε
    γκρικάω, βγαίνει ἀπὸ μέσα του μιὰ προσταγή: Γκρεμίστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάθανε πως γαμ...@#^%#&$^**...πλακώσανε και οι γύφτοι!#@$#&%(*&()(
    Ξυπνάτε ρε Ελληνες...Αντισταθείτε μωρεΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκπομπές του Σαββίδη από το αρχείο της ΕΤ3 έχω δει αρκετές (όχι όλες) και ο δημοσιογράφος κρίνεται θετικά από την πλευρά μου.

    Μερικοί μονόχνωτοι που ασκείτε κριτική εναντίον του εδώ, εάν είχατε δική σας...εκπομπή, μάλλον δεν θα βλέπαμε ποτέ και την πίσω πλευρά του τοίχου.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς αξιοτιμο κ. σκαλ
    Με ολο το σεβασμο ας μου επιτρεψετε αν διαφωνησω καθοτι το "ζητημα` των τσαμηδων" ειναι νεκρο και σε οποιον προαπαθησει να το αναστησει τεροιαζει παραφρασμενος ο στιχος του Βαλαωριτη:
    ας κοιταξει το πτωμα που θα βρυκολακιασει...
    Βασιζω αυτη την εκτιμηση μου στο νομικο προηγουμενο της τοτε Τσεχοσλοβακιας τωρα τσεχιας που ανεφερα σε προηγουμενο σχολιο μου.Επιπλεον για να προσυπογραψει ο προεδρος της Τσεχιας την συνθηκη του Δουβλινου απαιτησε να αναγνωριζουν οι Γερμανοι την νομιμοτητα των δαιταγματων Μπενες.Αρα απο την στιγμη που η ΕΕ αναγνωρισε τα διαταγματα Μπενες δεν μπορει να θεωρησει παρανομα τα αντιστοιχα (αν και πολυ πιο επιεικη) μετρα ειρηνευσης του Πλαστηρα τα οποια αφορουν τους Τσαμηδεσ και τους πρωην ΣΝΟΦιτες Σκπιανουςγιατι οπως εγραψε ο Πασκαλ "δεν μπορει ο ιδιος νομος να θεωρεοται δικαιος απο την μια πλευρα των Πυρηναιων και αδικος απο την αλλη!"Αρα η υποθεση των Τσαμηδων ριναι νομικα νεκρη και ολα τα υπολοιπα ειναι για εσωτερικη καταναλωση...
    Ασχετο: sε 10 ωρες πετω για Αθηνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tην εκπομπή την παρακολούθησα και μάλιστα υπήρξε και σχετική ανταλλαγή σχολίων την ημέρα της 28ης Οκτωμβρίου. Η Εκπομπή κάλυψε το θέμα διαχρονικά και αντικειμενικά και είναι προς τιμήν του δημοσιογράφου ο τρόπος που προσέγγισε το θέμα.

    Απο εκεί και μετά έχουμε καταγράψει την στάση του ΕΔΕΣ απέναντι στους Τσάμηδες (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/10/blog-post_5936.html) Παρακαλείστε λοιπόν με προσοχή να διαβασετε την παράγραφο "Την άνοιξη του 1944, στα πλαίσια των επιχειρήσεων εναντίον των Γερμανών στην Ήπειρο, κρίθηκε αναγκαίο από την Βρετανική συμμαχική αποστολή να καταλάβει ο Ζέρβας τις Ηπειρωτικές ακτές στην περιοχή της Πάργας που ελέγχουν οι Τσάμηδες, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολα ο εφοδιασμός του ΕΔΕΣ με πλοιάρια από την Ιταλία. Στις επιχειρήσεις αυτές στο πλευρό των Γερμανών πολέμησαν και ένοπλα σώματα Τσάμηδων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Πάργας, της Παραμυθιάς και της Ηγουμενίτσας."

    συνεχίζεται.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επίσης την παράγραφο "Αντίθετα από τον ΕΔΕΣ, το EAM τήρησε μια περίεργη στάση σε σχέση με τους Τσάμηδες. Επιχείρησε επανειλημμένα ανοίγματα που βασίζονταν στον μάλλον πλασματικό διαχωρισμό «μιας δράκας προδοτών» από την πλειοψηφία του πληθυσμού -πλασματικό στον βαθμό που ο παραδοσιακός αυτός πληθυσμός ακολουθούσε τους ηγέτες του και έδειχνε μια προτίμηση προς την κατοχική διοίκηση ακόμη και όταν δεν συμμετείχε άμεσα σε πράξεις βίας. Για αυτόν τον λόγο η τακτική του EAM δεν έγινε κατανοητή ούτε από τον τοπικό ελληνικό πληθυσμό ούτε από τα ίδια του τοπικά στελέχη που ανέφεραν στις εσωτερικές τους εκθέσεις τις οποίες παραθέτει η Μαντά ότι «η παμψηφία σχεδόν των αρβανιτάδων Τσάμηδων της περιοχής είχε ταχθή ανεπιφύλαχτα με το μέρος του κατακτητή και ωργάνωνε δολοφονικές επιδρομές ενάντια στα ελληνικά χωριά». Ο ΕΛΑΣ τελικά στρατολόγησε γύρω στους 300 ως 500 Τσάμηδες που συμμετείχαν στις εμφύλιες συγκρούσεις με τον ΕΔΕΣ τον Δεκέμβριο του '44. H επικράτηση του ΕΛΑΣ συνοδεύτηκε από την επιστροφή 3.000 ως 5.000 Τσάμηδων στη Θεσπρωτία. H τελική όμως έκβαση των Δεκεμβριανών οδήγησε σε νέες διώξεις από τους οπλαρχηγούς του ΕΔΕΣ και στην τελική εκδίωξή τους."

    Αυτα για την Ιστορία τώρα όσο αφορά το θέμα του 5)42 δεν είανι ξεκομμένο απο τα υπόλοιπα γεγονότα της περιόδου οπότε αν το καλύψει ο εν λόγω δημοσιογράφος θα πρέπει να πεί και για την δίωξη του Ζέρβα απο τον Μεταξά και πολλά αλλά στοιχεία για τον αρχηγό του ΕΔΕΣ. Αν πάλι σταθεί στον Κομνηνό Πυρομάγλου εκεί υπάρχει πλήθος στοιχείων στο βιβλίο του Δούρειος Ιππος άγνωστα στο ευρύ κοινό και διόλου κολακευτικά για Πολλούς και το τονίζω το πολλούς/ Σεμνά και ταπεινά λοιπόν και να είστε αντικειμενικοί απέναντι στην Ιστορία μας μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε την ελληνικότητα μας και τέλος πατριώτης σημαίνει αυτός που αγαπά την πατρίδα όχι αυτός που μισείς τους εχθρούς της.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το χειρότερο στις μέρες μας είναι ότι ενώ έχουμε κάνει ένα κάρο διαπιστώσεις ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. τα χωριά στην Ήπειρο αποδεκατίζονται από την ανυπαρξία σχεδίου για την ύπαρξη τους.
    Δύσκολες καιρικές συνθήκες , με τεράστιους φόρους στα καύσιμα.
    Δυσπρόσιτα από δρόμους , η ανέχεια πόρων και υποδομών τα καθίστα αφιλόξενα για τους νέους. Τόσο που σε λίγα χρόνια θα γίνουν φαντάσματα. Η Ήπειρος δεν φοβάται πέντε βλαμμένους τσάμηδες ή τα μακροπρόθεσμα σχέδια αποσχιστικών ομάδων , η Ήπειρος φοβάται τους ιδίους τους Έλληνες που της επιφύλαξαν τέτοιο πλάνο για το μέλλον της.
    Η πιο χαρισματική ίσως περιοχή της Ευρώπης ,κατοικείται από ανθρώπους που διανύουν το τελευταίο στάδιο της βιολογικής τους παρουσίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. //Ασχετο: sε 10 ωρες πετω για Αθηνα...Bούλγαρης//
    ---------------
    Και μετά γραμμή για Κάβο, να προλάβεις να σε διαβάσει ο παπα-Αντώνης !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. sε 10 ωρες πετω για Αθηνα.
    Bούλγαρης

    Μας απειλείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το μόνο που δικαιούνται οι τσάμηδες, είναι να τους δώσουμε την ...νότια Κέρκυρα να κάνουν κράτος με έδρα την Λευκίμμη !!!
    Σε λίγες ώρες θα υπάρχει εκεί και ο άνθρωπός τους να τους βοηθήσει...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το μόνο που δικαιούνται οι τσάμηδες, είναι να τους δώσουμε την ...νότια Κέρκυρα να κάνουν κράτος με έδρα την Λευκίμμη !!!
    Σε λίγες ώρες θα υπάρχει εκεί και ο άνθρωπός τους να τους βοηθήσει...
    τζιμης
    "Παιδακι" ποσες αρλουμπες μπορεις να φ\γραψεις την ωρα; Καταντας απιστευτα γρλοιος "ναυτη του γλυκου νερου" απο οτι βλεπω εσυ συνεχιζεις να κανεις στν ηλικια σου αυτο που ορισμενοι εκαναν στην εφηβεια! Η Κερκυρα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ειχε μπουσουλμανους ως αφενντικα! γιατι λοιπον δεν δινεις στουσ τσαμηδες το σπιτι σου; αλλωστε ειναι μουσουλμανοι οπως και εσυ (κατα βαθος)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έφτασες κιόλας;
    Άντε καλή δουλειά και να σας αναγνωρίσει η Τουρκία σύντομα!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζιμης=μεθοδς βλακειας ανευ διδασκαλου, αποτελεσματα εγγυημενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε συ Χρήστο,

    Αντιμετώπισε με χιούμορ τις καταστάσεις, μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά!
    Δεν έχεις καταλάβει ακόμη το στυλάκι του Τζίμη, είναι λίγο πλακατζής...μην τσιμπάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.