24/12/10

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν

Οι πρόεδροι του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, Χαμίντ Καρζάι και Ασίφ Αλι Ζαρντάρι, συναντήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα του προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και αποφάσισαν οι ένοπλες δυνάμεις και των τριών χωρών να πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις τον επόμενο χρόνο.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Γκιουλ δήλωσε στην τηλεόραση ότι μια κοινή άσκηση θα γίνει τον Απρίλιο του 2011.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών, καθώς και οι επικεφαλής του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών των τριών χωρών είχαν επίσης ξεχωριστές συναντήσεις. «Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος», πρόσθεσε.

Η συνάντηση αυτή είναι η πέμπτη που γίνεται αφότου η Τουρκία, η μοναδική μουσουλμανική χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έθεσε σε εφαρμογή, το 2007, ένα τακτικό μηχανισμό διαβουλεύσεων για να ενθαρρύνει τις δύο χώρες να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών.

Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, αν και σύμμαχοι των Αμερικανών στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, διατηρούν δύσκολες σχέσεις. Η Καμπούλ κατηγορεί τακτικά το Ισλαμαμπάντ ότι υποστηρίζει τους αντάρτες Ταλιμπάν του Αφγανιστάν. Όπως και οι ΗΠΑ, το Αφγανιστάν εκτιμά ότι το Πακιστάν δεν κάνει αρκετές κινήσεις εναντίον της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν, πολλά μέλη των οποίων έχουν καταφύγει στη μεθόριο των δύο χωρών και από εκεί πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον των αφγανικών και αμερικανικών δυνάμεων.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/12/2010_370281

1 σχόλιο:

  1. Οι τρείς χώρες πού μάς γεμίζουν μέ συστηματικό τρόπο μουσουλμάνους. Η Τουρκία σύμφωνα μέ τόν Νταβούτογλου θά αναλάβει τήν κηδεμονία όλων αυτών γιά νά επωφεληθεί σύμφωνα μέ τό "πετυχημένο" παράδειγμα της Κύπρου.

    Εγώ προσθέτω σύμφωνα μέ τό "πετυχημένο" παράδειγμα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, όπου οι ανεξέλεγκτοι μουσουλμάνοι μετανάστες εποίκισαν καί στό τέλος κατέλαβαν όλα τά βυζαντινά εδάφη.

    Επίλογος της μετανάστευσης ήταν η γενοκτονία του 20ου αιώνα. Καί η ιστορία όπως ξέρουμε επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.