12/12/10

«Δημιούργησε την νέα εποχή!!»

 
Ο πρώτος Πολιτικός Οργανισμός στον κόσμο, δημιουργείται τώρα, από όλους μας στην Ελλάδα.
Βοήθησέ μας μέσω αυτής της σελίδας μας στο Facebook (http://www.facebook.com/pages/Dimokratia-Ideon/157324787645914?v=app_2374336051 ) να του δώσουμε μορφή, χαρακτήρα, και υπόσταση με τις δικές σου ιδέες.
Η Δημοκρατία Ιδεών θα είναι η πρώτη πολιτική οντότητα η οποία θα λειτουργεί
κυριολεκτικά απο όλους εμάς – τους πολίτες της χώρας.
Εμείς, είμαστε μια ομάδα νέων, υπεράνω χρωμάτων, κομμάτων και taboo, που θέλουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες στην προσπάθεια μας για αναστήλωση της χώρας. Μία προσπάθεια που ίσως είναι το πρώτο σοβαρό και αποφασιστικό εγχείρημα μετά από 40 χρόνια πολιτικής ανυπαρξίας στην χώρα, με τα καταστροφικά σημερινά αποτελέσματα.
“Έρχεται μία στιγμή, η οποία συμβαίνει σπάνια στην ιστορία,
όπου περνάμε από το παλιό στο νέο·
όταν μία ολόκληρη εποχή, τελειώνει·
και όταν η ψυχή ενός έθνους, για χρόνια καταπιεσμένη,
βρίσκει ξανά έκφραση.”
– Jawaharlal Nehru, 1st Indian Prime Minister

Μιας και μία τόσο επίδοξη προσπάθεια πρέπει να γίνει από όλους μας, φτιάξαμε αυτή την αρχική σελίδα Facebook για να ζητήσουμε την δική σας γνώμη για το πως πρέπει να λειτουργήσει αυτός ο πολιτικός οργανισμός και για το τι και ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει, για να επιτύχει την αναγκαία πλέον πολιτική ενδυνάμωση και ενίσχυση της χώρας, και την προσπέραση όλων των πεπαλαιωμένων κομμάτων και αντιλήψεων που σαράντα χρόνια τώρα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να οδηγήσουν τη χώρα σε εθνικό διασυρμό και να τη βυθίσουν σε πτώχευση οικονομική, πολιτική, διανοητική και κυρίως ηθική.
Η Δημοκρατία Ιδεών δεν είναι, δεν θα γίνει, και ούτε μπορεί να υποτιμηθεί ποτέ δρώντας ως πολιτικό κόμμα. Είναι μια Ελληνική πρωτοβουλία που θα μας επιτρέψει να πάρουμε επιτέλους το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια μας, απεγκλωβισμένοι για πρώτη φορά από την πολιτική ελίτ, από πολιτικές νεολαίες, από ομάδες κατεύθυνσης της κοινής γνώμης και από την υπόλοιπη Κακιστοκρατία της χώρας.
Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιθανώς και η μοναδική ευκαιρία που θα έχουμε για να πετύχουμε τα όνειρα μας σε αυτή την πανέμορφη και δυναμική χώρα.
Αυτοί που περιμέναμε όλον αυτόν τον καιρό, είμαστε εμείς οι ίδιοι, γι' αυτό πάρτε μέρος σε αυτήν τη συζήτηση, αρθρώστε την άποψή σας ελεύθερα (επιτέλους σε κάποιους που θα την ακούσουν), μοιραστείτε τις ιδέες σας και δείτε τις να γίνονται πραγματικότητα όταν σε λίγο καιρό δημιουργηθεί η Δημοκρατία Ιδεών.

Τί σημαίνει Πολιτικός Οργανισμός;
Η Δημοκρατία Ιδεών είναι μία νέα σύλληψη και ιδέα.
Ως Πολιτικός Οργανισμός, δεν έχει καμμία σχέση με πολιτικά κόμματα, ούτε είναι ή πρόκειται να γίνει ο ίδιος πολιτικό κόμμα.
Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι ένα από τα συστημικά προβλήματα που ευθύνονται για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, είναι ακριβώς αυτή η μονοπώληση της πολιτική ζωης από τα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές τους μαριονέττες (νεολαίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις, μηχανισμούς, κτλ.).
Η Δημοκρατία Ιδεών, ως Πολιτικός Οργανισμός, θα λειτουργήσει ως μία εναλλακτική πολιτική οντότητα, απολύτως υπερκομματική, από τους πολίτες και για τους πολίτες, με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης και την επιρροή της πολιτικής στη χώρα.

Ποια θα είναι τα πεδία δράσης της Δημοκρατίας Ιδεών;
à Ενημέρωση
à Παιδεία
à Πολιτική Επικοινωνία
à Πολιτισμός
à Εθελοντισμός
Περιμένουμε τις ιδέες σας, για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί και να κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα.

35 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Παρθενογεννέσεις δεν υπα΄ρχουν. Όλοι μας είμαστε παιδιά του υπαρχοντος καθεστώτος πραγματων και ο καθένας ονειρεύεται να το διορθώσει με καποιο τρόπο. Άλωλστε δεν βρισκουμε όλοι τα ίδια ελλατώματαστο σύστημα.
    Οι καλες προθέσεις δεν αρκούν. Ούτε μπορεί να μαζευτούν όλοι,πολλοί, καποιοι, έτσι χωρίς πρόγραμμα και να λένε ο καθένας τηνωραία του ιδέα.
    Για να ξεκινήσει κάτι χρειάζεται μια κεντρική ιδέα, ένας πυρήνας (εστω χωρις ηγετικές φιλοδοξίες,πράγμα απίθανο, αλλά ας το παραβλέψουμε προς στιγμή)για να οργανώσει, τουλάχιστον, τη συζητήση ώστε να μην είναι μια απλή κακοφωνία.
    Όταν το ξεκίνημα είναι λαθος,τίποτα δεν προδικάζει επιτυχία. Πολύ περισσότερο όταν ξεκινάει μετη διαπιστωση ότι η πολιτική απουσίαζε τα τελευταία 40 χρόνια. Δεν είναι σοβαρό αυτό. Οι προθέσεις ίσως είναι οι καλύτερες. Αλλά δεν αρκεί αυτό.
    Ο κοσμος συσπειρώνεται γύρω από ενα πυρη΄να ιδεων και ανθρωπων διατεθειμένων να παλαιψουν για τις εν΄λόγω ιδέες. Να τις ακουσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «…Εμείς, είμαστε μια ομάδα νέων, υπεράνω χρωμάτων, κομμάτων και taboo, που θέλουμε να συμπεριλάβουμε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες στην προσπάθεια μας για αναστήλωση της χώρας. …»
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/blog-post_350.html#more
    (http://www.facebook.com/pages/Dimokratia-Ideon/157324787645914?v=app_2374336051)
    - Αν και κοινότυπη, καλή είναι η ιδέα σας. Συστηθείτε όμως παιδιά! Προσκαλείτε πανελλήνια συστράτευση, μέσω του διάτρητου «www.facebook.com», χωρίς -ούτε καν- να συστήνεστε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ok.Εκανα like.Θα τα λεμε και απο εκει!Καθε αρχη για καλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γίνεται να αλλάξετε το χρώμα του φάρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν κάποτε σταματήσουν οι καλαμαράδες να παίζουν ειδήμονες με την ημιμάθεια τους, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ στρέψουν την προσοχή τους στην απόκτηση της γνώσης, για να είναι μετά σε θέση ΟΧΙ ΝΑ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΝ αλλά να ηγούνται αυτοί το μονοπάτι της γνώσης, τότε ΜΟΝΟΝ το ακαθόριστο της διεξόδου θα γίνει πράξη.

    Και πείτε μου τώρα ΑΥΤΟ!

    http://video.google.com/videoplay?docid=439586221319126077#

    όπως κι ΑΥΤΟ!

    http://vimeo.com/5350419

    Σε ποιο σημείο των ιστοσελίδων, Ινφογνώμων-Press.gr-Παραπολιτικής- κ.τ.λ. το εντοπίζει κανείς ???

    Πάνω σ΄ αυτή στην απόκρυψη αυτής της αλήθειας, δηλαδή την αμάθεια στη σχέση των πραγμάτων, κάνουν τις αλχημείες οι φωστήρες των χρηματοοικονομικών, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ οι κενοί περιεχομένου οικονομολόγοι φαφλατολογούν σαν τους παιδεραστές ιεροκήρυκες που μιλούν για τις χαμένες αξίες ενός επίγειου παράδεισου.

    Διότι χωρίς παιδεία και γνώση δεν μπορείς να επέμβεις
    Α) http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    Και πως μετά και να διεκδικήσεις
    Β) http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

    θέλει νεκρούς χιλιάδες κάτω απ΄τους τροχούς, για να φτάσει το πράμα μέχρι εδώ!!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Και βέβαια δεν υπάρχουν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ για προσπελαστούν οι ασφαλιστικές δικλείδες των διαπλεκόμενων στη διαφθορά ..

    αφού ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ από την υπουργείο δικαιοσύνης
    http://www.panoramio.com/photo/34049461

    Στην ευαρέσκεια του θύτη επαφίεται
    http://www.panoramio.com/photo/34049480
    ο έλεγχος του περιεχόμενου της νομιμότητας ενός ΠΕΛΕΚΗ της διαφθοράς..

    Ας όψονται κι συνταγματολόγοι ΜΑΣ υπουργοί και μη!

    Αν έχω την ασφάλειά μου και την υγεία μου ΠΑΝΤΑ δημιουργώ!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    Ώσπου να γίνουμε δυο οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ τραπεζίτες θα αποφασίζουν ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ για τα οικονομικά ΔΕΣΜΑ των παιδιών

    Με στόμφο και ειρωνεία όπως στο διάλογο τους με τους Μήλιους
    http://www.scribd.com/doc/7070743/-

    Συμβάλω σε όποια οργανωτική ομάδα, με όποιον δείξει ενδιαφέρον, εφόρων κι αν ακόμα υπάρχουν "ΣΠΙΘΕΣ" ελπίδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας σοβαρού think tank, με παραγωγή white papers και εμπεριστατωμένων εργασιών που θα μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες για να αποκτούν ειδικό βάρος εντός, εκτός και επί τα αυτά, συμφωνώ, και να βοηθήσω με όσες δυνατότητες έχω.

    Άξονες, όπως η Πολιτική Επικοινωνία και ο Εθελοντισμός δε μου λένε τίποτα. Θλιβερά κατάλοιπα των διεφθαρμένων πολιτικών μας είναι που χρησιμοποιήθηκαν με αρκούντως δημαγωγικό τρόπο για τους ελεεινούς σκοπούς τους. Ο εθελοντισμός ούτως ή άλλως εμπεριέχεται σε κάθε καινούρια προσπάθεια, δεν χρειάζεται κάθε φορά να ανακαλύπτουμε κακήν κακώς ξανά τον τροχό.

    Δεν βλέπω σημαντικούς πυλώνες στο νέο οικοδόμημα: Τεχνολογία, Οικονομία, Διαχείριση Πόρων (υπαρχόντων και νέων), Εθνική Πολιτική (foreign affairs), Θρησκεία, Κοινωνική Πρόνοια, Υγεία, Διοίκηση (πχ, άμεση εκπροσώπηση των πολιτών, οργάνωση σε επίπεδο γειτονιάς με αιρετούς αντιπροσώπους που τους ξέρουμε πλέον όλοι και είναι προσβάσιμοι ανά πάσα στιγμή, σύστημα δημοψηφίσματος για το κάθε τι, κλπ). Είμαι σίγουρος ότι μου ξεφεύγουν και άλλοι βασικοί άξονες. Όπως επίσης και άλλοι μικρότεροι άξονες που θα αποκτήσουν σημασία στην πορεία. Ένα δενδρωτό διάγραμμα θα βοηθούσε πολύ στο να δώσει μια εποπτική εικόνα της προσπάθειας.

    Θέτω εαυτόν στη διάθεσή σας για να βοηθήσω όπως μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημιούργησε τη νέα εποχή....
    Και ο Σαμαράς με τον ΓΑΠ και τη Ντόρα είναι υπέρ της Νέας Εποχής...
    Εγώ είμαι της παλαιάς! Πηγαίντε να σύρετε το κάρο της Μπίλντερμπεργκ! Η χώρα έχει ανάγκη το γενικό ξεπούλημα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ,ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ(δημοσιεύτηκε στο ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ,λίγο πρίν μετακομίσει στά δώματα τού Αδη!ΑΝΔΡΕΑ ΧΑΙΡΕ !)

    "Η σιωπή τών διανοούμενων αμνών"

    "...Ξ σιωπή των αμνών (ή όπως προσφυώς παρωδήθηκε,νομίζω από την ταλαντούχο ποιήτρια Τζένη Μαστοράκη,"Η μούγκα της στρούγκας");Γιατί είναι εικός και προσήκων.Εεύτερον,πώς συνεέεται το θέμα με την "Ξενολογία των Ελλήνων";Κατά το ότι αναφέρεται σε ελληνικά "διανοούμενα πρόβατα",σχετικά με ξένα (και δικά) θέματα.
    Γιατί λοιπόν αυτή η σιωπή των διανούμενων αμνών μπροστά σε μία τόσο σοβαρή ανατροπή και αντιστροφή των όποιων παραδεδομένων και παραδεδεγμένων αξιών,δηλαδή αποδόμηση,σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου;
    Προφανώς,γιατί ή δεν μπορούν ή δε θέλουν.Το "δεν μπορούν"σημαίνει ότι ξέρουν μεν,αλλά δεν έχουν Μέσον να το προβάλουν (εφημερίδα,περιοδικό,εκπομπή,"πόρτα ή παράθυρο",βήμα δηλαδή.Τό διαδίκτυο υπάρχει,αλλά μονον για τους νέους,κυρίως).Επίσης,μπορει ίσως να σημαίνει ότι δεν ξέρουν.΄Αν όμως δεν ξέρουν,δεν είναι διανοούμενοι,για λόγους ευνόητους.
    Τό δε "θέλουν"είναι πιο ενδιαφέρον.Γιατί δεν θέλουν είτε από συμφέρον (και,ως γνωστόν,ουδείς σιωπήσας μετενόησε,ενώ πολλοί λαλήσαντες "έκλαψαν"),είτε από υπεροψία (σνομπάρουν,δηλαδή,από δήθεν ανωτερότητα είτε από αδιαφορία,ωχαδερφισμό ή ζαμανφουτισμό το έλεγαν παλιά)ή από ιδιωτεία.Το τελευταίο στα αρχαία σημαίνει "να είσαι ιδιώτησ"...και στα νέα,όπως και διεθνώς idiot,"να είσαι ηλίθιος".
    Το γιατί σιωπούν οι "διανοούμενοι"απαντήθηκε (σχεδόν).Τώρα ,πού εμφανίζεται η αξιακή αποδόμηση;Η διάλυση των αξιών εμφανιζεται στην ανατροπή και αντιστροφή των αξιών,όπως είπαμε.Παντού:στην αισθητική του καθ'ημεραν βίου,στην παιδεία,στην πολιτική("την σύμασαν αρχιτεκτονικήν"κατά Αριστοτέλη),στη θρησκεία,στην οικογένεια,στην οικονομία,στη λογοτεχνία,στην κοινή λογική,στη συμπεριφορά,στην υγεία,στην ψυχολογία,τις επιστήμες,την ιστορία,το φύλο,το έθνος,το γένος,το λαό,παντού....
    ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ (σε λίγο συνέχεια)
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και πού είσαι δικέ μου! (Ο/Η Δίκης Οφθαλμός είπε... 12 Δεκεμβρίου 2010 12:56 μ.μ.) και δεν καταθέτης το ήδη απεικονισμένο στη σκέψη σου σχεδιάγραμμα! Η Αθηνά περιμένεις να βάλει μελάνι στο φτερό για να το αποτυπώσεις σαν πρόταση?

    Έστω! στείλτω σε μένα, κιας είναι και σκέτη μούντζα θα το αποκρυπτογραφήσω!

    Που θα πάει κάτι θετικό θα περιέχει! καλύτερα να μην είναι κι απόλυτο (δηλαδή ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΗ αποκρυπτογραφόμένη μούντζα) γιατί θα είσαι κι ο μοναδικός,οπότε δε θα χωράει και κανενός άλλου θετική συμβολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Η σιωπή των αμνών" ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ



    "Στην αισθητική του καθ'ημέραν βίου βρίσκεται το δόγμα ότι είναι "ξεπερασμένο"να αναζητάς το ωραίο στην τέχνη και τη ζωή.Το άσμημο και δύσμορφο είναι τώρα in.Στην παιδεία όλα όσα μαθαίνουμε στο παρελθόνστα σχολεία είναι ψευδή.Χρειαζόμαστε νέα παιδεία,που θά υπηρετεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.Στην πολιτική πολιτικώς ορθόν ό,τι σημπιπτει με το "έτερον",το παγκόσμιο,το νεοταξικό,το διεθνιστικό,το "φιλελεύθερο",το κυριαρχικό,το Αμερικάνικο.Στην θρησκεία:δεν χρειαζόμαστε θρησκείες.Αυτές ή δεν υπαρχουν ή,αν υπάρχουν,ταυτίζονται με μία παγκόσμια,μονοθειστική θρησκεία του ανώνυμου,απρόσωπου,διεθνούς θεού αυτού τού δολαρίου και της επιβολής,οικονομικής και στρατιωτικής.
    Στην οικογένεια:δεν χρειάζεται πυρηνική η τριών γενεών οικογένεια.Αρκεί μία άγαμη μητέρα ή ένας άγαμος πατέρας,που θα μεγαλώσουν ένα παιδί,αρκεί μία μονογονεική οικογένεια.Τό άλλο είναι αρχαιότητες καί σύμβαση.
    Στήν οικονομία:μισθωτή εργασία ή,αν είσαι smart,θα γίνεις yuppy(young,urban professional)και πετυδημένο golden boy ,gerl.Στη λογοτεχνία δεν χρειάζεται τέχνη για ένα πετυχημένο βιβλίο,ούτε ταλέντο,μόνο τεχνογνωσία,παραγωγή,εμπορευματοποίηση,διαφήμηση,προώθηση,κέρδος.Στη λογική:δν υπάρχει πλέον κοινή λογική,υπάρχει μόνο σπιρτάδα,καπατσοσύνη,πειθώ,πώληση,επιτυχία.Στη συμπεριφορά δεν υπάρχει sauoir uiure,δεν υπάρχουν τρόποι,δεν υπάρχει συμπεριφορολογία (behaviorism)υπάρχουν μόνο:εξυπνάδα,τόλμη,γοητεία,επιτυχία.
    Στην υγεία:δεν υπάρχει υγεία ή αρρώστια,όλοι είμαστε υγιείς και άρρωστοι,άς είναι καλά οι life style οδηγοί,οι σύμβουλοι βίου,οι "πνευματικοί πατέρες"και τα χάπια.Στην ψυχολογία : όλι είμαστε λογικοί και τρελοί ταυτόχρονα,εξαρτάται πώς το βλέπεις.Δέν υπάρχει ψυχική υγεία και ισορροπεία και το αντίστροφο.Ολα είναι αυταπάτες.΄Ο.τι φάμε,ό,τι πιούμε,και ό,τι αρπάξει η πλάτη μας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η σιωπή των διανοούμενων αμνών.
    ΜΕΡΟΣ Γ'

    "Στις επιστήμες δεν υπάρχουν επιστήμες της φύσης ή του ανθρώπου,θεωρητικές ή εφαρμοσμένες
    υπάρχουν μόνον πληροφορική,ηλεκτρονικοί υπολογιστές και,αντί εξηγήσεων,οδηγίες χρήσεως.Στην ιστορία,δεν υπάρχει ιστορία στη ζωή και τον κόσμο,μόνο στη φαντασία κάποιων βλαμμένων,κολλημένων στο παρελθόν.Δεν υπαρχει καν παρελθόν,όλα είναι μέλλον και,για μια στιγμή,παρόν.Ως προς το φύλο(το γένος,sex)δεν υπάρχει αρσενικό ή θηλυκό,υπάρχει μόνο unisex,όπως τα trendy ρούχα,αρσενικοθήλυκο.Τα "gay"ή "traighi"είναι ρατσισμός.Ως προς το γένος,το έθνος και το λαό,δεν το συζητάμε :μούχλα,μαυρίλα,φασισμός.Ζήτω η απόλυτη ελευθερία της υποταγής στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση,όπως στο 1984 του Τζορτζ Οργουελ και στο Γενναιο Καινούριο Κόσμο του ΄Αλντους Χάξλευ.
    Βλέπετε πόσο δύσκολο είναι για τους "δ ι α ν ο ύ μ ε ν ο υ ς "να μιλήσουν ; "Βούς επί γλώσση" : είναι ένα βόδι πάνω στη γλώσσα τους(μεταφορά από το χρυσό αρχαίο νόμισμα των Περσών,που "βάραινε" στην αρχαιότητα τη γλώσσα των τότε ελληνόφωνων διανοούμενων)".
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΣ !
    ΧΑΙΡΕ ΑΝΤΡΕ(Ι)Α ! έν ΄Αίδαο δώμοις !
    ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ !Αρκαδισμός !
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.Πρέπει να υπάρχει κεντρική ιδέα.
    Πχ. 1)εκμετάλλευση ορυκτου πλούτου της χώρας-Συνεργασία με Ρωσία-Κίνα σε αυτόν τον τομέα
    2)Τεχνολογική πρόοδος- δημιουργία υποδομών για την παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Ίδρυση βιομηχανίας αεροσκαφών= συνεργασία με Ρωσία
    αυτοκινητοβιομηχανίας
    διαστημικής βιομηχανίας(πύραυλοι,δορυφόροι)=συνεργασία με Ρωσία
    Συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων=συνεργασία με την Ρωσία
    Πρέπει να έχει ο Οργανισμός αυτός ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ για τους προσανατολισμούς του. Θα υποστηρίζεται αυτή η τυφλή μονοδιάστατη αμερικανο-ισραηληνόφιλη πολιτική; ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ;ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΗΓΗΘΟΥΝ;

    Δεν λέω να συμπεριφέρεστε όπως τα κόμματα που γνωρίζουμε, αλλά μία κομματική διάσταση σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να υπάρχει για να μπορούμε να σας στηρίζουμε.Δεν ξέρω ΑΝ μπορεί να ιδρυθεί πολιτικός οργανισμός που να θέλει να εκλεγεί στην εξουσία και ταυτόχρονα να είναι θωρακισμένος απέναντι στην διαφθορά και στην φθορά του ίδιου στα μάτια των πολιτών.ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΛΟΓΗΣ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ; ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΊ.ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ 10000 ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ 100 ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ.(είναι τα τσιγάρα ενός μήνα,ο καφές ή το ποτό που δεν θα πιείς)
    ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 100000Χ100=10.000.000.
    ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ.
    ΑΞΟΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΧΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

    ΑΞΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑ: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΧΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΦΙΚΤΟ Ή ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ;


    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α ναι, και αυτό το χρώμα του φάρου... Δε λέει, μάλλον λέει αλλά περνάει λάθος μυνηματα)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια.
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
    Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*
     http://enieopsifodeltio.wordpress.com/
     
    http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html
    http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html
    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html
    http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82
    http://fonirodopis.gr/press/?p=12718
    http://apps.facebook.com/causes/61685
    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm
    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πράγματι, ακούγονται πολλά για καλές προθέσεις και νέες ιδέες.
    Ξεδιπλώστε μια απ΄αυτές. Ας πούμε, κάντε μια πρόταση δράσης για το πώς θα μπορούσαμε να βγούμε από την κρίση. Η κάτι άλλο, ό,τι νομίζετε, όσον αφορά τα τόσα προβλήματα που μας πνίγουν. Με εφαρμόσιμες προτάσεις πείθει κανείς περισσότερο. Καλή τύχη.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "...και αν ζητησει το Ισραηλ συγγνωμη απο την Τουρκια για την τρομοκρατικη τους επιδρομη τοτε πρεπει και ΕΜΕΙΣ να ζητησωμε συγγνωμη απο τους ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ για την σιωπη μας και απο τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ
    για την υποκρισια μας...διαφορετικα γυριζωμε πισω στην Οθωμανικη κατασταση..."

    Η Ελλαδα για να σωθει εχει απολυτη αναγκη τετοιων φωνων που ειναι φωνες θυμιζουσες παλαιες ηρωικες φωνες σε κρισιμες καταστασεις.
    Κειμενο γεματο αξιοπρεπεια και αυτοκριτικη,ιδιοτητες που αν δεν εμφανιστουν στον Ελληνικο χωρο δεν θα υπαρξει καμμια ελπιδα για σωτηρια.Ενα Εθνος προχωραει μονο με συσπειρωση αλλα αφου προηγηθει αυτομαστιγωτικη αυτοκριτικη και διορθωση πορειας.

    το κειμενο και αξιζει να το μεταφρασουν και οσοι... δεν γνωριζουν αγγλικα

    Don’t you dare apologize
    Op-ed: Prime Minister Netanyahu has no right to apologize to Turkey on our behalf
    Assaf Wohl

    Excuse me, Bibi, what year is it? No, I did not ask what time it is. What year? You know what, forget about the year. Do you have any idea which historical era we are currently living through? Guess what: It seems like you’re no longer living in the sovereign State of Israel. You traveled back in time to the Ottoman Empire. Isn’t it fun?
    Making Amends
    'Erdogan seeks reconciliation; Barak won't apologize' / Ynet

    Turkish prime minister wants to normalize relations with Israel before upcoming June elections, but defense minister, IDF officials refuse to issue apology, a Turkish newspaper report claims
    Full Story
    Once you regain your senses and travel back to the future, to our era, you may discover some amazing surprises and unimaginable inventions. One innovation that may especially excite you is an application known as “the Jewish state.” You are going to love it. We all love it around here. We are talking about a new gadget that enables the Jews to defend themselves without being stepped on. Isn’t it amazing?
    So, my honorable prime minister: I am not apologizing for the flotilla incident. Moreover, you have no right whatsoever to apologize on my behalf. No regrets, no apologies, and nothing that even resembles it.
    I am not ashamed of being Jewish, and I am most certainly not ashamed of still being alive. Moreover, I demand that if a terrorist vessel again approaches my home, the very same Navy commandoes deployed last time be dispatches to face it. Yet this time don’t equip them with paintball guns, please.
    After all, when Israeli tourists vandalize a motel in Cyprus, we are all embarrassed and want to let them have it. Yet the Turks dispatched a ship full of radical, violent Islamists but they are nonetheless demanding that we apologize.
    In fact, it is the Turkish people who need to be ashamed over this provocation.
    The notion of “honor” characterizes backward cultures, and believe me that talking about “Jewish honor” makes me feel unwell. It smells of primitivism and even of fascism. However, if we wish to survive here, we need to conduct ourselves this way vis-à-vis some states and societies. They must internalize that Jews too have respect.
    And if we are into apologizes already, then we should in fact apologize to the Armenians for our silence, to the Kurds for our hypocrisy, and most of all to our Navy commandoes. Equipping them with paintball guns? What exactly were we thinking?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2010 11:22 π.μ.

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

    Όπως ίσως να είδατε η σελίδα μας στο Facebook καλεί τον κάθε δημιουργικό Έλληνα (αλλά στο μέλλον όχι μόνο) πολίτη να μας βοηθήσει να ορίσουμε τον χαρακτήρα και τη μορφή της Δημοκρατίας Ιδεών.

    Ιδέες υπάρχουν πολλές σε αυτό το στάδιο, με κυριότερη ίσως το να δώσουμε μορφή και υπόσταση και έπειτα να ενισχύσουμε το νέο σύγχρονο όραμα της Ελλάδος. Μιλάμε για 40 χρόνια πολιτικής ανυπαρξίας ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Διότι τα τελευταία 40 χρόνια η Ελλάδα δεν έχει όραμα, και οι πολίτες δεν ξέρόυν προς τα που κατευθύνεται η χώρα τους. (π.χ. η πάταξη της διαφθοράς δεν είναι όραμα ούτε μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό όπως υποστήριζε μέχρι και πέρσυ η Κακιστοκρατία της χώρας).

    Ένα νέο, σύγχρονο ελληνικό όραμα πρέπει και σαφώς και θα οριστεί από όλους εμάς τους δημιουργικούς πολίτες μέσω αυτού του ΜΚΟ μιας και το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ανταπεξέλθει.

    Είμαστε σίγουρα όλοι παράγοντα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και έχουμε δεχθεί σε όλα τα στάδια της κοινωνικοποίησής μας τον Σύγχρονο Ελληνικό Μύθο. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι μας επηρεάζει αλλά δεν μας ορίζει. Πιστεύουμε ένθερμα ότι έχει έρθει προ πολλού η ώρα να πάρουμε την μοίρα χέρια μας.

    Τέλος, όσον αφορά περαιτέρω ιδέες θα σας συνιστούσα να κατευθυνθείτε στη σελλίδα μας στο Facebook (link σε αυτό το άρθρο) όπου και θα παρουσιάζουμε τακτικά κάποιες από αυτές. Μην ξεχνάτε όμως ότι ένα τόσο μεγάλο ζήτημα για την πατρίδα, απαιτεί την βοήθεια όλων, άρα θα σας καλούσα να συμμετέχετε στην διαδικασία συζήτησης στη σελλίδα - συζήτηση η οποία είναι και ο σκοπός της (σε αυτό το σημείο τουλάχιστον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ \Υ/μέτερος

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
    Αν κατευθυνθείτε στη σελίδα μας στο Facebook (link σε αυτό το άρθρο), στο tab "Discussions" θα δείτε πως δεν είμαστε "κάποιοι εμπνευσμένοι που ήρθαν να σώσουν την κατάσταση".

    Το αντίθετο μάλιστα. Η σωτηρία της χώρας πρέπει να είναι προσπάθεια συλλογική αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι σε αποτυχία. Για αυτό το λόγο σαν οργανισμός είμαστε ανοιχτοί στον κάθε πολίτη ο οποίος έχει τη διάθεση και το χρόνο να βοηθήσει για την πολιτική ενίσχυση της χώρας.

    Με άλλα λόγια δηλαδή, αν και υπάρχει μια ομάδα προς το παρόν, ευελπιστούμε πως αυτή θα μεγαλώσει άμεσα. Παρόλα αυτά έχετε δίκιο και σαφώς και θα υπάρξουν ονόματα αν μη τι άλλο για να γίνει φανερό ότι η Δημοκρατία Ιδεών δεν υποκινείται από κανέναν.

    Τις προσεχείς μέρες, και αφού συμπεριλάβουμε τους νέους ανθρώπους που ήδη έχουνε δείξει ενδιαφέρον στην σελίδα μας θα δημοσιεύσουμε την κεντρική διοικούσα επιτροπή.

    Ο κλαθε ενδιαφερόμενος ας επικοινωνήσει μαζί μας στο dimokratiaideon@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2010 12:02 μ.μ.

    Ναι θα τα λέμε από τη σελίδα στο facebook επί κάθημερινής βάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2010 12:26 μ.μ.

    Ναι! Το εν λόγω logo είναι ένα απο τα πολλά τα οποία σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε. Μπορείτε να δείτε ένα διαφορετικό στη σελίδα μας στο Facebook και το παρόν το χρησιμοποιούμε ήδη με διαφορετικά χρώματα στο υπό κατασκευή site μας.

    Συμμετέχετε στη συζήτηση στο Facebook για να μας δώσετε τις ιδέες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Αθανασιάδης Κωνσταντίνος

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. Όχι μόνο υπάρχουν σπίθες ελπίδας αλλά υπάρχει και η μεγάλη κρυμμένη αλήθεια για την Ελλάδα και το δυναμικό της το οποίο μπορεί να δημιουργήσει κυριολεκτικά μια νέα εποχή στη χώρα.

    Παρακαλώ κατευθυνθείτε στη σελίδα μας στο Facebook για περαιτέρω συζητήσεις επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Δίκης Οφθαλμός

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. Αρχικά ναι, η Δημοκρατία Ιδεών θα αποτελέσει ένα "think tank της πολιτικής επικαιρότητας" όμως, και πάντα επικεντρωμένο σε θέματα καίριας σημασίας για τον Ελληνισμό (πρωτίστως) και για τον κόσμο.

    Η Πολιτική Επικοινωνία και ο Εθελοντισμός που έχουμε προς το παρόν κατά νου μας, καμμία σχέση δεν έχουν να κάνουν με τη σημερινή πραγματικότητα (πόσο μάλλον την πολιτική). Συγκεκριμένα, ο Εθελοντισμός μας θα αποβλέπει στην ενήμερωση και κατάρτιση όλων των Ελλήνων πολιτών στις νέες τεχνολογίες - κάτι που σήμερα είναι απαραίτητο για την δυναμική της ανταγωνιστικότητας μιας χώρας. Τα μέλη μας, θα αναλάβουν εθελοντικά αυτό το σημαντικό έργο.

    Από τα θέματα στα οποία αναφερθήκατε, κάποια ήδη υπάρχουν στη στρατηγική μας και κάποια όχι. Γιαυτό θα σας καλούσα να έρθετε στη σελίδα μας στο Facebook (link σε αυτό το άρθρο) ή όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο dimokratiaideon@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2010 3:03 μ.μ.

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. Αν ανατρέξετε σε προηγούμενο σχόλιο μου θα παρατηρήσετε ότι αναφέρθηκα σαν κύριο άξονα της Δημοκρατίας Ιδεών την δημιουργία και ενίσχυση του σύγχρονου ελληνικού οράματος.

    Συγκρεκριμένα, πιστεύουμε χωρίς καμμία έπαρση ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουμε πως η χώρα πρέπει να γίνει μια σύγχρονη Μεγάλη Δύναμη σε έναν τομέα μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της. Και βέβαια δεν μιλάο για μια μεγάλη δύναμη πολιτική, οικονομική ή στρατιωτική.

    Αλλά πιστεύουμε οτι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια Μεγάλη ανθρωπιστική, πολιτιστική, τουριστική, ενεργειακή, ή και εκπαιδευτική Δύναμη. Στα πλαίσια αυτά θέλουμε να ορίσουμε μαζί με όλα τα μέλη μας το σύγχρονο ελληνικό όραμα για τη χώρα και έπειτα να κάνουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο οργανισμός μας είναι εξ'ολοκλήρου πολιτικός και αν και επιθυμεί να ενημερώνει την κοινή γνώμη και συνείδηση καθώς και να επηρεάζει την πολιτική στη χώρα, δεν θα είναι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ πολιτικό κόμμα. Θα παραμείνουμε μια εναλλακτική πολιτική λύση για κάθε πολίτη την οποία και μπορεί να επηρεάσει/αλλάξει ο κάθε πολίτης.

    Δεν σας κρύβω ότι πολλές από τις ιδέες σας αντικατοπτρίζουν και δικές μας σκέψεις και συζητήσεις - κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η τελευταία σας φράση συγκρεκριμένα ειπώθηκε στην τελευταία συνάντηση κάποιων από εμάς.

    Σας παρακαλώ ελάτε στη σελίδα μας στο Facebook και αναπτύξτε ξανά της ιδέες σας για να τις δουν και οι υπόλοιποι και να ξεκινήσουμε μια συζήτηση επί της ουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2010 3:06 μ.μ.

    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο οργανισμός μας διέπεται αλλά κυρίως θα στηρίξει και θα προωθήσει θεσμούς άμεσης δημοκρατίας.

    Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook (link σε αυτό το άρθρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Ελίνα Γαληνού

    Εχυαριστούμε για το σχόλιο σας. Σαν οργανισμός δεχόμαστε ως αρχή ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε όλες τις καλές ιδέες. Γιαυτό και κάθε μας κίνηση θα βασίζετε στις ιδέες αλλά και στην κρίση των μελών μας.

    Το θέμα της οικονομικής κρίσης μας έχει επηρεάσει βαθύτατα (όπως και όλους μας βέβαια) και αποτελεί κεντρικό άξονα των ιδεών που ήδη έχουμε αλλά και του λόγου δημιουργίας αυτού του πρώτου πολιτικού ΜΚΟ.

    Ελάτε στη σελίδα μας στο Facebook όπου μπορείτε να δέίτε σε λίγο καιρό όλες τις προτάσεις μας αλλά το σημαντικότερο όλες τις προτάσεις των ανθρώπων που θα εκφράσουν μια άποψη στο wall της σελίδας.

    Αν επιθυμείτε για λόγους συντομίας, θα χαρούμε να σας αποστείλλουμε τις ιδέες μας για την κρίση (επικοινωνήστε μαζί μας στο dimokratiaideon@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο/Η Dimokratia Ideon

    Σας εύχομαι καλή επιτυχία,μπράβο για την πρωτοβουλία και καλή δύναμη,και να θυμάστε πάντα πως ο κόσμος πλέον είναι πολύ δύσπιστος,να είστε προετοιμασμένοι ακόμη και για κακόβουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Dimokratia Ideon
    Η Δημοκρατία Ιδεών είναι πραγματικά ένας Πολιτικός Οργανισμός “των πολιτών, από τους πολίτες, και για τους πολίτες” (Abraham Lincoln).


    Μέλος του οργανισμού μπορεί να γίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης και σε επόμενα στάδια ο κάθε πολίτης του κόσμου.



    Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ;

    άλλη μια πολυπολιτισμική παρέμβαση?

    Πείτε μας ότι έχετε χορηγό τον Σόρρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΦΑΡΟΣ, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (=ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ Χρήστος Χ.

    Ευχαριστούμε για τις ευχές. Είναι αλήθεια πως η σημερινή κατάσταση έχει οδηγήσει σε απαξίωση της πολιτικής ως πρακτικής στη χώρα που πρώτα την ενστερνίστηκε. Αυτό επίσης έχει οδηγήσει στην απολύτως κατανοητή και αναμενόμενη δυσπιστία των Ελλήνων πολιτών σε κάθε πολιτική προσπάθεια.

    Σκοπός μας είναι μέσω από τις απολύτως συλλογικές διαδικασίες μας, να επανακαθορίσουμε την πολιτική, και άλλες υψηλές ιδέες όπως είναι η συμμετοχή στα κοινά, η προσφορά στην κοινωνία, η δημιουργία υψηλών επιτευγμάτων, και η ίδια η Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2010 10:13 μ.μ.

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
    Όπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο είναι κατανοητή η σημερινή δυσπιστία του ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα για κάτι το οποίο είναι δημιουργικό, ανιδιοτελές και έχει ως κύριο άξονά του την πολιτική ενίσχυση και ενδυνάμωση της χώρας. Και είναι απολύτως κατανοητή η δυσπιστία αυτή διότι κάτι τέτοιο ξενίζει δυστυχώς στην Ελλάδα.

    Ο καλύτερος βέβαια τρόπος για να ανακαλύψει κανείς το τι πρεσβεύει και το τι σημαίνει η Δημοκρατία Ιδεών είναι σαφώς, η συμμετοχή σε αυτήν η οποία είναι ανοικτή κυριολεκτικά σε όλους τους πολίτες του κόσμου (από την δημιουργική ομάδα μέχρι τα απλά μέλη).

    Δυστυχώς, παρατηρούμε σήμερα η χώρα μας να πάσχει από έλλειψη συνείδησης της θέσεώς της στο σύγχρονο κόσμο. Το σύγχρονο ελληνικό όραμα στο οποίο αποσκοπούμε να ορίσουμε και ενισχύσουμε θα βοηθήσει ασφαλώς προς αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, κάθε πολιτική προσπάθεια πρέπει να λαμβάνει υπ'όψιν της τις διεθνείς συνθήκες γύρω της, και να προσπαθεί να ενσωματώσει στα εγχειρήματά της κάθε αντίστοιχη δημιουργική τάση και ιδέα στον κόσμο.

    Συγκεκριμένα, η Δημοκρατία Ιδεών έχοντας πλήρη επίγνωση της θέσης τηε Ελλάδας στον κόσμο και τη περαιτέρω δυναμική της, θα συμπεριλάβει στους κόλπους της κάθε δημιουργικό πολίτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει με τις ιδέες και προσπάθειές του για την επίτευξη του στόχου του οργανισμού αλλά και τελικά της ίδιας της Ελλάδος.

    Ο οργανισμός, θα υποστηρίζεται από μία Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία και θα αποτελείται από ανθρώπους της διανόησης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, και του ιδιωτικού τομέα. Η επιτροπή αυτή θα αντιπροσωπεύει όλο τον κόσμο (χωρισμένο σε ηπείρους) και ως σκοπό της θα έχει την μελέτη και εξέταση κάθε πρωτοβουλίας της Δημοκρατίας Ιδεών και την μετέπειτα υποβολή προτάσεων, τροποποιήσεων κτλ., βασισμένες πάντα στην επαγγελματική εμπειρία αλλά και στις ιδιαίτερες γνώσεις των μελών αυτών ως κάτοικοι εξωτερικού.

    Στη σύγχρονη εποχή θεωρούμε αυτονόητο να γνωρίζουμε και να μελετάμε τις επιτυχημένες πολιτικές που φαίνεται να δουλεύουν και να εξυπηρετούν τον πολίτη στα υπόλοιπα δημοκρατικά κράτη του κόσμου. Αν και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να προβλέπεται από την πολιτεία, η Δημοκρατία Ιδεών αναλαμβάνει υπερήφανα η ίδια το έργο αυτό.

    Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη Δημοκρατίας, να μαθαίνει τις λύσεις που άλλοι λαοί έχουν δώσει στα δικά του προβλήματα και εμείς ως οργανισμός θα φροντίσουμε για αυτό.

    Τέλος, μέσω από τον διάλογο της Δημοκρατίας Ιδεών, σκοπεύουμε να εξάγουμε επιτυχημένες ιδέες και πολιτικές αρχικά στα κράτη της Ε.Ε. και σταδιακά στον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας έτσι τους Έλληνες πολίτες στους δημιουργικούς πολίτες του κόσμου. Η Δημοκρατία Ιδεών είναι ο πρώτος πολιτικός οργανισμός, ενεργό μέλος της διεθνούς παγκόσμιας κοινότητας, και υπερήφανα Ελληνικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Dimokratia Ideon,

    I almost fell for it.

    «...Ο οργανισμός, θα υποστηρίζεται από μία Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή...»

    Στην Επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν Έλληνες ή ξένοι; Παραδείγματος χάριν, εγώ, σαν δυνητικό μέλος της προσπάθειας, θα προσκομίζω μια ιδέα/σχέδιο/πρόταση για την αναδόμηση της Ελλάδος, και κάποιος στο Ουαγκατούγκου μαζί με άλλους, αγνώστου ιδεολογικού υποβάθρου και αφετηρίας, μέλη όντες της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, θα εξετάζουν την βιωσιμότητά τους; Με γνώμονα το καλό της Ελλάδος; You gotta be f*ckin' kidding me!

    Μας τελειώσαν δηλαδή οι διακεκριμένοι Έλληνες σε όλον τον κόσμο που μπορούν να βοηθήσουν σε όλους τους τομείς, και βάζουμε τώρα τον πάσα ένα στο σπίτι μας...Έτσι, γιατί το επιτάσσουν οι καιροί.

    Τί λέτε, κύριοι; Μου είναι απίστευτα μισητός αυτός ο νεοταξίτικος μανδύας που καλύπτει έργα και λόγια των ημερών μας.

    Δεν προσδοκώ βοήθεια από κανέναν ξένο, όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι (που σπανίως είναι). Κι αυτό, γιατί τα του οίκου μας μόνο εμείς τα ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα, και μόνο εμείς μπορούμε να καθαρίσουμε τους κόπρους του Αυγεία.

    Υπάρχουν εκατοντάδες καλλιεργημένοι Έλληνες κάθε δυναμικότητας και ειδίκευσης, με σεβαστή προβολή και μεστό λόγο σε όλον τον κόσμο. Ενεργοποιήστε αυτούς σε πολλά συγκοινωνούντα think tanks, και θα δούμε θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Δίκης Οφθαλμός

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
    Μου δίνετε την ευκαιρία να αποσαφηνίσω κάποιο λειτουργικά θέματα του οργανισμού.
    Η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή θα έχει (και ήδη έχει) ρόλο καθαρά συμβουλευτικό. Επί της ουσίας είναι μια ειλικρινής προσπάθεια να συμπεριλάβουμε την καλόβουλη γνώμη του υπόλοιπου κόσμου για την Ελλάδα στο όλο εγχείρημα της επανατοποθέτησης της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη ως μια σύγχρονη και υπολογίσιμη δύναμη. Μια τέτοια νοοτροπία απουσιάζει δυστυχώς από την Ελλάδα σήμερα. Και κάθε αντίστοιχη προσπάθεια η οποία δεν συμπεριλαμβάνει την διεθνή κοινότητα, είναι καταδικασμένη είτε στην περαιτέρω διεθνή αποξένωση της χώρας, είτε σε απόλυτη αποτυχία.

    Όσον αφορά την ερώτησή σας, τις αποφάσεις και τις θέσεις του οργανισμού θα τις ορίζουν όλοι οι απανταχού Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα συμμετέχουν. Και όταν λέω συμμετέχουν εννοώ στην συζήτηση στο υπό κατασκευή Forum του site μας, στις εκδηλώσεις μας, στις εκστρατείες κτλ. Με θεσμούς απόλυτης και άμεσης δημοκρατίας, οι αποφάσεις θα είναι κοινές και θα επιλέγουμε οι ίδιοι για το τι θέλουμε να πολεμήσουμε και όχι για το τι θα βοηθούσε κάποιο κόμμα.

    Ως πολιτικός οργανισμός έχουμε τη δυνατότητα να πρωτοτυπήσουμε και να μπορούμε να δεχτούμε κυριολεκτικά τον κάθε Έλληνα πολίτη ως απλό μέλος, ή ακόμα και ως μέλος της δημιουργικής μας ομάδας αν επιθυμεί να διαθέσει εθελοντικά την προσπάθειά του για τον υψηλό μας σκοπό (dimokratiaideon@gmail.com). Αυτή η πραγματικότητα στη φύση της Δημοκρατίας Ιδεών είναι επαναστατική σύμφωνα με τις Ελληνικές αλλά και διεθνείς προδιαγραφές. Τέλος, έχοντας ήδη τα πρώτα μέλη μας στη Βοστώνη των Η.Π.Α., οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν ήδη συμπεριεληφθεί σε κάθε μας σκέψη και προσπάθεια. Οι συμμαχικές σχέσεις με διακεκριμένους απανταχού Έλληνες, και αντίστοιχης νοοτροπίας think tanks έχουν προβλεφθεί και θεωρούνται πλέον βέβαιες.


    Επιπλέον, αυτό που θεωρούμε ως μοναδικό στοιχείο της Δημοκρατίας Ιδεών, είναι η ανύψωση της δύναμης του Έλληνα πολίτη. Ποτέ ξανά στη σύγχρονη Ελλάδα ο Έλληνας πολίτης δεν μπόρεσε να ακουστεί, να εισακουστεί, να εμπνευστεί, και να αποφασίσει.
    Ποτέ δεν μπόρεσε να συμμετέχει, ως ισάξιο μέλος σε κάτι το οποίο απαιτεί την βοήθεια όλων - το μέλλον της πατρίδας μας. Ποτέ δεν μπόρεσε να ασχοληθεί με την ευγενήη περιπέτεια της πολιτικής, απελευθερωμένος από ιδεολογικές ενοχές και κομματικές προκαταλήψεις.
    Με άλλα λόγια, ο Έλληνας πολίτης δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα την δυνατότητα να είναι Πολίτης.

    Συνεπώς, ο πρώτος στόχος της Δημοκρατίας Ιδεών είναι να επανακαθορίσουμε τον ρόλο μας ως πολίτες αλλά κυρίως την δύναμή μας. Ο Αριστοτέλης είχε ορίσει ως υψηλότερο αξίωμα στην Δημοκρατία τον πολίτη. Ενστερνιζόμενοι αρχές απόλυτης και άμεσης δημοκρατίας, οι αποφάσεις μας θα μεταμορφώνονται σε θέσεις και εκστρατείες της Δημοκρατίας Ιδεών. Οι εκστρατείες θα αρθρώνονται στην κοινωνία από εμάς τους πολίτες, θα απαιτούνται από την πολιτεία από εμάς τους πολίτες, και κάποιες από αυτές θα γίνονται πραγματικότητα· από εμάς τους πολίτες - άμεσα όσο ποτέ.

    Η πολιτική μας ζωή στη χώρα θα αποκτήσει ξανά νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Επειδή βλέπω ότι απαντάτε σε όλα τα σχόλια και τις ερωτήσεις, θα ήθελα να έχω και εγώ την απάντηση με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ (για να μη σας κουράζω) στο ερώτημα:
    Έχει κάποια σχέση η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με αυτό τον Πολιτικό Οργανισμό;;;
    Μη με ξεχάσετε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ τζίμης

    Η απάντηση στην ερώτηση σας: ΟΧΙ.


    Θεωρούμε ότι τα μέλη και όργανα της υφιστάμενης πολιτικής ελίτ στη χώρα, είναι κομμάτι του συστημικού προβλήματος στην Ελλάδα, ενώ εμείς αντίθετα, ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε ως ανεξάρτητο και αναπόσπαστο μέρος της λύσης.

    Επιπλέον, και όπως είναι φυσικό, δεν έχουμε καμμία σχέση με τις καταστροφικές πολιτικές νεολάιες, τις προπαγανδιστικές ομάδες κατεύθυνσης της κοινής γνώμης, και τις λοιπές απελπισμένες προσπάθειες της υφιστάμενης Κακιστοκρατίας να ελέγξει χώρα.

    Αντιθέτως, είμαστε μία μικρή ομάδα νέων, που από τότε που ξεκινήσαμε να παρουσίαζουμε τη Δημοκρατία Ιδεών, μεγαλώνει και επεκτείνεται, αλλά κυρίως που έχει καταφέρει να ξεκινήσει ένα διάλογο ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για τη χώρα.

    Θα ήθελα σε αυτό το σημείο και με την ευκαιρία της ερώτησής σας να αναφέρω συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του οργανισμού μας που τον διαφοροποιούν από κάθε πιθανό πολιτικό κόμμα ή άλλη αντίστοιχη προσπάθεια στη χώρα.


    Η Δημοκρατία Ιδεών είναι ένας υπερκομματικός πολιτικός οργανισμός, υπεράνω κομμάτων, χρωμάτων, taboo, και ιστορικών προκαταλήψεων. Είναι επίσης ελεύθερη από τα εν γένει προβλήματα κάθε πολιτικού κόμματος, όπως η ψηφοθηρία και οι πολιτικές σκοπιμότητες παντός τύπου, κάτι το οποίο μας καθιστά ικανούς να είμαστε κυριολεκτικά ανοιχτοί σε όλη την κοινωνία, και να προσκαλούμε τον κάθε Έλληνα πολίτη να συμμετέχει είτε ως απλό μέλος, είτε και ακόμα ως μέλος της δημιουργικής μας ομάδας.
    Η Δημοκρατία Ιδεών ορίζεται απόλυτα από την υψηλή ιδέα της ηθικής, και ενστερνίζεται πλήρως την έννοια της άμεσης δημοκρατίας.
    Τέλος, η Δημοκρατία Ιδεών θα είναι η μοναδική πολιτική οντότητα στη χώρα η οποία θα λειτουργεί με συκεκριμένους και μονίμως διακριτούς στόχους, και θα έχει ως απώτερο σκοπό της την επανεγκατάσταση της Ελλάδας ως μια μεγάλη δύναμη του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Τζιμη
    Επειδή βλέπω ότι απαντάτε σε όλα τα σχόλια και τις ερωτήσεις, θα ήθελα να έχω και εγώ την απάντηση με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ (για να μη σας κουράζω) στο ερώτημα

    Τζιμη
    την καραβανα σου και στη σειρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.