17/12/10

Υπεγράφη η συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για καθορισμό της ΑΟΖ της Κύπρου

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για καθορισμό της ΑΟΖ της Κύπρου. Μετά τη συνάντηση οι Μάρκος Κυπριανού και Αντώνης Πασχαλίδης είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Ισραηλινό Υπουργό Ούζι Λαντάου κατά την οποία ο Υπουργός Εμπορείου του διεμήνυσε την πρόθεση του να επεκταθεί η συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών όσο και στον τουρισμό. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ. Λαντάου που δήλωσε πρόθυμος να αναπτυχθούν περαιτέρω συμφωνίες.

Επιβεβαίωση του Sigmalive
Όπως έγραφε πριν μερικές ημέρες το Sigmalive, κλιμάκιο Ισαηλιτών τεχνοκρατών, βρέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην Κύπρο. Μετά από ολοήμερη διαπραγμάτευση, υπήρξε τελικά, οριστική και ξεκάθαρη συμφωνία για τα σύνορα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης  των δυο χωρών.
Να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα είχε γίνει σημαντική  δουλειά από τους Τζιωνή και Κασίνη στο Ισραήλ με στόχο να περάσουν από την Ισραηλινή βουλή οι ρυθμίσεις που θα δημιουργούσαν το πλαίσιο για την επιδιωκόμενη συμφωνία. Επιπλέον λειτούργησαν αποτρεπτικά στις Τουρκικές μεθοδεύσεις που δημιουργούσαν συνεχώς εμπόδια υπό την κάλυψη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών.

Εξαιρετικής σημασίας συμφωνία
Η συμφωνία κρίνεται εξαιρετικής σημασίας και για τις δύο χώρες αφού μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει και τα όρια της εκμετάλλευσης του οικοπέδου 12 από την αμερικανική NOBLE ENERGY αλλά και των άλλων δυο οικοπέδων που γειτνιάζουν και ανήκουν στον Ισραήλ. Ήδη η εταιρεία διεξάγει έρευνες στο κοίτασμα Λεβιάθαν, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κυπριακό οικόπεδο, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου. http://www.sigmalive.com

9 σχόλια:

  1. Άντε ρε κοιμήσια Έλληναράδες!!!Σας βάζουν τα γυαλιά οι Κύπριοι κ εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου!!!Ξυπνάτε ζώα και καθορίστε την ΑΟΖ με Κύπρο,Λιβανο και Αλβανία να τελειώνει αυτή η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ρε κοιμήσια Έλληναράδες!!!
    -----------------------

    Και γιατί το λες αυτό σε ΕΜΑΣ;
    Αυτοί που μας κυβερνούν ΔΕΝ είναι Έλληνες και εμείς που ΕΙΜΑΣΤΕ Έλληνες δεν έχουμε λόγο στην διακυβέρνηση της χώρας μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''17 Δεκεμβρίου 2010 2:02 μ.μ.
    Άντε ρε κοιμήσια Έλληναράδες!!!Σας βάζουν τα γυαλιά οι Κύπριοι κ εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου!!!Ξυπνάτε ζώα και καθορίστε την ΑΟΖ με Κύπρο,Λιβανο και Αλβανία να τελειώνει αυτή η ιστορία.''

    Ασε μεγάλε, με κάτι Ελληναράδες σαν τον Τζιμη και τον φίλο του ''Αχμι'' την γαμ..αμε κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέρφε 3:14 μ.μ., γιατί αφηνιάζεις έτσι;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Κύπρος δείχνει τον δρόμο. Με την Αλβανία, η υπόθεση δεν είναι απλή, διότι είναι τσιράκι της Τουρκίας. Ήδη μας την έκανε μία φορά.
    Νομίζω ότι καλό θα ήταν να είχαμε απελάσει καμιά 300.000 Αλβανούς, λόγω ... οικονομικής κρίσης, αλλά, όπως λέει και ο Απελλής, αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το άρθρο "...Μετά τη συνάντηση οι Μάρκος Κυπριανού και Αντώνης Πασχαλίδης είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Ισραηλινό Υπουργό Ούζι Λαντάου..."
    --------------------
    Και τα δύο λεπτά που ήσαν μαζί του, πολλά ήταν...
    Φραπέ σε πλαστικό και κατευθείαν στο αεροδρόμιο να γυρίσει σπίτι του.
    Τα πολλά-πολλά μ΄αυτούς είναι επικίνδυνα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζιμη
    ηταν κατι σαν το σεξ που μετα την ικανοποιηση κανουν σε 5 λεπτα ενα τσιγαρο αλλα αντιθετα με σενα νομιζω οτι η συμφωνια ειναι πολυ συμαντικη.βλεπουμε...

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τζίμη δια παν ενδεχόμενο έχω έναν πολύ καλό καρδιολόγο να σου συστήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσύ να ψάξεις να βρεις κανα καλό γυναικολόγο !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.