2/12/10

Τραγική η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ζουν καθημερινά σε συνθήκες έκτακτης κατάστασης και έχουν ανάγκη στα επόμενα χρόνια βοήθειας για να επιζήσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ που απηύθυνε έκκληση για χορήγηση βοήθειας 575 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2011.

Παρά τις κάποιες προόδους που έχουν επιτευχθεί στη Λωρίδα της Γάζας, η συνολική κατάσταση «δεν έχει πραγματικά βελτιωθεί» για τους περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες των Παλαιστινιακών Εδαφών, ανέφερε ο αναπληρωτής ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Μάξγουελ Γκέιλαρντ.

Οι λόγοι είναι «η συνέχιση του αποκλεισμού της Γάζας από τις ισραηλινές αρχές, η κατοχή της Δυτικής Όχθης και ο εποικισμός», τόνισε ο Γκέιλαρντ σε συνέντευξη Τύπου.

Στη Λωρίδα της Γάζας μια μικρή βελτίωση είναι ορατή τους τελευταίους μήνες, αφότου χαλάρωσε ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ από τον Ιούνιο. Ωστόσο, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να προσφέρουν βοήθεια με τη μία ή την άλλη μορφή στο 75% των πολιτών της Γάζας, ενώ το 25% εξ αυτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η ανεργία μπορεί να έχει υποχωρήσει κάπως, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται «σε επικίνδυνα επίπεδα», ενώ η φτώχεια παραμένει μια τεράστια πρόκληση, κατά τον ίδιο.

Η έκκληση για βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους ύψους 603 εκατομμυρίων δολαρίων έχει εκπληρωθεί κατά το 50%, αλλά ο Γκέιλαρντ παραμένει αισιόδοξος πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη το νέο χρόνο.

ΑΝΤΕΝΝΑ

7 σχόλια:

  1. Tragiki i katastasi kai ton Ellinon pou den exei lefta kai zei athlies imeres epibiosis. Tragiki kai i katastasi ton Ellinon tis Imvrou kai tennedou. Na klapso gia tous Palestinious. Isos otan klapsoun akai autoi gia tin Ellada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο καλός ο λόγος είχε μια κάποια μικρή αξία, ο ανώνυμος θα ήταν πιο μεγάθυμος στα αισθήματα του και το πρόβλημα των Παλαιστινίων περισσότερο υποφερτό. Όμως κανείς δεν πτώχυνε από μια καλή κουβέντα, ακόμη περισσότερο οι Έλληνες και ειδικά αυτοί της Ίμβρου και της Τενέδου.
    Μιζέρια και μικροψυχία.
    Εκ του περισσεύματος όμως της καρδίας ομιλεί το στόμα του ανθρώπου.
    Αν δεν νιώθεις, τι να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου υφίστανται καθημερινά τα πάνδεινα, για να εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα πάτρια εδάφη των. Η συνεχής ενασχόληση με τους Παλαιστίνιους εδώ μέσα, ένα κατ' εξοχήν πατριωτικό ιστολόγιο, αγνοώντας τα δικά μας προβλήματα, είναι τουλάχιστον περίεργη.

    Δεν είναι θέμα ανθρωπισμού, αλλά προτεραιοτήτων, Απελλή. Εσύ προτάσσεις τους παλιστίνιους από τους Β/Ηπειρώτες και αυτούς που αναφέρει ο 12:28 π.μ. Πρόβλημά σου, αλλά μην κατακρίνεις άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ δεν είδα τον ΑΠΕΛΛΗ να αναφέρεται μόνο σε θέματα που αφορούν την Γενοκτονία των Παλαιστινίων, αλλά πάντα να σχολιάζει όλα όσα έχουν να κάνουν με τα ελληνικά ζητήματα, είτε αυτά είναι θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Ελλήνων που ζουν στην σημερινή Τουρκία, είτε είναι το Κυπριακό Πρόβλημα, είτε των Ελλήνων της Βορ. Ηπείρου κλπ.

    Τουναντίον μερικοί από εσάς, είσαστε εξαφανισμένοι από τα εθνικά θέματα και εμφανίζεστε παριστάνοντας τους Έλληνες πατριώτες, μόνο όταν τύχει και γραφεί κάτι αρνητικό για το σιωνιστικό Ισραήλ, για να το υπερασπιστείτε.
    Ή για να βγάλετε την χολή σας εναντίον όσων άλλων ξένων δεν γουστάρουν για τους δικούς τους λόγους το κράτος αυτό.

    Το ιστολόγιο αυτό, δεν είναι χθεσινό.
    Και τα γραπτά μένουν !!!
    Ποιος από εσάς, πριν τα σπάσουν οι αγαπημένοι σύμμαχοι, είχε στείλει ένα σχόλιο με το οποίο να διαμαρτύρεται γιατί το Ισραήλ εξοπλίζει την Τουρκία με όπλα που στρέφονται εναντίον μας και της Κύπρου ή των Κούρδων;
    ΚΑΝΕΝΑΣ !!!

    Μετά (δηλαδή το τελευταίο εξάμηνο), όλοι ανακαλύψατε το ΡΚΚ, την Κύπρο, το Αιγαίο, την Θράκη και την Β. Ήπειρο ...
    Αλλού αυτά τα ανθελληνικά σας.
    Δεν μασάμε κοπελιές μου!!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουδεμία εκπληξις.

    Τα πλοκάμια της Ισραηλινής Μαφίας (η Ιταλική ωχρειά μπροστά τους) αλληλένδετα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις του Ισραήλ.
    ....
    Τελεσίγραφο της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Ισραήλ, πρός Κυβέρνηση Ομπάμα:
    "Ισραήλ: Κράτος και πολίτες βουτηγμένοι στο έγκλημα. Γή της Επαγγελίας για το Οργανωμένο Έγκλημα;"

    Διαβάστε
    http://original.antiwar.com/justin/2010/12/02/wikileaks-exposes-israeli-mafias-growing-influence/



    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εκτός όλων αυτών που σωστά επισημαίνει ο Τζίμης,
    η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

    Δεν κατάλαβα ρε θεομπαίχτη 3 Δεκεμβρίου 2010 12:23 μ.μ. γιατί θα έπρεπε σε ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ, που έχει ως θέμα της το ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΦΤΩΧΟΥ ΛΑΟΥ-όπου το δικό μου σχόλιο,είναι ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ενώ το ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ- ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ;;;;;;;!!!!!!!!
    Χέστηκες εσύ για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου, Εβραίε υποκριτή!


    Υ: Φίλε Τζίμη, ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά πρέπει κάποτε να σκιστεί ο μπερντές του κουκλοθέατρου για να δουν όλοι, ποιοι και πως κινούν τις κούκλες πίσω από τα παρασκήνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tzimi gule gule xairetismata ston Hakan apo emena..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.