29/12/10

Πύραυλος «βουλιάζει» τις ΗΠΑ


Της ΕΡΣΗΣ ΒΑΤΟΥ

«Αρχική επιχειρησιακή ικανότητα» απέκτησε το νέο όπλο των Κινέζων, ένας βαλλιστικός πύραυλος εδάφους-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς, που μπορεί να πλήξει κινούμενα αμερικανικά πολεμικά πλοία ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Κίνας. Η εξέλιξη, την οποία αποκάλυψε ο διοικητής των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, ναύαρχος Ρόμπερτ Γουίλαρντ, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή.



Παράγοντα που θα αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή θεωρούν ειδικοί στον τομέα της άμυνας την ανάπτυξη του πυραύλου Ντονγκφένγκ 21D από την Κίνα. Εκτιμούν ότι οι Αμερικανοί θα αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τις θαλάσσιες ζώνες που το Πεκίνο δεν θέλει να τους βλέπει - των Στενών της Ταϊβάν περιλαμβανομένων. Το έχουν άλλωστε παραδεχτεί και οι ίδιοι οι Αμερικανοί. Ο υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, είχε αφήσει πρόσφατα να εννοηθεί ότι μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρεώσει πράγματι το Πεντάγωνο να επανασχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίον θα επιχειρούν τα αεροπλανοφόρα, αφού θα τα στείλει πίσω από το λεγόμενο δεύτερο σύμπλεγμα νησιών, που περιλαμβάνει από τα Μπονίν και τις Μαριάνες μέχρι το Γκουάμ και το Παλάου και εκτείνεται ανατολικά της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων.

Κατά το ναύαρχο Γουίλαρντ, η Κίνα επικεντρώνει για την ώρα το ενδιαφέρον της σε αυτά που θεωρεί «εγγύς ύδατα» (Κίτρινη Θάλασσα, Νότια και της Κίνας, Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας), οι βλέψεις της όμως είναι πολύ πιο ευρείες. «Θέλουν να γίνουν παγκόσμια δύναμη», είπε σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα «Ασάχι Σιμπούν».

Επιχειρησιακή ικανότητα

Η αποκάλυψή του ότι ο νέος κινεζικός πύραυλος έχει ήδη «αρχική επιχειρησιακή ικανότητα», σημαίνει ότι κάποιες στρατιωτικές μονάδες τον έχουν προμηθευτεί και είναι σε θέση να τον εκτοξεύσουν.

Πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα ο πύραυλος θα αποκτήσει «σε πολλά χρόνια από σήμερα», όμως αυτό δεν αρκεί για να καθησυχάσει. Εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας λένε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι ο κίνδυνος είναι άμεσος, γιατί η Κίνα μπορεί να καλύψει την έλλειψη ακρίβειας των νέων πυραύλων της, που έχουν δοκιμαστεί μόνο στην ξηρά, με την εκτόξευση πολλών πυραύλων για κάθε πλήγμα. Η ανάπτυξη του πυραύλου πολύ πιο γρήγορα από ό,τι υπολόγιζαν πολλοί, ανησυχεί όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά και -κυρίως, ίσως- την Ιαπωνία, η οποία πρόσφατα προσάρμοσε το αμυντικό της δόγμα στην αντίληψη ότι η Κίνα αποτελεί απειλή.
(Πηγές: www.ft.com, Γαλλικό)

17 σχόλια:

  1. Βαλλιστικός πύραυλος εναντίον κινούμενου στόχου στην επιφάνεια της γης, είναι πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Πολλές υπηρεσίες πληροφοριών αναμένουν την πρώτη δοκιμή με αγωνία.....φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν βάλετε να παίξει το video κοιτάξτε τα μάτια του τηλεπαρουσιαστή.
    Είναι διογκωμένα και μου θυμίζει τους δικούς μας στα δελτία των 8
    Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πῶς τὸ λέει τὸ ἀρχαῖο ρητό;

    Χαλεπότερον ἐστὶ τὸ κρατῆσαι τὰ ἀγαθὰ ἀπὸ τοῦ κτίσασθαι.

    Κάποτε πρέπει καὶ οἱ ἀμερικανοὶ νὰ μάθουν νὰ ζοῦν μὲ ἄλλους, ἐὰν δὲν διαλυθοῦν φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πιόνα έχουν στηθέι οι παίχτες είναι ετοιμοι...
    Όσοι δε βλέπουν ότι σε 2-3 χρόνια το πολύ θα έχουμε Γ παγκόσμιο πόλεμο εθελοτυφλούν...
    Οι προφητείες των αγίων πατέρων της εκκλησίας θα επαληθευτούν όπως πάντοτε.
    Ας ελπίσουμε ο Θεός να μας δείξει οίκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Κινέζοι λίγο - λίγο όλο και προχωράνε (και το μαρτύριο της σταγόνας κινεζική εφεύρεση ήταν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΡΑΖΙΛΙΑ
    ΙΝΔΙΑ
    ΡΩΣΣΙΑ
    ΚΙΝΑ

    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,πχ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ konion

    >Κάποτε πρέπει καὶ οἱ ἀμερικανοὶ νὰ μάθουν νὰ ζοῦν μὲ ἄλλους, ἐὰν δὲν διαλυθοῦν φυσικά.<

    Πολλή διάλυση έχει πέσει εδώ μέσα. Η Αμερική διαλύεται (από πού κι ως πού;), η Τουρκία διαλύεται, τα Σκόπια διαλύονται και όλα αυτά γράφονται σε μία ήδη διαλυμένη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Δέσποινα

    >Είναι διογκωμένα και μου θυμίζει τους δικούς μας στα δελτία των 8<

    Αυτό δεν το κατάλαβα, ομολογώ. Είναι διογκωμένα τα μάτια των παρουσιαστών στα δελτία των 8;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι γνωστό ότι τα ΜΜΕ ανέκαθεν συνεργαζόντουσαν με τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών προς όφελος του κεφαλαίου πάντα και όχι του μέσου φορολογούμενου πολίτη.
    Το FOX NEWS αν και πλασάρεται σαν άγγελος-φύλακας του μέσου Αμερικανού είναι πια γνωστό στους Αμερικανούς πολίτες σαν το πιο αισχρό μέσο προπαγάνδας που υπήρξε ποτέ στις ΗΠΑ.
    Αποδεδειγμένα είναι το βασικότερο συγκοινωνούν δοχείο με το ισραηλινό AIPAC παραπλάνησης της Αμερικανικής κοινής γνώμης (ιδίως όταν πρόκειται για πολέμους όπως αυτοί στο Ιράκ και Αφγανιστάν) και είναι εργοδότης δε όλων εκείνων των απόστρατων "ξερόλων" που στα μάτια τους πάντα βλέπουν εχθρούς και τρομοκράτες όπως ο εν λόγω υπέρβαρος προσκεκλημένος "κύριος" του εν υπηρεσία μορφονιού λιμοκοντόρου και προπαγανδιστή του FOX NEWS.
    Κατόπιν τούτου θα ήταν φρόνιμο να υποθέσουμε ότι όλο το σκηνικό πιθανόν να είναι και μια καλοστημένη προπαγάνδα εκ μέρους της Αμερικανοισραηλινής βιομηχανίας όπλων και εναντίον του μέσου αμερικανού φορολογουμένου ο οποίος αν πάρουν σάρκα και οστά τα λεγόμενα των προπαγανδιστών του FOX θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα ενώ η προαναφερόμενη βιομηχανία θα τρίβει τα χέρια της συνεπικουρούμενης της εβραϊκής Wall Street, της πάλι εβραϊκής Federal Reseve και γενικώς του παγκόσμιου τραπεζικού τοκογλυφικού συστήματος
    Οι υπόλοιποι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει αν και νηστικοί να είναι χαρούμενοι που τουλάχιστον είναι ασφαλείς από την κίτρινη λαίλαπα.


    EST 1:42μμ


    Λόνι Σερφατή
    Washington DC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Vladislav Shurygin: Η Κίνα δεν χρειάζεται πια τα ρωσικά όπλα για να επιτεθεί στις ΗΠΑ.

    Ο Ρώσος αναλυτής Vladislav Shurygin, αναφέρεται στις σχέσεις ΗΠΑ & Κίνας ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πως η Κίνα τις επόμενες δεκαετίες θα παίξει σπουδαίο γεωστρατηγικό ρόλο, και πως δεν θα έχει την ανάγκη των Ρωσικών εξοπλισμών μιας και θα είναι αυτάρκης. Κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του για τις Σινοαμερικανικές σχέσεις ήταν:
    “Η Ρωσία έχει ήδη παραδώσει 280 SU μαχητικά αεροσκάφη στη Κίνα, ωστόσο στο άμεσο μέλλον η Κίνα δεν θα την έχει ανάγκη. Οι ΗΠΑ υποτίμησαν τη πρόοδο της Κίνας. Ειδικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν τη Κίνα ισχυρότερη των ΗΠΑ. Η Κίνα ανά πάσα στιγμή είναι ικανή να καταστρέψει τις πέντε από τις έξι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στον Ειρηνικό. Η Κίνα ανησυχεί γιατί οι ΗΠΑ πήραν το μέρος της Ιαπωνίας στη τελευταία μεταξύ τους διένεξη. Δεν είναι απίθανο το σενάριο μιας πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια για χάρη των φυσικών πόρων της Ασίας.

    http://gdailynews.wordpress.com/2010/12/02/vladislav-shurygin-%ce%b7-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μηπως ειπε και τι ωρα θα γινει ο πολεμος Κινας-Αμερικης,αυτος ο 'ειδικος' αναλυτης;.Φαινεται οτι εχει πεσει πολυ νοθεια στην βοτκα τωρα τελευταια και βαραει ασκημα.Εχουμε μπουχτισει απο τους αναλυτες-παπαγαλακια σε ολους τους τομεις,ειδικοι για τα οικονομικα,ειδικοι για τα διεθνη,ειδικοι,ειδικοι,ειδικοι.Ολα πανε απο το κακο στο χειροτερο.Περισπουδαστοι οικονομολογοι τιναξανε τις οικονομιες των κρατων στον αερα,αριστουχοι στις διεθνεις σχεσεις οταν αναλαβανε ΥΠΕΞ ξεφτιλισανε τις χωρες τους και παει λεγοντας.Μπουχτισαμε απο ειδικους.Πατριωτες ζητουνται που να αγαπανε την πατριδα τους και αντρες που θα χτυπησουν την μπουνια στο μαχαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 200.000.000 Κινέζοι στρατιώτες θα φθάσουν στην περιοχή του Ευφράτη, σύμφωνα με τις προφητείες του Κοσμά Αιτωλού...
    Και αυτά θα συμβούν όταν ακούσετε να μιλούν για τα εξαμίλλια...

    Γέροντας Παίσιος
    'Οταν αρχίσουν να φράζουν τα νερά του Ευφράτη, ο πόλεμος κοντά....

    ΕΘΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΓΑΜΟ!
    Τόνοι άμμου έθαψαν την πόλη -θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας.
    Τις επόμενες μέρες τόνοι νερού θα σκεπάσουν μια για πάντα τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να κατασκευαστεί φράγμα.

    http://www.liako.gr/news/home/28607-burried-allianoi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βλεποντας σχολια που μηρυκαζουν χιλιοειπωμενες προφητικες ανοησιες, νιωθω πραγματικα το τεραστιο προβλημα που εχει ο λαος σε αυτην την χωρα. Στην θεση του πραγματικου καθημερινου αγωνα για αναπτυξη οικονομικη και πνευματικη, εμεις προβαλλομε ή την αριστερη αποψη για λαθρο βιο ρουφωντας την εργασια και τον μοχθο καποιων αλλων, ή την θρησκευτική μοιρολατρια. Αντικοινωνικους ή μία κακομοιρηδες και αμορφωτους η αλλη. Ειπε ο κοσμος ο αιτωλος, ειπε ο ενας και ειπε ο αλλος. και εμεις τι κανομε; Περιμενομε στην ακρη, το αποτελεσμα της επιλογης μας, αβουλοι και μοιραιοι. Σε καθε περιπτωση καποιοι αλλοι θα φροντισουν για εμας. Μεχρι τοτε θα εχομε σε ημερησια διαταξη την υψηλή κριτίκα επι παντός. Ο ταδε και ο δεινα..Ειμαστε για τα μπαζα..Θα ειμαστε μονιμως στο δανειοδοτουμενο συσσιτιο, χαζοχαρουμενοι και γελοιοι, αδυνατωντας να δουμε οτιδηποτε, ουσιαστικα και δημιουργικα. Οταν βεβαια ερχεται ο λογαριασμος, που κατα κανονα ειναι σπαλιαρα, τοτε σκουζουμε σαν αφιονισμενες χηρες διοτι καποιες σκοτεινες δυναμεις μας εριξαν στις σκοτεινες (επισης) παγιδες τους. Οπαδοι του τσαρλατανισμου, των καφετζουδων, των παπαδων, των αριστερων απατεωνων. Αμορφωτοι και ανικανοι..τι μελλον μπορει να εχει αυτος ο λαος; ΚΑΝΕΝΑ..ζουσαμε ελεω των μεγαλων δυναμεων της δυσης, που εβλεπαν στον λαο αυτον καποια συγγενεια με το καλσσικο παρελθον. Τωρα και αυτο κατερρευσε, Οι δυτικοι μας χρεωσαν οτι οχι μονο δεν εχομε σχεση με το αρχαιο κλεος, αλλα ότι ειμαστε εποικοι ασχετοι με την ιστορια του τοπου. Πολιτισμικα μας βλεπουν πλεον παρεισακτους στην χωρα του μεγαλου πολιτισμου. Αυτο ειναι το μεγα μηνυμα των εσχατων ημερων των επιβητορων του ελληνικου πολιτισμου, που καμωθηκαν τους ελληνες, στον βαθμο που αυτο εφερνε παρά απο τους κουτοφραγκους. Αντε γεια προφητοκαφετζοαριστεροχαρτοριχτρες απογονοι (εδω γελανε) του Πλατωνα και των λοιπων μεγαλων του πνευματος. Φυσικα και υπαρχουν ελληνες στην χωρα αυτη, αλλα ειναι τοσο λιγοι πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με την παραγωγή και ένταξη τέτοιων συστημάτων στο οπλοστάσιό της η Κίνα, αποσκοπεί στο να εξουδετερώσει το πλεονέκτημα που δίνουν στις ΗΠΑ τα αεροπλανοφόρα τους.
    Διότι έτσι, αυτά θα πρέπει να παραμένουν πολύ μακριά από την περιοχή, τόσο που να μη μπορούν να επιχειρήσουν τα αεροπλάνα που φέρουν.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μας πειράζει εμάς τους "γραφικούς" που ασχολούμαστε με τις προφητείες των Αγίων μας όσα κι αν μας καταλογίζουν. Τουλάχιστον εμείς με τα όσα συμβαίνουν και όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν...... ούτε εκπλησσόμεθα ούτε σιχτιρίζουμε το πολιτικό σύστημα που είναι δημιούργημα σας!!!
    ΑΠΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ FUNDS" ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΝΤΗΛΕΣ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Αντε γεια προφητοκαφετζοαριστεροχαρτοριχτρες.."
    30 Δεκεμβρίου 2010 8:05 π.μ.

    Πάλι φεύγεις φιλαράκο; απόγονε του Αβραάμ;
    Μα καλά δεν είχες ξαναφύγει;


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H κινα μοισζει να αποκτα ενδιαφερουες δυματοτητες πραγμα που δεν ειναι καταναγκην κακο για την ανθρωποτητα μαλλον καλο θα ειναι! Απο την αλλη με ολο το σεβασμο στυς ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΗΜΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΛΗΣΙΑΣ δεν θυμαμαι κανενα αυτοκρατορα αξιο του τιτλου του π.χ. Ιουστηνιανο Α!, Ηρακλειο, Βασλιειο Α! Μακεδονα, Βασιλειο Β! Βουλγαροκτονο, Αλεξιο Α! Κομνηνο κτλ να συμβουλευονται κανεναν στηλιτη μοναχο για το τι θα πραξουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.