19/12/10

Ο εκβιασμός του πολέμου…

Του Μιχάλη Ιγνατίου,mignatiou@aol.com
Προκάλεσε με τον πλέον αισχρό τρόπο ο Εγκεμέν Μπαγίς μιλώντας στη «Σημερινή», αλλά την ίδια στιγμή αποκάλυψε και τις προθέσεις της Άγκυρας εναντίον της Κύπρου, όπως και την ... «καλή διάθεση» της χώρας του για να συνεργαστεί με την Ελλάδα υπό τον όρο της από κοινού διαχείρισης των πόρων του Αιγαίου Πελάγους.

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση απείλησε εμμέσως πλην σαφώς την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι ο εκβιασμός του πολέμου ήταν ορατός στα λόγια του, ιδιαίτερα στην περίπτωση που η Άγκυρα αποσύρει το ενδιαφέρον της και τερματίσει τις συνομιλίες με τις Βρυξέλλες.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη για τη μεγάλη λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για άμεση λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για μη λύση, η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη για μια μεγάλη κρίση. Είμαστε έτοιμοι για όλα», προειδοποίησε ο φανατικός ισλαμιστής πρώην μεταφραστής του Ταγίπ Ερντογάν που νόμισε ξαφνικά πως έγινε… Προφήτης.

Η αλήθεια -πέραν της απειλής για (πολεμική) κρίση- είναι εντελώς διαφορετική και ουδείς στον ελληνικό και τον διεθνή χώρο πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η Άγκυρα ροκανίζει τον χρόνο μέχρις ότου «βαρεθούν οι Ελληνοκύπριοι και παραδοθούν».

Και δυστυχώς στην κυπριακή κοινωνία είναι εμφανής η κούραση από την απουσία λύσης με αποτέλεσμα να ακούγονται κουβέντες για συνθηκολόγηση, ακόμα και για διχοτόμηση. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι το πραξικόπημα και η εισβολή, το δίδυμο έγκλημα εναντίον της Κύπρου, σχεδιάστηκε με στόχο τη διχοτόμηση, για να εξυπηρετηθούν τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή. Άρα, όσοι ζητούν διχοτόμηση, εξυπηρετούν στην άγνοιά τους τα συμφέροντα των ξένων, και ειδικά αυτών που δημιούργησαν το πρόβλημα. Η διχοτόμηση δεν είναι λύση ακόμα και εάν μέσω αυτής εξυπηρετείται η ανάγκη για «ένα καθαρά ελληνικό κομμάτι» στο νησί.

Οι απειλές του κ. Μπαγίς σε συνδυασμό με άλλες δηλώσεις και κινήσεις της τουρκικής πλευράς, θα έπρεπε να συνετίσουν την Αθήνα και τη Λευκωσία, που δείχνουν να μην έχουν στρατηγική αντιμετώπισης της λαίλαπας που ετοιμάζει η Τουρκία, ενώ την ίδια στιγμή δεν αντιλαμβάνονται και τα αυτονόητα: ότι η τουρκική πλευρά εκμεταλλεύεται ακόμα και την παραμικρή υποχώρηση και την αντιμετωπίζει ως δεδομένη. Οι εκβιασμοί του Τούρκου υπουργού Επικρατείας έπρεπε να καταγγελθούν με τον πλέον ισχυρό τρόπο. Αποτελούσαν και μία καλή ευκαιρία για να παρουσιαστεί διεθνώς το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Η αναιμική φραστική αντίδραση αποτελεί ομολογία ενοχής για τις υπόγειες διαδρομές που επέλεξαν η κυπριακή και η ελληνική διπλωματία.

Οι σημερινές κυβερνήσεις στη Λευκωσία και την Αθήνα, όπως και οι προηγούμενες, δεν απείλησαν ποτέ την Τουρκία. Ούτε είχαν ούτε έχουν αυτή τη δυνατότητα. Η Ελλάδα έτσι και αλλιώς επέλεξε τον «δρόμο της ειρήνης» όπως έδειξε η στάση του τότε πρωθυπουργού στα Ίμια. Ήταν μία στάση συνετή για τους οπαδούς του και προδοτική για τους αντιπάλους του. Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο διότι το μόνο που μετρά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το αποτέλεσμα. Και όπως οι πάντες γνωρίζουν, τον Γενάρη του 1996 μπορεί η Ελλάδα να απέφυγε τον πόλεμο αλλά την ίδια στιγμή δεν εξυπηρετήθηκαν τα ελληνικά συμφέροντα… ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να πάρει μία ανάσα και να ξαναδεί το θέμα των «κυπριακής ιδιοκτησίας» διαπραγματεύσεων. Η Άγκυρα τού δείχνει σε κάθε ευκαιρία ποιος είναι το αφεντικό στον κατεχόμενο βορρά, ο κατοχικός ηγέτης παίρνει άδεια ακόμα και για να πάει εκεί που πάνε οι αυτοκράτορες μόνοι τους, άρα δεν μπορεί να πάρει την παραμικρή απόφαση, ενώ οι τουρκικές προτάσεις οδηγούν σε εξευτελιστική λύση. Γιατί ο Δημήτρης Χριστόφιας επιμένει να περπατάει στο μονοπάτι που οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο; Δεν θα συμφωνήσω με αυτούς που ισχυρίζονται ότι η προεδρική στάση είναι περίεργη. Όπως και νάχουν τα πράγματα, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι το σκηνικό προετοιμάζεται για να τον οδηγήσουν σε... θυσία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Μήπως προσπαθούν κάτι να κρύψουν οι βουλευτές που κατάφεραν με βλακώδη επιχειρήματα να σταματήσουν τη συζήτηση για τα έγγραφα του Αλέξανδρου Ντάουνερ; Πώς να εξηγήσει κανείς την απαράδεκτη συμπεριφορά τους... Όσον αφορά αυτόν τον “δηλωσία” που ανακάλυψε ο αθεόφοβος ότι τα έγγραφα είναι προϊόν κλοπής, γιατί δεν περίμενε να πληροφορηθεί το πόρισμα των Ην. Εθνών. ‘Η μήπως ενημερώθηκε και έσπευσε να μιλήσει για κλοπή, εκβιαζόμενος για τον ρόλο του στον χουντικό βιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας... Θα επανέλθουμε.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

18 σχόλια:

  1. Μια ειναι η λυση να παρουν τον πουλ> η τουρκοι και να φύγουν απ την κυπρο pun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν μιλούν για "συνδιαχείριση" του Αιγαίου εννοούν απλά κατοχή και εθνοκάθαρση όπως και στην Κύπρο. Όσο για την Θράκη δεν βάζουν καν θέμα συνδυαχείρισης αλλά "αυτοδιαχείρισης".

    Ας μην ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε "νίκη" της Τουρκίας μέχρι σήμερα, από τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι την τραγωδία της Κύπρου, αλλά και την κρίση των Ιμίων, προϋπέθετε πρώτα Αγγλική και μετά Αμερικανική υποστήριξη αλλά και Ελληνική προδοσία.

    Εμείς αρκεί να μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτή την τελευταία παράμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΔΩΣΤΟΥ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΑΤΗ..!ΚΑΙ..ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ !"
    Λαική παροιμία.
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τούρκικη λεονταρισμοί και εμφανές πανικός! Τη θα κάνουν δηλαδή θα τα βάλουν με τα αμερικανά, και την Ευρώπη; Γιατί αυτή θα είναι που θα τα εξορύξουν !
    Βρομιάρηδες μογγόλια βαρέθηκα να ακούω συνέχεια τις απειλές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους.

    Συνέντευξη έδωσε ο Ομπάμα στη τουρκική εφημερίδα HURRIYET.

    Τα κυριότερα σημεία:

    - Οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικές.

    - Οι φίλοι κάποιες φορές διαφωνούν.
    Αυτό συνέβει μεταξύ μας πέρσι στον ΟΗΕ σχετικά με το ψήφισμα που περιλάμβανε κυρώσεις για το Ιράν, και δεν το ψηφίσατε.

    - Η Τουρκία πρέπει να ενταχθεί στην Ε.Ε

    - Ισραήλ και Τουρκία είναι σημαντικοί στρατηγικοί εταίροι των ΗΠΑ και πρέπει να τα βρούνε.

    http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=relationship-with-turkey-more-important-than-ever-us-president-obama-says-2010-12-19

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πήραν ψηλά τον αμανέ και θα χεστούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θέλουνε ένα πολεμακο να τους κοπεί ο τσαμπουκάς...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. S.O.S.....τα τσιρακια των αμερικανων...τωρα που ειναι στα σκαρια η μεγαλη αλβανια...αρχησαν να ασχολουνται με τους βορειοηπειρωτες (δεν λεω με την βορεια ηπειρο...γιατη αυτην την εχουν τελειοσει τελειώσει προ καιρου)

    -Σταύρου Τζίμας
    http://www.deropoli.com/?p=4393

    -εχει και προλογο ο παπαχελας τρομαρα του (καταγγέλλει τον νεοελληνικο εθνικισμο)

    -και για να καταλαβουμε ποιος ειναι
    http://cacofonix-cacofonix.blogspot.com/2008/09/blog-post_06.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με τι θα τον κάνουμε με ασφαιρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Η Τουρκία είναι έτοιμη για τη μεγάλη λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για άμεση λύση, η Τουρκία είναι έτοιμη για μη λύση, η Τουρκία είναι επίσης έτοιμη για μια μεγάλη κρίση. Είμαστε έτοιμοι για όλα»

    Λύστε πρώτα το Κουρδικό με βάση τις προτάσεις σας στο Κυπριακό και μετά συζητάμε για λύση στο Κυπριακό και συνδιαχείριση στην Μαύρη Θάλασσα .

    Αυγερινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οτι θα γίνει το μπάμ ...θα γίνει...
    Μπορούμε να τους διαλύσουμε αν θέλουμε! Στο χέρι μας... στο μυαλό... και την ψυχή μας εξαρτάται...
    Την διχόνοια και τους πολιτικούς μας φοβάμαι μόνο...
    Μας έχουν καταστρέψει τόσες φορές...και εμείς τους αφήνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Όπως και νάχουν τα πράγματα, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι το σκηνικό προετοιμάζεται για να τον οδηγήσουν σε... θυσία."

    Και μετά τι; Κάποιος καθαρόαιμος Ανανικός του ΑΚΕΛ ή ο Αναστασιάδης; Από τη σκύλα στη Χάρυβδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι ο Πάγκαλος είναι έτοιμος από καιρό Μπαγίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν πολεμάω τούρκο αν δεν καθαρίσει η βρώμικη ελληνική πολιτική κλπ πασσαρέλα.
    ΄
    δεν θα βγώ στο αιγαίο στη θρακη στην κύπρο έχοντας ανθρώπους τύπου πάγκαλου, σημίτη κ.α. να μ εξουσιάζουν. δεν θα γίνω γιαλοψός,καραθανάσης,ηλιάκης (χωρίς αμφιβολία ήρωες και τους τιμώ) για τα άνομα πάθη του καθε τσαρλατάνου.
    δέχομαι να μην αφήσω τούρκικο ρουθούνι με ανθρώπους στην εξουσία σαν τον καποδιστρια, τον μακρυγιάννη και τον κολοκοτρώνη.
    πριν γινει το μπαμ, κατα τη γνώμη μου θα γίνει, πρεπει να καθαρίσει "η κοπρος του αυγεία".
    αλλιώς ο τουρκος κανει καλά τη δουλειά του και η πολιτικοστρατιωτική κλπ εξουσία μας θα κάνει μπίζνες μαζί του εις βάρος μας σε μια ματαιη μάχη στη οποία δεν είναι απίθανο να φάω τη σφαίρα κι από πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η απάντηση μας στις απειλές του κ. Μπαγίς πρέπει να συνοψίζεται στους ήχους του παρακάτω βίντεο

    http://www.youtube.com/watch?v=fiaFwxtXeP8

    Αντε, γιατί "πολύ ψηλά τον έχουν πάρει τον αμανέ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Oπως λενε και στο σκακι ο συδυασμος των Τουρκων εχει τρυπα! Η με απλα λογια οι Τουρκοι μπλοφαρουν με την "επιδειξη" δυναμης που κανουν. Αλλωστε αν μπορουσαν ευκολα και γρηγορα να καταλαβουν την Θρακη, Κυπρο και Αιγαιο θα το ειχαν ηδη κανει...Αρα απο την μια ας μην τους φοβομαστε αλλα απο τηυν αλλη ας μην εφυσηχαζουμς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι διαφορές μας με την Τουρκία λύνονται πάντα με πόλεμο(είτε μεγάλο είτε μικρό..αλλά πόλεμο). Ποτέ δεν λύθηκαν ειρηνικά και ούτε πρόκειται να συμβεί αυτό εκτός αν δεχθούμε ως λαός την δορυφοροποίηση της χώρας μας. Υπάρχει και μια άλλη λύση. Να έρθουμε πάλι κοντά στους Κούρδους. Οι περισσότεροι πολιτικοί μας τρέμουν στην ιδέα της αντιπαράθεσης(είτε διπλωματική είτε στρατιωτικής είτε συνδυασμού αυτών) με την Τουρκία και δεν κατανοούν ότι με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις δεν θα χυθεί αίμα. Πρέπει να πιέσουμε την Τουρκία με όλα τα μέσα. Πολιτικά και στρατιωτικά για να αντιληφθεί κάποια πράγματα. Πρέπει να την πιέσουμε και μέσω του Κουρδικού. Πρέπει να περάσουμε στην επίθεση σε όλα τα διπλωματικά μέτωπα που έχουμε με την Τουρκία. Φράσεις που λένε ότι(είχε πει παλαιότερα ο Μπαγίς) "Η Τουρκία δεν μπορεί να στριμωχτεί. Δεν πρέπει να πιέζεται η Τουρκία" στα δικά μου αυτιά είναι λεονταρισμοί. Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα θέσει ως στόχο να πιέσει(αφού κάνει τους κατάλληλους εξοπλισμούς με πλήρη διαφάνεια και τάχιστα) όπως πρέπει την Τουρκία, θα κάτσουν στα αυγά τους και θα σεβαστούν την εθνική μας κυριαρχία. Η Ελληνική πολιτική ελίτ δεν μπορεί να αντιληφθεί από το Κολωνάκι ότι η "εξημέρωση του θηρίου" είναι απλώς τακτική που ροκανίζει χρόνο. Αυτός ο χρόνος έπρεπε να αφιερωθεί στην στρατιωτική μας προετοιμασία και όχι να έχουμε ελπίδες ότι η Τουρκία με διπλωματικά μέσα θα "εξημερωθεί". Είναι μια αυταπάτη αυτό. Η Ελληνοτουρκική σύγκρουση θα έρθει. Είναι θέμα χρόνου. Δεν πρέπει να μας τρομάζει μια πιο επιθετική Τουρκία εκτός Ευρωαπϊκής Ένωσης, Η Τουρκία έχει αλλάξει προς το καλύτερο εσωτερικά κάπως(ανεπαίσθητα) αλλά η εξωτερική της πολιτική είναι μια. Δεν θα κάνει πίσω αν δεν δει ισχυρή στρατιωτική προβολή ισχύος από τη πλευρά μας. Είναι βασικότατο η αεροπορία μας να είναι ισχυρή καθώς και οι υπόλοιποι κλαδοι των ΕΔ μας. Όταν η Ελλάδα έχει ισχυρή Αεροπορία τα θερμά επεισόδια δεν γίνονται. Στα Ίμια πληρώσαμε την αδράνεια μας στην αεροπορία. Θα χτυπούσαμε σκληρά αλλά η αεροπορία δεν είχε πυραύλους BWR ούτε είχαμε το αντιαεροπορικό δίκτυο που θα έπρεπε. Μας ήρθε ως σοκ αυτό. Η ευθύνη ήταν κυρίως πολιτική αλλά και στρατιωτική.
    Αν η Ελλάδα δεν πάρει νέα μαχητικά αεροσκάφη κινδυνεύει με σοβαρό θερμό επεισόδιο μέχρι το 2020 ειδικά αν γίνει και κοινωνική έκρηξη στη χώρα μας(θα γίνει το θέμα είναι η ένταση της). Αεροπορία, Αντιαεροπορικά(ανεξαρτήτως κλάδου),δίκτυα επικοινωνιών(ανεξαρτήτως κλάδου), ειδικές δυνάμεις(ανεξαρτήτως κλάδου)ναυτικό και στρατός ξηράς. Αυτή είναι η σειρά. Το μέλλον δεν προβλέπεται καλό με την Τουρκία αν η αεροπορία μας δεν παραμείνει ισχυρή. Σε μια ΠΑ στηρίζεται κυρίως η στρατιωτική μας αποτροπή υπό την έννοια ότι η διαφορά των δυο πολεμικών αεροποριών σε αριθμούς και ποιότητα δεν είναι μεγάλη αν συγκρίνουμε τα πληθυσμιακά μεγέθη των δύο χωρών. Να ενισχυθεί κι άλλο με οποιοδήποτε κόστος. Όποιος έχει τον αέρα έχει την ισχυρή αποτροπή και τη νίκη αν φύγει η πρώτη τουφεκιά. Να ξυπνήσουν στο Κολωνάκι κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα μπορούσαμε να κάνουμε τον...Ηγεμών Μπαγίς να κόψει τις μαλακίες (θέλει να μοιάσει στον Νταβούτογλου) ακόμα και με μία απλή άσκηση επί χάρτου.
    Την δε κυβέρνηση Ερντογάν ολόκληρη να τρέμει, με μια 4ήμερη άσκηση επιστράτευσης, αλλά με τα ψοφήμια που το παίζουν "ελληνική κυβέρνηση" κλπ κλπ (για να μη το χοντρύνω πάλι και πέσει κανά χρατς από τον διαχειριστή, σταματάω εδώ )!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.