18/12/10

Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας για το Αρμενικό

H συζήτηση για την πρόταση νόμου που αφορά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, ανάβει φωτιές στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις

ABD Temsilciler Meclisi 'Ermeni Tasarısı'nı tartışıyor
Η Νάνσυ Πελόσι δίπλα στον πρόεδρο Ομπάμα

του Σάββα Καλεντερίδη
Η πληροφορία που θέλει την πρόεδρο της βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσυ Πελόσι, να φέρνει τις επόμενες 48 ώρες προς συζήτηση την πρόταση νόμου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, σήμανε συναγερμό στην τουρκική πρεσβεία στην
Ουάσιγκτον και στο τουκρικό υπουργείο εξωτερικών, στην Άγκυρα.
Η πρόταση νόμου είχε περάσει με 23 θετικές έναντι 22 αρνητικών ψήφων από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής, τον προηγούμενο Μάιο, προκαλώντας σοβαρότατες αναταράξεις στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Με βάση πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον τουρκικό τύπο, το αρμενικό λόμπι, γνωρίζοντας ότι οι ρεπουμπλικάνοι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στη βουλή των Αντιπροσώπων από την 1η Ιανουαρίου 2011, θα επιδιώξουν τη έγκριση της π΄ροτασης νόμου πριν τη λήξη του τρέχοντος έτους, δηλαδή τις επομενες 48 ώρες.
Μετά τη διαρροή των πληροφοριών, ο υπυοργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τηλεφώνησε στην υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον και ζήτησε την δυναμική παρέμβαση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών για να μην περάσει ηπρόταση νόμου, τονίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος για την Τουρκία και τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν έγκριση του νομοσχεδίου.
Η Κλίντον με τη σειρά της υπογράμμισε τη σημασία που έχουν για τις ΗΠΑ οι σχέσεις με την Τουρκία και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για το θέμα.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, Philip Crowley, ερωτηθείς για το θέμα είπε ότι το υπουργείο είναι 'κάθετα αντίθετο' στο εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενη ψηφοφορία για το θέμα.
Ο Crowley δήλωσε επίσης ότι ο πιο καλός δρόμος για το θέμα είναι η επίλυση των ιστορικών διαφορών μεταξύ των δυο χωρών.
Από την πλευρά του, η Εθνικη Επιτροπή Αρμενίων των ΗΠΑ (ANCA), επιβεβαιωσε ότι τις επόμενες 48 ώρες είναι πιθανή μια ψηφοφορία για το θέμα.
Τέλος, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον Ναμίκ Ταν, δήλωσε ότι η τουρκο-αμερικανική κοινότητα θα δείξει την απαραίτητη ευαισθησία για το θέμα και απηύθυνε έκκληση μέσω του Twitter προς τους τουρκο-αμερικανούς να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το αποτρέψουν.
Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι, το 1915, κατέσφαξαν 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους, μέσα στα πλαίσια του σχεδίου Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής και η σύγρονη Τουρκία, αντί να καταδικάσει και να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα, υπερασπίζεται με πείσμα τα εγκλήματα των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών, ενώ συνεχίζει με συνέπεια των έργο της εθνοκάθαρσης, του εκτουρκισμού και εξισλαμισμού όλων των κατοίκων της Τουρκίας.

26 σχόλια:

  1. Ρε τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν μόλις πλακώθηκαν οι Τούρκοι με τους Εβραίους!

    Σύμπτωση θα είναι βέβαια,αλλωστε οι Εβραίοι κυβερνάνε το Ισραήλ,οχι τις ΗΠΑ! (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?)

    Καιρός να αρχίσουν να καταλαβαίνουν μερικοί πόσο μας συμφέρει η συνεργασία με το Ισραήλ.

    Και μπροστά στο εθνικό συμφέρον,τα όποια συναισθήματα ή τα (δικαιολογημένα) παράπονα απο το παρελθόν (πχ Αττίλας) μπαίνουν στην άκρη.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους.

    Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό κατά τη προσωπική μου πάντα άποψη και ίσως σηματοδοτήσει και εξελίξεις στη περιοχή.

    Αναφορά στο θέμα κάνουν επίσης και τα Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και για παράδειγμα παραθέτω το σημερινό τίτλο της Βρετανικής "GUARDIAN".

    US lawmakers may vote on Armenian genocide measure

    (σχετικό link: http://www.guardian.co.uk/world/feedarticle/9413318)

    Η Τουρκία μέχρι τώρα έχει αντιδράσει με επιθετικό ύφος στις χώρες που αποφάσισαν να μιλήσουν για γενοκτονία των Αρμενίων.

    Την ώρα που τα Ελληνικά ΜΜΕ απεργούν και όταν δεν το κάνουν αναφέρονται στη Μενεγάκη, τη Τατιάνα και άλλα ανούσια πράγματα, η ενδυνάμωση (η οικονομική και όχι μόνο) της γειτονικής Τουρκίας, ίσως τελικά να ενοχλεί περισσότερο από ότι εμείς οι ίδιοι φανταζόμαστε, και αυτό ίσως να φανεί μέσω πλαγίας οδού.

    Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν απαξιώνω ο ίδιος τη γενοκτονία των Αρμενίων ως ...πλάδια οδό, όσο στο έτσι τελικά ίσως να τη βλέπουν οι "δυνατοί" του κόσμου.

    Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει επίσης το χθεσινό δημοσίευμα στο Ισραηλινό περιοδικό "Israel Today Magazine" που αναφέρεται σε αμερικανική δημοσκόπηση που έδειξε πως οι αμερικανοι πολίτες δεν αισιοδοξούν για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ λόγω της φιλομουσουλμανικής στάσης του Ομπάμα.

    (σχετικό link: http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=178&nid=22455)

    Δική μου απορία είναι ποιος θα είναι ο ρόλος της Ρωσίας τα επόμενα χρόνια, την ώρα που ο Αρχηγός της Στρατιωτικής Ακαδημίας της, Konstantin Sivkov, δήλωσε στη PRAVDA, στις 15 Δεκεμβρίου, πως “η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να κερδίσει ένα πιθανό πόλεμο ενάντια στο ΝΑΤΟ ή στη Κίνα”.

    (Σχετικό link: http://english.pravda.ru/russia/politics/15-12-2010/116217-russia_war-0/)

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    Φιλικά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λουκά ή δική μου μικρή εμπειρία λέγει πως η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας πάει βήμα βήμα.

    Αλλωστε ένα πολύ μεγάλος αριθμός των Πολιτειών των ΗΠΑ την έχει ήδη αναγνωρίσει.

    Απο εκεί και πέρα η επίσημη αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας σημαίνει αυτόματα ενεργοποίηση μιας διαδικασίας διαμελισμού της Τουρκίας.

    Επισημαίνω σημαντικό μέρος των αγωγών περνούν απο τα Αρμενικά και Κουρδικά Εδάφη.

    Το Ισραήλ είναι αυτό που καθοδηγεί την Πολιτική των Ηπα μέσα απο το Εβραικό Λόμπι. Το Αρμενικό Λόμπι έδειξε τα δόντια του στις τελευταίες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ που σήμαναν και την ήττα Ομπάμα

    Η Τουρκία πληρώνει τον μεγαλοιδεατισμό της άλλα και την απληστία της το παράδειγμα των προβλημάτων με το Αξερμπαιτζάν σχετικά με την διακίνηση του φυσικού αερίου ήδη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην Τουρκική Διπλωματία

    Το χάπι για την Τουρκία χρυσώνεται με παραχωρήσεις στο Αιγαίο και την Θράκη.Για την Ελλάδα ίσως κάποια κέρδη στο Σκοπιανό ζήτημα. Οπως και να έχει όμως "Καληνύχτα Ελλάδα καλή τύχη Ελληνες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //...Και μπροστά στο εθνικό συμφέρον,τα όποια συναισθήματα ή τα (δικαιολογημένα) παράπονα απο το παρελθόν (πχ Αττίλας) μπαίνουν στην άκρη. Πυροβολητής 11:27 π.μ.//
    ----------------

    Εάν εννοείς ότι εκτός του "Αττίλα", οι σιωνιστές έως και τις μέρες μας βοήθησαν την Τουρκία εναντίον μας με οπλικά συστήματα που για πολύ καιρό ακόμα θα μας απειλούν, γιατί δεν το λες;;;

    Και μια κουβέντα για το τι κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, δεν θα έβλαπτε καθόλου.
    Βέβαια υπάρχουν και άλλα πολλά...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 1:05 μ.μ.

    >Και μια κουβέντα για το τι κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, δεν θα έβλαπτε καθόλου.<

    Σαν Έλληνας, ενδιαφέρομαι για τις ενέργειες εκείνες του Ισραήλ, οι οποίες έχουν σχέση με την χώρα μου, αμέσως ή εμμέσως. Τα υπόλοιπα δεν είναι δική μου δουλειά.

    Αν βοήθησαν για την κατάκτηση της Κύπρου, όπως λέγεται, πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν στο βαθμό που αυτό μπορεί να επηρεάσει τις σημερινές συγκυρίες. Η Κύπρος δεν το λαμβάνει υπ' όψιν, διότι προφανώς δεν είναι αληθές, ή το θεωρεί άσχετο προς τις ανωτέρω συγκυρίες.

    Δεν θα μπω στην συζήτηση "ο Καντάφι έδωσε πετρέλαια στους Τούρκους για τον "ΑΤΤΙΛΑ", αλλ' αυτό δεν ενόχλησε τον Α. Παπανδρέου και όλους αυτούς που επέμεναν τριτοκοσμικά". Το σήμερα έχει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Αρμένιοι αυτό που ζητάνε μέσω της αναγνώρισης της γενοκτονίας είναι πρωτίστως χρήμα. Αποζημιώσεις. Δείτε μόνο τα ποσά που έχουν πάρει οι Εβραίοι από τους Γερμανούς.

    Πέρα από τα ηθικά ζητήματα και την αμφισβήτηση της διαστρεβλωμένης επίσημης τουρκικής εκδοχής της ιστορίας που θα επιφέρει μια τέτοια αναγνώριση θα προκαλέσει και οικονομική αφαίμαξη στην Τουρκία ή πιθανότερο θα την στριμώξει διπλωματικά στην γωνία. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος τέτοιων κινήσεων.

    Και τώρα λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή το εβραικό λόμπυ έχει πάψει να υποστηρίζει την Τουρκία στο θέμα αυτό. Ίσως παρασκηνιακά να βοηθάει κιόλας τους Αρμενίους ως μέσο πίεσης ενάντια στην νέα πολιτική της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 18 Δεκεμβρίου 2010 4:23 μ.μ.
    ...Αρμένιοι αυτό που ζητάνε μέσω της αναγνώρισης της γενοκτονίας είναι πρωτίστως χρήμα.

    Το ξέρεις; Το νομίζεις; ή αυτό ελπίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 4:23 μ.μ.

    >Και τώρα λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή το εβραικό λόμπυ έχει πάψει να υποστηρίζει την Τουρκία στο θέμα αυτό. Ίσως παρασκηνιακά να βοηθάει κιόλας τους Αρμενίους ως μέσο πίεσης ενάντια στην νέα πολιτική της Τουρκίας.<

    Νομίζω ότι αυτό είναι γνωστό πια. Τόσα χρόνια οι Αρμένιοι δεν είχαν καταφέρει τίποτε, επειδή το εβραϊκό λόμπυ παραστεκόταν στην Τουρκία. Μετά που η Τουρκία θεώρησε εαυτήν αρκετά ισχυρή, ώστε να τα βάλει και με το Ισραήλ, ιδού τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. //...Και τώρα λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή το εβραικό λόμπυ έχει πάψει να υποστηρίζει την Τουρκία στο θέμα αυτό. Ίσως παρασκηνιακά να βοηθάει κιόλας τους Αρμενίους...// 4:23 μ.μ.
    ----------------
    Ο.Φ.Α. (= Όπου Φυσάει ο Αέρας)...
    Πολύ ...σταθερές απόψεις έχουν βλέπω οι Ισραηλινοί !!!
    Βασισμένες πάντα επάνω σε αρχές !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. //...Και μπροστά στο εθνικό συμφέρον,τα όποια συναισθήματα ή τα (δικαιολογημένα) παράπονα απο το παρελθόν (πχ Αττίλας) μπαίνουν στην άκρη...// 11:27 π.μ.

    //...Αν βοήθησαν για την κατάκτηση της Κύπρου, όπως λέγεται, πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν στο βαθμό που αυτό μπορεί να επηρεάσει τις σημερινές συγκυρίες. Η Κύπρος δεν το λαμβάνει υπ' όψιν, διότι προφανώς δεν είναι αληθές, ή το θεωρεί άσχετο προς τις ανωτέρω συγκυρίες...// 2:09 μ.μ.
    -------------------------------
    Δημόκριτε/Γκαλια, πώς γίνεται μέσα σε 2,5 ώρες να αλλάξεις γνώμη και ως μεν "Πυροβολητής" να δέχεσαι ως "δικαιολογημένα" τα παράπονα της Κύπρου για την βοήθεια του Ισραήλ προς την Τουρκία για την εισβολή κλπ, ενώ μετά ως ανώνυμος να το αρνείσαι και να λες ότι "δεν είναι αληθές" ;;;
    Ένας Γιαχβέ μόνο ξέρει !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο 5:58 μ.μ., σχολιάζει τον ...εαυτό του (4:23 μ.μ.)
    και μάλιστα καταφέρνει να ...συμφωνήσει μαζί του !!!

    Κάτι που δεν μπορεί να πετύχει σε δύο άλλα σχόλιά του στις 11:27 π.μ. και 2:09 μ.μ. !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βάλτους αέρα Τζίμη!!!
    Έχω μια νομική υπόθεση που απαιτεί γραφική προετοιμασία (Όχι δεν μου ΄κανε μήνυση κανείς, στον ΑΠΕΛΛΗ κάνουν μηνύσεις) και που πρέπει να τελειώσει τούτο το Σαββατοκύριακο και δεν μπορώ να σχολιάσω εκτενώς αλλά παρακολουθώ.
    Όπως έχω ξαναπεί ένα δυο άτομα είναι και ...αυτοσχολιάζονται!
    Η "αμαξοστοιχία" που ‘λεγε παλιά κάποιος!


    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρέ μυστήριε Τζίμη,βλέπω πως με συμπαθείς ιδιαίτερα!

    ΔΕΝ είμαι κανένας απ'αυτούς που λές,αλλη σκασίλα δεν είχα να μπαινω με διάφορα όνόματα,σύνελθε! Τα Σαββατοκύριακα μπαίνω μόνο το πρωί πίνοντας τον καφέ μου,μπήκα και τώρα λίγο περιμένοντας να πάω στο Tron Legacy!)

    Πολύ εμπαθής είσαι ρε παιδάκι μου,ηρέμησε,μην καταντήσουνε το Ινφογνώμων σαν το Press-Gr!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. >>Δημόκριτε/Γκαλια, πώς γίνεται μέσα σε 2,5 ώρες να αλλάξεις γνώμη και ως μεν "Πυροβολητής" να δέχεσαι ως "δικαιολογημένα" τα παράπονα της Κύπρου για την βοήθεια του Ισραήλ προς την Τουρκία για την εισβολή κλπ, ενώ μετά ως ανώνυμος να το αρνείσαι και να λες ότι "δεν είναι αληθές" ;;;
    Ένας Γιαχβέ μόνο ξέρει !!!
    τζιμης
    18 Δεκεμβρίου 2010 6:34 μ.μ.<<

    Τζιμακο, ως συνηθως τα εκανες μουσκεμα - δεν φημιζεσαι και τοσο για την νοητικη σου ικανοτητα, αλλα πολυ περισσοτερο για τα μαντικα σου χαρακτηριστικα!
    Σωστα, Παρλαπιπα;

    Συνεχιζε να διασκεδαζεις το κοινο!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημόκριτε,

    Μην ασχολείσθε με τον καραγκιόζη του ιστολογίου, διότι είναι χάσιμο χρόνου και σοβαρότητας. Ας κάνουμε εμείς τον διάλογό μας, όπως πρέπει κι άσε τον στην μπάντα. Τουτ' αυτό ισχύει και για τον "έξ από δώ", αν δεν είναι ο ίδιος τρολάκιας. Απλώς γεμίζουν τα σχόλια και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση.

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολυ καυγας για τo τιποτα pun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε συ Χατζατζάρη Νίκο, μήπως είδες τον sterg πουθενά να ....αυτοσχολιάζεται;
    Και μην μου στεναχωρείς το ερωτο- αποκρινόμενο ελληνοπρεπή όνομα.

    Σωστά Γαλακτίζουσα;


    Κλεάνθης Δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε παιδια στη φωτογραφια η "Πεθαινω για το Ισραηλ" Πελοσι απ' το πολυ botox σαν ταριχευμενο πτωμα δεν φαινεται;
    Οταν σηκωθουνε και φυγουνε ολοι απ' το τραπεζι εχω την εντυπωση οτι αυτη θα παραμεινη εκει αιωνιως στοιχειωμενη με το παγωμενο χαμογελο στη φατσα.
    Εχει ομως και τη θετικη του πλευρα το botox. Την κανει να μην φοβαται τον θανατο, μιας και ειναι ηδη ταριχευμενη.

    Κακιουλες....απο την

    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    (της ισραηλοισραελεεινης καψουρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρόλα τα εκατομύρια που έσφαξαν οι Τουρκομογγόλοι του Κεμάλ και τη στυγνή δικτατορία που επέβαλαν μέχρι σήμερα για να Τουρκοποιήσουν όλους τους κατοίκους της Μ. Ασίας,απέτυχαν οικτρά γιατί άρχισαν να ξυπνούν οι φοβισμένοι λαοίτης.
    Το Κουρδιστάν ψήθηκε και ΄΄φουρνίζονται΄΄΄και άλλοι λαοί που δεν μοιάζουν με Μογγόλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλό θα είναι οι σχολιαστές !!! Τα τεστ iq να τα κάνουν σε άλλη σελίδα !!! Στο τέλος αντί να ασχοληθούμε με την ουσία των άρθρων να ασχολούμαστε με ίντριγκες. Η Εθνική συσπείρωση είναι για μένα το μέγιστο τούτη την ώρα . Έλληνες όλοι μαζί Δυνατά χωρίς ανούσιες αντιπαλότητες . Ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο και όχι να ανταγωνίζεται τον άλλο !!! δεν βρισκομαστε σε ιστοσελίδα διαγωνισμού !!!

    Όσο για το άθρο και την ιστοσελίδα
    ευχαριστώ για την επίκαιρη ενημέρωση !!!

    Καλημέρα σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Καπνοτιδη Δημητρη,
    Μα ολη η πολιτικη ειναι μια ατελειωτη ιντριγκα φιλε μας!
    Δεν το πιστευεις; Ρωτα τον Μητσοτακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελπιζω οτι εστω για μια φορα οι Αμερικανοι θα ακουσουν τηυν φωνη της δικαιοσυνης για την Αρμενια..
    ΥΣ με καποοιυς "κολλημενους"- ιστορικα πανασχετους σαν το γνωστο απολογητη των ναζι στα καλαβρυτα δυστηχως δεν μπορει να γινει μια ΣΟΒΑΡΗ συζητηση για το τι πραγματικα χρειαζεται αυτη η χωρα στην εξωτερικη της πολιτκη και πως θα το πετυχει (ο βασικος σκοπος υπαρξης του Ινφογνωμονα αν δεν απατωμαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το ότι οι Αρμένιοι ζητάνε αποζημιώσεις είναι κάτι που έχει αναφερθεί στην ειδησιογραφία κατ'επανάληψη από δηλώσεις και των δύο πλευρών.

    Μάλιστα οι Αρμένιοι ξεκαθαρίζουν ότι στόχος τους δεν είναι ο αλυτρωτισμός εδαφών.

    Αυτό που προβάλουν σαν ζητούμενο είναι δικαιοσύνη. Και φυσικά το θέμα δεν είναι ηθικό. Ποτέ στις σχέσεις μεταξύ κρατών δεν μπαίνει η ηθική παρά μόνο σαν προκάλυμμα για άλλα πράγματα. Και οι Αρμένιοι λένε ότι σαν δικαίωση θεωρούν μεταξύ άλλων τις αποζημιώσεις. Η αναγνώριση είναι απλά το πρώτο βήμα.

    Αν δημιουργηθεί παγκόσμια ένα κλίμα αναγνώρισης της γενοκτονίας ακόμα και αν η Τουρκία αρνηθεί να συνεργαστεί θα έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα διπλωματικά διεθνώς. Αλλά και στο εσωτερικό θα αμφισβητηθεί η επίσημη ιστορία για τους αγνούς ήρωες Νεότουρκους κτλ.

    Όσο για τους Εβραίους παραέχουν σταθερές απόψεις. Περισσότερο από όσο έπρεπε. Η στρατηγική συμμαχία Ισραήλ Τουρκίας κατέρρευσε ως γνωστόν από υπαιτιότητα της Τουρκίας. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

    Οι Έβραιοι νομίζω άργησαν να καταλάβουν ότι η συμμαχία με την Τουρκία δεν ήταν η ιδανική λύση. Γιατί στον Τούρκο ένα δίνεις δέκα ζητά. Γιατί είναι μουσουλμανική χώρα με ηγεμονικές τάσεις και μπορεί να συμβεί αυτό που τελικά έγινε. Να στραφεί εναντίον σου και να συμπαρασταθεί στους εχθρούς σου (Παλαιστίνη, Συρία ακόμα και Ιράν). Γιατί είναι ο φυσικός εχθρός ενός λαού της περιοχής που μπορεί να γίνει πολύτιμος σύμμαχος σου, των Κούρδων.

    Το Ισραήλ κακώς δεν είχε δει τόσα χρόνια ότι έπρεπε να καλλιεργήσει σχέσεις στενές με την Ελλάδα και όχι με την Τουρκία.

    Άλλωστε η Ελλάδα είναι η μοναδική μη μουσουλμανική χώρα της περιοχής, δεν έχει ποτέ διεκδικήσει τίποτα από το Ισραήλ και όπως κατάλαβαν και από τις πρόσφατες αεροπορικές ασκήσεις παραέχουμε την πολεμική ικανότητα και ισχύ να προστατέψουμε τους εαυτούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το ότι οι Αρμένιοι ζητάνε αποζημιώσεις είναι κάτι που έχει αναφερθεί στην ειδησιογραφία κατ'επανάληψη από δηλώσεις και των δύο πλευρών.

    Μάλιστα οι Αρμένιοι ξεκαθαρίζουν ότι στόχος τους δεν είναι ο αλυτρωτισμός εδαφών.

    Αυτό που προβάλουν σαν ζητούμενο είναι δικαιοσύνη. Και φυσικά το θέμα δεν είναι ηθικό. Ποτέ στις σχέσεις μεταξύ κρατών δεν μπαίνει η ηθική παρά μόνο σαν προκάλυμμα για άλλα πράγματα. Και οι Αρμένιοι λένε ότι σαν δικαίωση θεωρούν μεταξύ άλλων τις αποζημιώσεις. Η αναγνώριση είναι απλά το πρώτο βήμα.

    Αν δημιουργηθεί παγκόσμια ένα κλίμα αναγνώρισης της γενοκτονίας ακόμα και αν η Τουρκία αρνηθεί να συνεργαστεί θα έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα διπλωματικά διεθνώς. Αλλά και στο εσωτερικό θα αμφισβητηθεί η επίσημη ιστορία για τους αγνούς ήρωες Νεότουρκους κτλ.

    Όσο για τους Εβραίους παραέχουν σταθερές απόψεις. Περισσότερο από όσο έπρεπε. Η στρατηγική συμμαχία Ισραήλ Τουρκίας κατέρρευσε ως γνωστόν από υπαιτιότητα της Τουρκίας. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

    Οι Έβραιοι νομίζω άργησαν να καταλάβουν ότι η συμμαχία με την Τουρκία δεν ήταν η ιδανική λύση. Γιατί στον Τούρκο ένα δίνεις δέκα ζητά. Γιατί είναι μουσουλμανική χώρα με ηγεμονικές τάσεις και μπορεί να συμβεί αυτό που τελικά έγινε. Να στραφεί εναντίον σου και να συμπαρασταθεί στους εχθρούς σου (Παλαιστίνη, Συρία ακόμα και Ιράν). Γιατί είναι ο φυσικός εχθρός ενός λαού της περιοχής που μπορεί να γίνει πολύτιμος σύμμαχος σου, των Κούρδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Περισσότερες πληροφορίες περί αποζημιώσεων

    http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide_reparations

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 20 Δεκεμβρίου 2010 1:27 π.μ.

    Αμάν μ' αυτό το "κύριε ελέησον σου" φίλη μας.
    Οι εβραίοι είναι ο πιο ασταθής παράγων για την ειρήνη οπουδήποτε αυτοί κι αν βρίσκονται.
    Μην προσπαθείς να μας πείσεις περί του αντίθετου. Οι εβραίοι του Ισραήλ σου είναι η ρίζα του κακού. Αν δεν υπήρχε αυτό το μίασμα που λέγεται Ισραήλ πίστεψε με ο κόσμος θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα.
    Αμάν πια. Σταμάτα να προβοκάρεις εδώ μέσα υπέρ ενός ανεγνωρισμένου εγκληματικού συνδικάτου απ' όλους τους Λαούς του Κόσμου.
    Ακόμα και οι Αμερικανοί αρχίζουν να το βλέπουν αυτό σιγά-σιγά. Πόσο μάλλον εμείς οι Έλληνες. Γράφεις ένα κατεβατό με δυο τρεις αράδες που μπορεί να γίνουν αρεστές στον αναγνώστη και μετά αρχίζεις το λιβάνισμα του άγιου Ισραήλ σου.
    Αμάν πιά.


    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.