30/12/10

Παράκαμψη της Γερουσίας από τον Ομπάμα, διόρισε πρεσβευτή στη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παρέκαμψε τη Γερουσία χθες Τετάρτη και διόρισε τον πρώτο πρεσβευτή της χώρας στη Συρία μετά από πέντε και πλέον χρόνια.Ο Ομπάμα αξιοποίησε την δυνατότητα που έχει να προχωρά σε διορισμούς στην διάρκεια της διακοπής των εργασιών του Κογκρέσου και ονόμασε το βετεράνο διπλωμάτη Ρόμπερτ Φορντ στο πόστο στην Δαμασκό, το οποίο παρέμενε κενό από τις αρχές του 2005, όταν η κυβέρνηση Μπους είχε ανακαλέσει τον διπλωματικό της απεσταλμένο στον απόηχο της δολοφονίας του Λιβανέζου πρώην πρωθυπουργού Ράφικ Χαρίρι.

Ο Φορντ, η προηγούμενη εμπειρία στην Μέση Ανατολή περιλαμβάνει την υπηρεσία του ως αναπληρωτή πρεσβευτή στο Ιράκ, είχε αρχικά ονομαστεί από τον Ομπάμα το Φεβρουάριο του 2010. Αλλά ο διορισμός του καθυστέρησε στη Γερουσία καθώς αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εξέφρασαν ενστάσεις στην αποκατάσταση εκ νέου διπλωματικών σχέσεων με την κυβέρνηση της Συρίας σε επίπεδο πρέσβεων.

Ο Φορντ ήταν ένας από τους έξι αξιωματούχους που διόρισε ο Ομπάμα βάσει των εκτελεστικών του δυνατοτήτων χθες. Οι υπόλοιποι είναι ο Τζέιμς Κόουλ, που διορίστηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης, και οι πρεσβευτές στην Τσεχική Δημοκρατία, στην Τουρκία και στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο ελιγμός του Ομπάμα δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι νεοδιορισθέντες θα πρέπει να αποσπάσουν την έγκριση της Γερουσίας ως τα τέλη του 2011 για να παραμείνουν στις θέσεις αυτές.
Μπ.Γ- ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Ο αδύνατος με τα μεγάλα αυτιά είναι εδώ και μερικούς μήνες στα όρια της Συνταγματικότητας και θα αρχίσει να κρύβεται όπου να 'ναι

    Η δημοτικότητά του πέφτει και τα you tube έχουν γεμίσει δηλώσεις μαύρων που περιμένουν να τους πληρώσει τον ...λογαριασμό, και αναδρομές στο σοσιαλιστικό παρελθόν του ίδιου και των συνεργατών του.

    Επίσης διαρροές για σχέσεις (ότι είναι γέννημα θρέμα) της όχι τόσο καθαρής Αυτοδιοίκησης του Chicago.

    Νομίζει ότι είναι ΓΑΠ, στην Ελλάδα, και έχουν αρχίσει και τραβάνε γραμμές και με την ύφεση τα πνεύματα δεν είναι και τα γλυκύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια αλλη αποψη ειναι οτι Ο Ομπαμα ειχε τρομακτικη δυσκολια να βρει καποιους για να επανδρωσει την Πρεσβεια του στην Συρια χωρις την σθεναρη αντιδραση της Συριακης Κυβερνησης.
    Οι περισσοτεροι στην λιστα* διπλωματων της Χιλαρυ εθεωρουντο απο τους Συριους σαν πρακτορες των Ισραηλινων.
    Κατι θα ξερουν κι αυτοι.


    *Την λίστα της την είχε δώσει κρυφά ο γερουσιαστής Ιωσήφ Λίμπερμαν


    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    (της ιστραηλοελεεινης καψουρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.