23/12/10

Πετρέλαιο: Το μεγάλο δίλημμα της Αθήνας

http://www.euro2day.gr 
 Με επιφύλαξη υποδέχθηκαν οι επιχειρηματικοί κύκλοι την εισηγητική έκθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, που παρουσιάσθηκε την προηγούμενη Τρίτη. Στο σχετικό θέμα του euro2day μπορούμε να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση τουλάχιστον της επίσημης θέσης της αρμόδιας υπουργού και της κυβέρνησης.

Κορυφαίος επιχειρηματίας του κλάδου διερωτάτο τι άλλαξε από πέρυσι τον Δεκέμβριο, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε πως «…δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο» (σχετικό video της ΝΕΤ από την Σύνοδο Κορυφής πέρυσι -11/12- στις Βρυξέλλες) μέχρι σήμερα που το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει, πως «…η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό» διακινδυνεύοντας μάλιστα την εκτίμηση πως «…τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να καλύπτουν το ένα τρίτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια».

Πρακτικά το ΥΠΕΚΑ μέσα σε ένα χρόνο αναθεωρεί άρδην τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις του Γ. Παπαναδρέου λέγοντας μάλιστα πως τα κοιτάσματα μπορούν να αποδώσουν περί τα 40 εκατ. βαρέλια ετησίως.

4 σχόλια:

  1. Από το "δεν υπάρχει" στο "υπάρχει για το 1/3 για 30 χρόνια" θα πάμε στο "υπάρχει για 30 χώρες για 100 χρόνια".

    Σημασία δεν έχει γενικώς να "αναρωτιόμαστε τί συνέβη" αλλά να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα.

    Σε αυτό το στάδιο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι:

    να προσπαθήσουμε, όσο και από όπου μπορεί ο καθένας, για να βελτιωθεί το νομοσχέδιο, έστω με το σχόλιο και την ψήφο μας (http://www.opengov.gr/minenv/?p=1394), και

    να τονίσουμε την αναγκαιότητα του αυτονόητου (επειδή η "επανάσταση του αυτονόητου" είναι ακόμα στο δρόμο και δεν ξέρουμε τί ώρα θα έρθει), δηλαδή την δημιουργία γραφείου στρατηγικής υποστήριξης - προφανώς εκτός του προς σύσταση φορέα.

    Στην Κρήτη λένε
    "Αϊ Γιώργη βούθα μου"
    "Κούνα και 'συ τον πόδα σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γενικά ο Γιώργης εκτός από προδότης έχει και μειομένη πνευματική ικανότητα οπότε λέει ξελέει και όλα στα πλαίσια του ακαταλόγιστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λίγο τα πετρέλαια θα τα χαρακτηρίσουμε και πρόβλημα.Άκου εκεί δίλημα,έχουμε πείξει στα διλήματα,τελικά αυτή η κυβέρνηση και για κατούρημα να πάει θα έχει δίλημα,έλεος.

    Χρήστος Χατζησαββίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίος κ. Χατζησαββίδη. Μόνο μια μικρή διαφωνία ως προς το δίλημμα περί κατουρήματος. Κανένα δίλημμα. Κακές γλώσσες. Απλώς, μόνη υποχρέωση να ενημερώνει τον Ερντογάν ότι θέλει να κατουρήσει και παίρνει άδεια αμέσως! Τυπικά πράγματα δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.