13/12/10

Αιγαίο-Κύπρος: Η εξωτερική διάσταση του πολέμου κατά του ελληνικού κράτους

Tου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
To κράτος είναι ο εχθρός. Δεν πρόκειται για σύνθημα αναρχικών, ούτε για ρητορεία εξεγερμένων επαναστατών. Πρόκειται για το πρόγραμμα της πιο μαύρης αντίδρασης που έχει εμφανισθεί στην παγκόσμια σκηνή από τον καιρό της Γαλλικής Επανάστασης, των “δολοφόνων με άσπρα κολλάρα”, ΔΝΤ και ΕΚΤ, ΗΠΑ και ΕΕ. Αυτή είναι η ουσία του πολέμου χρέους που
εξαπέλυσαν από κοινού, Γερμανία και αγορές, κατά των κρατών της Νότιας Ευρώπης, οικονομικού ισοδύναμου των στρατιωτικών μεθόδων που μετήλθε η “Αυτοκρατορία” (των Τραπεζών, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Βρετανίας), εναντίον των αραβομουσουλμανικών κρατών την περασμένη δεκαετία.
“To δημόσιο είναι ο μεγάλος ασθενής”, δηλώνει ο, κατά τους γερμανικούς “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”, άνθρωπός τους στην Ελλάδα Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος μιας εξαμερικανισμένης Διεθνούς, ακολουθούμενος από ένα πλήθος ανιστόρητων, ιδιοτελών και διεφθαρμένων νεοφιλελεύθερων και από μια “συμμαχία προθύμων”, από Κουβέλη-Κύρκο μέχρι Καρατζαφέρη-Μητσοτάκη.
Κράτος και κοινωνία είναι όντως μεγάλοι ασθενείς στην Ελλάδα: αν έχαιραν υγείας η σημερινή κυβέρνηση θάπεφτε σε ένα μήνα, σωστότερα δεν θάχε ποτέ εκλεγεί! Οι κατ¨ εξοχήν υπεύθυνοι για την αρρώστια, είναι αυτοί ακριβώς που την επικαλούνται τώρα: τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα 35 χρόνια και την κυβερνούν και σήμερα, με την αξιοσημείωτη διαφορά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που εκδηλώνει περίπου ανοιχτά τόση περιφρόνηση για την Ελλάδα και τον λαό της. ¨Όπως επίσης μια άρχουσα τάξη κλεπτοκρατών ραντιέρηδων που, αφού απομύζησαν, επί δεκαετίες, διαλύοντας για να λεηλατήσουν το ελληνικό δημόσιο, τώρα, των ξένων τα ρήματα πειθόμενοι, θέλουν να το ξεπαστρέψουν, αφήνοντας στο ελληνικό κράτος μόνο περιορισμένες λειτουργίες αποικιακής διοίκησης των ιθαγενών.
Το ελληνικό κράτος χρειάζεται απελπιστικά ριζική μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμό με την αυθεντική έννοια, δηλαδή εκδημοκρατισμό. Αντί όμως να χρησιμοποιούμε τις αδυναμίες και τα προβλήματά του για να το διαλύσουμε, κάνοντάς το όργανο ξένων δυνάμεων, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να το ξανακάνει δικό του εργαλείο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται το κράτος του, ένα κράτος βέβαια πολύ διαφορετικό από αυτό που διαθέτει, για να αμυνθεί απέναντι στην κοινωνική βία των αγορών, να προστατεύσει δημοκρατικά δικαιώματα και εθνική κυριαρχία από τις επιβουλές γειτονικών και πιο μακρινών δυνάμεων, που, από την ιστορία ξέρουμε, πάντα επιβουλεύτηκαν τον άφθαστης στρατηγικής, γεωπολιτικής και γεωοικονομικής, όπως φαίνεται, αξίας, χώρο που κατοικούν σήμερα οι ‘Eλληνες, από τον Βαρδάρη και τον ¨Εβρο μέχρι τo Ριζοκάρπασο και την Λάρνακα.
Αν η ανάλυσή μας για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στη Νότιο Ευρώπη είναι σωστή, είναι απίθανη η περίπτωση να μην επιδιώξουν οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας να εκμεταλλευθούν την παρούσα τόσο ευνοϊκή συγκυρία, όπως και την ταυτόχρονη παρουσία δύο πολιτικών “τύπου Γκορμπατσώφ” στην εξουσία, σε Αθήνα και Λευκωσία, για να μην επιχειρήσουν να περάσουν, στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τις γεωπολιτικές ρυθμίσεις που επιδιώκουν εδώ και δεκαετίες, αφαιρώντας, οριστικά ει δυνατόν, δηλαδή ντε γιούρε, από τον ελληνικό λαό, τα νόμιμα δικαιώματα κυριαρχίας του στον χώρο που κατοικεί.
Κανονικά, το πολιτικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ επιβάλλει, λόγω του τεράστιου κόστους που συνεπάγεται η οικονομική πολιτική, να μην ανοίξει θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η ηγεσία όμως του κόμματος είναι τύπου Γκορμπατσώφ, έχει καταστήσει πρόγραμμά της την αυτοκαταστροφή της δομής της οποίας ηγείται: κατασκεύασε μια ψυχολογική πραγματικότητα που πιστεύει και την εξυπηρετεί, αναμένει αναγνώριση από διεθνείς δυνάμεις και όχι από το λαό, δεν διαθέτει επαρκή κατανόηση της χώρας και του διεθνούς περιβάλλοντος, τις κυρίαρχες δυνάμεις του οποίου θαυμάζει άκριτα, δεν διαθέτει εθνικό σχέδιο. Ο Παπανδρέου δεν είναι “πράκτορας” όπως πιστεύουν μερικοί, ούτε και ο Γκορμπατσώφ ήταν στον καιρό του: πιστεύει ειλικρινά στην πολιτική του, κάτι που τον καθιστά απείρως πιο επικίνδυνο για τον εαυτό του, το κόμμα του και την Ελλάδα. Φυσικά, το ότι δεν Γκορμπατσώφ και Παπανδρέου (ή Χριστόφιας) δεν είναι οι πράκτορες, δεν σημαίνει ότι αυτοί που τους συμβούλευαν και συμβουλεύουν δεν είναι
Η «Διεθνής των Συμβούλων» (Ρόντος, Στρως-Καν, Τσιόπα, ‘Αξελροντ και δεν συμμαζεύεται), δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση με επικίνδυνες πρωτοβουλίες στα εθνικά. Από την άλλη γνωρίζει ότι έχει ημερομηνία λήξης και πρέπει να κάνει ότι έχει να κάνει όσο διαθέτει ακόμα πολιτικές δυνάμεις. ‘Oσο ο ελληνικός λαός παραμένει σε μεγάλη σύγχυση, όσο παλεύουν μέσα στην ψυχή του ισχυρότατες αντίθετες δυνάμεις, όπως έδειξε η αμφισημία των δημοτικών εκλογών: το απαράμιλλο πολιτικό του ένστικτο και κάποιο σύνδρομο του Κολοκοτρώνη από τη μια, οι τεράστιες παραδόσεις ραγιαδισμού, ευτελούς ιδιοτέλειας, φόβου και ενοχών από την άλλη. ‘Oσο, κυρίως, δεν συγκροτείται πολιτική εναλλακτική, αριστερή ή δεξιά. Αυτός είναι ο παράγων που σπρώχνει ίσως τη “Διεθνή” και αυτή την Αθήνα να ανοίξει τα καυτά ζητήματα του Αιγαίου στο άμεσο μέλλον. (Και υπό τον όρο ότι οι σχεδιασμοί αυτοί δεν θα ναυαγήσουν επί του απέραντου μαξιμαλίσμού της Αγκυρας).

Πετρέλαια και Αιγαίο: το τυρί και η φάκα
Ολο και περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μείζονος, στρατηγικής σημασίας ρυθμίσεις στο Αιγαίο. Οι άξονες των ρυθμίσεων περιλαμβάνουν σχέδια “συνεκμετάλλευσης” του πετρελαϊκού πλούτου που εικάζεται ότι υπάρχει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αρχής γενομένης, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, με την περιοχή μεταξύ Κρήτης και Ρόδου, περιοχή τα οικονομικά δικαιώματα επί της οποίας ανήκουν καθ¨ ολοκληρίαν και πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας στην Ελλάδα. Το νομικό καθεστώς της περιοχής δεν θα διευκρινισθεί, θα αφεθεί για το μέλλον, αλλά θα παύσει όντως και να έχει μεγάλη σημασία, αφού τα τουρκικά κέρδη από την συνεκμετάλλευση θα ισοδυναμούν και παραπάνω με το οικονομικό αποτέλεσμα που θα είχε η αποδοχή των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο!(1)
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται επίσης να αποποιηθεί, ανατολικώς του 25ου μεσημβρινού, του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, που της παρέχουν οι διεθνείς συνθήκες, να μειώσει τον ελληνικό εναέριο χώρο, να αποποιηθεί των δικαιωμάτων σε ΑΟΖ που παρέχει επίσης στην Ελλάδα το διεθνές δίκαιο, ενώ πιέζεται από την Αγκυρα να παραιτηθεί των σημαντικότατων δικαιωμάτων στη Θάλασσα της Λυκίας που θεμελιώνει για την Ελλάδα η κυριαρχία στο Καστελλόριζο. Και, αφού κάνει αυτές τις παραχωρήσεις στην Τουρκία, ενδεχομένως να προσφύγει στη Χάγη, επί των υπολοίπων διεκδικήσεων της! Το όλον θα συμπληρωθεί με ένα σύστημα ΝΑΤΟϊκής συνδιαχείρησης των δραστηριοτήτων των πολεμικών αεροποριών στο Αιγαίο.
Πρόκειται ουσιαστικά για την μετατροπή του νησιωτικού όγκου της Ελλάδας σε ζώνη περιορισμένης κυριαρχίας, γιγαντιαία ‘Ιμια, μια περιοχή όλο και πιο πολυεθνική στις δραστηριότητές της, και προοπτικά, ποιος ξέρει, κατοικούμενη από ένα πολύ πιο “πολύχρωμo» απότι σήμερα εθνικό μωσαϊκό.
Φυσικά, η παρούσα κυβέρνηση και, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, η “Διεθνής των Συμβούλων” που την “μανατζάρει”, έχει αποδείξει, πέραν αμφιβολίας, τις εξαιρετικές ικανότητές της, βοηθούσης και της αφλογιστίας αριστεράς και δεξιάς, να βαφτίζει το κρέας ψάρι και τις εθνικές καταστροφές σωτηρίες της πατρίδας (ποιάς ακριβώς παραμένει ερώτημα, εδώ η αλήθεια και οι Ερινύες παίζουν κρυφτούλι με το ψέμμα και την προδοσία, προτιμώντας τον όρο πατρίδα από τον όρο Ελλάδα).
Δεν θα μας πει ποτέ η κυβέρνηση ότι παραχωρεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία, τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες ή το ΝΑΤΟ. Θα παρουσιάσει την αποποίηση του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ως εθνική επιτυχία επέκτασής τους στα εννιά! Θα κάνει λόγο για μια νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας, εκμεταλλευόμενη τον φόβο που η ίδια και η πολιτική της δημιούργησε στον ‘Eλληνα (μετρώντας χάσαμε τον λογαριασμό, αλλά ο κ. Παπανδρέου πρέπει νάπε ως και σαράντα φορές τη λέξη χρεωκοπία στη δίωρη διακαναλική) για να κάμψει την ευθυκρίσία και το φρόνημα των Ελλήνων πολιτών. Μια μερίδα των οποίων θα σκεφθεί τα οφέλη από την εκμετάλλευση των πετρελαίων, όχι το ότι η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, θα εκμηδενίσει τελικά και αυτά! (Aντίστοιχο παιχνίδι παίζεται και στην Κύπρο από το Ισραήλ).

Ιστορικός ή ανιστόρητος συμβιβασμός;
Μήπως όμως δεν πρέπει επιτέλους να κάνουμε έναν συμβιβασμό με την Τουρκία; ‘Όπως όμως έλεγε ο Λένιν υπάρχουν συμβιβασμοί και συμβιβασμοί. Ακόμα και μια μερική παραχώρηση εθνικών δικαιωμάτων θα μπορούσε να γίνει δεκτή, αν οδηγούσε πράγματι σε περιβάλλον ειρήνης, φιλίας, συνεργασίας και ασφάλειας, αν γινόταν κατανοητή από την άλλη πλευρά ως χειρονομία καλής θέλησης και όχι ως επιβράβευση του τσαμπουκά της. Καμμία από τις προϋποθέσεις αυτές δεν συντρέχει σήμερα.
Οι παραχωρήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα επιβεβαιώσουν ακόμα μια φορά το διαρκές συμπέρασμα του τουρκικού κράτους μετά το 1922, ότι με τους ‘Ελληνες περνάει ο τσαμπουκάς: εκδίωξη χωρίς συνέπειες των Ελλήνων από την Πόλη, την ‘Ιμβρο και την Τένεδο στη δεκαετία του ’50 και του ’60, εισβολή στην Κύπρο το 1974 που κατέληξε στην πρόταση αυτοδιάλυσης του κυπριακού κράτους ως λύση του κυπριακού, το 2004, αμφισβήτηση του καθεστώτος της Λωζάννης στο Αιγαίο που κατέληξε στην ενθουσιώδη υποστήριξη Αθήνας και Λευκωσίας προς την τουρκική υποψηφιότητα στην ΕΕ και μύρια όσα άλλα. Μια ακόμα, μείζων ελληνική παραχώρηση, θα τροφοδοτήσει αναπόφευκτα νέες τουρκικές ορέξεις σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο.
Οι όροι συνεκμετάλλευσης θα είναι πιθανότατα αποικιακοί. Αντί να ωφελήσουν τη χώρα, θα εντείνουν την καταστροφική πορεία της προς προτεκτοροποίηση.
Οι συζητούμενες ρυθμίσεις είναι ασαφείς. Η φιλία προϋποθέτει καλούς λογαριασμούς. Στην ιστορία των των ελληνοτουρκικών, η ‘δημιουργική ασάφεια’ των ρυθμίσεων υπήρξε πάντα εργαλείο εξωτερικών δυνάμεων που θέλουν να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την περιοχή και κατεξοχήν μηχανισμός επανέναρξης του ανταγωνισμού.
Αν η ελληνική αριστερά-κεντροαριστερά θέσει το όποιο κύρος διαθέτει στην υπηρεσία τέτοιων, καθαρά ιμπεριαλιστικών σχεδίων, θα προσυπογράψει η ίδια την καταδίκη της. Αντί να προσφέρει υπηρεσία στον ελληνικό, ή τον τουρκικό λαό, θα ενισχύσει εξ αντιδιαστολής αλλά αποφασιστικά, καθαρά φασιστικές, εθνικιστικές, ακροδεξιές τάσεις στον ελληνικό χώρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1) μιλώντας στη βουλή, ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε, τουλάχιστο υπό τους σημερινούς όρους συμφωνία συνεκμετάλλευσης. Βεβαίως τίποτα δεν αποκλείει να επανέρθει το θέμα στο άμεσο μέλλον, προς το παρόν όμως το βάρος πέφτει στις διερευνητικές επαφές. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η Αθήνα, παρά τη διάθεσή της να κλείσει τα ελληνοτουρκικά, εξακολουθεί να βρίσκεται προ τόσο εξωφρενικών τουρκικών απαιτήσεων που την έχουν τρομάξει.
Δρόμος της Αριστεράς, 4.12.2010
konstantakopoulos.blogspot.com

17 σχόλια:

  1. H Kυπρος ειναι ανεξαρτητο κρατος που δυστυχως η Ελλαδα παντοτε αδυνατουσε να καλυψει αμυντικα (ασχετα με τι λεγανε οι πολιτικοι) σιγουρα ομως δεν μπορει τωρα και για αυτο οι ΕΚ(=ελληνοκυπριοι) θα πρεπει να αρχισουν να κοιτανε την δικη τους αυτονομη αμυντικη καλυψη ωστε τωρα που αποφασισανε (εννοω το 2004) την διχοτομηση να ειναι ετοιμοι και να μην περιμενουν την βοηθεια που ισως ξανα δεν φτασει ποτε.
    Τουλαχιστον να τους μεινει το συνιστων κρατιδιο που εχουν στην κατοχη τους και αρκουνται σε αυτο.Διοτι τα αλλα περι Ελληνικης Κυπρου και επιστροφης ειναι για να αποκοιμιζουν τα παιδακια και καποιους αμειβομενους πατριωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ,ΕΠΕΣΑΝ ΕΙΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΛΛΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΤΑΞΑΝ.ΥΣΤΕΡΑ ΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ
    Μ Ο Υ Σ Ο Υ Λ Μ Α Ν Ο Ι,ΚΑΙ ΕΚΑΜΑΝ Ο,ΤΙ ΗΜΠΟΡΟΥΣΑΝ,ΔΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ Π Ι Σ Τ Η ΤΟΥ.ΕΚΟΨΑΝ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΛΛ'ΕΣΤΑΘΗ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ.ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΚΟΠΤΑΝ,Ο ΑΛΛΟΣ ΕΚΑΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ.
    ΣΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟΥΤΟ Ο Σ Ο Υ Λ Τ Α Ν ΟΣ
    ΔΙΟΡΙΣΕ ΕΝΑΝ Β Ι Τ Σ Ε Ρ Ε (ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑ),ΕΝΑΝ
    Π Α Τ Ρ Ι Α Ρ Χ Η ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΙΠΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΕΚΑΜΑΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ.
    ΥΣΤΕΡΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ(ΠΡΟΕΣΤΟΙ)ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ.Η ΤΡΙΤΗ ΤΆΞΙΣ,ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΙ,ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΝ
    ΖΥΓΟ,ΕΦΕΥΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΗΡΑΝ ΚΑΙ Ε Φ Υ Γ Α Ν ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΗΝ Π Α Τ Ρ Ι Δ Α ΤΩΝ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΛΑΟΣ,ΟΣΤΙΣ,ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ,ΕΚΑΝΤΗΝΤΗΣΕΝ ΕΙΣ
    Α Θ Λ Ι Α Ν ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΥΞΑΙΝΕ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΔΙΟΤΙ,ΑΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΙΓΗΝ ΜΑΘΗΣΗ,ΤΟΝ ΕΛΑΜΒΑΝΕ Ο ΚΛΗΡΟΣ,ΟΣΤΙΣ ΕΧΑΙΡΕ Π Ρ Ο Ν Ο Μ Ι Α,΄Η ΕΣΥΡΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε Μ Π Ο Ρ Ο ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΩΣ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ,΄Η ΕΓΙΝΕΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΣΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΜΗΝ Υ Π Ο Φ Ε Ρ Ο Ν ΤΕΣ
    ΤΗΝ Τ Υ Ρ Α Ν Ν Ι Α Ν ΤΟΥ
    Τ Ο Υ Ρ Κ Ο Υ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΤΕΣ ΔΟΞΕΣ ΚΑ ΤΕΣ Η Δ Ο Ν Ε Σ,ΟΠΟΥ
    ΑΠΕΛΑΜΒΑΝΟΝ ΑΥΤΟΙ (ΤΟΥΡΚΟΙ),ΑΦΙΝΑΝ ΤΗΝ Π Ι Σ Τ Η ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΟΝΤΟ
    Μ Ο Υ Σ Ο Υ Λ Μ Α Ν Ο Ι.ΚΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ Ο Λ Α Ο Σ Ε Λ Ι Γ Ν Ε Υ Ε ΚΑΙ
    Ε Π Τ Ω Χ Α Ι Ν Ε.ΚΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Φ Υ Γ Α Δ Ε Σ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΜΕΤΑΦΡΑΖΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ Ε Λ Λ Α Δ Α
    Β Ι Β Λ Ι Α.ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ Ε Υ Γ Ν Ω Μ Ο Σ Υ Ν Η
    ΔΙΟΤΙ ΕΥΘΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΕΜΑΝΘΑΝΕΝ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΕΔΙΑΒΑΖΕΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ,ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ Π Ο Ι Ο Υ Σ
    Π Ρ Ο Γ Ο Ν Ο Υ Σ ΕΙΧΑΜΕ,ΤΙ ΕΚΑΜΕ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ,Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΟΙΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΘΑ ΤΟΤΕ(ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ).ΟΘΕΝ ΜΑΣ Η Λ Θ Ε Ν ΕΙΣ ΤΟ
    Ν Ο Υ ΝΑ ΤΟΥΣ Μ Ι Μ Η Θ Ο Υ Μ Ε,
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΕ ΕΥΤΥΧΕΣΤΕΡΟΙ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕΝ ΚΑΙ ΕΠΡΟΟΔΕΥΣΕΝ Η
    Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α *....."

    ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟ(ΔΩΡΟ)Υ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
    *ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ,ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΠΡΟΕΣΤΟΙ,ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ...ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ;
    ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
    "ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ Δ Ι Κ Α Ι Ο Υ ",όπως λέει και το ΔΕΛΦΙΚΟΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑ !
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική ανάλυση που με βρίσκει σύμφωνος εκτός τη σύγκριση του ΓΑΠ με τον Γκορμπατσόφ.
    Ο τελευταίος γκρέμισε μια αυτοκρατορία, ο πρώτος συμμετέχει ενεργά στο χτίσιμο μιας καινούργιας και μεγαλύτερης εμβέλειας, Ο Γκορμπατσόφ δεν ήταν πρωτύτερα μέλος της λέσχης Μπίλδερμπεργκ και άλλων διεθνών λεσχών η οργανώσεων με σκοπό την “παγκόσμια διακυβέρνηση” του πλανήτη γη. Με αυτά τα σίγουρα δεδομένα μπορεί ο ΓΑΠ να θεωρηθεί “πράκτορας”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σημαντικότερη αναφορά στον Παπανδρέου είναι ακριβώς ότι δεν επιτελεί έργο απλά κατόπιν εντολών αλλά ακόμη χειρότερα τα πιστεύει αυτά που κάνει,προσωπικά μου μοιάζει πάρα πολύ με τον δικτάτορα Ιωαννίδη,και οι δύο τυφλά πορωμένοι απο τον φιλοαμερικανισμό τους οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή με τις προδοτικές τους ενέργειες.

    Το πιστεύω ειλικρινά ότι ο Παπανδρέου και ο κύκλος του κάποια στιγμή θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Πρακτοριλίκι ή ηλιθιότητα; Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Αυτό όμως που θυμάμαι απ’ την πρόσφατη ιστορία για να απαντήσω είναι πως τον Γκορμπατσόφ τον ακολούθησε ένα πραξικόπημα, ένας γελοίος μεθύστακας που παρίστανε τον πρόεδρο, σειρά πολέμων, απίστευτη εξαθλίωση, για να βρει κάποιο στοιχειώδη βηματισμό η Ρωσία μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Αλλά το κακό είναι ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος δεν έχουν το στρατηγικό βάθος της Ρωσίας και δεν μπορούν να αντέξουν αυτές τις καταστροφές. Γι’ αυτό καλώ πρώτα απ’ όλους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που γαντζώνονται σε μια ηγεσία προφανώς ανίκανη όσο ακόμα είναι καιρός να ξανασκεφτούν αν πραγματικά επιθυμούν πολιτικά οφίκια σε μια Ελλάδα της υποτέλειας που χτίζει βήμα, βήμα ο αρχηγός τους. Άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν υπάρχουν. Ιδέες υπάρχουν. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν χώρο σε ένα σκηνικό που καταλαμβάνεται από «ανακυκλωμένους» πολιτικούς επιβαλλόμενους από τα ΜΜΕ. Όλοι αυτοί πρέπει να κάνουν στην άκρη μαζί με όλο το σύστημα της διαπλοκής που τους ανέδειξε και τους ελέγχει. Δεν είναι ανανέωση αυτή η κυβέρνηση που έκανε υπουργούς τους κολλητούς του γυμναστηρίου. Δεν είναι ανανέωση η ανακύκλωση αποτυχημένων σε «νέα» κομματικά σχήματα. Ψυχολογική αποδέσμευση των πολιτών από την έως τώρα κομματοκρατία που εισχώρησε σε κάθε πτυχή της ζωής μας και συνεισφορά ιδεών που θα διαμορφώσουν πολιτικές ορθού λόγου. Βασική παραδοχή απ’ όλους μας πως εφαρμόσιμη πολιτική μπορεί να είναι μόνο ο ορθός λόγος για το κοινό καλό και όχι οι προσωπικές επιδιώξεις ανέλιξης. Όποιος επιδιώκει προσωπική ανέλιξη ας διαγωνιστεί στον επαγγελματικό στίβο και όχι στην πολιτική.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περίμενα το μπάμ να έρθει με πόλεμο όμως ίσως το μπάμ της αφύπνισης του κόσμου έρθει από την οικονομική ανέχεια. Οψόμεθα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΙΛ

    Η χαμένη ευκαιρία των Ιμίων.

    Η ευκαιρία της Ελλάδας χάθηκε εκείνο το βράδυ στα Ιμια.Και όταν λέω χάθηκε εννοώ για όσους έζησαν εκ των έσω τότε την κρίση γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην ουσία εάν έφτανε η εντολή οι Τσουκαλάδες θα έκαναν παρέα στις τσιπούρες του Αιγαίου.... Στην ουσία αυτό που δεν έχει καταλάβει ο πολύς ο κόσμος(μάλλον έτσι του το έχουν σερβίρει)ότι εκείνο το βράδυ στην ουσία σώθηκε η Τουρκία και όχι η Ελλάδα!!Ο ρόλος του Σημήτη και λοιπών αυτός ήταν!! Μετέτρεψε ένα πλεονέκτημα της χώρας μας σε ήττα και στο τέλος είπε και ένα ευχαριστώ στους Αμερικάνους . Δεν το είπε στην ουσία σε αυτούς ...το είπε στον λαό μας για να νομίσουμε όλοι ότι από κάτι καταστρεπτικό μας γλίτωσε!!!Σας λέω κάτι για να το καταλάβετε όλοι καλά τους Τουρκαλάδες να τους έχετε για τα Αρχ..α σας να μην του φοβάστε!!!Εδω τόσα χρόνια τους πηδάνε οι Κούρδοι με τα λιανοντούφεκα!!!Αυτό που πρέπει να φοβάστε είναι τα συμφωνημένα των πολιτικών που μας κυβερνούν..τίποτα άλλο.Άραγε θα την δώσουν ποτέ την εντολή???Μέχρι τώρα ποτέ δεν την έδωσαν!!Ποτέ δεν ηττήθηκε ο στρατός μας και η χώρα μας..γιατί απλά ποτέ δεν την άφησαν οι πολιτικοί και τα συμφέροντα να μπει σε πόλεμο.Ούτε καν στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ελευθέριος Β.
    “Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Πρακτοριλίκι ή ηλιθιότητα”
    Λάθος δίλημμα, πράκτορας KAI ηλίθιος, IQ<80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι στρατιωτικοί τι σκατά όρκο έδωσαν. Ο κόσμος τους θέλει περισσότερο απ' ότι νομίζουν, στην εξουσία.
    Ο κόσμος πλέον έχει δεί και τις δύο όψεις του νομίσματος. Πλέον συγκρίνει ανοιχτά την περίοδο της Επταετίας με την Μεταπολίτευση της "Δημοκρατίας" και επιλέγει Επταετία τις περισσότερες φορές.
    Νομίζεται θα βγεί κανείς , ακόμα και αναρχικός στους δρόμους να πετάξει πέτρες σε τάνκς στο Σύνταγμά όταν η πρώτη κίνηση των στρατιωτικών καταλαμβάνοντας την εξουσία θα είναι η άμεση φυλάκιση και ενα συνέχεια καταδίκη-δήμευση περιουσιών του συνόλου του πολιτικού και διαπλεκόμενου κόσμου;
    Πείτε μου ποιός στρατιώτης, ΕΠΟΠ και αξιωματικός θα σκεφτεί να μην υπακούση διαταγή για εξανδραποδισμό των αδηφάγων πολιτικών μας ; Σας απαντώ ότι κανείς δεν θα αρνηθεί αλλά θα το πράξει με ευχαρίστηση, και ο κάθε πολίτης θα σταθεί δίπλα του καθώς θα βλέπει επιτέλους να αποδίδεται , έστω και σε πρωτόγονη και αδρή μορφή, δικαιοσύνη.

    Μόνο ο Στρατός έμεινε (αν και μάλλον πάει και αυτός αν δώ την ηγεσία του).
    Η Εκκλησία, το δεύτερος μεγάλος θεσμός με δύναμη, είναι στον κόσμο της αφήνοντας τον Ιερώνυμο να την οδηγεί στο πουθενά με τις ακαιρες πεπειθήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τους τελευταίους μήνες πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι οι αρρώστειες που σέρνονται τόσα χρόνια ετοιμάζονται να εκδηλωθούν. Μέχρι και "γιατρούς" από το εξωτερικό μάς έφεραν για να μάς πουν ότι είμαστε πολύ άρρωστοι και για το καλό μας πρέπει να υπακούμε και να είμαστε καλά παιδιά.

    Το έχουν σχεδιάσει πολύ καλά το πράγμα, αλλά ακόμα δεν είναι και τόσο σίγουροι για τις αντιδράσεις μας. Είδαν ας πούμε τι έγινε με αφορμή την παράδοση του Οτζαλάν, όταν μας νόμιζαν ναρκωμένους επειδή μας είχαν ταϊσμένους. Και αμέσως μετά με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Αλλά και αργότερα με το σχέδιο Ανάν. Τώρα λοιπόν που πέφτει πείνα, επιστρατεύουν την τακτική της συναίνεσης - συνενοχής, του φόβου και της τρομοκράτησης για να μας τσακίσουν το ηθικό. Γιατί στο βάθος ξέρουν ότι στα δύσκολα είμαστε απρόβλεπτοι. Και όταν τα πράγματα αποκτήσουν μια άγρια ομορφιά, εκεί θα κριθούν όλα (και όλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΙΛ

    Έτσι όπως πάει το πράγμα ξαφνικά θα γίνουν όλα...Ίσως για ασήμαντη αφορμή,που κανένας δεν θα πιστεύει ότι μπορεί να οδήγηση σε αναταραχή.Σε ακραίες συνθήκες που βρισκόμαστε σαν χώρα τώρα..και με όλους τους γείτονες που μας περιβάλουν ..μόνο με ακραία μέτρα μπορείς να έχεις αποτελέσματα.Μία π.χ > της Ελλάδας θα έχει απτό αποτέλεσμα.Και για να μην παρεξηγούμε με το <>δεν εννοώ να γυρίσουμε σε θεοκρατικό καθεστώς.Εννοώ στα μέτρα που πήραν οι Ιρανοί για να αποτρέψουν την εξωτερική επέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το ποσο αθλια ενημερωμενοι ειμαστε σαν κοινωνια, και για το ποσο βαθια ριζωμενος ειναι ο προοδευτικος Εθνομηδενισμος που υποστηριζουμε εθελοντικα με την ψηφο μας, καταλαβενει κανεις απο εδω:

    - Συνέντευξη του Στρατηγικού Συμβούλου Νίκου Λυγερού στην εκπομπή "Πρόσωπα"με τη Δήμητρα Αλεξάκη, Κανάλι 10, 04/12/2010
    http://www.lygeros.org/Interviews/Kanali10_20101204

    Καλο ξεμπερδεμα!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «…..ο κ. Παπανδρέου πρέπει νάπε ως και σαράντα φορές τη λέξη χρεωκοπία στη δίωρη διακαναλική) για να κάμψει την ευθυκρίσία και το φρόνημα των Ελλήνων πολιτών…»

    Και εσύ κονδηλοφόρε Κωνσταντακόπουλε το ίδιο δεν κάνεις με το πιο πάνω άρθρο σου , διαδίδοντας προσωπικές εκτιμήσεις βασισμένες σε αβάσιμες πληροφορίες ;

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ε ναί, η ωμή αλήθεια αυτή είναι.
    Δεν ξέρω αν πιστεύει την πολιτική του αφού όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν έχει σχέδιο. Σίγουρα κάποιους ή κάποιον έχει πιστέψει και μάλιστα φανατικά.
    Και αυτός ο κάποιος ή κάποιοι, σίγουρα μας έχουν στο μάτι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Ελευθέριος Β.
    “Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Πρακτοριλίκι ή ηλιθιότητα”
    Λάθος δίλημμα, πράκτορας KAI ηλίθιος, IQ<80.
    13 Δεκεμβρίου 2010 2:12 μ.μ. // Λαθος επιγονος, αφυσοκολητης, ποδηλατης, δρομεας ,χαρισματικος [σοου μαν] ,για διαφορους λογους προοθηται[ωρα ολμπραιτ ] του βγενει ,Σοσιαληστικη Διεθνης ,εχουμαι τον πρωτο sow man αρκει να κανει αυτα που θελουμαι ,απλος να καταλαβει την διαφηλαξη της καρετας καρετας και του βιοτοπου της σαν χωρος αναπαραγωγης της καρετας καρετας ,και της ιδιοτροποιες της,ο πληθησμος της καρετας καρετας απο 10.000.000 εγεινε 16.000.000 με εισαγωγη τα γυνουμε καρετα καρετα καρεταοειδη .Και να να λαβει τα αναλογα μετρα .60.000.000 καρεταοειδη οργανωνουν επιδοτουμενη εισβολη στους βιοτοπους της καρετας καρετας.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ΑΙΛ
    Στα Ιμια μας πηγε εκουσιως και εσκεμμενως ο Σημιτης,ισως ηταν καποιο γραμματιο που ειχε υπογραψει πριν γινει,για να γινει, πρωθυπουργος.Εμεις ως λαος τι καναμε; τον επιβραβευσαμε με δυο τετραετιες.Και το κητος,ο Παγ-καλος;Αντιπροεδρος,ο μαγκας.Αφησα για το τελος τον Γ.Α.Π,σκοπιμα.Ενας υπουργος εξωτερικων μιας χωρας,της Ελλαδας,που ομως προωθουσε μετα βα'ι'ων και κλαδων τα συμφεροντα μιας αλλης χωρας,της Τουρκιας.Ποιος θυμαται αραγε,οτι οταν ολοι οι υπουργοι εξωτερικων της Ε.Ε ειχαν ελθει στην Ροδο,ο Γ.Α.Π τους εβαλε σε μια βαρκα και τους πηγε απεναντι,στην Τουρκια,για να επισκευθουν τον Ισμαηλ Τζεμ,η τον Γκιουλ,το ιδιο κανει,τοτε υπουργο εξωτερικων της γειτονος; Οτι απο ολα τα μελη της τοτε κυβερνησεως,υπηρξε ο φανατικωτερος υποστηρικτης του σχεδιου Ανναν;Οτι το 2003,παρα λιγο να δωριζε το μισο μας F.I.R στην Τουρκια;Αυτον ψηφισε ο λαος μας για πρωθυπουργο περυσι, και για να ειμαστε ειλικρινεις,τον επιβεβαιωσε,εστω δια της αποχης,φετος.Περιμενεις απο τετοιο λαο ανατροπες και ξεσηκωμους;Εγω θα διακινδυνευσω μια προβλεψη:οτι αυτος ο λαος θα μας κανει να αγανακτησουμε μεχρι παρακρουσεως πριν βρει τον εαυτο του,δεν ξερω ομως αν θα τον βρει πριν ,η κατοπιν εορτης.Κουραγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τουρκοι= ¨"Μαυρα κορακια με νυχια γαμψα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.