15/12/10

Η Δημοκρατία Ιδεών ορίζεται απόλυτα από την υψηλή ιδέα της ηθικής, και ενστερνίζεται πλήρως την έννοια της άμεσης δημοκρατίας.

Δημοσιεύουμε απάντηση του διαχειριστή της σελίδας στο FaceBook του πολιτικού οργανισμού  "Δημοκρατία Ιδεών', σε σχόλιο που αφορούσε στην αρχική ανάρτηση του οργανισμού στο ιστολόγιό μας, με τίτλο: «Δημιούργησε την νέα εποχή!!»


Σχόλιο: Έχει κάποια σχέση η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με αυτό τον Πολιτικό Οργανισμό;;;
Μη με ξεχάσετε !!!
τζιμης

Απάντηση:
@ τζίμης
Η απάντηση στην ερώτηση σας: ΟΧΙ.
Θεωρούμε ότι τα μέλη και όργανα της υφιστάμενης πολιτικής ελίτ στη χώρα, είναι κομμάτι του συστημικού προβλήματος στην Ελλάδα, ενώ εμείς αντίθετα, ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε ως ανεξάρτητο και αναπόσπαστο μέρος της λύσης.
Επιπλέον, και όπως είναι φυσικό, δεν έχουμε καμμία σχέση με τις καταστροφικές πολιτικές νεολαίες, τις προπαγανδιστικές ομάδες κατεύθυνσης της κοινής γνώμης, και τις λοιπές απελπισμένες προσπάθειες της υφιστάμενης Κακιστοκρατίας να ελέγξει χώρα.
Αντιθέτως, είμαστε μία μικρή ομάδα νέων, που από τότε που ξεκινήσαμε να
παρουσίαζουμε τη Δημοκρατία Ιδεών, μεγαλώνει και επεκτείνεται, αλλά κυρίως που έχει καταφέρει να ξεκινήσει ένα διάλογο ο οποίος θεωρούμε ότι είναι τόσο σημαντικός για τη χώρα.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο και με την ευκαιρία της ερώτησής σας να αναφέρω συνοπτικά τα χαρακτηριστικά του οργανισμού μας που τον διαφοροποιούν από κάθε πιθανό πολιτικό κόμμα ή άλλη αντίστοιχη προσπάθεια στη χώρα.
Η Δημοκρατία Ιδεών είναι ένας υπερκομματικός πολιτικός οργανισμός, υπεράνω κομμάτων, χρωμάτων, taboo, και ιστορικών προκαταλήψεων.
Είναι επίσης ελεύθερη από τα εν γένει προβλήματα κάθε πολιτικού κόμματος, όπως η ψηφοθηρία και οι πολιτικές σκοπιμότητες παντός τύπου, κάτι το οποίο μας καθιστά ικανούς να είμαστε κυριολεκτικά ανοιχτοί σε όλη την κοινωνία, και να προσκαλούμε τον κάθε Έλληνα πολίτη να συμμετέχει είτε ως απλό μέλος, είτε και ακόμα ως μέλος της δημιουργικής μας ομάδας.
Στην ουσία ο Πολιτικός αυτός Οργανισμός, έχει δημιουργηθεί από τους πολίτες, ανήκει στους πολίτες και θα λειτουργεί μόνο υπέρ των πολιτών. Στόχος είναι ο επανακαθορισμός και η ενδυνάμωση της θέσης του πολίτη καθώς και η εγκαθίδρυση της απόλυτης δύναμής του στη χώρα.
Η Δημοκρατία Ιδεών ορίζεται απόλυτα από την υψηλή ιδέα της ηθικής, και ενστερνίζεται πλήρως την έννοια της άμεσης δημοκρατίας.
Τέλος, η Δημοκρατία Ιδεών θα είναι η μοναδική πολιτική οντότητα στη χώρα η οποία θα λειτουργεί με συγκεκριμένους και μονίμως διακριτούς στόχους, έχοντας ταυτόχρονα ως απώτερο σκοπό της την επανεγκατάσταση της Ελλάδας ως μια μεγάλη δύναμη του κόσμου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες για την τελική μορφή του οργανισμού, την λειτουργία και τον τρόπο δράσης του, εγγραφείτε στη σελίδα μας στο Facebook (http://www.facebook.com/pages/Dimokratia-Ideon/157324787645914) και παρακολουθήστε εκεί τα updates, όπου από την επόμενη βδομάδα, θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα σε αυτήν την πανέμορφη και δυναμική χώρα.

19 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Όλα αυτά είναι ωραία, ως πρόθεση. Αλλά είναι τόσο αόριστα που δεν μπορεί κανείς ουτε να τα απορρίψει ούτε να τα δεχθεί. Τι σημαίνει πχ "ιστορικές προκαταλήψεις"; Τι σημαίνει "υπερανω κομμάτων;" Μπορέις να είσαι εκτός κομματων και αντίπαλός τους, όχι όμως "υπεράνω".
    Κάθε πολιτική πρόταση έχει αξιώσεις ισχύος, επικράτησης έναντι όλων των άλλων. Αλλιως δεν έχει νοημα. Ο διάλογος ε΄ναι εργαλείο, δεν είναι πρόταση. Διαλογος διεξάγεται μεβάση καποια πρόταση. Ποια είναι η πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. relis :
    τι ψάχνεις να βρείς Τιπούκειτε ...
    Λογάκια όμορφα πολύ,
    αγγελικά πλασμένα ...
    Ποιόν πάνε να ψαρέψουνε πάλι ...
    Exει πέσει πολύ το επίπεδο
    του Ελληνα, εκεί στηρίζονται ...
    Θα δείξει ...
    relis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    Δηλαδή σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι δεν θα βρεθούν ένας δυο άνθρωποι να σου πούν τι θα κάνεις αλλά όλοι οι πολίτες που θα συμετάσχουν θα δημιουργήσουν μια πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΘΕΣΕΙΣ,ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skal
    κοβεις τον σχολιαστη "V" και ασχολεισαι με τις αρλουμπες του τζιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ V++
    Πως ξερεις οτι ο skal κοβει τον σχολιαστη "V";
    Σε "πηρε" τηλεφωνο ο "V" και στοπε;
    Και μας κανεις πααααλι παραπονα ρε V++Vyzela;
    Τραβα ρε Λακη στη γωνια να δεις αν ερχεσαι.


    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    (του Εβραιο-ισραηλινου συναισθηματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αριστεροί διεθνιστές θα είναι, παιδιά ποτισμένα στην αριστερή ιδεολογία, παιδιά των λουλουδιών.

    Με το που γράφει ότι είναι πέρα από "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ" ο παλικάρι σφραγίζει τον προδοτικό χαρακτηρα της κινησης. Ιστορική λήθη θα εννοει αλλα το θετει πιο κομψά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δωστε δειγματα και οχι μονο προτασεις και να ειστε βεβαιοι οτι οι πολλοι που ειμαστε αηδιασμενοι θα σας εκτιμησουμε αναλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΑΠΌ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


    Μόλις γύρισα από την πραγματικά μεγάλη διαδήλωση στο Κέντρο.
    Σας μεταφέρω ως αυτόπτης μάρτυρας σημαντικό συμβάν.
    Γύρω στις 1.20 μ.μ βγήκε από την Βουλή ο τέως Υπουργός της ΝΔ. Χατζηδάκις συνοδευόμενος από έναν προσωπικό φρουρό και με κατεύθυνση προς Μεγάλη Βρετάνια. Τον πήρε χαμπάρι ο κόσμος-απλός λαός όχι τραμπούκοι-και τον άρχισαν στα γιουχαϊσματα. Ο κύριος αυτός πίστεψε με θράσος ότι μπορεί να περάσει άνετα μπροστά από τον πεινασμένο λαό, αλλά γελάστηκε. Έτρεξα κι εγώ προς τα εκεί. Το τι μπινελίκι του ρίξαμε δεν περιγράφεται. Σε δυο λεπτά είχαν μαζευτεί 100-200 άτομα όλων των ηλικιών. Σύντομα μετά από τις πρώτες βρισιές ο Χατζηδάκις κατάλαβε ότι την πάτησε, αλλά ήταν αργά πλέον. Τον στρίμωξαν και άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιλές. Ο Χατζηδάκις είχε ασπρίσει σαν το πανί. Βρισιές "προδότη", "πουλημένε", "τομάρι" κλπ. Ο φρουρός τι να πρωτοκάνει τον κώλο του να σώσει ή το Χατζηδάκι; Τρομερή οργή ο κόσμος, ασταμάτητος. Άρχισαν να τρέχουν για να γλυτώσουν αλλά μπήκαν σε μια αδιέξοδη στοά. Νέο ξύλο εκεί. Χέρια ανεβοκατέβαιναν, γροθιές, κλωτσοπατινάδες. Ο Χατζηδάκις σαν τρομαγμένο ζωάκι ίσως δεν πίστευε ακόμη αυτό που του συνέβαινε. Με τα πολλά ξαναβγήκαν έξω, νέα καταδίωξη. Τον είχα στο ένα μέτρο αλλά μόνο τον έβριζα, δεν μου πήγαινε να τον χτυπήσω, τον λυπήθηκα. Ατέλειωτες γροθιές από άλλους. Ο Χατζηδάκις αιμόφυρτος με ανοιγμένο κεφάλι και ίσως στο στόμα. Κάτω στο πεζοδρόμιο υπήρχαν σταγόνες αίματος. Τον πήγαν κλωτσοπατινάδα για 100-150 μέτρα μέχρι την Βουκουρεστίου, όπου βρήκαν τελικά μια πόρτα και χώθηκαν μέσα να γλυτώσουν μαζί με τον φρουρό του.
    Λίγα λεπτά μετά έφτασε μια διμοιρία των ΜΑΤ και απέκλεισε τον χώρο, αλλά μερικές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν στηθεί απέξω και φώναζαν "Κατέβα ρε Χατζηδάκι δεν θα σε δείρουμε, κατέβα"!
    Δεν θα ξεχάσω δύο ηλικιωμένες που στην προσπάθεια να τον προλάβουν γλίστρησαν στο πεζοδρόμιο και έπεσαν. Τι να σας πω, ο κόσμος τρελάθηκε από την οργή του.
    Ένα άλλο θετικό είναι, ότι ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση από τον περασμένο Μάϊο τότε με την Marfin!
    Νομίζω ότι το σημερινό πάθημα του Χατζηδάκι θα κάνει μεγάλη αίσθηση στον πολιτικό κόσμο.
    Τα όργανα άρχισαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ ΑΠΕΛΛΗΣ, καλό το ρεπορτάζ σήμερα που έχουν απεργία και οι δημοσιογράφοι. Όχι ότι θα μας τα έλεγαν καλύτερα αυτοί. Ζωντανό πράμα!!!

    Αυτό που λες: "Σύντομα μετά από τις πρώτες βρισιές ο Χατζηδάκις κατάλαβε ότι την πάτησε, αλλά ήταν αργά πλέον." σε λίγο θα αλλάξει και θα μιλάμε για ..."βρυσιές" και για "βάνες μαντεμένιες" !!!

    Η εποχή με τους καλούς τρόπους των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς, κράτησε 35 χρόνια.
    Και αντί να το εκτιμήσουν αυτό οι πολιτικοί, το παρεξήγησαν και να τα αποτελέσματα !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Καποιος βγάζει το συμπερασμα ότι αφού γίνεται λογος για "ιστορικές προκαταληψεις" για προδότες θα πρόκειται. Επειδή έγώ έθεσα το ερώτημα λεω οτι δεν συμμερίζομαι το συμπέρασμα. Περιμένω όμως απάντηση από τους συγγραφείς.
    Όσο για τον ΧΡΗΣΤΟ:Πολιτική κίνηση εκ των κάτω, δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα. Αντιθετα έχουν γίνει τυφλές εξεγέρσεις χωρίς συνέχεια. "'Ολοι οι πολίτες" είναι ανίκανοι να πουν σε οποιονδήποτε τι να κάνει-ποιος θα το πεί σε ποιον; Ακόμα και μια "μυστική εταιρία" όπως η Φιλικη είχε ηγεσία,σοφα χτισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. -1-
    Ο V ειπε
    @ V++
    15 Δεκεμβρίου 2010 10:56 π.μ.
    Έγραψα στη νεώτερη ανάρτηση αλλά το κείμενό μου κόπηκε.
    15 Δεκεμβρίου 2010 12:25 μ.μ.

    -2-
    Ο/Η Ανώνυμος((ΤΖΙΜΗΣ)) είπε...
    @ V++Vuvuzelas
    Τσου ρε Λακη.
    (.....Αυτες τις απειλες περι νομικων επιπτωσεων και ξυλοδαρμων -σημα κατατεθεν-τις εχουμε ακουσει και το παρελθον απο "περιουσια γυναια" με τα ....ουλα τους.) Γαβ-γαβ
    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    15 Δεκεμβρίου 2010 3:35 μ.μ.

    -3-
    Ο V είπε...
    @ Δις
    Μόνο και μόνο η απουσία επιχειρημάτων σου για την ουσία των λεγομένων μου αποδεικνύουν ότι ο V++ είχε δίκιο: σέβομαι το στερητικό σου σύνδρομο αλλά δεν θα ασχοληθώ μαζί του.
    V
    15 Δεκεμβρίου 2010 5:01 μ.μ.
    -4-

    Ο V++ είπε...
    skal
    κοβεις τον σχολιαστη "V" και ασχολεισαι με τις αρλουμπες του τζιμη
    15 Δεκεμβρίου 2010 3:03 μ.μ.
    -5-

    Ο/Η Ανώνυμος((TZIMHΣ)) είπε...
    @ V++
    Πως ξερεις οτι ο skal κοβει τον σχολιαστη "V";
    Σε "πηρε" τηλεφωνο ο "V" και στοπε;
    Και μας κανεις πααααλι παραπονα ρε V++Vyzela;
    Τραβα ρε Λακη στη γωνια να δεις αν ερχεσαι.
    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    (του Εβραιο-ισραηλινου συναισθηματος)
    15 Δεκεμβρίου 2010 4:00 μ.μ.


    Τα συμπερασματα δικα σας για το τι ψυχω κυκλοφορει εδω μεσα με το περικαλυμα του "αντισιωνιστη" και "πατριωτη".Δεν χρειαζεται να συμπληρωσω τιποτα!Αυτα να βλεπεις
    Σαββα,αυτη ειναι η οικογενεια που θρεφεις εδω μεσα και κατα ονειρικο τροπο την μεταλλασεις σε μελλοντικους σωτηρες που θα...αντικαταστησουν!!! τους "αλλους".Σαββα,Χαμενη υποθεση
    απο την αρχη και πραγματικα λυπαμε τα ονειρα που κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απελλη Πολεμικε Ανταποκριτη
    Απο οτι καταλαβαμε ολοι εδω κυνηγησες και εξυβρισες και ΕΣΥ τον
    βουλευτη Χατζηδακη και ησουνα "στο ενα μετρο απο αυτον"οπως τονιζεις με μεγαλη ικανοποιηση.Απελλη εισαι χειροτερος απο οτι φανταζομουνα και αυτο που εκανες ειναι ΠΟΙΝΙΚΟ
    ΑΔΙΚΗΜΑ και βρισκεσαι πανευκολα αν κινηθει η αναλογη διαδικασια.Πες μου τι θα ηθελες να κανω σαν μαρτυρα που με κατεστησες του αδικηματος σου ΠΕΡΙΜΕΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    Η διαφορά μας είναι ότι εσύ πιστεύεις πως η Δημοκρατία επιβάλεται απο πάνω προς τα κάτω,όπως την Τουρκία.

    Εγώ πιστεύω πως η υγιής Δημοκρατία επιβάλεται απο κάτω προς τα πάνω,τεράστια διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ, σε αντίθεση με τον ΑΠΕΛΛΗ, εκτός από βρισιές, του έριξα και μια ...βρυσιά από μαντέμι και τον πήραν τα ζουμιά που βλέπουμε στις φωτογραφίες.
    Πήγαινε λοιπόν στον εισαγγελέα και κάνε την καταγγελία σου εναντίον μου ώστε να μάθουμε και ποιός είσαι...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας.

    Η Δημοκρατία Ιδεών είναι ο πρώτος καθαρά Πολιτικός Οργανισμός (νομικής μορφής ΜΚΟ).
    Επί της ουσίας, δεν είμαστε ούτε σκοπεύουμε να λειτουργούμε ως κόμμα. Ταυτόχρονα όμως, και πολιτικά μιλώντας, είμαστε υπερκομματικοί, και δεν οριζόμαστε από τις πολιτικές-ιστορικές προκαταλήψεις της "δεξιάς" και της "αριστεράς" στη χώρα. Η Δημοκρατία Ιδεών, με άλλα λόγια δεν κουβαλάει τα ιστορικά εγκλήματα και την ιστορική ανικανότητα κανενός, και συνεπώς τα μέλη μας είναι και αυτά απελυεθερωμένα απο τα αντίστοχα ιστορικά κόμπλεξ.

    Παράλληλα, έχουμε συγκεκριμένη ιδεολογία η οποία όμως δεν ορίζεται από τα πεπαλαιωμένα χρώματα και τις κατευθύνσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα (και δεν σημαίνουν τίποτα) στην σύγχρονη πραγματικότητα. Για να μάθετε για την ιδεολογία μας, παρακολουθείστε τη σελίδα μας στο Facebook (http://www.facebook.com/pages/Dimokratia-Ideon/157324787645914), όπου από την επόμενη βδομάδα θα ξεικνήσουν και οι ανάλογες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχει κάποια σχέση η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με αυτό τον Πολιτικό Οργανισμό;;;
    Μη με ξεχάσετε !!!
    τζιμης
    "Συκοφαντητε, συκοφαντητε, ολο και κατι θα μεινει" (η αγαπημενη μου ατακα)
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 6:09μμ: "Αυτα να βλεπεις Σαββα,αυτη ειναι η οικογενεια που θρεφεις εδω μεσα..."

    6:29μμ: "Απελλη εισαι χειροτερος απο οτι φανταζομουνα και αυτο που εκανες ειναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ και βρισκεσαι πανευκολα αν κινηθει η αναλογη διαδικασια.Πες μου τι θα ηθελες να κανω σαν μαρτυρα που με κατεστησες του αδικηματος σου ΠΕΡΙΜΕΝΩ"

    ______________________

    Τι έγινε ρε Σάββα; Σαν πολλές (ατονικές) παραινέσεις δεν πέφτουν μαζεμένες μέσα εδώ το τελευταίο διάστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοπελιά 11:12 π.μ. σε έχω στο 3-0 σήμερα.
    Πόσα ακόμα θέλεις να φας;
    Για γκολάκια μιλάω από αυτά που ξέρεις να τρως...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.