13/12/10

Ιδού οι τουρκικές γέφυρες για τον Έβρο!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

΄Eτοιμο είναι το πρότυπο της μεταφερόμενης πλωτής σχεδίας που μετατρέπεται σε γέφυρα και κατασκευάζεται η Τουρκία. Η πλωτή γέφυρα SAMUR που κατασκευάζεται από την εταιρία FNSS στην Τουρκία, παρουσιάστηκε στον τύπο.

Το συγκεκριμένο σύστημα ενώνεται με τα υπόλοιπα πλωτά συστήματα και δημιουργεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά μια πλωτή γέφυρα σε ποταμούς. Πάνω από την γέφυρα αυτή μπορούν να περάσουν ακόμα και άρματα μάχης βάρους 70 τόνων.

Ο διευθυντής της FNSS Aχμέτ Κούρτ τόνισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να αγοράσουν 52 παρόμοια συστήματα και χρειάστηκαν 3.5 χρόνια για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το πρότυπι. 
Ο Κουρτ τόνισε ότι το σύστημα πλωτής γέφυρας SAMUR είναι πιο αποτελεσματικό από τα παρόμοια συστήματα που υπάρχουν στη Γερμανία και την Γαλλία.Η FNSS μεχρι και το 2012 θα ολοκληρώσει την κατασκευή και των 52 συστημάτων.

Το SAMUR στην ξηρά κινείται με 100 χιλιόμετρα την ώρα, γίνεται πλωτή σχεδία και μετακινείται στο νερό με 20 χιλιόμετρα την ώρα. Εχει μήκος 12 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα και ύψος 3.5 μέτρα. Όταν δυο SAMUR ενωθούν στο νερό δημιουργείται μια γέφυρα μήκους 20 μέτρων.

Το συνολικό κόστος αγοράς 52 συστημάτων SAMUR φτάνει τα 152 εκατομμύρια δολάρια.Το ερώτημα είναι ένα. Ποιον ποταμό θέλουν να διασχίσουν τόσο γρήγορα οι γείτονες μας;http://www.onalert.gr

23 σχόλια:

  1. Ηδη νομιζω οτι θα ετοιμαζεται το ελληνικο...αντιμετρο δηλαδη να πεσουν οι μπολντοζες στο παχνιδι και οι ταφροι του ποταμου Εβρου και Αρδα να πλατυνουν στα 25 μετρα.
    οποτε ξανα νεα εξοδα για την Τουρκια που μασανε καποιοι αλλοι εκατερωθεν και το παιχνιδι συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΙΛ

    Δεν κάνουν καμία μαλ....α το πολύ-πολύ να ξεκαβλ....με πάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο:

    Ιδού οι τουρκικές γέφυρες για τον Σαγγάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΙ... ΠΗΞΕΙ Ο ΕΒΡΟΣ - 10.000 ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

    ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Έτσι γίνονται σήμερα οι αλώσεις. Δεν χρειάζονται πόλεμοι και φασαρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο:

    Ιδού οι τουρκικές γέφυρες για τον Σαγγάριο!

    13 Δεκεμβρίου 2010 1:26 μ.μ.
    -------------------------------
    Ναι! οταν αυτοι θα ερχονται εμεις θα πηγαινωμε.Τι το περασες,γραμμες
    του τρολει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους εξοπλισμούς πρέπει να τους βλέπουμε στο σύνολο. Πήραν γέφυρες. ΟΚ. Ρωτάω και? Αυτό που δείχνουν είναι απλώς οι προθέσεις τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει΄ότι στρατιωτικά θα ναι περίπατος και θα πετύχουν. Στον στρατιωτικό τομέα κάποια άμεσα αντίμετρα(αλλά και μερικά που μπορούν να γίνουν σε βάθος χρόνου) μπορούν να ναι τα παρακάτω (χωρίς να μαι στρατιωτικός, λέω την ερασιτεχνική μου άποψη):

    1) Μπουλντόζες και τάφροι(όπως είπε ο sterg).
    2) Προσαρμογή ασκήσεων μικρών κλιμακίων(μέχρι επίπεδο ταγμάτων)στα νέα δεδομένα.
    3) Ανάπτυξη κατάλληλων τεχνικών αντιμετώπισης των νέων τουρκικών γεφυρών από Ελληνικό μηχανικό και πυροβολικό.
    4) Κατάλληλο κατασκοπευτικό δίκτυο στην Ανατολική Θράκη για να ξέρουμε που βρίσκονται οι γέφυρες ανά πάσα στιγμή.
    5) Επιθετικό πνεύμα. Επιμένω και ας είναι αντίθετοι μερικοί σε αυτό που έχω ξαναπεί. Στη Θράκη μπορούμε να το παίξουμε επιθετικά αν κάνουν μ@κ@κια οι απέναντι. Στο Αιγαίο αμυντικά με επιθετικό πνεύμα όμως. Μικρασία μόνο αεροπορία, αμφίβιοι καταδρομείς, ΟΥΚ και ΕΤΑ.
    Στη Θράκη όμως υπό σωστή πολιτικοστρατιωτική διοίκηση μπορούμε. Αν στη Θράκη περιορίσουμε τις απώλειες στο πρώτο 24 ωρο και δράσουμε επιτυχώς επί των προγεφυμάτων τους (είτε αεροπρογεφυρωμάτων που αντιμετωπίζονται με δικές μας ειδικές δυνάμεις είτε πλησίον του ποταμού με γέφυρες τους που αντιμετωπίζονται με συνδυασμό μέσων) δράσουμε μηχανοκίνητα και κυρίως γρήγορα, συντονισμένα και αποφασιστικά σε μια τέτοια περίπτωση, με συνδρομή αεροπορίας μπορούμε να σπάσουμε ταχέως σε δεύτερη φάση το μέτωπο με σύγχρονο μηχανοκίνητο ελιγμό και θα επέλθει πανικός. Αυτό το σημείο θα ναι κρίσιμο για την συνέχεια. Δεν θα πρέπει να διστάσουμε και να περιοριστούμε σε ένα μικρό κομμάτι Τουρκικής γης. Να προχωρήσουμε αλλά χωρίς την είσοδο σε Πόλη(μάχη σε κατοικημένη πόλη 10 εκατομμυρίων δεν λέει). Αν η αεροπορία κανονίσει γέφυρες Βοσπόρου, ναύσταθμο Ακσάζ και αποβατικό στόλο(τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του) από το πρώτο λεπτό μιας σύγκρουσης(είναι στόχοι αυτοματοποιημένοι αυτοί "μπαμ μπαμ") και αν έχει ικανοποιητική παρουσία -όταν θα περνάμε σε "απάντηση" από την μέχρι τότε άμυνα μας- σε εκείνο το σημείο ώστε να μην μεταφέρουν τεθωρακισμένες ενισχύσεις και πυροβολικό οι Τούρκοι από Μικρά Ασία σε Ανατολική Θράκη. Αν αργήσουμε και μεταφέρουν εφεδρείες δεν θα μπορούμε να δράσουμε επιθετικά σε έδαφος Ανατολικής Θράκης διότι διαθέτουν μεγαλύτερη εφεδρεία και θα έχουμε κολλήσει σε διπλωματικές διαπραγματεύσεις και στρατιωτικό πόλεμο φθοράς(τον οποίο αναλογικά δεν μπορούμε να κερδίσουμε ειδικά σε προώθηση σε Ανατολική Θράκη) για επαναφορα σε status quo ante. Αυτό το οποίο είναι το δύσκολο στην όλη πολιτικοστρατιωτική εξίσωση μιας τέτοιας σύντομης αλλά αιματηρής(με ευθύνη των Τούρκων) ένοπλης σύγκρουσης είναι το μέτωπο της Κύπρου. Στα τεθωρακισμένα υπάρχει ισορροπία και ποιοτικό πλεονέκτημα με τα Τ80 αλλά η τουρκική αεροπορία θα αλωνίζει. Γι αυτό λοιπόν σαν ερασιτέχνης "αναλυτής" τονίζω σε συζητήσεις με φιλαράκια μου την σημαντική δουλειά που επιτελούν τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τα οποία η Ελλάδα δεν έχει αγοράσει. Είναι ανεπίτρεπτο για τον Ελληνισμό να μην έχει αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού. Τουλάχιστον 2 αεροσκάφη(να μην πω 4) εναέριου ανεφοδιασμού μαζί με τα 4 αεροσκάφη-ιπτάμενα ραντάρ που έχουμε ήδη θα έδειχναν την αποφασιστικότητα του Ελληνισμού να υπερασπιστεί το αδύναμο μέτωπο του. Το μέτωπο στο οποίο η Τουρκία θα κοιτάξει να μας στριμώξει σε μια ενδεχόμενη ένοπλη σύγκρουση πόσο μάλλον αν καταφέρουμε και τη στριμώξουμε σαν το ποντίκι μέσα στη φάκα σε άλλο σημείο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενιαίου μετώπου Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος. Το μόνο σημείο στο οποίο μπορούμε να κάνουμε τους Τούρκους να πανικοβληθούν και να πονέσουν για τα εδάφη τους είναι η δράση στην Ανατολική Θράκη. Αυτό γιατί δεν θα ξέρουν τι θα σκοπεύουμε να κάνουμε παραπέρα από τη στιγμή που ΠΑ έκανε κάρβουνο τις γέφυρες στον Βόσπορο(άσχετα αν ΑΝΣΚ θα ναι προώθηση Ανατολική Θράκη χωρίς Πόλη). Πάνε για Κωνσταντινούπολη ή δεν πάνε? Όσο θα βλέπου την μια ΠΑ να ρίχνει αντίπαλα αεροσκάφη σε Αιγαίο απέναντι στη ΤΗΚ και να κρατάει γερά και παράλληλα να κάνει και μερικές σύντομες σαρωτικές ρίψεις βομβών και πυραύλων στον Βόσπορο τόσο θα τους στριμώχνουμε στο τοίχο και τόσο οι ενέργειες τους από κει και πέρα θα ναι σπασμωδικές και μη μελετημένες. Θα χει πετάξει το πουλί. Χωρίς αποβατικό στόλο νησιά Αιγαίου ασφαλή. Αν έχουν μερικούς καταδρομείς τους σε μικρά νησιά μας και βραχονησίδες μας δεν λέει κάτι. Τα μεταφορικά τους ελικόπτερα τα αναλαμβάνουν τα αντιαεροπορικά των νήσων μαζί με τα «λαίμαργα» αμφίβια κομμάντα μας. Χωρίς αεροπορική υπεροχή ή θα τους αποσύρουν τους δικούς τους ή θα γίνουν ένα με την άμμο των μικρών νησιών.
    Κλείνοντας οι γέφυρες δεν είναι τίποτα. Τους αφήνεις να στήσουν μερικές και αρχίζεις μπαράζ πυροβολικού και δεν μένει τίποτα όρθιο στην άλλη όχθη του ποταμού. Για κάθε μέτρο υπάρχει ένα αντίμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oι γεφυρες θελουν το bridge busters ,set τηλεκατευθινομενων μαγνητικων ναρκων ,eidikon se 4by4 watervessels ,kataskeuazontai to mixaniko meros kai apo 17 xrona ,to ekriktiko analoga toy stoxou.kai meta ntiri ntiri ,poli ntiri ntiri To ntiri ntiri Ton miteron Tou ntiri ntiri για na figoune stin makria anatolia , makria poli makria ,vathia mesa stin anatoli .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και... φοιτητή γεωπονίας, με τι προσωπικό θα τα επανδρώσουμε όλα αυτά τα τμήματα; Η θητεία είναι 8-9 μήνες και όσοι πάνε είναι οι μαλάκες. Μάλλον με μουσουλμάνους θα επανδρώσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας... και φυσικά όχι με τους γηγενείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παντως πολυ καλο φαινεται αυτο το συστημα γεφυρων.απ οτι ειχα διαβασει το γνωριζανε απο καιρο και μαλλον αχουν ξεκινησει να ανοιγουν το ποταμι η κατι παρομοιο οι δικοι μας.
    Γιωργο καλα τα λες!μηπως διαλεξες λαθος σχολη?

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΓΙΩΡΓΟ,ΦΟΙΤΗΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Οι γεφυρες απο μονες τους δεν φερνουν καποια ανατροπη,ομως:οι τουρκοι προσθετουν στο οπλοστασιο τους ενα ακομη μεσον,το οποιο σημειωτεον ειναι καταλληλοτερο για τις εποχες που ο εβρος ειναι πλουσιωτερος σε υδατινο ογκο,βλεπε χειμερινη περιοδο,απο οτι οι παλαιοτερες πλωτες γεφυρες PMP και αντιστοιχες.Αυτο κατι λεει.Εξ αλλου,οι τουρκοι ενισχυουν και το πυροβολικο,και την αεροκινηση τους,ωστε να μπορουν να δωσουν καλυψη ακριβως σε τετοια μεσα οπως οι samur.Tην ιδια στιγμη,εμεις-τι εμεις δηλαδη,ο Μπεννυ-περικοπτουμε τον Στρατο κατα 25-30%.Εκει θα επρεπε να αρχισει η συζητηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργο, πελαγοδρομείς αναζητώντας ένα αμυντικό δόγμα για την Ελλάδα.
    Κάνε κλικ στη δεξιά στήλη του Ινφογνόμονα στο "Παναγιώτης Ήφαιστος" και θα το δεις εκεί έτοιμο.
    Τι λέει: ΔΕΝ περιμένουμε την Τουρκία να κάνει το πρώτο βήμα/κτύπημα, αλλά όταν σιγουρευτούμε από τα στοιχεία/πληροφορίες ότι είναι έτοιμη να το κάνει, τους την πέφτουμε εμείς ΠΡΩΤΟΙ και με ΟΛΗ ΜΑΣ τη ΔΥΝΑΜΗ !!!
    Παράτα τα φασολάκια, τα ραπανάκια και τα ...καπάκια και διάβασε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ.ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ. ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 20 ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ 600 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΝΗΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά, παρεξηγήσατε. Για γέφυρες φιλίας πρόκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φιλοι χαιρομαι για τη στρατηγική σας σκέψη.
    ένα ερώτημα.
    αυτα που λέτε σε καιρο πολέμου.
    εδω δεν εχουμε πόλεμο και μας εχουνε πάρει τα σωβρακα οι τουρκοι, οι αμερικάνοι, οι γερμανοι οι γαλλοι, οι οι οι και κυρίως οι δικοι μας καθεστωτικοι δωσιλογοι πολιτικοι ολων των αποχρωσεων με το σκυλολόι που σερνουν πισω τους. επιπλεον ένας λαός σε καταθλιψη σε ανεχεια ερειπωμενος με λιγους νεους και πολλους ηλικιωμένους με αφιονισμένη νεολαια που δεν ξερει που να στηριχτεί με διαλυμενες οικογενειες με πρακτορες ξενων υπηρεσιων παντου ακομα και στον πιο ευαισθητο τομεα της κρατικης υποστασης, με πλήθος αλλοδαπους με διατεταγμενη αποστολη σε στιγμη κρισης με πληθος απο γιαφκες οπλων κλπ που θα χρησιμοποιηθουν την καταλληλη στιγμη για δολιοφθορες και τοσα αλλα. η αποδομηση της παιδειας, της πατρίδας, της σημαιας, της ιστοριας, της πίστης, των αρχων και των αξιών από τα διαφορα λαμογια της συμφορας δεν αντιλαμβάνεστε ότι εχει αποδωσει πολλους και πλουσιους καρπούς;εδώ έφτασε ο καραπασόκος ττζερονυμο γκρουβυ να κανει ορθοδοξο ναό κοσμική ταβερνα για χαρη των λαθρομεταναστων με τα ματ να φυλανε την πορτα και ολη τη νεα ταξη πραγματων μεσα. ουτε ιερο ουτε οσιο δλδ.για τι μιλατε; δεν γινεστε αντιληπτοι. σε λιγο η μιση ελλαδα ειναι ξενοι.
    ασκησεις επι χαρτου κανετε, τη διδακτορική σας διατριβή 'η γραφετε εκθέσεις ιδεών;
    προσγειωθείτε
    αν δεν φυγουν ολα τα καθαρματα απο τις θεσεις εξουσιας, αν δεν αναταχθει η χωρα βασει ρεαλισμου και της ιστοριας και παραδοσης της τι συζητατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Και... φοιτητή γεωπονίας, με τι προσωπικό θα τα επανδρώσουμε όλα αυτά τα τμήματα; Η θητεία είναι 8-9 μήνες και όσοι πάνε είναι οι μαλάκες. Μάλλον με μουσουλμάνους θα επανδρώσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας... και φυσικά όχι με τους γηγενείς... "

    1) Η στρατιωτική θητεία αυτή τη στιγμή είναι 9 Μήνες. Το ιδανικό είναι 12 μήνες με σωστή εκπαίδευση. Τα χουμε ξαναπεί αυτά παλιά σε άλλο θέμα.
    2) Η Ελλάδα με τις υπάρχουσες μονάδες της μπορεί αρκεί να τις αναβαθμίσει λίγο σε ισχύ πυρός(πχ περισσότερα πυροβόλα η κάθε μοίρα πυροβολικού)
    3) Χρειαζόμαστε και ένα σωστό και καλά οργανωμένο σύστημα επιστράτευσης. Κάτι μεταξύ Ισραηλινού και δικού μας υφιστάμενου συστήματος. Εντάξει δεν θα κάνουμε την Ελλάδα και αρχαία Σπάρτη. Όλα με μέτρο.
    4) 180.000 άνδρες σε γενική επιστράτευση(περισσότεροι είναι) φτάνουν μια χαρά. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει υλικό(δεν αναφέρομαι σε τυφέκια, ρουχισμό μόνο) για επίστρατους. Ένα παράδειγμα είναι τα Μ60Α3 άρματα μάχης που τα αποσύραμε. Μπορούν να τα κάνουν μια μικρή επιθεώρηση-επισκευή στα συνεργεία του στρατού και στη συνέχεια σε μακρά αποθήκευση ως υλικό εφέδρων. Άσχημα είναι άρματα για μια επιστρατευμένη τεθωρακισμένη ταξιαρχία? Το ίδιο και για άλλα οπλικά συστήματα όπως πχ τα πιο καλοδιατηρημένα από τα αποσυρόμενα ρυμουλκούμενα πυροβόλα...μια μικρή επισκευή και αποθήκευση.
    5) Είναι αλήθεια αυτό που ανέφερε ένας φίλος για το τουρκικό πυροβολικό(τα περίφημα φιρτίνα των 155mm) στην Ανατολική Θράκη.
    Η λύση είναι(δεδομένης της οικονομικής μας κατάστασης) είναι προμήθεια μεταχειρισμένων Μ109 (έγινε ήδη και μείωσε αρκετά το χάσμα που είχε δημιουργηθεί), προμήθεια ακόμη 25 πυροβόλων PANZER2000 ώστε να χουμε στο σύνολο 50 από αυτά σε ρόλο γενικής υποστήριξης και αντιπυροβολικού. Με λίγα λόγια ότι κάνανε περίπου οι Τούρκοι με τα άρματα μάχης τους όταν είδαν ότι πήραμε τα Λέοπαρντ 2Α4 και Λέοπαρντ 2Α6 και είχαμε ισχυρό προβάδισμα σε αυτό το τομέα.
    6) Τζίμη, η Ελλάδα δεν μπορεί να χτυπήσει πρώτη. Μπορεί όμως να χτυπήσει τάχιστα. Το κλειδί της υπόθεσης είναι οι πληροφορίες, η ετοιμότητα και η ταχύτητα. Θα επέλθει αιφνιδιασμός και πανικός του αντιπάλου. Δεν μπορούμε να έχουμε την Ελλάδα επιτιθέμενη και «κακιά» της υπόθεσης.ο δόγμα μου που αναλύω(ερασιτεχνική άποψη μου) δεν είναι αμυντικό. Κάθε άλλο. Περιλαμβάνει κατάληψη Ανατολικής Θράκης μέχρι ενός σημείου και έναν Βόσπορο κάρβουνο. Τώρα αν εσύ το λες αυτό αμυντικό δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι το αμυντικό. Έχει πλήρως επιθετικό προσανατολισμό λαμβάνοντας υπόψη όμως και κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τα αντισταθμίσουμε. Δεν μπορεί πχ η Ελλάδα να στείλει μια ταξιαρχία να κάνει απόβαση σε Μ. Ασία. Θα χαθούν τζάμπα νέοι άνθρωποι και ουσιαστικοί πολλαπλασιαστές ισχύος. Μπορεί όμως με αμφίβιους, αεροπορία και ναυτικό να αλλάξει τα φώτα στην Τουρκία σε όλα τα Μικρασιατικά παράλια και πιο μέσα. Με σωστό συντονισμό μπορούμε. Μπορούμε να σπάσουμε την Τουρκία στην Ανατολική Θράκη και να επέλθει πανικός εκεί που δεν θα το περίμενε με τίποτα από έναν φοβισμένο αντίπαλο. Η Ελλάδα μπορεί να απαντήσει και μάλιστα σκληρά. Φυσικά και έχουν την υπεροπλία οι απέναντι σε κάθε τομέα πλην της πυραυλικής αντιαεροπορικής άμυνας. Ωστόσο η διαφορά(τουλάχιστον ακόμη) είναι τέτοια που επιτρέπει στην Ελλάδα να δώσει ένα γερό μάθημα στην Τουρκία αν δράσουμε μεθοδικά και αποφασιστικά. Η Ελλάδα αν έχει πληροφορίες το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ετοιμαστεί και να περιμένει. Με την πρώτη κίνηση κάνουμε και εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κίνηση. Απλό. Πρώτοι όμως με προληπτικό χτύπημα είναι τρέλα…διπλωματική αυτοκτονία πριν καν αρχίσει το «πάρτι».
    7) Τέλος να ξεκαθαρίσω ότι σε αυτό το θέμα κάνουμε μια πολύ ερασιτεχνική στρατιωτική ανάλυση. Φυσικά και έχουμε στο μυαλό μας πολιτικά δεδομένα κτλ.

    Φιλικά σε όλους,

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //Τζίμη, η Ελλάδα δεν μπορεί να χτυπήσει πρώτη.// και //...Δεν μπορούμε να έχουμε την Ελλάδα επιτιθέμενη και «κακιά» της υπόθεσης...// Γιώργος, γεωπόνος.
    -------------------
    Πότε πρόλαβες ρε θηρίο και διάβασες τον Ήφαιστο ώστε να καταλήξεις στο σωστό δικό σου συμπέρασμα;
    Είσαι φοβερός στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου.
    Αλλά θα μου πεις "και τι να μας πει τώρα ...ο Ήφαιστος και ποιός είναι ο Κονδύλης"...

    Επίσης έχεις δίκηο: Πάνω απ' όλα να μη μας πουν ..."κακιές"!!!
    Το ότι κατ΄αυτόν τον τρόπο θα έχουμε νικήσει και θα έχει διαλυθεί η Τουρκία στα εξ ων συνετέθη, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία !!!
    Για ένα καλό όνομα ζούμε !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. //...δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι το αμυντικό// δόγμα.
    ---------------
    Εσύ πώς αντιλαμβάνεσαι τον ρόλο ενός Υπουργείου Άμυνας; Ότι είναι μόνο για άμυνα και ποτέ για επίθεση;
    Διότι αλλιώς θα το έλεγαν "Υπουργείο Άμυνας και ...Επίθεσης" ;;;
    Ένα "αμυντικό δόγμα" μπορεί άνετα να είναι "επιθετικό" ...
    Κατάλαβες κάτι τώρα;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα Τζίμη! Σήμερα όπως βλέπεις είμαι πρωινός πρωινός και πολύ ορεξάτος! Τρώω πρωϊνο και σου απαντάω.
    Λοιπόν έχουμε και λέμε:

    "Πότε πρόλαβες ρε θηρίο και διάβασες τον Ήφαιστο ώστε να καταλήξεις στο σωστό δικό σου συμπέρασμα;"

    1)Δήλωσα τέτοιο πράγμα?(αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον έχω διαβάσει..τουλάχιστον κάποια βιβλία..σιγά μην περίμενα εσένα να μου πεις)

    "Είσαι φοβερός στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου".

    2) Teşekkür ederim (για να με καταλάβεις καλύτερα) :) Πάντως μου το χουν πει αυτό. Άσχετα αν εσύ δεν εννοείς και το λες αλλιώς. Αφού το λες εσύ είναι σαν να μην το λέει κανένας και άδικα μου χώνεσαι πάλι θα τις «φας» :)
    Έχω δυο παιδιά φίλους(αδέλφια μεταξύ τους) που έχουν ένα μικρό βιβλιοπωλείο κοντά στο σπίτι μου. Με έχουν βγάλει παρατσούκλι "Vivliofagus". Είναι προμηθευτές μου(οι έμπιστοι εξ απορρήτων που λένε) σε ότι χρειάζομαι από στυλό, χαρτιά για εκτυπωτή υπολογιστή κτλ. Σε αυτούς "δένω" τις εργασίες που κάνω για τη σχολή. Επίσης, από αυτούς προμηθεύομαι διάφορα βιβλία γεωστρατηγικής και ότι άλλο βιβλίο θέλω συμπεριλαμβανομένων και του αντικειμένου μου...των γεωπονικών τα οποία φαίρνουν μόνο για μένα αφού συνεννοηθώ μαζί τους. Για να δεις πόσο τρέχουν οι φίλοι μου για μένα. Τη μια μέρα το ζητάω την άλλη το χουν ο κόσμος να χαλάσει. Όταν μου δίνουν το βιβλίο συνήθως ο ένας μου κάνει πλάκα: " George, όχι μονότερμα το διάβασμα, με δόσεις, μην παθιαστείς"(έχει απίστευτο χιούμορ…απίθανος τύπος).
    Αυτό το κάνω για να μην δίνω στόχο(μυστικότητα όσο γίνεται) σε μεσαία και μεγάλα βιβλιοπωλεία με τα βιβλία που διαβάζω(πλην του αντικειμένου μου έχω γεμάτες βιβλιοθήκες Τζιμάκο με γεωστρατηγικές, ιστορίες κτλ..επεκτείνω το αρχείο του παππού μου Γιώργου).
    Φυσικά έχω και έναν άλλο βιβλιοπώλη προμηθευτή αλλά σε εκείνον πηγαίνω πιο αραιά. Αυτός ο βιβλιοπώλης είναι αναγνώστης του Infognomonpolitics και είναι ο μόνος -πλην του κυρίου Καλεντερίδη που με ξέρει κι αυτός αλλά όχι από κοντά- που έχει δει τον "Γιώργο, φοιτητή Γεωπονίας".
    Το αστείο είναι ότι όταν προμηθεύτηκα πρόσφατα το βιβλίο "Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα" του Μαρκεζίνη(έτυχε να ναι την μέρα που έκανε και την ομιλία του στη πόλη ο Μαρκεζίνης) εκείνη τη στιγμή ήταν μέσα στο βιβλιοπωλείο ο προμηθευτής του βιβλίου(του λεγε να πάρει κι άλλα κομμάτια) και με το που μπήκα και το ζήτησα μου λέει ο βιβλιοπώλης "Ε όχι ρε φίλε βαλτός είσαι?"..επειδή είχα κέφια εκείνη τη στιγμή του απάντησα: "Άμα μπει ακόμα ένας και το ζητήσει να ξέρεις θα μας έχει βάλει ο εκδοτικός οίκος"(και χαμογέλασα) και γελάσαμε και οι τρεις (εγώ, αυτός, προμηθευτής).
    Η κουβέντα(ενώ πλήρωνα) ήρθε στα διάφορα βιβλία και ανάμεσα στα άλλα...στις εκδόσεις infognomon. Εκεί με ρώτησε ενθουσιασμένος και με περιέργεια μεγάλη (άλλο είναι να βλέπεις από οθόνη κι άλλο να γνωρίζεις από κοντά έναν από όλους όσους γράφουν εδώ μέσα) με τι ψευδώνυμο γράφω, επειδή όμως πριν κάναμε συζήτηση και για κάτι γεωπονικά βιβλία του απάντησα σοβαρά: "Μα νομίζω στο πα πριν"(ο προμηθευτής εκεί έπιασε τι εννοούσα κοίταξε και χαμογέλασε...το χαμόγελο του "ξέρεις κατάλαβα"…πιθανότατα είναι αναγνώστης του παρόντος μπλογκ), ο βιβλιοπώλης ήταν με γυρισμένη τη πλάτη αφού με εξυπηρέτησε δεν μίλησε για

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. λίγο(ελάχιστα δευτερόλεπτα) μετά τη φράση μου και μετά είπε "Ναι ναι!! Κατάλαβα" αλλά πριν συνεχιστεί το θέμα καληνύχτισα τάχιστα, έκλεισα τη πόρτα και εξαφανίστηκα σαν φάντασμα με το γρήγορο περπάτημα μου. Έκανα και διαφορετικό δρομολόγιο μέχρι να έρθω σπίτι μου αφού έκανα και δυο γύρους για παν ενδεχόμενο (δεν υπήρχε περίπτωση αλλά είμαι τυπικός πάντα αν μου μπει μια ιδέα).
    Τόσο καιρό κατά αραιά διαστήματα προμήθευε βιβλία τον λακωνικό τυπικό νεαρό "Γιώργο φοιτητή Γεωπονίας" και δεν το ήξερε :)
    Ώσπου να γυρίσει να με ξαναδεί έγινα "καπνός". Κάποια στιγμή όμως θα ξαναπεράσω. Του στέλνω θερμούς χαιρετισμούς και να μου ετοιμάσει μερικά καλά βιβλία γεωπολιτικής κτλ να εμπλουτίσω κι άλλο το αρχείο.

    «Αλλά θα μου πεις "και τι να μας πει τώρα ...ο Ήφαιστος και ποιός είναι ο Κονδύλης»

    3) Αυτό το λες εσύ. Δεν ειπώθηκε από μένα. Να τους μάθεις λοιπόν.

    Επίσης έχεις δίκηο: Πάνω απ' όλα να μη μας πουν ..."κακιές"!!!
    Το ότι κατ΄αυτόν τον τρόπο θα έχουμε νικήσει και θα έχει διαλυθεί η Τουρκία στα εξ ων συνετέθη, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία !!!
    Για ένα καλό όνομα ζούμε !!!

    4) Τζίμη, κόψε το δούλεμα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να διαλύσει στρατιωτικά την Τουρκία ακόμα και με ολικό πρώτο πλήγμα. Μην έχουμε αυταπάτες( Όσο περνάει ο καιρό γίνεται χειρότερη η αναλογία αν πάει έτσι η κατάσταση στους εξοπλισμούς. Ακόμα είμαστε καλά. Το μέλλον δεν προβλέπεται όμως καλό) Μπορεί όμως στρατιωτικά να της δώσει γερό μάθημα κυρίως αεροναυτικά και να με τον Στρατό ξηράς εφόσον αντιμετωπίσει τις ανώτερες αριθμητικά στρατιωτικές δυνάμεις της Ανατολικής Θράκης να κάνει ένα τάχιστο επιθετικό μηχανοκίνητο ελιγμό σε συνεργασία με αλεξιπτωτιστές(δύο μοίρες σε κομβικά σημεία) και αεροπορία και να τις τσακίσει καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Θράκης (επαναλαμβάνω χωρίς την Πόλη). Πριν έρθουν όμως ενισχύσεις από Μικρά Ασία. Οι πληροφορίες, η σιωπηλή προετοιμασία μας και η άμεση αντίδραση μας είναι το κλειδί της επιτυχίας. Κόκκινες μηλιές και διάλυση Τουρκίας δεν είναι στις δυνατότητες μας. Άμα φέρουν μηχανοκίνητες ενισχύσεις από μέσα σε Ανατολική Θράκη τζάμπα το αίμα των παιδιών που θα έχει χυθεί. Γι αυτό χρειάζεται ταχύτητα! Δεν έχουμε τον όγκο των εφεδρειών που έχουν οι απέναντι για αυτό χρειάζεται από μας γρήγορη κινητοποίηση ειδικά εκεί που θα πάνε να κάνουν κίνηση οι άλλοι. Είναι βασικότατο. Μπορούμε να τους χτυπήσουμε σκληρά στη Θράκη(και αεροναυτικά σε Αιγαίο και πιο μέσα) και να του στριμώξουμε διπλωματικά στη συνέχεια αφού θα έχουν και την ρετσινιά του κατά «30 δευτερόλεπτα» πρωτοεπιτιθέμενου. Μόνο έτσι έχουμε αντίβαρο για την Κύπρο και κάποιες βραχονησίδες μας και «μικρομεσαία» νησιά μας, ίσως και κανενός μεγάλου.

    5) «Εσύ πώς αντιλαμβάνεσαι τον ρόλο ενός Υπουργείου Άμυνας; Ότι είναι μόνο για άμυνα και ποτέ για επίθεση;
    Διότι αλλιώς θα το έλεγαν "Υπουργείο Άμυνας και ...Επίθεσης" ;;;
    Ένα "αμυντικό δόγμα" μπορεί άνετα να είναι "επιθετικό" ...
    Κατάλαβες κάτι τώρα;;;»

    Το υπουργείο Άμυνας είναι για να γ…σει τον Τούρκο αν κάνει μ@κ@κία. Στα λέω απλά για να πιάσεις πως αντιλαμβάνομαι τον ρόλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όσον αφορά το δόγμα που τόσο ανησυχείς γι αυτό και «στεναχωριέσαι» φαίνεται από τα όπλα και τις δυνατότητες τους καθώς και από το επίπεδο του έμψυχου δυναμικού. Κάνεις τον χαζό ή είσαι? Κόλλησες(?). Μήπως δεν σου άρεσε ότι υπόθηκε για την Ανατολική Θράκη? Αν έχεις πρόβλημα το επεκτείνω και Πόλη. Αμυντικό μπορεί να σημαίνει πολλά Τζίμη…μην ξεχνάς ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Οπότε μην κολλάς στις λέξεις. Αμυντικό, αποτρεπτικό, επιθετικό κτλ..το θέμα είναι τα μέσα και οι σχεδιασμοί στα κλειστά συρτάρια. Το τι δηλώνουμε απ έξω δεν μετράει στη πράξη αν γίνει η στραβή και πέσει η πρώτη τουφεκιά. Μετά όλα είναι αυτοματοποιημένα. Αυτό το ξέρουν όλοι. Αυτό είπα στην ουσία στο «σχέδιο» μου. Όταν κάτι προβλέπει επίθεση σε Ανατολική Θράκη είναι άκρως επιθετικό. Τζάμπα «στεναχωριέσαι» και προσπαθείς να μου χωθείς όπως με τους ανθυπίλαρχους…ξέρεις εσύ. Θα φας τα μούτρα σου πάλι. Κάτσε στα αυγά σου.

    «τζιμης».

    6) Βάλε επιτέλους το όνομα σου άνθρωπε μου. Και κάτι ακόμα. Μην χώνεσαι μόνο για να χώνεσαι. Να σαι φρόνιμο παιδί…μην δω και ξαναπειράξεις Βούλγαρη και Ελίνα. Δαγκώνω. Αν ρίξεις πάλι κατάρα σε μήνυμα όπως εκείνο που δεν κράτησες τα νευράκια σου(είχες πολύ πλάκα..το χω αναμνηστικό να γελάω)..πρόσεχε...κάνω και προσευχές σε δικό μου Άγιο...Άγιος Χριστόδουλος Σιμώνης ο Κασσανδρινός με το όνομα! Τα νέα βίντεο που μου είπες στο άλλο θέμα ότι θα μπορείς να κοιμηθείς(ειρωνικά) θα ναι το κάτι άλλο. Γι αυτό τα αργώ. Κάνω καλή δουλειά..και στο κάτω κάτω όλο με σένα θα ασχολούμαι ρε «Τζίμη»?
    "Tzimis", Senin ismin ne? Hoşçakal :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.