29/12/10

Το "μαζί τα φάγαμε",τελείωσε! Βρείτε νέο "παραμύθι".



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η λογική του «μαζί τα φάγαμε» προσπαθεί να παγιωθεί. Η κυβέρνηση αφού μας έφερε το ΔΝΤ για να μας βάλει σε τάξη, έχει επιλέξει την απάντηση που δίνει σε κάθε κοινωνική ομάδα που τολμά να ψελλίσει έστω μία λέξη διαμαρτυρίας, να αναρωτηθεί για τη δικαιοσύνη των άγριων περικοπών στα εισοδήματά της: «Μαζί τα φάγαμε»!
Πως το εννοούν; Ας πάρουμε το πιο πρόσφατο παράδειγμα που αφορά στους στρατιωτικούς. Για το ΜΤΣ δεν φταίει η απόλυτη ανικανότητα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,της ΝΔ,μετά πάλι του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΝΔ να ασκήσουν στοιχειώδη έλεγχο στη λειτουργία του και στις συμφωνίες εκμετάλλευσης της περιουσίας του. Φταίνε αποκλειστικά οι μερισματούχοι οι οποίοι έπαιρναν μεγάλα μερίσματα! Το ότι κάποιος τους τα έδινε ,προσδοκώντας προφανώς σε ψήφους, οι κυβερνώντες το ξεχνάνε στις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους. Φταίνε οι πολίτες ένστολοι και μη οι οποίοι έπαιρναν τα λεφτά που αφειδώς μοίραζαν οι κυβερνήσεις συμπτωματικά πάντα λίγο πριν από κάποια εκλογική αναμέτρηση. Είναι σαν να λες σ΄ ένα  έφηβο να κοιτάξει από τη κλειδαρότρυπα ένα ζευγάρι που κάνει έρωτα και μετά να του τραβήξεις τ΄ αυτί και να τον κατηγορήσεις ως ηδονοβλεψία!

Οι 18 χιλιάδες και βάλε στρατηγοί,είναι αποτέλεσμα μιας «συναλλαγής» που οι ίδιοι οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κομματικού χρώματος επέβαλαν και συντηρούσαν συστηματικά. Μια «συναλλαγή» που για να λειτουργήσει απαιτούσε πρώτα απ΄ όλα τον ευνουχισμό των ένστολων. Κάτι που δυστυχώς έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες. Για να φθάσεις ψηλά,για να πάρεις γαλόνι,για να παραμείνεις ένα ακόμη χρόνο στην υπηρεσία,χρειαζόσουν –και χρειάζεσαι- την «κάλυψη» του «πράσινου» ή «γαλάζιου» μηχανισμού. Αυτά είναι γνωστά μη παριστάνουμε τους ανήξερους.

Δεν αντέδρασαν ,λένε και λέμε ποτέ οι αξιωματικοί. Σωστό είναι αυτό,αλλά εν μέρει. Γιατί και τις ελάχιστες φορές που αυτοί αντέδρασαν –θυμηθείτε τη παραίτηση σύσσωμου του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου το 1995- τι έγινε; Οι αξιωματικοί που τόλμησαν κατά καιρούς να παραιτηθούν «κατηγορήθηκαν» ότι ήθελαν να ασκήσουν πολιτική. Και αυτό το επιχείρημα ανοίγει αμέσως τη γνωστή πληγή της επταετούς Χούντας,η οποία μπορεί να έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια,αλλά για τους πολιτικούς μας είναι πολύ χρήσιμη,όταν έχουν να αντιμετωπίσουν «ατίθασους στρατιωτικούς».

Το ίδιο σενάριο ζήσαμε και τα τελευταία 24ωρα. Διαρροές που οδηγούσαν σε συμπεράσματα ιδιαίτερα απαξιωτικά και ισοπεδωτικά για το σύνολο των στρατιωτικών και μετά ανακοίνωση απόφασης: θα πάρετε μικρότερο μέρισμα γιατί.... «μαζί τα φάγαμε». Τέλος  Το παραμύθι του «μαζί τα φάγαμε» και του «ας μη τα παίρνατε όταν σας τα δίναμε», τελειώνει ,αν δεν έχει τελειώσει ήδη. Καλό θα είναι να βρούν καινούργιο μήπως και κατορθώσουν να «κοιμήσουν» για λίγο ακόμη την οργή που θεριεύει στις ψυχές των πολιτών.

12 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ-ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ-ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΙΘΗΚΕ Η ΑΓΟΡΑ

    Μείωση κατά 15%, ή κατά 143,4 εκατ. ευρώ, σημειώθηκε στη μισθολογική δαπάνη των 52 ΔΕΚΟ το 9μηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ για το σύνολο του 2010 υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 220 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών, η συνολική μισθοδοσία των 52 ΔΕΚΟ για το 9μηνο 2010 ανήλθε σε 812,3 εκατ. ευρώ, έναντι 955,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους, τόσο για το 9μηνο όσο και για το σύνολο του έτους, έρχεται ως αποτέλεσμα της εισοδηματικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στις ΔΕΚΟ, καθώς και στους νόμους 3833/2010 και 3845/2010.

    ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ http://www.economist.com/content/global_debt_clock
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ - ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΛΑΔΩΝΑΝ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάδε έφη ΠΑΓΚΑΛΟΣ.
    "ΤΟ Μνημόνιο είναι...ΕΥΤΥΧΙΑ !"
    Πανευδαίμονες οι ΄Ελληνες!
    Μέ παπική βεβαιότητα...
    Καί ένας βουλευτής κυβερνητικός ...
    μίλησε στην τηλε όραση γιά τό
    "σύνδρομο της Στοκχόλμης"
    {τό θύμα ..ερωτεύεται τόν βιαστή του !}Μίμης Ανδρουλάκης.
    Σημεία τών καιρών!
    Καί οι Τροικανοί,είπαν:
    "Αποφασίζομεν και διατάττομεν!"
    Τά θέλουμε όλα καί τώρα...
    Βοήθησον Κύριε...
    ΕΡΚΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ...ΣΥΓΚΡΑΤΉΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙ Ο Κ@ΛΑΡ@ΚΟΣ ΤΟΥΣ...
    ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥΟΥΟΥΟΥ!!
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. an ta fagame mazi pou sto diaolo einai i vila kai i ferrari mou emena re?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΝ ΕΓΕΝΝΗΣΕ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ"

    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ;

    ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ, ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΟΔΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ", ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ".

    ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΛΕΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

    "ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ! ΟΧΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ! ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΑΘΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ. ΤΗ ΘΑΛΕΡΗ ΤΗΝ ΤΡΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΜΗΔΙΚΑ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ, ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ."

    ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΕΣΤΡΟΪΚΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρίσκω τέλειο το άρθρο του κ. Καρβουνόπουλου.

    Όσο για τον κ. Παπανδρέου και αν κατάλαβε ......

    Φίλοι μου ο κ. Παπανδρέου είναι ψυχρός businessman. Ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνον για τον εαυτούλη του.

    Πρωθυπουργός έγινε, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έγινε!

    Τώρα πάει για πάρα κάτω, επί πλέον έχει και να φροντίσει την δυναστεία του!

    Αυτά είπε ο Ευμένης

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλτατε Ευμένη λενε οτι στην Ελλάδα είσαι οτι δηλώσεις. Πιστευεις λοιπόν αν ο ΓΑΠ βγει και δηλώσει οτι είναι εξυπνος θα τον πιστεψει κανείς? Ουτε η ιδια του η μανα δεν το πιστευει αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Και προς ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΡΑ
    Το κείμενο του κ.Καρβουνοπουλου ας εκληφθεί ως σχόλιο στο άρθρο του κ. Βερύκιου που "ανακάλυψε" το περισσό πλήθος των στρατηγών ύστερα από τόσα χρόνια στο στρατιωτικό ρεπορτάζ. Αργησε λιγάκι.
    Ο κ. Πάτραςαναφέρεται στον Λιαντίνη, Σταλιν, Ναπολεοντα. Όντως προεκυψαν από τις αντίστοιχες επαναστάσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δυο αυτες επαναστάσεις παράγουν (και μάλιστα νομοτελειακά) τέτοιους ηγέτες, όπως αφήνει να εννοηθει (στο απόσπασμα που παραθέτεις)ο Λιαντίνης. Συνεπως η διαπιστωση ότι ο ένας προέκυψε από τη μία και ο άλλος από την άλλη επανάσταση είναι άνευ αξίας.
    Συνεχίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Όσο για τη σύγκριση Δημοκρατίας του Σόλωνα με του Περικλή, δυο παρατηρήσεις που έχουν σημασία και για την εξέλιξη του καπισταλισμού σήμερα:
    Ο Σόλων αντιμετωπιζε οξεία ταξική συγκρουση στην Αθηνα με τους πλούσιους να εξουθενωνουν τους φτωχούς έτσι ώστε να κινδυνεύει η υποσταση της Πόλης. Η ριζική του Μεταρρύθμιση δεν ανάτρεψε την κατάσταση αλλά έδωσε ανάσα κυρίως στους μικρομεσαίους, θα λέγαμε σήμερα-αργότερα ο Κλεισθένης τους ενίσχυσε ακόμα περισσότερο.
    Αυτοί λοιπόν, οι μικρομεσαίοι, κυρίως,
    "χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμη" και εξελίχθηκαν έως το απόγειό τους στην Δημοκρατία του Περικλή. Τα Πολιτεύματα εξελίσσονται επειδή οι κοινωνικές δυνάμεις δεν μένουν στατικές, ίδιες με το ξεκίνημά τους. Έτσι ο κρατικός και αργότερα κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός εξελίχθηκε (αν και δεν ήταν αναπόφευκτο)στον σημερινο αρπακτικό, "καπισταλισμό του καζίνο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ γκρίνια ρε, παιδιά. Έλεος. Με τις κυβερνήσεις τις άχρηστες και τις προδοτικές που είχαμε τόσα χρόνια φτάσαμε στην χρεοκοπία.
    Τώρα τρώμε όλο το αγγούρι για να ξεφύγουμε από την χρεοκοπία.
    Τόσα χρόνια μας κλέβανε και ψιλογκρινιάζαμε. Τώτα πάμε να διορθώσουμε όλο το χάος και έχουμε ξεσκιστεί να γκρινιάζουμε.
    Και ενώ όλοι παραδέχονται ότι πχ το δημόσιο είναι κατά τα 2/3 χαραμοφάηδες κανένας από αυτούς που σήμερα γκρινιάζουν για τα μέτρα δεν θα έλεγε όχι σε μια θέση στο δημόσιο! Γιατί ας το παραδεχτούμε : Το όνειρο του μέσου έλληνα είναι γίνει κι αυτός χαραμοφάης!
    Τα επόμενα 5-10 χρόνια θα μας πατήσουν κάτω ας το πάρουμε απόφαση να τελιώνουμε. Το θέμα δεν είναι το "πάτημα", το θέμα είναι αν στο τέλος της 10ετίας θα έχουμε προχωρήσει και 10 βήματα μπροστά ή αν θα είμαστε ακόμα στα ίδια χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 3:23 μ.μ.

    >Το θέμα δεν είναι το "πάτημα", το θέμα είναι αν στο τέλος της 10ετίας θα έχουμε προχωρήσει και 10 βήματα μπροστά ή αν θα είμαστε ακόμα στα ίδια χάλια<

    Αν έχομε το ίδιο κατεστημένο να μας κυβερνά, θα είμαστε σε χειρότερα χάλια. Ίσως να μην υπάρχομε καν σαν κράτος, ή να είμαστε στα σύνορα του 1830.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλτατε Ευμένη λενε οτι στην Ελλάδα είσαι οτι δηλώσεις. Πιστευεις λοιπόν αν ο ΓΑΠ βγει και δηλώσει οτι είναι εξυπνος θα τον πιστεψει κανείς? Ουτε η ιδια του η μανα δεν το πιστευει αυτο.

    Μα ούτε και ο κουρέας του το πίστευε, όταν κάποτε για πλάκα ανέφερε ότι ο ΓΑΠ θα γίνει πρωθυπουργός σε φανατικούς πασόκους, φίλοι του οι πασόκοι έπεσαν να τον φάνε στην κοροϊδία.

    Όμως τώρα, ο κουρέας τους εκδικείται...... τονίζοντάς τους σε κάθε ευκαιρία την τότε προφητεία του!

    Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.